Meer informatie over reizen tijdens corona op onze corona-pagina voor herfst en winterreizen in 2020 en begin 2021 en onze corona-pagina 2021. Of lees meer over waarom je toch "gewoon" en zorgeloos kunt boeken.

Frankrijk Actief 24+

Frankrijk Actief 24+

 • 24-39 jaar
 • 10 dagen
 • Normale Moeilijkheid

Een tiendaagse actieve vakantie in Frankrijk met verschillende activiteiten inbegrepen bij de prijs. Het is mogelijk met eigen vervoer te reizen, maar je kunt tevens eenvoudig met de touringcar mee.

Op het programma tijdens deze actieve vakantie en inbegrepen bij de prijs zijn onder andere: raften, canyoning, via ferrata, een bergwandeltocht en de Simi Survival Challenge op de laatste dag van de vakantie.

Al onze outdooractiviteiten worden uitgevoerd door lokale experts die al jaren in Guillestre en omgeving wonen. Dit zorgt voor veilige, professioneel verzorgde outdooractiviteiten. Hoewel 2020 uit kleinere groepen zal bestaan, staat niets een heerlijke vakantie in de weg. 

Je verblijft tijdens deze actieve vakantie op Camping La Rochette op slechts 800 meter van het centrum van Guillestre. In Guillestre zijn restaurantjes en terrasjes te vinden. Direct naast de camping is een zwembad (tegen betaling) en op loopafstand, maar wel iets verder, vind je een stuwmeertje waar je kunt zwemmen.

Al met al boek je met deze groepsvakantie een echte outdoorvakantie, ideaal voor wie er even een weekje tussenuit wil.

De geweldig mooie omgeving en de gezelligheid van het stadje zorgen voor een afwisselende vakantie in de goede sfeer. 

Ga voor een actieve vakantie in de Franse Alpen die al jaren succesvol is onder onze reizigers: elke zomer genieten tussen de 250 en 300 mensen van deze actieve vakantie.

Gemiddelde samenstelling

 • Vrouw 36%

 • Man64%

 • Gem. leeftijd 202027 jaar

 • 98% van onze reizen gaat door
SGR SGR ANVR

701,50 €, 10 dagen

BOEK DEZE REIS Neem een optie

Highlights actieve vakantie Frankrijk

 • Canyoning
 • Raften op de Durance
 • Via Ferrata/klettersteig
 • Simi Survival Challenge
 • Bergwandeling
 • 800 meter van stadscentrum

Dag 1 - Vrijdag

We vertrekken aan het eind van de ochtend/begin van de middag vanaf onze verschillende opstapplaatsen in het land. Uiteraard reizen we in een comfortabele touringcar met keurmerk van de stichting Keurmerk Touringcarbedrijf.

Onderweg stoppen we met enige regelmaat om de benen te strekken. 's Avonds zal er gelegenheid zijn om ergens wat uitgebreider te eten, maar houd er rekening mee dat de tijd waarop dit kan afhangt van de rijtijden van de chauffeurs, die moeten voldoen aan de rust- en rijtijden wet.

Belangrijk: de vertrektijd van de touringcar is het moment dat de bus daadwerkelijk weg rijdt. Wees dus ruim op tijd en houd rekening met vrijdagmiddag-files!

Dag 2 - Zaterdag

Bij aankomst beginnen we deze actieve vakantie met een goed ontbijt (of lunch, afhankelijk van hoe laat we aankomen). We komen normaliter vroeg in de ochtend (tussen 07:30 en 09:30 aan.

De reisleiding zal zichzelf introduceren en alvast kort het programma met je doornemen. Daarna is het tijd om de tenten te verdelen.

In de middag kun je heerlijk genieten van het mooie weer, een terrasje, lekker gaan zwemmen in het zwembad of bij het stuwmeer of alvast de omgeving verkennen. 

Tip:

 • Je kunt bij het zwembad een strippenkaart kopen om meerdere keren te zwemmen gedurende je verblijf.

Dag 3 - Zondag

Raften is de activiteit waarmee we deze groepsvakantie aftrappen. Je hoeft voor deze tocht geen speciale ervaring te hebben en zult merken dat raften vooral ontzettend leuk is.

Doordat je bij Simi gezamenlijk een groepsvakantie boekt en bijna alle activiteiten als groep uitvoert zul je merken dat je elkaar goed leert kennen. We raften op de rivier de Durance, een prachtige uitdaging met onderweg tijd voor wat ontspanning.

Bij deze wildwater-rivier vaar je tussen klasse 2 en 4 met een aantal mooie stroomversnellingen. Voor mensen die eerder geraft hebben is het niveau vergelijkbaar met andere plekken, maar voor iedereen is het raften voldoende om een lekkere adrenaline-stoot te krijgen.

Deze activiteit duurt ongeveer een halve dag. In de middag heb je tijd om zelf iets te ondernemen, een mooie wandeltocht te maken of ergens te genieten van een lekker drankje.

Tips:

 • Het stuwmeertje verderop is een goede plek om een middag te zonnen en te relaxen. Wel een stukje lopen! 
 • Wil je iets actievers, maak dan 1 van de vele wandelingen die je in de omgeving kunt doen. 

Dag 4 - Maandag

Vandaag staat een echte bergsportactiviteit op het programma, de klettersteig of via ferrata. Gezekerd aan een staalkabel en voorzien van klimgordel en helm maken we een prachtige tocht langs een steile rotswand.

Onderweg moet je klimmen, dalen, klauteren en verplaats je je zigzaggend over de rotswand, met onderweg geweldige uitzichten.

Deze activiteit duurt ook ongeveer een dagdeel en is voor iedereen te doen, maar kan voor mensen met hoogtevrees wel een extra uitdaging zijn. Behalve het oversteken van een rivier leg je een tocht af die zigzaggend omhoog gaat over de rotswand. Onze Franstalige gids Charlie zorgt ervoor dat iedereen op zijn of haar eigen tempo deze via ferrata kan doen en er van kan genieten. 

Tip:

 • Als je 's avonds van de camping af wilt kun je eenvoudig via een achteraf paadje de camping af. Dit zorgt er ook voor dat andere mensen geen last van geluid hebben. Ideaal! 

Dag 5 - Dinsdag

Na twee dagen met activiteiten heb je vandaag de kans om zelf iets te ondernemen. Je kunt verschillende activiteiten ondernemen. Zo kun je het stadje Briancon bezoeken met de trein, een extra activiteit bijboeken zoals hydrospeed, parapente of iets anders. Ook kun je bijvoorbeeld een mountainbike huren en op die manier de omgeving verkennen.

Er is genoeg te doen om je een dag te vermaken. Bij voldoende animo zal onze reisleiding eenvoudige wandeltocht ondernemen met degenen die willen.

Belangrijk:

 • Als je activiteiten boekt buiten het door Simi georganiseerde programma om, vallen deze buiten de reisovereenkomst met Simi

Dag 6 - Woensdag

Vandaag staat een stevige bergwandeltocht op het programma. Afhankelijk van de wensen binnen de groep maken we een wat langere of kortere route en maken er een mooie en gezellige dag in de bergen van.

Voor deze wandeltocht is het raadzaam goede wandelschoenen te gebruiken. Tijdens het wandelen houden we rekening met iedereen binnen de groep. Indien je van plan bent zelf een wandeling te maken, dan is dat geen probleem. Wel vragen we je voor vertrek de route en gepland terugkomst-tijd door te spreken met je reisleiding. 

Tips:

 • We merken tijdens de reis nog wel eens dat mensen geen puf hebben om te wandelen, omdat je al vrij intensief bezig bent. Toch raden we je aan echt mee te gaan, het is een heerlijke tocht!
 • Loop in 1 rustig, stabiel tempo en vooral op je eigen tempo. Maak niet teveel stops, maar probeer een tempo aan te houden dat je de hele dag vol zou kunnen houden. 

Dag 7 - Donderdag

Vandaag staat canyoning op het programma. Samen met onze gids Rob gaan we, na een uitgebreide uitleg, de canyon in. Deze rivierkloof is een soort grote-mensen-speeltuin waarbij je een combinatie van sprongen maakt, gebruik maakt van natuurlijke glijbanen, klautert en zodoende de rivierkloof afdaalt.

Een activiteit die extreem populair is omdat het ontzettend leuk is en je er helemaal je eigen uitdaging in kunt vinden.

Canyoning is voor iedereen goed te doen, maar kan voor mensen met hoogtevrees wel wat spannend zijn. Bespreek het gerust met je reisleider als je tegen de activiteit op ziet. Vaak is de spanning dan al een stuk minder. 

Tip:

 • Als canyoning je goed bevallen is, is het doen van een meer extreme canyoning-tocht op zaterdag met Rob zeker een aanrader. 
 • Canyoning is een activiteit die zich goed leent voor spectaculaire foto's. In veel groepen is wel iemand met een action-camera. 

Dag 8 - Vrijdag

Een week vakantie met Simi Reizen vliegt voorbij zoals je zult merken, maar we sluiten het programma van de week af met een uitdagende en avontuurlijke Simi Survival Challenge.

We gaan nog niet teveel vertellen over de Challenge, maar je kunt rekenen op een activiteit waarbij we verschillende outdoorsporten met elkaar combineren. In kleine teams probeer je vervolgens de beste tijd neer te zetten voor een plekje in the hall of fame!

Als je nog iets wilt doen op de laatste dag, is dit het laatste moment om het te plannen. Houd er rekening mee dat activiteiten als bijvoorbeeld canyoning, maar ook parapente erg weersafhankelijk zijn. We raden je dus aan al vroeg in de week te plannen, zodat je ook met slecht weer zonder problemen alles kunt doen wat je wilt.

Let op: ook wij zijn afhankelijk van het weer. Hoewel de planning in principe vast ligt, zullen we bij slecht weer ook het programma om moeten gooien. Het vaste programma heeft daarbij voorrang. 

Dag 9 - Zaterdag

Aan alle goede dingen komt helaas een eind. Na een gezellige laatste avond staan we weer op tijd op, ruimen de tenten leeg, helpen nog even met de afwas en het opruimen van het kampement.

Vandaag heb je de mogelijkheid om zelf een activiteit te ondernemen. In voorgaande jaren zijn vooral parapente en klettersteig als extra activiteit veelgekozen, maar er zijn volop mogelijkheden om nog wat te ondernemen. Natuurlijk kun je ook hier kiezen om de dag relaxed door te brengen.

De nieuwe groep komt op zaterdag in de ochtend aan. Dat is ook het moment dat je je tent alvast leeghaalt en schoonmaakt, zodat ook de mensen na jou een fijn begin van de vakantie hebben. 

De touringcar vertrekt, afhankelijk van de aankomsttijd in de ochtend, tussen 19:00 en 21:00 weer naar Nederland. 

Dag 10 - Zondag

We komen in de middag weer aan in Nederland. Terugkomst-tijden zijn altijd enorm afhankelijk van het verkeer en daarom moeilijk te voorspellen. Als het erg druk is of erg rustig kan de aankomsttijd rustig drie uur schelen. We informeren onze deelnemers altijd tijdig over de verwachtte aankomsttijd.

Normaalgesproken is de touringcar aan het begin van de middag weer bij in Nederland. Ongeveer 2 uur voor die tijd zal de buschauffeur doorgeven wat de verwachting is. 

Eenmaal thuis is het: slapen, foto's kijken en nagenieten!

 • We proberen natuurlijk zoveel mogelijk het programma uit te voeren zoals het op de website is aangegeven. Afhankelijk van verschillende omstandigheden kan het voorkomen dat er ter plekke door de lokale gids of voorafgaand de reis aanpassingen worden gemaakt in het programma.

Inclusief bij deze vakantie:

Inbegrepen bij de reissom zijn:

 • Heen- en terugreis vanaf opstapplaats in comfortabele touringcar met voldoende beenruimte. Simi Reizen gebruikt alleen touringcars die het keurmerk touringcarbedrijven dragen.
 • Alle activiteiten die standaard in het programma zijn opgenomen. Voor deze actieve vakantie zijn dat: raften, canyoning, bergwandeltocht, via ferrata/klettersteig en de Simi survival challenge.
 • 7 overnachtingen inclusief gebruik van kookmaterialen, tenten en veldbed of slaapmatje. 
 • Ontbijt op de eerste ochtend bij aankomst
 • Verblijfskosten
 • Nederlandstalige reisleiding
 • Bijdrage Garantiefonds SGR. Je kunt de voorwaarden vinden op www.sgr.nl/garantieregeling. Op verzoek stuurt SGR deze voorwaarden toe.

Exclusief

 • Reisverzekering die bijzondere sporten dekt. Voor sommige verzekeringen geldt dat gevraagd wordt naar de klasse van het water. Dit is klasse 2 tot 4. 
 • Maaltijden en drankjes. We maken hiervoor een groepspot die door de deelnemers wordt beheerd. Onze reisleiding heeft een receptenboek met goede en makkelijk te bereiden recepten en heeft een actieve rol in het koken en organiseren van deze zaken. Reken op tussen de 5 en 10 euro per dag, maar dit varieert afhankelijk van de wensen van de groep. 
 • Eigen uitgaven ter plaatse
 • Optionele activiteiten

Vertrekgarantie?

In de afgelopen jaren hebben we nog nooit een Frankrijk-reis hoeven annuleren. We gaan er ook in de toekomst niet van uit dat dit nodig zal zijn. 

Belangrijk: deze groepsreis wordt aangeboden voor de 24+ groep, maar wordt vaak niet dusdanig veel geboekt dat we deze als aparte groep door kunnen laten gaan. Het is wel mogelijk je aan te sluiten bij de 18-25 groep, dus als je interesse hebt in deze groepsreis: laat je niet tegenhouden, in onze ervaring is het nooit een probleem. Informeer gerust vooraf naar de samenstelling van de groep. 

Vertrekinformatie jongeren vakantie Frankrijk

Je kunt je opstapplaats nog tot vijf dagen voor vertrek wijzigen.

 • Zwolle (Hanzelaan/Lubeckplein, zuidzijde NS Station Zwolle) - 16:30
 • Utrecht (A2 afrit 7, Reactorweg (bij Thoriumweg) opstapplaats internationale bussen - 18:00
 • Eindhoven (John F. Kennedylaan, internationale lijndiensten busstop) - 19:15

We verwachten de volgende ochtend rond 08:30 aan te komen op de camping. Natuurlijk is dit afhankelijk van verkeersdrukte en kunnen we deze tijd nooit garanderen. Tot nu toe is het echter altijd gelukt.

Je dient uiteraard zelf tijdig aanwezig te zijn op de opstapplaats. 

Let op: De opstapplaatsen staan vast, maar de vertrektijden kunnen door omstandigheden gewijzigd worden. Controleer altijd een dag voor vertrek daarom goed je vertrekinformatie. Deze kun je terugvinden in Mijn Simi.

Minimumdeelname jongeren vakantie Frankrijk

De minimumdeelname voor deze jongerenvakantie is 18 personen. 

Indien de groep niet groot genoeg is om afzonderlijke leeftijdsgroepen aan te bieden, dan worden leeftijdsgroepen gecombineerd. Via Mijn Simi kun je dit zien als dit het geval is.

Het verleden leert ons echter dat het behalen van het minimumaantal geen probleem is. 

Over de leeftijdsgroepen

Je reist samen met de andere leeftijdsgroepen in de touringcar naar Frankrijk. Dit is een touringcar die speciaal voor Simi rijdt, er zijn dus geen mensen van andere organisaties en dergelijke aanwezig. Maximaal kunnen er 45 mensen mee, verspreid over de leeftijdsgroepen. 

Om logistieke redenen zullen sommige activiteiten uitgevoerd worden samen met de andere leeftijdsgroepen. Ter plaatse heeft elke groep zijn eigen kampement met eigen reisleiding en heb je met de andere leeftijdsgroepen niet veel te maken. 

Verblijf

Je verblijft tijdens deze groepsreis in een tent voor maximaal 4 personen. Naar aanleiding van de heenreis bepaal je zelf met wie je in een tent slaapt. Mannen en vrouwen slapen gescheiden, tenzij je bij boeking aangegeven hebt samen te reizen.

Waar mogelijk proberen we mensen zo in te delen dat je wat meer ruimte hebt. In de tenten zelf is geen stroom (ivm brandveiligheid), maar in de grote kooktent kun je je apparatuur opladen. 

Voor samenreizende stelletjes hebben we in beperkte mate de mogelijkheid een tweepersoons koepeltentje te regelen. Dit is echter geen garantie! 

We hebben op camping La Rochette ons eigen plekje, speciaal voor ons. De camping zelf is schoon, netjes en gezellig, maar verwacht geen super luxe bij deze outdoorvakantie. Gemiddeld scoort de camping een 9.1 op Zoover. 

De grote kooktent beschikt over tafels/banken, kookmaterialen, een koelkast met vriesvak en de mogelijkheid apparatuur op te laden. Ook is er verlichting aanwezig. 

Kennismaken met reisgenoten

Na je boeking ontvang je van ons in mei een inlogcode voor Mijn Simi. Indien je in mei, juni of juli boekt, ontvang je deze binnen ongeveer een week na je boeking/betaling. Met deze inlogcode kun je terecht op Mijn Simi. Hier kun je:

 1. Je vertrekinformatie en de opstaptijden zien
 2. Je reisgenoten zien: voornaam, leeftijd en woonplaats
 3. Je Whatsapp nummer toevoegen en een whatsapp groep starten
 4. Het forum bezoeken en je voorstellen
 5. Alle belangrijke informatie met betrekking tot je boeking zien
 6. Je reisverzekering nog afsluiten
 7. Je (restant)betaling doen via iDeal

Optionele activiteiten

Er zijn in Guillestre mogelijkheden om buiten het door Simi georganiseerde programma activiteiten bij te boeken zoals parapente of raften op een wildere rivier. Dit gebeurt altijd op eigen risico. Van partners waar we direct mee samenwerken controleren we jaarlijks de aansprakelijkheidsverzekering en vergunningen, om het risico op ongelukken te minimaliseren. Voor andere bedrijven kunnen we dit niet doen. Extra activiteiten zijn dus op eigen risico.

Reis je samen?

Ongeveer 55% van onze reizigers boekt alleen. De overige 45% reist met twee of meer personen. Dit zorgt voor een goede mix tijdens onze reizen. Iederen kiest natuurlijk bewust voor een groepsreis, dus je zult zeker nieuwe mensen leren kennen. 

Als je samen reist kun je dit eenvoudig opgeven op het boekingsformulier in het veld opmerkingen/bijzonderheden. Wij zorgen er uiteraard voor dat als je samen reist we jullie ook samen indelen bij alles. 

Boeken van deze actieve vakantie

Boeken kun je via deze pagina. Bij je boeking vragen we een aanbetaling van 25% van de reissom en de eventuele kosten van afgesloten verzekeringen. Je reisgeld wordt gegarandeerd door de Stichting SGR. De resterende reissom dient 42 dagen voor vertrek bijgeschreven te zijn op onze bankrekening. Je kunt dit via je account eenvoudig online betalen met iDeal.

De voordelen van het boeken van een pakketreis

Als je bij Simi Reizen een groepsreis boekt, gaat het altijd om een pakketreis. Hiervan is sprake wanneer je een reis boekt waarbij zowel het vervoer als de accomodatie inbegrepen zijn. Bij Simi Reizen is daarnaast ook altijd een activiteitenpakket inbegrepen. Een pakketreis boeken biedt zeker voordelen. Zo zijn wij als je een pakketreis boekt verplicht jullie hulp en bijstand te verlenen wanneer nodig. Indien je door omstandigheden op de geplande reisdatum niet naar huis kunt vergoeden we 3 hotelovernachtingen voor je.

Je reguliere zorgverzekering vergoedt normaliter ook zorg in het buitenland indien noodzakelijk. Indien noodzakelijk is de organisatie waarbij je een pakketreis boekt ook verantwoordelijk voor repatriëring.

Bij deze getoonde prijs komt nog de verplichte bijdrage aan het calamiteitenfonds. Deze bedraagt EUR 2,50 €

 • Selecteer
  Begindatum
  Einddatum
  Prijs

  geel = minder dan 10 plekken. oranje = laatste paar plekken

 • Vr 02-07-2021
  Zo 11-07-2021
  699,00 €
 • Vr 09-07-2021
  Zo 18-07-2021
  699,00 €
 • Vr 16-07-2021
  Zo 25-07-2021
  725,00 €
 • Vr 23-07-2021
  Zo 01-08-2021
  725,00 €
 • Vr 30-07-2021
  Zo 08-08-2021
  725,00 €
 • Vr 06-08-2021
  Zo 15-08-2021
  725,00 €
 • Vr 13-08-2021
  Zo 22-08-2021
  699,00 €
 • Vr 20-08-2021
  Zo 29-08-2021
  699,00 €
 • door Frankrijk Actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 31-07-2020

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Veel gezelligheid, duidelijke en flexibele reisleiding (Sonny en Dion), leuke groep, gave activiteiten.

 • door Frankrijk Actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 16-08-2019

  image

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Hele fijne actieve vakantie gehad. Leuke mensen ontmoet die ook alleen of met een vriend(in) reisde. Goed geregeld door de reisleiding (Warda en Robin). Prachtige omgeving en prima camping. Veel gelachen en geen minuut verveeld!

 • door Frankrijk Actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 16-08-2019

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Dit jaar voor het eerst een vakantie geboekt bij Simi reizen. De vakantie was in een woord geweldig. Een top week waarbij een groep onbekende een groep vrienden is geworden. De locatie was prachtig en de activiteiten waren zoals beloofd goed verzorgd en uitdagend, maar voor iedereen toegankelijk. De camping was goed verzorgd en heel netjes. De enige minpuntjes waren dat er voor faciliteiten (zwembad/tennisveld) betaald moest worden en de bedjes in de tenten hadden iets groter gemogen. Onze reisleiders Warda en Robin hebben de Frankrijk actief reis perfect begeleid en ervoor gezorgd dat we ons nergens druk over hoefde te maken. Een vakantie om nooit meer te vergeten!

 • door Frankrijk Actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 09-08-2019

  image

  9.3

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Top vakantie gehad met Simi Reizen naar Frankrijk! De busreis was goed verzorgd en de accomodaties waren ook in orde. De groepssamenstelling was goed: mensen die er graag een leuke, gezellige en actieve vakantie wilden maken. De activiteiten (Raften, Canyoning en Via ferrata/Klettersteig) waren ook goed geregeld en onder leiding van mensen met veel ervaring. De reisleidster Warda was top: zeer betrokken, altijd vrolijk en behulpzaam. Ik had graag wel eerder de actuele weekplanning willen ontvangen, zodat het plannen van activiteiten vanuit eigen initiatief makkelijker was geweest. Al met al een erg leuke vakantie!

 • door Frankrijk Actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 02-08-2019

  image

  8.3

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Een goed gevuld programma, waar iedere activiteit ongeveer een dagdeel op neemt. In de vrije tijd kan op de camping worden ontspannen, kun je naar het dorp voor boodschappen/uit eten.
  De reisleiding zorgt ervoor dat er altijd een aanspreekpunt is op de camping. Onze reisleider, Robin, was echt relax. Hij stond altijd klaar om te helpen en liet ons ook vrij om zelf dingen te doen.

 • door Frankrijk Actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 02-08-2019

  image

  9.3

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Een hele gezellige vakantie gehad in Guillestre. Het dorpje is makkelijk bereikbaar en op loopafstand. Grote supermarkt aanwezig. De busreis is lang, maar goed te doen met het aantal stops. Reisleider Robin meteen betrokken bij de groep. Duidelijk indien nodig, maar vooral gezorgd voor een fijne sfeer in de groep. De groep was zelfstandig en hier werd door Robin prima op ingespeeld. Hij ziet welke begeleiding er nodig is in de groep. Het programma zit niet erg vol. Er zijn veel momenten waar je je eigen invulling aan kunt geven. Het zwembad op de camping kost ruim 3 euro per bezoek. Verder is een er een meertje op 30-45 minuten loopafstand. De activiteiten zijn leuk met goede instructeurs. Tijdens 1 activiteit was regen en onweer verwacht, hier werd gezorgd voor een vervangende locatie om toch de activiteit te doen. Op de laatste dag kun je zelf een optionele activiteit boeken. Hydrospeed is een aanrader!
  Kort samengevat: een gezellige vakantie met top reisleiding en begeleiding van de activiteiten

 • door Frankrijk Actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 02-08-2019

  image

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Robin was onze reisleider, hij was erg betrokken bij de groep, heeft weinig moeten corrigeren waardoor het erg gezellig was.
  De activiteiten waren erg goed georganiseerd, met goede instructeurs waarbij je je gelijk veilig voelde.
  In 1 woord een top vakantie

 • door Frankrijk Actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 26-07-2019

  image

  8.3

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  9

  Leuke reis met SIMI naar Frankrijk. De week zat redelijk gevuld met activiteiten maar er was ook tijd om lekker bij t zwembad te liggen. Busreis was lang, maar gezellig

 • door Frankrijk Actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 26-07-2019

  image

  9.3

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  10

  Een super leuke vakantie gehad in een prachtige omgeving. De reisleiding was heel gezellig en deden goed mee met de groep. De activiteiten waren goed georganiseerd en namen veiligheid heel serieus. Verder was er voldoende vrije tijd om zelf in te vullen of om activiteiten extra te boeken.

 • door Frankrijk Actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 26-07-2019

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Erg leuke en gezellige vakantie, leuke activiteiten, maar ook voldoende vrije tijd om nog iets te doen of juist te relaxen. Alles prima geregeld op de camping en met de activiteiten. En gezellige leuke reisleiding.

 • door Frankrijk Actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 26-07-2019

  image

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Super toffe week gehad in Frankrijk. Reisleider Sven kreeg het voor elkaar om van een setje losse individuen een heuse groep te maken. Los waar het kon en strak waar het moest.
  De activiteiten waren top, maar met name de sfeer maakte dat mijn week briljant was.
  Louter liefde!

 • door Frankrijk Actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 26-07-2019

  image

  8.7

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  8

  Accommodatie is prima voor elkaar. Dicht bij het centrum van Guillestre. Sanitair ook altijd schoon. De reisleiding is altijd bereid te helpen en tegelijk gezellig. Als je langer dan de gemiddelde persoon bent is de busreis wel pittig. Activiteiten goed georganiseerd en een ervaring die je niet vaak meemaakt. Er wordt een strak plan gehanteerd, je weet waar je aan toe bent.

 • door Frankrijk Actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 26-07-2019

  image

  9.3

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  9

  Wat een week!
  Dat het een mooie week ging worden bleek al bij de aanvang van de busreis. We werden met veel enthousiasme ontvangen door de bus chauffeurs.
  Bij aankomst was het in het nog even aan elkaar wennen maar zodra het ijs gebroken was volgde er een week met alleen maar mooie hoogtepunten.
  De reisleiders zorgde voor nog meer sfeer. Vaak waren ze meer meereizigers dan begeleiders, al brachten ze ook alle informatie goed door en was alles goed voor ons geregeld.
  De gidsen die de activiteiten begeleiden waren ook top. Ze hadden allen veel humor wat ervoor zorgde dat de activiteiten onvergetelijk werden.
  Dank daarvoor!
  En voor iedereen die twijfeld of de reis wel iets voor hem of haar is. Zeg ik gewoon doen!

 • door Frankrijk Actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 26-07-2019

  image

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Het was een fantastische vakantie! Bijzonder hoe snel een grote hoeveelheid individuen zo een hecht collectief kan worden. De activiteiten (raften, canyoning en via ferratta) zijn uitdagend, ook voor mensen die van zichzelf al behoorlijk sportief zijn! Bovendien zijn de begeleiders bij deze activiteiten zeer kundig.
  De gezellige avonden met diners, spelletjes, goede gesprekken en een aantal biertjes zorgden voor een onvergetelijke vakantie!

 • door Frankrijk Actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 13-07-2018

  image

  9.3

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  9

  Het was een fantastische vakantie. Alles was heel goed geregeld. De slaapplaatsen waren goed, de activiteiten waren goed geregeld en de begeleiding tijdens de activiteiten was uitstekend. Verder was onze reisleider Sebastiaan een heel prettig persoon om mee op reis te gaan. Hij heeft ervoor gezorgd dat iedereen een fantastische vakantie heeft gehad. Ook was de groep heel erg gezellig en zou ik persoonlijk volgend jaar weer zo een reis boeken

 • door Frankrijk Actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 06-07-2018

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Top ervaring, een aanrader voor andere. Volgende keer iets minder verwachtingen door filmpjes te kijken op YouTube. Buiten dat was het alles goed geregeld en vakantie om niet te vergeten

 • door Frankrijk Actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 11-08-2017

  image

  9

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  9

  Ik ben al op meerdere georganiseerde reizen geweest, maar deze beland toch zeker in de top. De activiteiten zijn soms pittig, maar voor iedereen goed te doen. De reisleiding coacht waar nodig en de reisgroep was gevarieerd in samenstelling, wat erg goed was voor de dynamiek. Al met al een topvakantie! Aanradertje als je houdt van de franse Alpen, veel gezelligheid en je zo nu en dan even flink in het zweet werken.

 • door Frankrijk Actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 11-08-2017

  image

  9.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  9

  Wat een super vakantie! De gezelligheid van de medekamp genoten, de reisleiders en de gidsen hebben deze vakantie grmaakt. Super omgeving die je kunt verkennen in je vrije tijd. Een goede mix tussen (extreme) activiteiten en relaxen. Is het nog niet extreem genoeg is de rafttocht op de Guil zeker aan te raden als extra activiteit. Kortom een ervaring om nooit te vergeten!

 • door Frankrijk Actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 11-08-2017

  image

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Busreis in prima touringcars, met vriendelijke chauffeurs die hun best deden om de reis zo aangenaam mogelijk te maken. De accommodatie was prima. De tenten waren ruim, konden goed gelucht worden en de veldbedden en slaapmatjes die aanwezig waren, waren in prima staat. De reisleiding was zeer professioneel, vriendelijk en begaan met de wensen van de deelnemers. Ze deden hun uiterste best om de hele reis en alle activiteiten in goede banen te leiden, maar waren s avonds ook aanwezig om met de hele groep een gezellige avond te hebben. De prijs/kwaliteit verhouding van de reis is uitstekend, aangezien de busreis, het verblijf en het merendeel van de activiteiten in de prijs verwerkt zijn, terwijl die prijs op zich al relatief scherp is. Overigens waren deze activiteiten zeer goed georganiseerd, met lokale gidsen die professioneel en veilig te werk gingen en vaak ook Nederlands spraken. Mijn algemene waardering voor deze vakantie is dan ook een 10, het was gewoon echt een geweldige vakantie

 • door Frankrijk Actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 21-07-2017

  image

  8.7

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  9

  Dat was mijn eerste keer met een groepsreis. Het was een hele gave vakantie! Dingen gedaan die ik normaal nooit zou doen, en heb daar totaal geen spijt van! Ga de groep zeker missen.

 • door Frankrijk Actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 21-07-2017

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Goede organisatie. Top activiteiten die voldoen aan de verwachtingen met ervaren begeleiding. Heel aangename reisleiding. Prachtige locatie! Jammer dat opstapplaats op de autostrade ligt, zo was het niet mogelijk met openbaar vervoer te komen.

 • door Frankrijk Actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 29-07-2016

  image

  9.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  9

  Een super vakantie gehad. Veel leuke activiteiten gedaan en erg gezellige leiding. Een groot feest gemaakt met de hele groep. Een vakantie om nooit meer te vergeten. Veel vrijheid gekregen maar toch veel samenwerken en er voor elkaar zijn. ECHT TOP

 • door Frankrijk Actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 29-07-2016

  image

  8.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Ik heb de vakantie als geweldig ervaren
  De reisleiding wat echt top
  De activiteiten en de gidsen waren top
  De camping en de bus reis vond ik minder
  Over het algemeen een super vakantie gehad met de groep

Camping La Rochette

Camping La Rochette is waar we tijdens deze reis zullen verblijven. Deze drie-sterrencamping heeft schoon en net sanitair en scoort gemiddeld een 9.1 op Zoover. Simi Reizen heeft op deze camping plek voor twee kampementen, enigszins afgelegen van de andere camping-gasten.

Het stadje Guillestre ligt op 800 meter afstand van de camping. Op de heenweg heuvel op, maar op de terugweg heuvel af.

Faciliteiten camping

 • Zwembad (tegen betaling, ongeveer EUR 3, afhankelijk van het tijdstip)
 • Tafeltennis en jeu de boules
 • Barretje met drankjes en eenvoudig voedsel
 • Wifi (tegen betaling)
 • Winkeltje met vers brood en eenvoudige producten
 • Wasmachine en droger aanwezig

Camping guillestre Camping La Rochette

Hoe slapen we?

Tijdens deze groepsvakantie slaap je in een tent voor maximaal 4 personen. Afhankelijk van de periode waarin je reist kan het zijn dat je met drie personen in een tent slaapt. De tenten zelf hebben geen electriciteit, maar het opladen van telefoons en dergelijke kan in de grote tent. Houd er rekening mee dat er geen kluisjes op de camping zijn en wij het meenemen van waardevolle spullen zoveel mogelijk afraden. Zorg er in ieder geval voor dat je geen dingen onbeheerd achterlaat.

Hieronder zie je een foto van het tentenkamp in Frankrijk.

Wat is er te doen in Guillestre?

Guillestre ligt midden in de Franse Alpen en is dus vooral een plek om te genieten van een actieve vakantie. Toch wordt er 's zomers verrassend veel georganiseerd in Guillestre zelf. Zo is er rond 14 juli, de nationale feestdag, altijd van alles te beleven, tot schuimparty's aan toe, maar zijn er ook regelmatig festivals en optredens in de zomer.

In Guillestre vind je een aantal supermarkten, een aantal leuke barretjes en restaurants en kun je uitstekend terecht voor een drankje in de avond.

Vanuit Guillestre kun je eenvoudig het kasteel bezoeken, maar ook een dagje naar Briançon kan een leuke extra uitstap zijn. Daarnaast leent het zich natuurlijk perfect voor mooie wandelingen in de bergen.

Op een klein half uurtje van de camping vind je daarnaast een stuwmeertje waar je prima terecht kunt om in de middag te relaxen. Als je het vriendelijk vraagt willen de gidsen ons soms zelfs wel afzetten bij het meertje.

Er zijn verschillende prima restaurants in Guillestre voor een goede lunch of lekker diner.

Extra activiteiten

Er zijn diverse extra activiteiten bij te boeken ter plaatse. Deze boek je rechtstreeks bij het bedrijf dat dit uitvoert. Simi Reizen is hier geen partij in en heeft, in tegenstelling tot de partners bij onze eigen activiteiten, geen inzicht in de kwaliteit van deze partijen. We raden je aan altijd even na te vragen hoe een en ander geregeld is. De Franse regels zijn echter erg streng, dus je kunt er over het algemeen zeker vanuit gaan dat veiligheid een belangrijk thema is.

Mogelijke activiteiten zijn:

 • Downhill mountainbiken
 • Parapente duosprong
 • Extreme rafting
 • Extreme canyoning
 • Verschillende klettersteigs
 • Mountainbike-huur

Prijzen liggen tussen de 35 en 80 euro (parapente is ongeveer EUR 80).

Prijzen

Frankrijk is geen duur vakantieland, maar uit eten gaan of ergens iets drinken is vergelijkbaar met de prijzen in Nederland. Ook prijzen in de supermarkt zijn redelijk vergelijkbaar.

Betalen enzo

Je kunt gewoon pinnen in het stadje. Er zijn verschillende pin-automaten. In supermarkten kun je vaak wel pinnen, maar bij de bakker en cafeetjes gaat eigenlijk alles contant.

V. Hoe warm is het in Guillestre?

A. Gemiddeld kun je in de zomer rekenen op een temperatuur tussen de 25 en 35 graden, met af en toe in de namiddag een buitje. 

V. Hoe weet ik of er nog plek is?

Zolang de reis op de site staat aangegeven, is er nog plaats. We raden wel aan tijdig te boeken.

V. Wat moet ik allemaal meenemen? 

De paklijst Frankrijk vind je hier. 

V. Wat voor types gaan er mee op deze reis?

A. Deze vakantie richt zich op mensen die graag een actieve vakantie willen beleven, maar ook houden van gezelligheid. Over het algemeen boekt iets meer dan de helft van de deelnemers de reis zelfstandig, de overigen reizen samen met een vriend of vriendin.

V. Wat moet ik me voorstellen bij de camping?

Onze camping La Rochette scoort op Zoover een 8,6. Schoon en goed onderhouden sanitair, gratis douchen, een zwembad op de camping en een gezellig barretje maken je vakantie compleet. De camping ligt daarnaast ook nog eens vlakbij het centrum van het gezellige stadje Guillestre. 

V. Moet je een goede conditie hebben?

A. Hoewel je een actieve vakantie boekt, is het niet nodig een mega-conditie te hebben. Zeker bij deze vakantie zijn veel activiteiten gericht op beginners en kan iedereen goed mee komen. Dat betekent niet dat je als sportieveling niet een hele leuke vakantie gaat hebben natuurlijk. Bij veel activiteiten kunnen we op individuele basis het niveau van de uitdaging wat vergroten of verkleinen.

V. Wij reizen samen/hebben een relatie, kunnen we samen slapen?

A. Als je bij je boeking aangeeft dat je samen reist, houden we hier uiteraard rekening mee. Reis je met drie of meer personen, geef dit dan ook duidelijk aan. Vaak kunnen we voor jullie dan een eigen tent regelen.

V. Krijgen we voldoende vrije tijd?

A. Zeker. De meeste activiteiten nemen een dagdeel in beslag. Daarbuiten heb je voldoende tijd om zelf activiteiten te ondernemen of in overleg met de reisleiding leuke extra dingen te doen.

V. Hoe gaan jullie om met bijzonderheden?

Bijzonderheden moeten duidelijk aangegeven worden op het boekingsformulier. Over het algemeen kunnen onze reisleiders de meeste bijzonderheden prima handelen.

V. Ik ben vegetarisch / eet halal / mag bepaalde dingen niet eten

A. Bij het boeken kun je aangeven of je een dieet volgt of dat er bepaalde bijzonderheden zijn waar we rekening mee moeten houden. Als je dit duidelijk aangeeft is er niks aan de hand!

V. Verzekeringen

Lees meer over onze reis- en annuleringsverzekeringen.

We bieden de mogelijkheid een kortlopende reisverzekering en annuleringsverzekering af te sluiten. De kosten vind je bij het boeken van je reis in de berekening. Het afsluiten van een reisverzekering als je met ons mee reist is verplicht. Uiteraard staat het je vrij om deze elders af te sluiten, maar controleer goed het dekkingsoverzicht om te ontdekken of alle outdooractiviteiten die je gaat doen hieronder vallen. Een annuleringsverzekering afsluiten is op basis van je eigen afweging.