Hulp nodig bij het kiezen van de reis die het best bij jou past? Doe de test!

Frankrijk Actief 18-25 jaar

Frankrijk Actief 18-25 jaar

 • 18-25 jaar
 • 10 dagen
 • Normale Moeilijkheid

Tijdens deze avontuurlijke actieve vakantie in Guillestre in de Franse Alpen kun je rekenen op een week vol avontuurlijke outdoor-activiteiten, maar ook gezellige avonden, een mooie camping en een fantastische vakantie met leeftijdsgenoten. We verblijven op een camping op slechts 800 meter van het centrum van Guillestre waar je 's avonds kunt genieten van terrasjes, terwijl je overdag uitdagende activiteiten beleeft, begeleid door onze professionele gidsen. Na de activiteiten kun je ervoor kiezen gebruik te maken van het zwembad, maar je kunt er ook voor kiezen om te relaxen bij het stuwmeer iets verderop.

Tijdens deze actieve jongerenvakantie staan onder andere raften, een rotsklimtocht (via ferrata), een bergwandeltocht, canyoning en de Simi Survival Challenge op het programma. Alle activiteiten zijn heerlijk avontuurlijk en uitdagend, maar ook voor iedereen goed te doen. Een ideale groepsvakantie Frankrijk als je graag kennis wil maken met outdoor-activiteiten of hier al een beetje ervaring mee hebt en het graag wil meemaken op een nieuwe mooie locatie. Ben je juist op zoek naar extra veel uitdaging tijdens de activiteiten? Bekijk dan eens onze Frankrijk Actief Plus groepsreis.

Deze outdoorvakantie is inclusief alle geplande activiteiten, uitgevoerd door ervaren professionals (geen stagiairs voor outdoor activiteiten!), verblijf, vervoer en gebruik van alle kampeermaterialen. Je boekt dus een complete groepsreis met al heel veel inbegrepen. Je reist samen met gemiddeld 20-25 andere reizigers, waarmee je voorafgaand de groepsreis Frankrijk al kennis kunt maken via Mijn Simi. Iets meer dan de helft van de reizigers boekt alleen. Er zitten altijd wel mensen tussen waarmee het goed klikt en we zien vaak dat de groepen enorm hecht worden, al tijdens de eerste dagen.

Op zoek naar de ideale outdoorvakantie om er in de zomer een weekje tussenuit te kunnen en een actieve groepsreis waarbij gezelligheid centraal staat? Dan is deze avontuurlijke groepsreis Frankrijk wat voor jou! Let op: Deze actieve jongerenvakantie is ieder jaar vrijwel volledig vol. Boek je vakantie dus tijdig om zeker te zijn van een plekje én om al tijdig kennis te kunnen maken met je reisgenoten.

In deze grafiek zie je de leeftijdsopbouw in de afgelopen drie jaar voor deze specifieke reis. Indien onvoldoende data beschikbaar is, bv. bij een nieuwe reis, zie je de data gebaseerd op het totale gemiddelde van al onze groepsreizen. De samenstelling is altijd min of meer gelijk en geeft je een realistische weergave van wat je kunt verwachten.

 • 98% van onze reizen gaat door

Vanaf 706,50 €, 10 dagen

BOEK DEZE REIS Neem een optie

Highlights jongerenvakantie Frankrijk

 • Raften op de Durance
 • Via ferrata / klettersteig
 • Wandeltocht
 • Bergwandeltocht
 • Canyoning
 • Simi Survival Challenge

Dag 1 - Vrijdag - richting Frankrijk!

Vanaf onze verschillende plaatsen in het land vertrekken we vandaag aan het einde van de middag en begin van de avond richting Frankrijk. We maken gebruik van een moderne touringcar die van alle gemakken is voorzien. Onder het tabje reisinformatie kun je bekijken vanaf welke opstapplaatsen je kunt vertrekken. 

Onderweg kun je al een beetje kennismaken met je reisgenoten. De Nederlandstalige reisbegeleider reist in de meeste gevallen niet mee in de bus maar vangt jullie op op de camping in Frankrijk, waar een lekker Frans ontbijtje klaar staat als jullie aankomen. In de ochtend van dag 2 zullen we aankomen in het mooie Guillestre.

Onderweg stoppen we met enige regelmaat om de benen te strekken en maken we een stop iets later op de avond voor een warme hap. Neem vooral wat lekkere snacks en voldoende drinken mee voor onderweg en geniet van de voorpret!

Let op: de vertrektijd die in de reisinformatie wordt aangegeven is altijd de juiste. Houd er daarnaast rekening mee dat de bus niet kan en zal wachten. Wees dus ruim op tijd en houd er rekening mee dat het vrijdagmiddag vaak druk op de weg is. Je ontvangt van ons een document met de exacte locaties van de opstapplaatsen. Ben je om wat voor reden dan ook toch vertraagd, neem dan direct contact op met het noodnummer (kun je vinden in de vertrekinformatie). 

Dag 2 - Zaterdag - aankomst in Guillestre

We komen op zaterdagochtend tussen 08.00 en 10.00 uur aan op de camping, waar we deze jongeren vakantie beginnen met een heerlijk Frans ontbijtje. Tijdens het ontbijt zal de reisbegeleiding zich aan jullie voorstellen, het reisprogramma met jullie doornemen en het een en ander uitleggen.

Ongetwijfeld zul je toch een beetje moe zijn van de busreis. Daarom gebruiken we vandaag om de camping te ontdekken, lekker bij te slapen, te zwemmen, een stukje te wandelen of te genieten van een terrasje. Een relaxte manier ook om kennis met elkaar te maken voordat we beginnen met de leuke groepsactiviteiten. Nadat iedereen lekker uitgerust en gesetteld is, komen we in de avond weer samen om avond te eten. Ook komen de gidsen even langs om zich voor te stellen en krijg van je van hen meer informatie over de verschillende activiteiten en eventuele optionele activiteiten.

Tip: Je mag zelf op basis van de heenweg bepalen met wie je graag een tent wil delen. We slapen in vier-persoonstenten die genoeg ruimte bieden voor alle tassen en spullen.

Dag 3 - Zondag - tijd om het water op te gaan

We beginnen de week gelijk goed met raften op de Durance. Tijdens het raften leer je elkaar als groep goed kennen en het is een mooie activiteit om je vast een voorproefje te geven van wat je deze week van Simi Reizen kunt verwachten. Indien je nog niet bekend bent met raften, kun je je hier over inlezen op onze raftpagina.

Het raften op deze rivier is voor iedereen goed te doen, maar zal je zeker een goede adrenalinestoot geven. Het raften duurt ongeveer een dagdeel en wordt normaalgesproken in de ochtend gepland, zodat je in de middag tijd hebt om te zwemmen, te relaxen of bijvoorbeeld een mooie bergwandeling te maken. 

Tips:

 • Bij het zwembad kun je een strippenkaart kopen waarmee je meerdere keren kunt zwemmen tegen een gereduceerd tarief. Ook het gratis stuwmeertje verderop is een goede plek om een middag te zonnen en te relaxen. Wel een stukje lopen, maar een leuke plek om te bezoeken in groepsverband! 
 • Wil je je vakantie nog wat actiever maken? Dan kun je eventueel optionele activiteiten ondernemen. Ook kunnen we je zeker aanraden om één van de vele wandelingen in de omgeving te maken.

Dag 4 - Maandag - de hoogte in

Een activiteit waar altijd veel enthousiaste reacties op komen is de zogeheten via ferrata of klettersteig. Deze sport die nog het meest op rotsklimmen lijkt is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Na gisteren begonnen te zijn met een leuke wateractiviteit maken we nu kennis met een outdoor-activiteit op het droge!

Reken op een paar spectaculaire momenten! Tijdens een via ferrata leg je, gezekerd aan een staalkabel, een route af over een bergwand. Horizontaal, verticaal, naar boven en naar beneden bedwing je de bergwand. Onderweg heb je behalve mooie uitzichten ook een paar spannende momenten.... Opnieuw is deze groepsactiviteit lekker spannend en uitdagend maar wel voor iedereen goed te doen.

Ook deze activiteit duurt een dagdeel en is, net als alle andere activiteiten op het programma, inclusief een transfer van en naar de camping met een busje.

Tip: Als je 's avonds van de camping af wilt kun je eenvoudig via een achteraf paadje de camping af. Dit zorgt er ook voor dat andere mensen geen last van geluid hebben. Ideaal! 

Dag 5 - Dinsdag - vrije dag

Een groepsvakantie met andere jongeren kan best intensief zijn. Vandaag heb je dan ook even de tijd om je dag helemaal zelf in te vullen. Er is genoeg te doen in de omgeving. 

Zo kun je lekker gaan zwemmen, een bezoek aan de nabijgelegen stad Briançon brengen met de trein, een terrasje te pakken in Guillestre of een extra activiteit bij te boeken. Je kunt bijvoorbeeld parapente, hydrospeed, kajakken, rotsklimmen of iets anders gaan doen. Ook deels de activiteiten van de Plus groepsreis kun je eventueel bijboeken (zie tabje reisinformatie). Indien je graag een optionele activiteit wil ondernemen, raden we het aan deze op de aankomstdag al voor vandaag te plannen. Zo heb je een escape bij slecht weer. Met name parapente, maar ook raften en canyoning zijn erg weersafhankelijk. 

Veel groepen vinden het ook leuk om vandaag samen een wandeltocht te ondernemen. De reisbegeleider kent een aantal leuke wandelroutes. In de avond organiseert de reisbegeleiding een gezellig volleybal-toernooi voor de liefhebbers.

Dag 6 - Woensdag - bergwandeltocht

Vandaag maken we een mooie bergwandeltocht in de omgeving. Afhankelijk van de wensen binnen de groep kiezen we voor een langere of kortere tocht. We lunchen onderweg, zodat we de tijd hebben om een mooie tocht te maken. Zodoende kunnen we ook een mooie uitzichtlocatie uitzoeken voor de picknick!

Als je met een groep reist, moet je erop rekenen dat we altijd rekening proberen te houden met iedereen in een groep, zowel met de snellere mensen als met de mensen die meer tijd nodig hebben of geen ervaring met het wandelen in de bergen hebben.

Het is aan te raden wandelschoenen mee te nemen waarbij de enkels goed bedekt zijn, omdat we niet altijd op gebaande paden lopen. Op onze suggestie paklijst kun je meer handige informatie vinden over wat praktisch is om mee te nemen.

Tips:

 • Zorg dat je wandelschoenen hebt die je ook ingelopen hebt.
 • Kies je eigen tempo. Laat je niet opjutten door anderen. En geniet van de prachtige omgeving!

Dag 7 - Donderdag - canyoning

Eén van de leukste activiteiten tijdens deze outdoorvakantie is canyoning. Onder begeleiding van onze Nederlandstalige gids Rob dalen we, voorzien van een klimgordel en wetsuit de rivierkloof af. Onderweg maak je gebruik van sprongetjes, natuurlijke glijbanen, klauter je over rotsblokken en spring je soms van best grote hoogte het water in. Canyoning is een ontzettend leuke activiteit en een prachtige manier om de natuur te beleven.

De canyoningtocht duurt een halve dag. Een aanrader is om te kijken of je later in de week nog een extremere variant canyoning wilt doen van de Frankrijk Plus groepsreis. Dit regel je rechtstreeks met Rob als je dit wilt.

De canyoning-tocht die wij ondernemen is voor iedereen goed te doen. Voor mensen met hoogtevrees is het wellicht op momenten wat spannend, maar we proberen iedereen zo goed mogelijk te ondersteunen, zodat we allemaal succesvol de hele tocht met plezier kunnen volbrengen.

Tips:

 • Zoek in de avonden eens een terrasje op. Guillestre is niet groot, maar kan wel heel gezellig zijn.

Dag 8 - Vrijdag - Simi Survival Challenge

Een week vakantie met Simi Reizen vliegt voorbij zoals je zult merken, maar we sluiten het programma van de week af met een uitdagende en avontuurlijke Simi Survival Challenge.

We gaan nog niet teveel vertellen over de Challenge, maar je kunt rekenen op een activiteit waarbij we verschillende outdoorsporten met elkaar combineren. In kleine teams probeer je vervolgens de beste tijd neer te zetten voor een plekje in the hall of fame!

In de middag heb je tijd voor jezelf. Doordat het 's zomers overwegend mooi weer is in de Franse Alpen is het heerlijk om je intensieve ochtenden af te wisselen met een relaxte middag bij het zwembad of stuwmeertje.

Tips:

 • De laatste avond in Guillestre: ga gezellig met de hele groep iets drinken of eten in het centrum!
 • Vergeet niet alvast gegevens uit te wisselen en foto's met elkaar te delen.

Dag 9 - Zaterdag - weer terug naar Nederland

Helaas alweer het einde van deze jongerenvakantie. In de ochtend ruimen we de tenten netjes uit en pakken de bagage zoveel mogelijk in. Dan ben je daar vast vanaf! Overdag heb je vervolgens tijd om nog iets te ondernemen met de groep, een extra activiteit te doen of lekker te relaxen en de laatste inkopen te doen.

De touringcar is er normaalgesproken met de nieuwe groep tussen 07:30 en 09:30. Afhankelijk hiervan wordt ook de vertrektijd bepaald vanwege de verplichte rustmomenten van de chauffeurs. We zullen op de camping genieten van een laatste avondmaaltijd samen en daarna weer richting Nederland vertrekken. 

 • Tip: Meer inlezen? Bekijk eens onze handige pagina over Guillestre.
 • Bekijk ook eens onze andere toffe kampeerreizen.
 • Iets meer dan de helft van onze reizigers reist alleen. Lees meer over alleen reizen of samen reizen.
 • Wist je dat je naast direct boeken ook kunt kiezen voor het nemen van een optie? Handig als je nog vrij moet regelen of een uitslag van een tentamen af moet wachten!

Dag 10 - Zondag - aankomst in Nederland

We komen in de middag weer aan in Nederland. Terugkomst-tijden zijn altijd enorm afhankelijk van het verkeer en daarom moeilijk te voorspellen. Als het erg druk is of erg rustig kan de aankomst-tijd rustig drie uur schelen. We informeren onze deelnemers altijd tijdig over de verwachtte aankomsttijd, zodat je als je opgehaald wordt dit kunt doorgeven.

 • Tijdens de groepsreis zullen we in kleinere groepjes samen koken. Ontbijten en lunchen doen we standaard samen omdat dit handig is met het programma. Voor het avondeten krijg je de keuze of je mee wil eten op de camping of zelf elders gaat eten. Normaal gesproken eten de meeste mensen samen op de camping.
 • Je slaapt samen met je eigen leeftijdsgroep op de camping. Om praktische redenen kan het voorkomen dat de activiteiten worden uitgevoerd in combinatie met de 24-39 groep.
 • We proberen natuurlijk zoveel mogelijk het programma uit te voeren zoals het op de website is aangegeven. Afhankelijk van verschillende omstandigheden kan het voorkomen dat er ter plekke door de lokale gids of voorafgaand de reis aanpassingen worden gemaakt in het programma.

Inclusief bij deze vakantie:

Inbegrepen bij de reissom zijn:

 • Heen- en terugreis vanaf opstapplaats in comfortabele touringcar met voldoende beenruimte. Simi Reizen gebruikt alleen touringcars die het keurmerk touringcarbedrijven dragen.
 • Alle activiteiten die standaard in het programma zijn opgenomen. Voor deze actieve vakantie zijn dat: raften, canyoning, bergwandeltocht, via ferrata/klettersteig en de Simi Survival Challenge.
 • Transfers van en naar de activiteiten
 • 7 overnachtingen inclusief gebruik van kookmaterialen, tenten en veldbed of slaapmatje (een slaapzaken kussen neem je wel zelf mee)
 • Ontbijt op de eerste ochtend bij aankomst
 • Verblijfskosten
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Bijdrage Garantiefonds SGR. Je kunt de voorwaarden vinden op www.sgr.nl/garantieregeling. Op verzoek stuurt SGR deze voorwaarden toe.

Exclusief

 • Reisverzekering die bijzondere sporten dekt (verplicht!). Voor sommige verzekeringen geldt dat gevraagd wordt naar de klasse van het water. Dit is klasse 2 tot 4. 
 • Maaltijden en drankjes. We maken hiervoor een groepspot die door de deelnemers wordt beheerd. Onze reisbegeleiding heeft een receptenboek met goede en makkelijk te bereiden recepten en heeft een actieve rol in het koken en organiseren van deze zaken. Reken op tussen de 5 en 10 euro per dag, maar dit varieert afhankelijk van de wensen van de groep. 
 • Eigen uitgaven ter plaatse
 • Optionele activiteiten

Vertrekgarantie?

We hebben nog nooit een actieve vakantie naar Frankrijk hoeven annuleren (m.u.v. de corona periode). Daar gaan we in de toekomst ook niet vanuit. De Frankrijk groepsreizen zijn ontzettend populair en zitten ieder jaar snel vol. Boek dus tijdig om zeker te zijn van een plekje op jouw favoriete vertrekdatum. Bijkomend voordeel is dat je ook sneller online kennis kunt maken met je reisgenoten.

Minimumdeelname

De minimumdeelname voor deze jongerenvakantie is 18 personen. Het verleden leert ons echter dat het behalen van het minimumaantal geen probleem is. Maximaal kunnen er 45 mensen mee, verspreid over de twee leeftijdsgroepen. 

Leeftijdsgroepen

Je reist samen met de andere leeftijdsgroep (24 tot 39 jarigen) in de touringcar naar Frankrijk. Dit is een touringcar die speciaal voor Simi rijdt, er zijn dus geen mensen van andere organisaties en dergelijke aanwezig. Over het algemeen is de 18-25 groep het grootst, met rond de 20/25 personen. Om logistieke redenen zullen sommige activiteiten uitgevoerd worden samen met de andere leeftijdsgroep. Ter plaatse heeft elke groep zijn eigen kampement met eigen reisbegeleiding en heb je met de andere leeftijdsgroep niet veel te maken. Indien de groep niet groot genoeg is om afzonderlijke leeftijdsgroepen aan te bieden, dan worden leeftijdsgroepen gecombineerd. Via Mijn Simi kun je dit zien als dit het geval is. 

Waarom kiezen voor deze jongerenvakantie Frankrijk

 • Simi Reizen is door Reisgraag al jaren uitgeroepen tot de beste reisorganisatie voor jongerenreizen. Lees meer over de beoordelingen.
 • Je beleeft met de groep de activiteiten en beleeft dus echt samen de reis
 • Veel activiteiten inbegrepen en begeleid door professionele gidsen
 • Zwembad direct naast de camping (tegen betaling) en stuwmeer in de omgeving
 • Goed verzorgde camping in Guillestre
 • Op loopafstand van het centrum (max. 10 minuten lopen)

Vertrekinformatie jongeren vakantie Frankrijk

Je hebt de keuze uit drie opstapplaatsen:

 • Zwolle (Hanzelaan/Lubeckplein, zuidzijde NS Station Zwolle) - 16:30
 • Utrecht (A2 afrit 7, Reactorweg (bij Thoriumweg) opstapplaats internationale bussen - 18:00
 • Eindhoven (John F. Kennedylaan, internationale lijndiensten busstop) - 19:15

We verwachten de volgende ochtend rond 08:30 aan te komen op de camping. Natuurlijk is dit afhankelijk van verkeersdrukte en kunnen we deze tijd nooit garanderen. Tot nu toe is het echter altijd gelukt. Je dient uiteraard zelf tijdig aanwezig te zijn op de opstapplaats. Bij je boeking geef je direct aan waar je graag op wil stappen. Je kunt je opstapplaats eventueel nog tot vijf dagen voor vertrek wijzigen.

Let op: De opstapplaatsen staan vast, maar de vertrektijden kunnen door omstandigheden gewijzigd worden. Controleer altijd een dag voor vertrek daarom goed je vertrekinformatie. Deze kun je terugvinden in Mijn Simi.

Verblijf tijdens de groepsreis Frankrijk

Je verblijft tijdens deze groepsreis in een tent voor maximaal 4 personen. Naar aanleiding van de heenreis bepaal je zelf met wie je in een tent slaapt. Mannen en vrouwen slapen gescheiden, tenzij je bij boeking aangegeven hebt samen te reizen. Waar mogelijk proberen we mensen zo in te delen dat je wat meer ruimte hebt. In de tenten zelf is geen stroom (i.v.m. brandveiligheid), maar in de grote kooktent kun je je apparatuur opladen. De grote kooktent beschikt over tafels/banken, kookmaterialen, een koelkast met vriesvak en de mogelijkheid apparatuur op te laden. Ook is er verlichting aanwezig. 

Voor samen reizende stelletjes hebben we in beperkte mate de mogelijkheid een tweepersoons koepeltentje te regelen. Dit is echter geen garantie! Geef het even aan bij je boeking als je samen reist als stelletje.

We hebben op camping La Rochette ons eigen plekje, speciaal voor ons. De camping zelf is schoon, netjes en gezellig, maar verwacht geen super luxe bij deze outdoorvakantie. Gemiddeld scoort de camping een 9.1 op Zoover. 

Boeken van deze actieve vakantie

Boeken kun je via deze pagina. Bij je boeking vragen we een aanbetaling van 25% van de reissom en de eventuele kosten van afgesloten verzekeringen. Je reisgeld wordt gegarandeerd door de Stichting SGR. De resterende reissom dient 42 dagen voor vertrek bijgeschreven te zijn op onze bankrekening. Je ontvangt hier vanzelf een herinnering voor per mail. Je kunt dit via je account eenvoudig online betalen met iDeal. Lees meer over onze betaalmogelijkheden.

Zie je bij de gewenste vertrekdatum een gekleurd bolletje staan? Deze betekenen als volgt:

 • Geel bolletje: Er zijn nog maar 3 tot 10 plekken beschikbaar bij deze vertrekdatum
 • Oranje bolletje: Er zijn nog maar 1 tot 3 plekken beschikbaar bij deze vertrekdatum

Reis je samen?

Ongeveer 55% van onze reizigers boekt alleen. De overige 45% reist met twee of meer personen. Dit zorgt voor een goede mix tijdens onze reizen. Iedereen kiest natuurlijk bewust voor een groepsreis, dus je zult zeker nieuwe mensen leren kennen. Als je samen reist kun je dit eenvoudig opgeven op het boekingsformulier in het veld opmerkingen/bijzonderheden. Je dient wel allemaal een eigen boeking te plaatsen. Wij zorgen er uiteraard voor dat als je samen reist we jullie ook samen indelen bij alles.

Let op: Staat erbij de vertrekdatum een oranje bolletje (= bijna vol)? Informeer dan even of er nog voldoende plek is als je samen reist met anderen.

Kennismaken met reisgenoten

Na je boeking ontvang je van ons in mei een inlogcode voor Mijn Simi. Indien je in mei, juni of juli boekt, ontvang je deze binnen ongeveer een week na je boeking/betaling. Met deze inlogcode kun je terecht op Mijn Simi. Hier kun je:

 1. Je vertrekinformatie en de opstaptijden zien
 2. Je reisgenoten zien: voornaam, leeftijd en woonplaats
 3. Je Whatsapp nummer toevoegen en een Whatsapp groep starten
 4. Het forum bezoeken en je voorstellen
 5. Alle belangrijke informatie met betrekking tot je boeking zien
 6. Je reisverzekering nog afsluiten
 7. Je (restant)betaling doen via iDeal

Informatie rondom corona

Steeds meer landen leggen beperkingen op aan reizigers die niet (volledig) gevaccineerd zijn. Reken erop dat je voor toekomstige reizen naar veel bestemmingen volledig gevaccineerd tegen COVID moet zijn. Hoewel veel bestemmingen ook een negatieve testuitslag accepteren om het land binnen te komen, kunnen er aanvullende beperkingen gelden ter plaatse voor mensen die niet gevaccineerd zijn. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om restaurantbezoek, bezoek aan museau en toeristische attracties. Zolang Simi Reizen het programma kan uitvoeren zoals gepland is het aan jezelf om te zorgen dat je ofwel gevaccineerd bent ofwel locaties zoekt waarbij je eventueel getest kunt worden zodat je geen programma-onderdelen hoeft te missen. 

Optionele activiteiten

Er zijn in Guillestre mogelijkheden om buiten het door Simi georganiseerde programma activiteiten bij te boeken zoals parapente of raften op een wildere rivier. Ook deels de activiteiten van de Frankrijk Actief Plus groepsreis kun je ter plekke nog bijboeken. Dit gebeurt altijd op eigen risico. Van partners waar we direct mee samenwerken controleren we jaarlijks de aansprakelijkheidsverzekering en vergunningen, om het risico op ongelukken te minimaliseren. Voor andere bedrijven kunnen we dit niet doen. Extra activiteiten zijn dus op eigen risico.

De voordelen van het boeken van een pakketreis

Als je bij Simi Reizen een groepsreis boekt, gaat het altijd om een pakketreis. Hiervan is sprake wanneer je een reis boekt waarbij zowel het vervoer als de accommodatie inbegrepen zijn. Bij Simi Reizen is daarnaast ook altijd een activiteitenpakket inbegrepen. Een pakketreis boeken biedt zeker voordelen. Zo zijn wij als je een pakketreis boekt verplicht jullie hulp en bijstand te verlenen wanneer nodig. Indien je door omstandigheden op de geplande reisdatum niet naar huis kunt vergoeden we 3 hotelovernachtingen voor je.

Je reguliere zorgverzekering vergoedt normaliter ook zorg in het buitenland indien noodzakelijk. Indien noodzakelijk is de organisatie waarbij je een pakketreis boekt ook verantwoordelijk voor repatriëring.

De getoonde prijs is de prijs exclusief bijdrage calamiteitenfonds (EUR 2,50 €) en de consumentenbijdrage SGR (EUR 5,00 €).

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 18-25) op 31-07-2020

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Veel gezelligheid, duidelijke en flexibele reisleiding (Sonny en Dion), leuke groep, gave activiteiten.

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 18-25) op 16-08-2019

  9

  REISLEIDING

  7

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Simi Reizen heeft de reis erg goed georganiseerd. Zelf heb ik geen hinder ondervonden van fouten op welk vlak dan ook. De accomodatie was niet echt van luxe voorzien, maar voldoende voor een actieve reis waarin je toch veel weg bent. Een waterglijbaan is leuk, maar niet nodig (als voorbeeld).
  Wat op campings vaak tegenvalt zijn de douches, maar deze waren hier prima met warm water!
  De activiteiten waren goed verspreid, maar had nog beter gekund. Ik zat in de groep die op 1 dag canyoning en via ferratta deed, wat prima te doen was, maar je had 3 vrije dagen hierdoor en dan is het op de camping wat minder goed vertoeven.
  Qua organisatie van de reisleiding wat betreft eten, geld en informatie vind ik ook niks te klagen. Enorm goed geregeld allemaal en ik ga zeker nog een keer mee!

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 18-25) op 09-08-2019

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Wauw! Een super leuke week gehad van simi reizen in Frankrijk!
  Super leuke activiteiten en werden daar ook goed in begeleid, iedereen kon meedoen op zijn of haar eigen niveau.
  De vakantie was niet compleet geweest zonder onze begeleider Robin!
  We hebben veel gelachen, gelachen en gelachen en een hele leuke week gehad

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 18-25) op 26-07-2019

  9.3

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  10

  Het was een hele gezellige vakantie waarin veel te doen was. De reisbegeleiding wilde graag meewerken met de groep, wanneer niet al te extreem natuurlijk.
  Over het algemeen een hele leuke vakantie!

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 18-25) op 26-07-2019

  8.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Een super leuke week! Hele toffe mensen, hele fijne reisleiders, goede begeleiding tijdens activiteiten. Alleen maar positiviteit.

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 18-25) op 26-07-2019

  8.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Echt een top vakantie met veel te gezellige mensen, leuke activiteiten en de nodige vrijheid om extra dingen te doen.

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 18-25) op 26-07-2019

  9.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  9

  Het was een super leuke vakantie, de camping was prima voor de reis. Activiteiten waren leuk en uitdagend. Daarnaast was de reisleiding erg gezellig, maar streng op de juiste momenten.

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 18-25) op 26-07-2019

  9

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  9

  Ik heb een hele leuke week gehad. Alles goed verzorgd en geregeld. Ik voelde me gelijk op mijn gemak door de reisleiding.

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 18-25) op 26-07-2019

  9.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  9

  Zeker de prijs waard voor wat je ervoor krijgt. Leuke locatie met verschillende activiteiten die voor de meesten goed te volgen zijn. De leiding doet relaxed zijn werk erg goed. Ze maken onderdeel van de groep uit wat erg fijn is. De reis is wel vermoeiend maar zodra je op de locatie bent heb je voldoende de ruimte om even uit te rusten of voor diegenen die willen direct met activiteiten beginnen. Het is zeker aan te bevelen wil je op een actieve vakantie met een leuke groep.

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 18-25) op 26-07-2019

  9

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  9

  De eerste reis met Simi reizen was absoluut een hoogtepunt. Een warm ontvangst bij aankomst met een super gezellige groep. Waarmee het na een dag al voelde alsof je elkaar al jaren kent.

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 18-25) op 26-07-2019

  7.7

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  7

  ACTIVITEITEN

  8

  Van 26 juli t/m 4 augustus op reis geweest met Simi Reizen naar Frankrijk actief. Een erg leuke reis met veel nieuwe ervaringen rijker. Ook de grote complimenten aan de 3 reisleiders. Die hebben goede begeleiding gegeven en deden gezellig met de groepen mee. Bedankt!
  Ook de camping La Rochette die in een mooie omgeving gelegen was zag er goed verzorgd uit.

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 18-25) op 26-07-2019

  9.3

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Dit is een reis om niet te vergeten, het was een super vakantie waarbij alles goed geregeld was, de activiteiten heel leuk waren, en de planning niet beter kon. De reisleiding was super leuk!

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 18-25) op 26-07-2019

  9

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  9

  Dit was mijn derde actieve jongeren reis. Eerst keer bij simi.
  Ik vond de organisatie en en vakantie materialen het beste geregeld tot nu toe.
  Ik vond het programma niet te vol gepropt. Je hat een dag of twee die je zelf kon in vullen. Als je meer wilt doen.
  De reisleisding maakte het altijd leuk en gezellig. Het voelde meer als andere reizigers maar dat ze dan wel het programma goed laten lopen.

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 18-25) op 19-07-2019

  9.3

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Echt een hele leuke vakantie gehad in Frankrijk. De activiteiten waren erg leuk en voor iedereen goed te doen. Ook door de fijne reisleiding was dit een top vakantie!

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 18-25) op 19-07-2019

  9.3

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Top vakantie gehad in Guillestre, Frankrijk. Sebastiaan was een fijne reisleider waar je veel lol mee kan hebben, maar is ook serieus als het nodig is.
  De activiteiten waren leuk en uitdagend. Ik zou het iedereen aanraden om ook een keer te doen.

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 18-25) op 20-07-2018

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Echt een top vakantie, sebastiaan onze reisleider was echt super en ook hadden we een hartstikke leuke groep. We deden veel dingen met de groep, mede dankzij sebas. Activiteiten waren precies genoeg en als je wilt kun je er nog meer bij pakken. Dit is het zeker waard. Zou zeker nog een keer zo,n reis willen boeken

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 18-25) op 20-07-2018

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Erg leuke reis gehad. De activiteiten waren super en er was ook vrijheid om iets er bij te boeken. De reisleiding was super. Ze waren goed betrokken bij de groep. Vooral Sebastiaan en Levi. Zij zorgden voor een sfeer in het kamp en ze wilden er voor zorgen dat iedereen het naar hun zin had.

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 18-25) op 20-07-2018

  9

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  8

  k heb een hele leuke week gehad in Frankrijk, de activiteiten waren top en waren goed geregeld. Het dorpje was op loopafstand waardoor je er makkelijk naartoe kon gaan in de ochtend of bijvoorbeeld in de avond om een drankje met elkaar te drinken in de locale pub. Daarnaast was de reisleider Sebastiaan echt een topper. Hij deed leuk mee en maakte ook vaak de sfeer in groep, maar hij was ook serieus op de momenten waarop dat moest en dan schakelde hij heel snel van jolig en vrolijk maar zijn serieuze kant. Al met al is het top week geweest en zal ik zeker Simi aanbevelen en nog een keer met Simi meegaan op reis.

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 18-25) op 20-07-2018

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Zaterdagochtend aangekomen op de camping,
  korte uitleg gehad over de campingregels en de weekplanning door reisleider Sebastiaan. Op de opeenvolgende week veel ondernomen waaronder
  raften, via ferrata, canyoning en een Simi Survival challenge een deel van uitmaakte. Verder veel kunnen doen op de camping en door de ligging ervan snel in het dorp waar een avondje uitgaan prima te doen is. Wat de activiteiten en de reisleider(s) betreft, goed geregelde activiteiten
  en erg gezellige maar tegelijkertijd ook serieuze reisleider(s).

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 18-25) op 13-07-2018

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Het was een lange busreis naar de de camping (La Rochette, Guillestre), maar het was het helemaal waard! Prachtig gebied en extreem leuke activiteiten! Vooral de Via Ferrata was prachtig. De reisleiders waren enorm gezellig en er was altijd wel een in de buurt waanneer dit nodig was. Daarnaast was er ook altijd nog de mogelijkheid om met jouw groep in de avond in een barretje te gaan zitten in Guillestre of lekker uit eten te gaan. Kortom een top vakantie!

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 18-25) op 13-07-2018

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Ik vond de vakantie erg leuk. Prachtige omgeving, gezellige camping en allemaal leuke mensen ontmoet. Van de activiteiten vond ik Via Ferrata het leukst en het was goed geregeld dat je naast de ingeplande activiteiten extra dingen bij kon boeken zodat ik ook nog een meer uitdagende variant van de Via Ferrata kon doen. De reisleiding was erg goed; heel betrokken, gezaghebbend en tegelijk heel vriendschappelijk zodat je het gevoel kreeg dat ze 1 van de groep waren. Ook werd er goed rekening gehouden met mensen die minder goed met de groep mee konden komen, zowel op fysiek als mentaal vlak. Over het eten was ik 9 van de 10 x zeer te spreken; Ik vond het zowel gezellig om met de groep op de camping eten als in het schattige, pittoreske dorpje Guillestre. Dus ik heb een leuke vakantie gehad!

  Goed om te horen dat je zo genoten hebt, Agnes!

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 18-25) op 13-07-2018

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Leuke vakantie in Frankrijk met simi gehad. De activiteiten zijn erg leuk en soms uitdagend te noemen. Wanneer een activiteit goed bevalt en je nog een keer eenzelfde soort activiteit wil doen kun je dit bijboeken maar dat kan dan weer niet via de kampleiding waardoor het erg veel geregel is. Het kampement is eenvoudig maar er is precies wat je nodig hebt. De omgeving is een typisch Frans dorpje waar enkele restaurantjes zitten en een kroeg waar laat in de avond wat bier, wijn of fris genuttigd kan worden.
  Maar het meest positieve is de groep. Iedereen komt er in de eerste plaats om vakantie te vieren door met elkaar uitdagende activiteiten te doen en dat maakt dat de groep reizigers erg gezellig is.

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 18-25) op 06-07-2018

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Ik heb met Simi reizen de van mijn leven gehad! Leuke groep, gave activiteiten en Sebastiaan was een geweldige reisleider. Altijd in voor een grapje, maar een echte leider als dat nodig was. Al met al een topreis gehad die zeker voor herhaling vatbaar is!

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 18-25) op 06-07-2018

  8.3

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Positief. Het was een hele leuke vakantie met een hele gezellige groep. De activiteiten waren goed geregeld en qua prijs oke. De begeleider, Sebastiaan Hulshof, deed erg goed mee en zorgde voor een gezellige sfeer. Daarbij kon hij serieus zijn wanneer dat nodig was en heeft hij erg goed gehandeld tijdens de problemen die aanwezig waren. Zeker voor herhaling vatbaar.

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 18-25) op 06-07-2018

  9

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  8

  Ik ben al een keer eerder met simi geweest. Dit was erg goed bevallen en om die reden heb ik nog een keer bij simi geboekt. Het was dit jaar nog veel leuker! De groep was een stuk leuker. Iedereen ging met elkaar om. Ik ben er van overtuigd dat dit grotendeels door onze reisleider Sebastiaan komt. Hij is erg open. Hij bespreekt hrt gezamelijk wanneer er iets in de groep afspeeld. Hij is betrokken en heeft tijd voor iedereen. Het liefste is hij lekker vrolijk en dit zorgt voor een goede sfeer. Hij doet gezellig mee met alles en vorige vakantie voelde ik wat meer afstand tussen reisgenoten en tussen de reisleiding. Zeker een pluim voor Sebastiaan waard!

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 18-25) op 06-07-2018

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  De activiteiten waren ongelofelijk, veel vrijheid om zelf extremer of gevarieerder bij te boeken. Of om die tijd lekker rustig aan te doen.
  Het land en de omgeving paste daar ook perfect bij, bergbeklimmen, canjoning, Via Ferrata of het water op. Alles kan en alles was geweldig.
  Daarnaast was de organisatie en de reisleiding top, ze waren erg relaxed. Maar ook erg duidelijk over wat er wel en niet kon, en heeft toch een grote groep behoorlijk georganiseerd gehouden. Natuurlijk is er altijd ruimte voor verbetering, vandaar de 9. Maar die punten zijn als tips al doorgegeven aan de organisatie, dat zijn dingen waar de leiding ter plekke geen controle over had. Verder stond de reisleiding altijd voor je klaar, en ze hebben alles gedaan wat ze konden om ons een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Hartelijk dank daarvoor!
  Daarnaast ook echt vrienden voor het leven gemaakt, de reunie staat al vast!
  Lekker man zo een vakantie!

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 18-25) op 06-07-2018

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Omdat we een hele leuke groep hadden en top begeleiding die goed konden helpen als het nodig was en zorgden voor een hele leuke sfeer! De tijd ging veel te snel en ik zou het zo weer over doen!

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 18-25) op 06-07-2018

  8.3

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Het was een erg leuke en actieve vakantie. Erg van genoten. Alles was goed geregeld en we hadden veel vrijheid. De reisleider ( Sebastiaan Hulshof ) was erg gezellig en was er voor ons als het nodig was. Topper!!! Volgend jaar weer.

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 18-25) op 06-07-2018

  8.7

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  9

  Dat was mijn eerste keer met een groepsreis. Het was een hele gave vakantie! Dingen gedaan die ik normaal nooit zou doen, en heb daar totaal geen spijt van! Ga de groep zeker missen.

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 18-25) op 11-08-2017

  9.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  10

  Zondag teruggekomen van een geweldige vakantie in Frankrijk. De activiteiten waren goed georganiseerd en de begeleid. Daarnaast was de reisleiding altijd bereikbaar voor vragen of gewoon om een praatje te maken. De busreis was lang en op de heenweg hadden we wat vertraging, maar de bus was comfortabel en de chauffeurs waren vriendelijk. De camping was goed, alles is voor handen en makkelijk bereikbaar. Daarnaast hebben we enorm geboft met de groep, want die was erg gezellig en toegangklijk.

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 18-25) op 11-08-2017

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Deze reis was alles wat ik ervan had verwacht en meer. De busreis is lang, maar een ideale gelegenheid om met de medereizigers te praten. Na de busreis hing er bij onze groep een goede sfeer, er volgde een relaxdagje aan het zwembad. In de dagen daarop waren vol avontuur, spanning en gezelligheid. Ochtend en/of middag waren bedoeld voor de activiteiten terwijl in de avond het altijd feest was.

  Maar de reis werd toch echt wel compleet gemaakt door de mensen die mee waren op de reis. De begeleiders: Joyce, Suzanne en Joost hebben hier behoorlijk aan bijgedragen. Joyce had altijd meezingers bij zich, wat gecombineerd met een box zorgde voor goede motivatie tijdens een wandeling of een leuk feest bij de tent. Suzanne was altijd makkelijk te vinden, gewoon opzoek naar een vrolijk blond hoofd ergens in de zon. Joost, hoofd van kamp-minion, was er zowel voor de 18- groep als voor de 18+ers.

  De camping ligt op een zeer gunstige plaats en wordt goed onderhouden. Er is een beekje letterlijk naast de camping waar je verkoeling kan zoeken, maar er is ook een zwembad voor de liefhebber. Als je nog niet uitgesport bent zijn er verschillende volleybal mogelijkheden, tennis banen en pingpongtafels. Daarnaast is het centrum van het stadje zo n 15-20 minuten verwijderd van de camping waardoor makkelijk boodschappen gedaan kunnen worden.

  Al met al een superreis die van mij best nog een week (of twee) door had mogen gaan, zeker een aanrader. Tot volgend jaar zou ik zeggen!

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 18-25) op 11-08-2017

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Kort maar krachtig
  10\10
  De sfeer was heel relaxt met humor. Als je twijfelt gewoon gaan. Actieviteiten konden wat extremer. Maar er moet ook rekening gehouden worden met de minions. Goed eten (credits: Demian). Tenten zijn ruim. Het was vooral leuk door de gezelligheid en een toffe groep!

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 18-25) op 11-08-2017

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Wat was dit een gave vakantie zeg!!! Ik stapte erin met een leeg a4tje en al snel werd het met super leuke ervaringen vol geschreven! Als eerste werden we al heel warm welkom geheten door de reisleiding: Joyce, Suzanne en Joost jullie zijn echt toppertjes
  Ook werd het a4je vol geschreven met ervaringen, dingen die ik niet vaak doe... Alles had iets bijzonders bijvoorbeeld bij het parapenten leek het wel magic waardoor je in de lucht bleef zweven.
  Na een hele dag actief bezig zijn, waren er natuurlijk ook de gezellige avonden. We deden allemaal leuke kaart spelletjes zoals pesten, ezelen en weerwolven. Dit ging samen met een lekker biertje en foute muziek.
  De groep was ook heel gezellig met veel humor en het leek net of we iedereen, inclusief de reisleiding, al jaren kende!!
  Deze ervaringen, de activiteiten, de groep en de reisleiding jullie staan allemaal op mijn a4tje en gaan mee in mijn schatkist (hart) vol mooie verhalen en ervaringen!!!

  Ps: de eigenschappen van de reisleiding...:
  Spontaan, gezellig, veel humor, staan open voor iedereen, lekker gek, zorgzaam, kunnen goede wraps maken, dansen op
  Foute muziek, modderschilderingen maken en houden van veel spelletjes en vergeet vooral het SOEP MET BALLEN LIED niet !!!!!!

  Liefs Merel

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 18-25) op 11-08-2017

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Zojuist ben ik terug gekomen van mijn Simi-vakantie, eigenlijk zou ik meteen weer terug willen gaan. Ik zou deze vakantie dan ook aan iedereen aanraden die houdt van sportieve activiteiten, warm weer en het ontmoeten van nieuwe mensen.
  Ik heb mij samen opgegeven met drie vrienden. Hier werd heel goed rekening mee gehouden bij het indelen van activiteiten, tentindeling etc. Wees vooral niet bang dat er extreme groepjesvorming komt als je je met mensen opgeeft die je al kent. Doordat iedereen zich opgeeft voor iets dat hij/zij waarschijnlijk leuk vind worden de groepjes al snel in het geheel opgenomen.
  Onze reisleiding (Suzanne, Joyce en Joost) deden er naar mijn mening alles aan om het leuk en gezellig te maken (dit is zeker gelukt!). Toen wij aankwamen en waren bijgekomen van de reis namen zij het initiatief om ons het dorpje met supermarkt en het zwembad te laten zien. Doordat wij dit met de hele groep deden werd er meteen een band geschept. Ook tijdens de rest van de reis kon je naar hen toe komen als er iets was, of als je gewoon even gezellig wat wilde praten. Dit heeft bijna iedereen gedaan, waardoor er een sterke band ontstond.
  De camping was prima, het washok werd goed schoon gehouden, net als het zwembad, waar ik veel van mijn vrije tijd heb doorgebracht. Deze vrije tijd was ruim aanwezig naast de georganiseerde activiteiten. In deze tijd kon je een extra activiteit regelen bij de begeleiding, of zelf op pad gaan, bijvoorbeeld naar Guillestre dat ongeveer 15 minuten lopen was.
  Ten slotte moet ik nog iets vertellen over de activiteiten zelf. Het was ten eerste voor iedereen vanaf het begin duidelijk wanneer hij/zij wat ging doen en wat hiervoor nodig was. Ten tweede waren ze hartstikke gaaf en begeleid door gidsen die duidelijk wisten wat ze deden. Hierdoor kon iedereen op eigen niveau veilig genieten.
  Dit alles heeft ertoe geleid dat ik een 10 geef voor deze reis en ik volgend jaar waarschijnlijk weer een Simi-reis wil gaan doen.

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 18-25) op 19-08-2016

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Super vakantie als je nog twijfelt!, niet doen!
  beste vakantie die ooit gehad heb,
  super begeleiding, super reisgidsen, en fantiastische activiteiten en groep dynamiek.

  Super vakantie als je nog twijfelt!, niet doen!
  beste vakantie die ooit gehad heb,
  super begeleiding, super reisgidsen, en fantiastische activiteiten en groep dynamiek.

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 18-25) op 29-07-2016

  9.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  9

  Ik heb een echte TOP vakantie gehad! We hadden een onwijs leuke groep en iedereen kon goed met elkaar opschieten. We hadden fantastische activiteiten en ook op de camping kon je je altijd vermaken met de groep. Reisleiding was top en alle gidsen waren enthousiast en super gezellig! Ik zou het zeker aan iedereen aanraden omdat het gewoon echt een top vakantie is!

  Ik heb een echte TOP vakantie gehad! We hadden een onwijs leuke groep en iedereen kon goed met elkaar opschieten. We hadden fantastische activiteiten en ook op de camping kon je je altijd vermaken met de groep. Reisleiding was top en alle gidsen waren enthousiast en super gezellig! Ik zou het zeker aan iedereen aanraden omdat het gewoon echt een top vakantie is!

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 18-25) op 29-07-2016

  9.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  10

  Had niet verwacht dat het zo keuk zal worden. Top groep met alleen maar leuke mensen. Ook de reisleiders waren top. Activiteiten waren goed geregeld. Klein stukje lopen naar het dorp en de supermarkt. Het is nou eenmaal een actieve vakantie dus dat hoort er bij. In een zin een top vakantie.

  Had niet verwacht dat het zo keuk zal worden. Top groep met alleen maar leuke mensen. Ook de reisleiders waren top. Activiteiten waren goed geregeld. Klein stukje lopen naar het dorp en de supermarkt. Het is nou eenmaal een actieve vakantie dus dat hoort er bij. In een zin een top vakantie.

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 18-25) op 29-07-2016

  8.7

  REISLEIDING

  7

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  9

  Echt een top week gehad met alleen maar leuke mensen en hele gave activiteiten. Ik heb allemaal dingen gedaan en gezien die ik niet had willen missen! Tussendoor ook nog voldoende ruimte gehad om bij te komen en de ervaringen te laten bezinken, maar dit hoeft niet, want er zijn extra activiteiten bij te boeken. Al met al een vakantie om nooit te vergeten en het is elke euro waard geweest!

  Echt een top week gehad met alleen maar leuke mensen en hele gave activiteiten. Ik heb allemaal dingen gedaan en gezien die ik niet had willen missen! Tussendoor ook nog voldoende ruimte gehad om bij te komen en de ervaringen te laten bezinken, maar dit hoeft niet, want er zijn extra activiteiten bij te boeken. Al met al een vakantie om nooit te vergeten en het is elke euro waard geweest!

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 18-25) op 15-07-2016

  8.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Een zeer geslaagde vakantie gehad in Frankrijk. Het is je geld echt waard! Je komt tijdens activiteiten op plaatsen waar je anders nooit zal komen. Ook de reisleiding waren echte leuke toppers! Is moeilijk te overtreffen! Thanksss

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 18-25) op 15-07-2016

  8

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  7

  ACTIVITEITEN

  8

  k vond het een topvakantie, met veel verschillende activiteiten en een geweldige reisleiding! Geen op of aanmerkingen, in een woord: geweldig!
  Jammer dat er geen contact mag worden gehouden met de reisleiding, ook niet in wat specialere gevallen, maar misschien aan de andere kant ook wel begrijpelijk
  -Dylan-

Camping La Rochette

Camping La Rochette is waar we tijdens deze reis zullen verblijven. Deze drie-sterrencamping heeft schoon en net sanitair en scoort gemiddeld een 9.1 op Zoover. Simi Reizen heeft op deze camping plek voor twee kampementen, enigszins afgelegen van de andere camping-gasten.

Het stadje Guillestre ligt op 800 meter afstand van de camping. Op de heenweg heuvel op, maar op de terugweg heuvel af. In het onderstaande kaartje zie je de locatie van de camping tijdens deze actieve Frankrijk groepsreis.

Faciliteiten camping

 • Zwembad (tegen betaling, ongeveer EUR 3, afhankelijk van het tijdstip)
 • Tafeltennis en jeu de boules
 • Barretje met drankjes en eenvoudig voedsel
 • Wifi (tegen betaling)
 • Winkeltje met vers brood en eenvoudige producten
 • Wasmachine en droger aanwezig

guillestre camping

Hoe slapen we?

Tijdens deze groepsvakantie slaap je in een tent voor maximaal 4 personen. Afhankelijk van de periode waarin je reist kan het zijn dat je met drie personen in een tent slaapt. De tenten zelf hebben geen elektriciteit, maar het opladen van telefoons en dergelijke kan in de grote tent. Houd er rekening mee dat er geen kluisjes op de camping zijn en wij het meenemen van waardevolle spullen zoveel mogelijk afraden. Zorg er in ieder geval voor dat je geen dingen onbeheerd achterlaat. Hieronder zie je een voorbeeldfoto van het tentenkamp in Frankrijk.

Wat is er te doen in Guillestre?

Guillestre ligt midden in de Franse Alpen en is dus vooral een plek om te genieten van een actieve vakantie. Toch wordt er 's zomers verrassend veel georganiseerd in Guillestre zelf. Zo is er rond 14 juli, de nationale feestdag, altijd van alles te beleven, tot schuimparty's aan toe, maar zijn er ook regelmatig festivals en optredens in de zomer.

In Guillestre vind je een aantal supermarkten, een aantal leuke barretjes en restaurants en kun je uitstekend terecht voor een drankje in de avond. Vanuit Guillestre kun je eenvoudig het kasteel bezoeken, maar ook een dagje naar Briançon kan een leuke extra uitstap zijn. Daarnaast leent het zich natuurlijk perfect voor mooie wandelingen in de bergen.

Op een klein half uurtje van de camping vind je daarnaast een stuwmeertje waar je prima terecht kunt om in de middag te relaxen. Als je het vriendelijk vraagt willen de gidsen ons soms zelfs wel afzetten bij het meertje.

Extra activiteiten

Er zijn diverse extra activiteiten bij te boeken ter plaatse. Deze boek je rechtstreeks bij het bedrijf dat dit uitvoert. Simi Reizen is hier geen partij in en heeft, in tegenstelling tot de partners bij onze eigen activiteiten, geen inzicht in de kwaliteit van deze partijen. We raden je aan altijd even na te vragen hoe een en ander geregeld is. De Franse regels zijn echter erg streng, dus je kunt er over het algemeen zeker vanuit gaan dat veiligheid een belangrijk thema is. Ook kun je hieronder vinden welke activiteiten van de Frankrijk Actief Plus groepsreis je eventueel bij kunt boeken.

Mogelijke activiteiten zijn:

 • Extreme rafting op de Guil (van de Frankrijk Actief Plus groepsreis)
 • E-bike tocht (van de Frankrijk Actief Plus groepsreis)
 • Hydrospeed (van de Frankrijk Actief Plus groepsreis)
 • Extreme canyoning (van de Frankrijk Actief Plus groepsreis)
 • Downhill mountainbiken
 • Parapente duosprong
 • Verschillende klettersteigs
 • Mountainbike-huur

Prijzen liggen tussen de 35 en 80 euro (parapente is ongeveer EUR 80).

Prijzen en kosten ter plekke

Lees meer over kosten ter plekke. Frankrijk is geen duur vakantieland, maar uit eten gaan of ergens iets drinken is vergelijkbaar met de prijzen in Nederland. Ook prijzen in de supermarkt zijn redelijk vergelijkbaar. Je kunt gewoon pinnen in het stadje. Er zijn verschillende pin-automaten. In supermarkten kun je vaak wel pinnen, maar bij de bakker en cafeetjes gaat eigenlijk alles contant.

Wat voor weer kan ik verwachten?

Reken op een temperatuur tussen de 25 en 35 graden met een verfrissend windje dat aan het einde van de ochtend begint.

Hebben we ook voldoende vrije tijd tijdens de Frankrijk groepsreis?

Zeker. De meeste activiteiten nemen een dagdeel in beslag. Daarbuiten heb je voldoende tijd om zelf activiteiten te ondernemen of in overleg met de reisbegeleiding leuke extra dingen te doen.

Kunnen jullie iets over de samenstelling van de groep zeggen?

Op de reispagina kun je de algemene gemiddelde statistieken vinden van het voorgaande jaar. Over het algemeen is de verhouding elk jaar ongeveer gelijk. Staar je echter niet blind op cijfers, in de praktijk blijkt dat leeftijden en geslacht vaak niet veel zeggen over hoe goed je met iemand op kunt schieten. Indien je hier heel veel waarde aan hecht mag je natuurlijk altijd hiernaar informeren.

Welke groepsreizen zijn vergelijkbaar met deze groepsreis?

Groepsreizen die het meest vergelijkbaar met de Frankrijk Actief Plus groepsreis zijn als volgt:

Daarnaast kun je de volgende groepsreizen wellicht ook interessant vinden:

Wanneer is het handig om deze groepsreis Frankrijk te boeken?

We raden je aan om deze groepsreis tijdig te boeken. Niet alleen is tijdig boeken qua prijs vaak gunstiger, ook weet je dan zeker dat je plekje alvast vast ligt. De Frankrijk groepsreizen zitten normaliter erg snel vol.

Kan ik ook kiezen voor het nemen van een optie?

Ja zeker. Als je bijvoorbeeld nog vrij moet vragen of een cijfer van een tentamen moet afwachten kan het handig voor je zijn om een optie te nemen. Hoe dit precies werkt kun je lezen op onze pagina een optie op een reis nemen

Zijn jullie aangesloten bij de SGR?

Op deze overeenkomst is inderdaad de garantieregeling van SGR van toepassing. Dit betekent dat jouw reissom op het moment dat je boekt volledig gegarandeerd wordt door de Stichting Garantiefonds Reisgelden. Je kunt dus nooit je geld kwijt raken. Ook zijn we lid van de ANVR en het Calamiteitenfonds.

Wat zijn praktische zaken om rekening mee te houden?

Als je op vakantie gaat is het altijd handig om even te kijken of je een visum dient aan te vragen, eventuele vaccinaties verplicht zijn of worden aanbevolen, of je een wereldstekker nodig hebt en of je een paspoort nodig hebt in plaats van je id-kaart. Al deze informatie kun je vinden op onze pagina over visa, inentingen en medicijnen. Voor Frankrijk geldt het volgende (controleer dit zelf ook nog even via Google voor vertrek):

 • Visum: niet nodig
 • Vaccinaties: geen vaccinaties verplicht of aanbevolen (website ggd)
 • Wereldstekker: niet nodig (informatie wereldstekker)
 • Paspoort of id-kaart: kan beide
 • Valuta: de Euro
 • Tijdsverschil: geen sprake van
 • Talen: Frans

Moet je een goede conditie hebben voor deze groepsreis Frankrijk?

Hoewel je een actieve vakantie boekt, is het niet nodig een mega-conditie te hebben. Zeker bij deze vakantie zijn veel activiteiten gericht op beginners en kan iedereen goed mee komen. Dat betekent niet dat je als sportieveling niet een hele leuke vakantie gaat hebben natuurlijk. Bij veel activiteiten kunnen we op individuele basis het niveau van de uitdaging wat vergroten of verkleinen.

Welke verzekeringen zijn handig?

Lees meer over onze kortlopende annuleringsverzekering en kortlopende reisverzekering.

We bieden de mogelijkheid een kortlopende reisverzekering en annuleringsverzekering af te sluiten. De kosten vind je bij het boeken van je reis in de berekening. Het afsluiten van een reisverzekering als je met ons mee reist is verplicht. Uiteraard staat het je vrij om deze elders af te sluiten, maar controleer goed het dekkingsoverzicht om te ontdekken of alle outdooractiviteiten die je gaat doen hieronder vallen. Een annuleringsverzekering afsluiten is op basis van je eigen afweging.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van jullie groepsreizen?

Op de hoogte blijven van de avonturen van reizigers, nieuwtjes en nieuwe groepsreizen? Je kunt je inschrijven voor de nieuwsbrief (+/- 6 keer per jaar een mail) en ons volgen op YouTube (voor aftermovies van groepsreizen) en Facebook en Instagram (voor 'live volgen van reisavonturen, reisfoto's en leuke nieuwtjes).

Ik heb een allergie of dieet, in hoeverre kan daar rekening mee worden gehouden?

Bij het boeken kun je aangeven of je een dieet volgt of dat er bepaalde bijzonderheden zijn waar we rekening mee moeten houden. Als je dit duidelijk aangeeft is er niks aan de hand! Indien je hele specifieke allergieën hebt of diëten volgt, kan het raadzaam zijn om wat snacks vanuit Nederland mee te nemen zodat je altijd iets bij je hebt dat je kunt eten. Eet je glutenvrij? Neem dan eens ons pagina door over glutenvrij reizen. Ook erg nuttig overigens als je andere allergieën of diëten hebt.

En andere bijzonderheden, dien ik die ook aan te geven?

Bijzonderheden moeten duidelijk aangegeven worden op het boekingsformulier. Over het algemeen kunnen onze reisbegeleiders de meeste bijzonderheden prima handelen.

Ik gebruik medicijnen, heb ik een medische verklaring nodig?

Dat is geheel afhankelijk van welke medicijnen je gebruikt. Je kunt bij je huisarts navragen of je een medische verklaring nodig hebt voor deze bestemming. Vraag de verklaring, indien je deze nodig hebt, tijdig aan. Vergeet daarnaast niet om bijzonderheden aan te geven in het boekingsformulier