Samenstelling afgelopen jaar

56%
44%
Gem. leeftijd 2017: 26 jaar

Frankrijk Actief 23+

Een tiendaagse actieve vakantie in Frankrijk met verschillende activiteiten inbegrepen bij de prijs. Het is mogelijk met eigen vervoer te reizen, maar je kunt tevens eenvoudig met de touringcar mee.

Op het programma tijdens deze actieve vakantie en inbegrepen bij de prijs zijn onder andere: raften, canyoning, via ferrata, een bergwandeltocht en de Simi Survival Challenge op de laatste dag van de vakantie.

Al onze outdooractiviteiten worden uitgevoerd door lokale experts, in de meeste gevallen Nederlandstalig, die al jaren in Guillestre en omgeving wonen. Dit zorgt voor veilige, professioneel verzorgde outdooractiviteiten.

Je verblijft tijdens deze actieve vakantie op Camping La Rochette op slechts 800 meter van het centrum van Guillestre. In Guillestre zijn restaurantjes en terrasjes te vinden. Direct naast de camping is een zwembad (tegen betaling) en op loopafstand, maar wel iets verder, vind je een stuwmeertje waar je kunt zwemmen.

Al met al boek je met deze groepsvakantie een echte outdoorvakantie, ideaal voor wie er even een weekje tussenuit wil.

De geweldig mooie omgeving en de gezelligheid van het stadje zorgen voor een afwisselende vakantie in de goede sfeer.

Highlights actieve vakantie Frankrijk

 • Canyoning
 • Raften op de Durance
 • Via Ferrata/klettersteig
 • Simi Survival Challenge
 • Bergwandeling
 • 800 meter van stadscentrum

601,50 €,-
10 dagen

BOEK DEZE REIS

Onderstaand is het reisprogramma zoals we dit vrijwel altijd uitvoeren. Wel willen we benadrukken dat bij actieve vakanties het weer altijd roet in het eten kan gooien. Dit kan betekenen dat planningen veranderen, met als uitgangspunt dat je alleen een optimale outdoorvakantie zult beleven als je ook optimaal kan genieten. Veiligheid gaat daarbij voor alles.

Vrijdag

We vertrekken aan het eind van de ochtend/begin van de middag vanaf onze verschillende opstapplaatsen in het land. Uiteraard reizen we in een comfortabele touringcar met keurmerk van de stichting Keurmerk Touringcarbedrijf.

Onderweg stoppen we met enige regelmaat om de benen te strekken. 's Avonds zal er gelegenheid zijn om ergens wat uitgebreider te eten, maar houd er rekening mee dat de tijd waarop dit kan afhangt van de rijtijden van de chauffeurs, die moeten voldoen aan de rust- en rijtijden wet.

Zaterdag

Bij aankomst beginnen we deze actieve vakantie met een goed ontbijt (of lunch, afhankelijk van hoe laat we aankomen). De reisleiding zal zichzelf introduceren en alvast kort het programma met je doornemen. Daarna is het tijd om de tenten te verdelen. In de middag kun je heerlijk genieten van het mooie weer, een terrasje, lekker gaan zwemmen in het zwembad of bij het stuwmeer of alvast de omgeving verkennen. 

Frankrijk groepsreizen

Zondag

Raften is de activiteit waarmee we deze groepsvakantie aftrappen. Je hoeft voor deze tocht geen speciale ervaring te hebben en zult merken dat raften vooral ontzettend leuk is. Doordat je bij Simi gezamenlijk een groepsvakantie boekt en bijna alle activiteiten als groep uitvoert zul je merken dat je elkaar goed leert kennen. We raften op de rivier de Durance, een prachtige uitdaging met onderweg tijd voor wat ontspanning.

Raften frankrijk groepsreis

Maandag

Vandaag staat een echte bergsportactiviteit op het programma, de klettersteig of via ferrata. Gezekerd aan een staalkabel en voorzien van klimgordel en helm maken we een prachtige tocht langs een steile rotswand. Onderweg moet je klimmen, dalen, klauteren en verplaats je je zigzaggend over de rotswand, met onderweg geweldige uitzichten.

Dinsdag

Na twee dagen met activiteiten heb je vandaag de kans om zelf iets te ondernemen. Je kunt verschillende activiteiten ondernemen. Zo kun je het stadje Briancon bezoeken met de trein, een extra activiteit bijboeken zoals hydrospeed, parapente of iets anders. Ook kun je bijvoorbeeld een mountainbike huren en op die manier de omgeving verkennen. Er is genoeg te doen om je een dag te vermaken. Bij voldoende animo zal onze reisleiding een wandeltocht ondernemen met degenen die willen.

Groepsreis frankrijk

Woensdag

Vandaag staat een stevige bergwandeltocht op het programma. Afhankelijk van de wensen binnen de groep maken we een wat langere of kortere route en maken er een mooie en gezellige dag in de bergen van.

Donderdag

Vandaag staat canyoning op het programma. Samen met onze gids Rob gaan we, na een uitgebreide uitleg, de canyon in. Deze rivierkloof is een soort grote-mensen-speeltuin waarbij je een combinatie van sprongen maakt, gebruik maakt van natuurlijke glijbanen, klautert en zodoende de rivierkloof afdaalt. Een activiteit die extreem populair is omdat het ontzettend leuk is en je er helemaal je eigen uitdaging in kunt vinden.

groepsreis canyoning

Vrijdag

Een week vakantie met Simi Reizen vliegt voorbij zoals je zult merken, maar we sluiten het programma van de week af met een uitdagende en avontuurlijke Simi Survival Challenge. We gaan nog niet te veel zeggen, maar kunnen wel alvast vertellen dat in 2015 de Survival Challenge helemaal onder handen is genomen en nog veel uitdagender geworden is!

Zaterdag

Aan alle goede dingen komt helaas een eind. Na een gezellige laatste avond staan we weer op tijd op, ruimen de tenten leeg, helpen nog even met de afwas en het opruimen van het kampement. Vandaag heb je de mogelijkheid om zelf een activiteit te ondernemen. In voorgaande jaren zijn vooral parapente en klettersteig als extra activiteit veelgekozen, maar er zijn volop mogelijkheden om nog wat te ondernemen. Natuurlijk kun je ook hier kiezen om de dag relaxed door te brengen.

Na het avondeten vertrekt de touringcar weer naar Nederland.

Zondag

We komen in de middag weer aan in Nederland. Terugkomst-tijden zijn altijd enorm afhankelijk van het verkeer en daarom moeilijk te voorspellen. Als het erg druk is of erg rustig kan de aankomsttijd rustig drie uur schelen. We informeren onze deelnemers altijd tijdig over de verwachtte aankomsttijd.

Impressie van deze groepsvakantie

Vertrekinformatie

Deze groepsreis wordt aangeboden voor de 23+ groep, maar wordt vaak niet dusdanig veel geboekt dat we deze als aparte groep door kunnen laten gaan. Het is wel mogelijk je aan te sluiten bij de 18-22 groep, dus als je interesse hebt in deze groepsreis: laat je niet tegenhouden, in onze ervaring is het nooit een probleem.

Voor deze groepsvakantie naar Frankrijk vertrekken we op vrijdagochtend vanaf onze verschillende opstapplaatsen. Het is mogelijk je opstapplaats te wijzigen tot 5 werkdagen voor vertrek.

 • Almere (Mac Donalds Almere Haven) - 16:30
 • Utrecht (A2 Afrit 7, Reactorweg - bij de thoriumweg) - volg borden internationale bushalte 17:30
 • Breda Prinsenbeek (NS station) - 18:30
 • Antwerpen (Total Waarloos, E19 Antwerpen richting Brussel) - 19:30

De geplande aankomst ligt rond 08:30 in de morgen, maaris altijd afhankelijk van verkeersdrukte.

Let op: de reis met vertrekdatum 29 juni en vertrekdatum 25 augustus zijn gedeeltelijk vliegreizen. Op 29 juni is de heenreis met het vliegtuig, op de reis van 25 augustus is de terugreis op 3 september een vliegreis. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. We vliegen vanaf luchthaven Schiphol.

Vluchtgegevens:

29 juni Amsterdam - Marseille: 07:30, aankomst 09:30 met Easyjet
2 september Marseille - Amsterdam: 10:00, aankomst 12:00

De transfer van en naar Marseille is inbegrepen. Tevens is 20 kilo ruimbagage gratis inbegrepen.

Reis je samen?

Ongeveer 55% van onze reizigers boekt alleen. De overige 45% reist met twee of meer personen. Dit zorgt voor een goede mix tijdens onze reizen. Iederen kiest natuurlijk bewust voor een groepsreis, dus je zult zeker nieuwe mensen leren kennen.

Als je samen reist kun je dit eenvoudig opgeven op het boekingsformulier in het veld opmerkingen/bijzonderheden. Wij zorgen er uiteraard voor dat als je samen reist we jullie ook samen indelen bij alles. 

Inclusief

Inbegrepen bij de reissom zijn:

 • Bijdrage Garantiefonds Stichting GGTO.
 • Heen- en terugreis vanaf opstapplaats in comfortabele touringcar met voldoende beenruimte. Simi Reizen gebruikt alleen touringcars die het keurmerk touringcarbedrijven dragen.
 • Alle activiteiten die standaard in het programma zijn opgenomen met uitzondering van optionele activiteiten. Voor deze actieve vakantie zijn dat: raften, canyoning, kano-raften, via ferrata / klettersteig en de Simi survival challenge. Indien er een bergwandeltocht plaatsvindt is deze ook inbegrepen.
 • 7 overnachtingen inclusief gebruik van kookmaterialen, tenten en veldbed of slaapmatje.
 • Verblijfskosten

Exclusief

 • Reisverzekering die bijzondere sporten dekt. Voor sommige verzekeringen geldt dat gevraagd wordt naar de klasse van het water. Dit is klasse 2 tot 4.
 • Maaltijden en drankjes. We maken hiervoor een groepspot die door de deelnemers wordt beheerd. Onze reisleiding heeft een receptenboek met goede en makkelijk te bereiden recepten en heeft een actieve rol in het koken en organiseren van deze zaken. Reken op tussen de 5 en 10 euro per dag, maar dit varieert afhankelijk van de wensen van de groep.
 • Eigen uitgaven ter plaatse
 • Optionele activiteiten

Veiligheid

Simi Reizen werkt uitsluitend met gediplomeerde lokale gidsen. Deze gidsen zijn verantwoordelijk voor de veiligheid tijdens activiteiten en hebben daar de volledige zeggenschap.

Hoewel het nooit voorkomt in de praktijk, heeft de gids in theorie wel de mogelijkheid om bij twijfel deelnemers uit te sluiten. Eigenlijk de enige situatie waarin dit voor zou komen is als een deelnemer zich niet aan instructies houdt.

We nemen veiligheid bij Simi Reizen erg serieus. Er wordt gebruik gemaakt van uitstekend materiaal, meer dan uitstekende gidsen en er zal nooit onnodig risico genomen worden tijdens onze actieve vakanties.

Minimumdeelname actieve groepsreis Frankrijk

De minimumdeelname voor deze groepsreis is 18 personen, verspreid over de verschillende programma's en leeftijdsgroepen.

Indien de groep niet groot genoeg is om afzonderlijke leeftijdsgroepen aan te bieden, dan worden leeftijdsgroepen gecombineerd. Via Mijn Simi kun je dit zien als dit het geval is.

Het verleden leert ons echter dat het behalen van het minimumaantal geen probleem is.

Boeken van deze reis

Boeken kun je via deze pagina. Bij je boeking vragen we een aanbetaling van 25% van de reissom en de eventuele kosten van afgesloten verzekeringen. Je reisgeld wordt gegarandeerd door de Stichting GGTO.

Bij deze getoonde prijs komt nog de verplichte bijdrage aan het calamiteitenfonds. Deze bedraagt EUR 2,50 €

 • door Frankrijk Actief (Actieve vakanties 23-35) op 29-07-2016

  image

  9.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  9  Een super vakantie gehad. Veel leuke activiteiten gedaan en erg gezellige leiding. Een groot feest gemaakt met de hele groep. Een vakantie om nooit meer te vergeten. Veel vrijheid gekregen maar toch veel samenwerken en er voor elkaar zijn. ECHT TO  Een super vakantie gehad. Veel leuke activiteiten gedaan en erg gezellige leiding. Een groot feest gemaakt met de hele groep. Een vakantie om nooit meer te vergeten. Veel vrijheid gekregen maar toch veel samenwerken en er voor elkaar zijn. ECHT TOP

 • door Frankrijk Actief (Actieve vakanties 23-35) op 29-07-2016

  image

  7.3

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  7

  ACTIVITEITEN

  7

  Was een leuk groep .plek was mooie .begeleiding was goed. Minput was in de tent zat aan de voorkant een grote scheur in

  Was een leuk groep .plek was mooie .begeleiding was goed. Minput was in de tent zat aan de voorkant een grote scheur in

 • door Frankrijk Actief (Actieve vakanties 23-35) op 29-07-2016

  image

  8.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Ik heb de vakantie als geweldig ervaren
  De reisleiding wat echt top
  De activiteiten en de gidsen waren top
  De camping en de bus reis vond ik minder
  Over het algemeen een super vakantie gehad met de groep

  Ik heb de vakantie als geweldig ervaren
  De reisleiding wat echt top
  De activiteiten en de gidsen waren top
  De camping en de bus reis vond ik minder
  Over het algemeen een super vakantie gehad met de groep

Camping La Rochette

Camping La Rochette is waar we tijdens deze reis zullen verblijven. Deze drie-sterrencamping heeft schoon en net sanitair en scoort gemiddeld een 9.1 op Zoover. Simi Reizen heeft op deze camping plek voor twee kampementen, enigszins afgelegen van de andere camping-gasten.

Het stadje Guillestre ligt op 800 meter afstand van de camping. Op de heenweg heuvel op, maar op de terugweg heuvel af.

Faciliteiten camping

 • Zwembad (tegen betaling, ongeveer EUR 3, afhankelijk van het tijdstip)
 • Tafeltennis en jeu de boules
 • Barretje met drankjes en eenvoudig voedsel
 • Wifi (tegen betaling)
 • Winkeltje met vers brood en eenvoudige producten
 • Wasmachine en droger aanwezig

Camping la Rochette Camping frankrijk

Wat is er te doen in Guillestre?

Guillestre ligt midden in de Franse Alpen en is dus vooral een plek om te genieten van een actieve vakantie. Toch wordt er 's zomers verrassend veel georganiseerd in Guillestre zelf. Zo is er rond 14 juli, de nationale feestdag, altijd van alles te beleven, tot schuimparty's aan toe, maar zijn er ook regelmatig festivals en optredens in de zomer.

In Guillestre vind je een aantal supermarkten, een aantal leuke barretjes en restaurants en kun je uitstekend terecht voor een drankje in de avond.

Vanuit Guillestre kun je eenvoudig het kasteel bezoeken, maar ook een dagje naar Briançon kan een leuke extra uitstap zijn. Daarnaast leent het zich natuurlijk perfect voor mooie wandelingen in de bergen.

Op een klein half uurtje van de camping vind je daarnaast een stuwmeertje waar je prima terecht kunt om in de middag te relaxen. Als je het vriendelijk vraagt willen de gidsen ons soms zelfs wel afzetten bij het meertje.

Er zijn verschillende prima restaurants in Guillestre voor een goede lunch of lekker diner.

Extra activiteiten

Er zijn diverse extra activiteiten bij te boeken ter plaatse. Deze boek je rechtstreeks bij het bedrijf dat dit uitvoert. Simi Reizen is hier geen partij in en heeft, in tegenstelling tot de partners bij onze eigen activiteiten, geen inzicht in de kwaliteit van deze partijen. We raden je aan altijd even na te vragen hoe een en ander geregeld is. De Franse regels zijn echter erg streng, dus je kunt er over het algemeen zeker vanuit gaan dat veiligheid een belangrijk thema is.

Mogelijke activiteiten zijn:

 • Downhill mountainbiken
 • Parapente duosprong
 • Extreme rafting
 • Extreme canyoning
 • Verschillende klettersteigs
 • Mountainbike-huur

Prijzen liggen tussen de 35 en 80 euro (parapente is ongeveer EUR 80).

Prijzen

Frankrijk is geen duur vakantieland, maar uit eten gaan of ergens iets drinken is vergelijkbaar met de prijzen in Nederland. Ook prijzen in de supermarkt zijn redelijk vergelijkbaar.

Betalen enzo

Je kunt gewoon pinnen in het stadje. Er zijn verschillende pin-automaten. In supermarkten kun je vaak wel pinnen, maar bij de bakker en cafeetjes gaat eigenlijk alles contant.

V. Hoe warm is het in Guillestre?

A. Gemiddeld kun je in de zomer rekenen op een temperatuur tussen de 25 en 35 graden, met af en toe in de namiddag een buitje. 

V. Hoe weet ik of er nog plek is?

Zolang de reis op de site staat aangegeven, is er nog plaats. We raden wel aan tijdig te boeken.

V. Wat voor types gaan er mee op deze reis?

A. Deze vakantie richt zich op mensen die graag een actieve vakantie willen beleven, maar ook houden van gezelligheid. Over het algemeen boekt iets meer dan de helft van de deelnemers de reis zelfstandig, de overigen reizen samen met een vriend of vriendin.

V. Wat moet ik me voorstellen bij de camping?

Onze camping La Rochette scoort op Zoover een 8,6. Schoon en goed onderhouden sanitair, gratis douchen, een zwembad op de camping en een gezellig barretje maken je vakantie compleet. De camping ligt daarnaast ook nog eens vlakbij het centrum van het gezellige stadje Guillestre. 

V. Moet je een goede conditie hebben?

A. Hoewel je een actieve vakantie boekt, is het niet nodig een mega-conditie te hebben. Zeker bij deze vakantie zijn veel activiteiten gericht op beginners en kan iedereen goed mee komen. Dat betekent niet dat je als sportieveling niet een hele leuke vakantie gaat hebben natuurlijk. Bij veel activiteiten kunnen we op individuele basis het niveau van de uitdaging wat vergroten of verkleinen.

V. Wij reizen samen/hebben een relatie, kunnen we samen slapen?

A. Als je bij je boeking aangeeft dat je samen reist, houden we hier uiteraard rekening mee. Reis je met drie of meer personen, geef dit dan ook duidelijk aan. Vaak kunnen we voor jullie dan een eigen tent regelen.

V. Krijgen we voldoende vrije tijd?

A. Zeker. De meeste activiteiten nemen een dagdeel in beslag. Daarbuiten heb je voldoende tijd om zelf activiteiten te ondernemen of in overleg met de reisleiding leuke extra dingen te doen.

V. Hoe gaan jullie om met bijzonderheden?

Bijzonderheden moeten duidelijk aangegeven worden op het boekingsformulier. Over het algemeen kunnen onze reisleiders de meeste bijzonderheden prima handelen.

V. Ik ben vegetarisch / eet halal / mag bepaalde dingen niet eten

A. Bij het boeken kun je aangeven of je een dieet volgt of dat er bepaalde bijzonderheden zijn waar we rekening mee moeten houden. Als je dit duidelijk aangeeft is er niks aan de hand!