Per 24 juni 2021 heeft Frankrijk een geel reisadvies! Je ontvangt van ons alle informatie voor de evt. PCR-test. Tijd om je vakantie vast te leggen!

Hulp nodig bij het kiezen van de reis die het best bij jou past? Doe de test!

Frankrijk Actief 24+

Frankrijk Actief 24+

 • 24-39 jaar
 • 10 dagen
 • Normale Moeilijkheid

Maak je klaar voor een tiendaagse actieve vakantie in Frankrijk met verschillende activiteiten inbegrepen bij de prijs! Frankrijk is al jaren een van onze populairste bestemmingen. Het is dan ook de ideale vakantiebestemming als je er een week tussenuit wil in Europa en ook graag actieve activiteiten wil ondernemen tijdens je vakantie.

Op het programma tijdens deze actieve vakantie staan raften, canyoning, via ferrata, een bergwandeltocht en de Simi Survival Challenge op de laatste dag van de vakantie. Al onze outdooractiviteiten worden uitgevoerd door lokale experts die al jaren in Guillestre en omgeving wonen. Dit zorgt voor veilige, professioneel verzorgde outdooractiviteiten. Naast deze activiteiten zijn ook de busreis en de overnachtingen op de gezellige camping inbegrepen bij je reissom.

Je reist samen met leeftijdsgenoten tussen de 24 en 39 jaar en verblijft tijdens deze actieve vakantie op Camping La Rochette op slechts 800 meter van het centrum van Guillestre. In Guillestre zijn restaurantjes en terrasjes te vinden. Direct naast de camping is een zwembad (tegen betaling) en op loopafstand, maar wel iets verder, vind je een stuwmeertje waar je kunt zwemmen. Iets meer dan de helft van de reizigers reist alleen. Via Mijn Simi kun je voorafgaand de groepsreis Frankrijk al online kennis met elkaar maken.

Al met al boek je met deze groepsvakantie een echte outdoorvakantie in een geweldig mooie omgeving. De gezelligheid van het stadje en de groep zorgen voor een afwisselende vakantie met een relaxte sfeer. Ga voor een actieve vakantie in de Franse Alpen die al jaren succesvol is onder onze reizigers: elke zomer genieten tussen de 250 en 300 mensen van deze actieve vakantie. Ons advies is dan ook om tijdig te boeken.

In het onderstaande dagprogramma kun je vinden wat je allemaal gaat doen tijdens deze actieve outdoorvakantie Frankrijk. De activiteiten op het programma zijn zeker uitdagend, maar ook voor iedereen goed te doen. Op zoek naar een extra uitdagende groepreis naar Frankrijk? Neem dan eens een kijkje bij onze Frankrijk Actief Plus groepsreis.

Gemiddelde samenstelling

 • Vrouw 43%

 • Man57%

 • Gem. leeftijd 202128 jaar

 • 98% van onze reizen gaat door
SGR SGR ANVR

701,50 €, 10 dagen

BOEK DEZE REIS Neem een optie

Highlights actieve vakantie Frankrijk

 • Canyoning
 • Raften op de Durance
 • Via Ferrata/klettersteig
 • Simi Survival Challenge
 • Bergwandeling
 • 800 meter van stadscentrum

Dag 1 - Vrijdag - op weg naar Frankrijk

We vertrekken aan het einde van de middag/begin van de avond vanaf onze verschillende opstapplaatsen in het land. Uiteraard reizen we in een comfortabele touringcar met keurmerk van de stichting Keurmerk Touringcarbedrijf. 

Onderweg naar Frankrijk stoppen we met enige regelmaat om de benen te strekken. 's Avonds zal er gelegenheid zijn om ergens uitgebreider te eten, maar houd er rekening me dat de tijd waarop dit kan afhangt van de rijtijden van de chauffeurs, die moeten voldoen aan de rust- en rijtijden wet. Neem dus vooral ook wat lekkere snacks mee en wat te drinken!

De tweede reisdag zullen we in de ochtend aankomen in het mooie Guillestre, waar de reisbegeleider jullie staat op te wachten met een lekker Frans ontbijtje. Onderweg kun je in de bus al een beetje kennismaken met je reisgenoten en kijken met wie je graag een tent wilt delen.

Belangrijk: de vertrektijd van de touringcar is het moment dat de bus daadwerkelijk weg rijdt. Wees dus ruim op tijd en houd rekening met vrijdagmiddag-files!

Dag 2 - Zaterdag - aankomst in het mooie Frankrijk

Bij aankomst beginnen we deze actieve vakantie met een goed ontbijt (of lunch, afhankelijk van hoe laat we aankomen). We komen normaliter vroeg in de ochtend tussen 08.00 uur en 10.00 uur aan. De reisbegeleiding zal zichzelf introduceren en alvast kort het programma met je doornemen. Daarna is het tijd om de tenten te verdelen. We slapen in vier-persoonstenten die voldoende ruimte bieden om te slapen en voor alle spullen.

In de middag kun je heerlijk genieten van het mooie weer, een terrasje, lekker gaan zwemmen in het zwembad of bij het stuwmeer of alvast de omgeving verkennen. Zodoende begin je goed uitgerust aan de groepsactiviteiten en kun je ook goed kennis maken met je reisgenoten.

In de avond zullen we samen avondeten en komen de gidsen langs om zich voor te stellen. Je krijgt hierbij direct meer informatie over de verschillende activiteiten en eventuele optionele activiteiten.

Tip: Je kunt bij het zwembad een strippenkaart kopen om meerdere keren te zwemmen gedurende je verblijf.

Dag 3 - Zondag - raften

Raften is de activiteit waarmee we deze groepsvakantie aftrappen. Je hoeft voor deze tocht geen speciale ervaring te hebben en zult merken dat raften vooral ontzettend leuk is. Doordat je bij Simi gezamenlijk een groepsvakantie boekt en bijna alle activiteiten als groep uitvoert zul je merken dat je elkaar goed leert kennen. We raften op de rivier de Durance, een prachtige uitdaging met onderweg tijd voor wat ontspanning.

Bij deze wildwater-rivier vaar je tussen klasse 2 en 4 met een aantal mooie stroomversnellingen. Voor mensen die eerder geraft hebben is het niveau vergelijkbaar met andere plekken, maar voor iedereen is het raften voldoende om een lekkere adrenaline-stoot te krijgen. Deze activiteit duurt ongeveer een halve dag. In de middag heb je tijd om zelf iets te ondernemen, een mooie wandeltocht te maken of ergens te genieten van een lekker drankje.

Tips:

 • Het stuwmeertje verderop is een goede plek om een middag te zonnen en te relaxen. Wel een stukje lopen! 
 • Wil je iets actievers, maak dan 1 van de vele wandelingen die je in de omgeving kunt doen. Ook is het mogelijk om een leuke optionele activiteit bij te boeken. Hierover krijg je meer informatie op de aankomstdag.

Dag 4 - Maandag - via ferrata

Vandaag staat een echte bergsportactiviteit op het programma, de klettersteig of via ferrata. Gezekerd aan een staalkabel en voorzien van klimgordel en helm maken we een prachtige tocht langs een steile rotswand. Onderweg moet je klimmen, dalen, klauteren en verplaats je je zigzaggend over de rotswand, met onderweg geweldige uitzichten.

Deze activiteit duurt ook ongeveer een dagdeel en is voor iedereen goed te doen, maar kan voor mensen met hoogtevrees wel een extra uitdaging zijn. Behalve het oversteken van een rivier leg je een tocht af die zigzaggend omhoog gaat over de rotswand. Onze Franstalige gids Charlie zorgt ervoor dat iedereen op zijn of haar eigen tempo deze via ferrata kan doen en er van kan genieten. 

Tips:

 • Als je 's avonds van de camping af wilt kun je eenvoudig via een achteraf paadje de camping af. Dit zorgt er ook voor dat andere mensen geen last van geluid hebben. Ideaal! 
 • Uiteraard zijn ook de transfers van en naar de activiteiten inbegrepen bij je reissom.

Dag 5 - Dinsdag - vrije dag

Na twee dagen met activiteiten heb je vandaag de kans om zelf iets te ondernemen. Er zijn talloze mogelijkheden. Zo kun je het stadje Briançon bezoeken met de trein, een extra activiteit ondernemen zoals hydrospeed of parapente of met een groepje gaan relaxen bij het stuwmeer. Ook kun je bijvoorbeeld een mountainbike huren en op die manier de omgeving verkennen en behoort het pakken van een terrasje in Guillestre tot de mogelijkheden.

Er is genoeg te doen om je een dag te vermaken. Bij voldoende animo zal onze reisbegeleiding een eenvoudige wandeltocht ondernemen met degenen die willen, net als in de avond een volleybaltournooi.

Belangrijk:

 • Als je activiteiten boekt buiten het door Simi georganiseerde programma om, vallen deze buiten de reisovereenkomst met Simi. Optionele activiteiten zijn daarom altijd op basis van eigen risico.
 • Plan eventueel optionele activiteiten op deze dag. Sommige optionele activiteiten zijn weersafhankelijk en zodoende kun je het later in de week nog ondernemen.

Dag 6 - Woensdag - bergwandeltocht

Vandaag staat een stevige bergwandeltocht op het programma. Afhankelijk van de wensen binnen de groep maken we een wat langere of kortere route en maken we er een mooie en gezellige dag in de bergen van. Voor deze wandeltocht is het raadzaam goede wandelschoenen te gebruiken. Zie ook onze handige paklijst. Tijdens het wandelen houden we rekening met iedereen binnen de groep. Indien je van plan bent zelf een wandeling te maken, dan is dat geen probleem. Wel vragen we je voor vertrek de route en gepland terugkomst-tijd door te spreken met je reisbegeleiding. We zullen onderweg lunchen op een mooie plek.

Tips:

 • We merken tijdens de reis nog wel eens dat mensen geen puf hebben om te wandelen, omdat je al vrij intensief bezig bent. Toch raden we je aan echt mee te gaan, het is een heerlijke tocht!
 • Loop in 1 rustig, stabiel tempo en vooral op je eigen tempo. Maak niet teveel stops, maar probeer een tempo aan te houden dat je de hele dag vol zou kunnen houden. 

Dag 7 - Donderdag - canyoning

Vandaag staat canyoning op het programma. Samen met onze gids Rob gaan we, na een uitgebreide uitleg, de canyon in. Deze rivierkloof is een soort grote-mensen-speeltuin waarbij je een combinatie van sprongen maakt, gebruik maakt van natuurlijke glijbanen, klautert en zodoende de rivierkloof afdaalt. Een activiteit die extreem populair is omdat het ontzettend leuk is en je er helemaal je eigen uitdaging in kunt vinden.

Canyoning is voor iedereen goed te doen, maar kan voor mensen met hoogtevrees wel wat spannend zijn. Bespreek het gerust met je reisbegeleider als je tegen de activiteit op ziet. Vaak is de spanning dan al een stuk minder. De canyoning tocht duurt een halve dag. 

Tip:

 • Als canyoning je goed bevallen is, is het doen van een meer extreme canyoning-tocht op zaterdag met Rob zeker een aanrader. 
 • Canyoning is een activiteit die zich goed leent voor spectaculaire foto's. In veel groepen is wel iemand met een action-camera. 

Dag 8 - Vrijdag - Simi Survival Challege

Je zult merken dat een actieve week met Simi Reizen voorbij vliegt. Vandaag staat alweer het laatste programma onderdeel op de planning, namelijk de uitdagende en avontuurlijke Simi Survival Challenge.

Uiteraard gaan we nog niet te veel verklappen over de Challenge, aangezien je het in kleine teams op gaat nemen tegen de andere teams en gaat proberen de beste tijd neer te zetten voor een plekje in the hall of fame. We combineren verschillende outdoorsporten tijdens deze activiteit.

Na de leuke activiteit heb je in de middag nog wat tijd voor jezelf. Nog even relaxen bij het zwembad of stuwmeertje!

Let op: ook wij zijn afhankelijk van het weer. Hoewel de planning in principe vast ligt, zullen we bij slecht weer ook het programma om moeten gooien. Het vaste programma heeft daarbij voorrang. 

Tips: 

 • De laatste avond in Guillestre: ga gezellig met de hele groep iets drinken of eten in het centrum!
 • Vergeet niet alvast gegevens uit te wisselen en foto's met elkaar te delen.

Dag 9 - Zaterdag - weer terug naar Nederland

Aan alle goede dingen komt helaas een eind. Na een gezellige laatste avond staan we weer op tijd op, ruimen de tenten leeg en helpen nog even met de afwas en het opruimen van het kampement. Dan hoef je daar niet meer naar om te kijken!

Vandaag heb je de mogelijkheid om zelf een activiteit te ondernemen. In voorgaande jaren zijn vooral parapente en klettersteig als extra activiteit veel gekozen, maar er zijn volop mogelijkheden om nog wat te ondernemen. Natuurlijk kun je ook hier kiezen om de dag relaxed door te brengen.

De nieuwe groep komt op zaterdag in de ochtend aan. De touringcar vertrekt, afhankelijk van de aankomsttijd in de ochtend, tussen 19:00 en 21:00 weer naar Nederland. Daarvoor zullen we met z'n allen nog gezellig avondeten.

Dag 10 - Zondag - aankomst in Nederland

In de middag komen we weer aan in Nederland. Hoe laat we precies aankomen is altijd erg afhankelijk van de drukte op de weg en niet altijd even goed vooraf te voorspellen. Als het erg druk is of erg rustig kan de aankomsttijd rustig drie uur schelen. 

Normaalgesproken is de touringcar aan het begin van de middag weer bij in Nederland. Ongeveer 2 uur voor die tijd zal de buschauffeur doorgeven wat de verwachting is. Eenmaal thuis is het: slapen, foto's kijken en nagenieten!

 • We proberen natuurlijk zoveel mogelijk het programma uit te voeren zoals het op de website is aangegeven. Afhankelijk van verschillende omstandigheden kan het voorkomen dat er ter plekke door de lokale gids of voorafgaand de reis aanpassingen worden gemaakt in het programma.
 • Om praktische redenen kan het voorkomen dat de activiteiten worden uitgevoerd in combinatie met de 18-25 groep.
 • Tijdens de groepsreis zullen we in kleinere groepjes samen koken. Ontbijten en lunchen doen we standaard samen omdat dit handig is met het programma. Voor het avondeten krijg je de keuze of je mee wil eten op de camping of zelf elders gaat eten. Normaal gesproken eten de meeste mensen samen op de camping.

Inclusief bij deze groepsvakantie:

Inbegrepen bij de reissom zijn:

 • Heen- en terugreis vanaf opstapplaats in comfortabele touringcar met voldoende beenruimte. Simi Reizen gebruikt alleen touringcars die het keurmerk touringcarbedrijven dragen.
 • Alle activiteiten die standaard in het programma zijn opgenomen. Voor deze actieve vakantie zijn dat: raften, canyoning, bergwandeltocht, via ferrata/klettersteig en de Simi Survival Challenge.
 • Transfers van en naar de activiteiten
 • 7 overnachtingen inclusief gebruik van kookmaterialen, tenten en veldbed of slaapmatje (een slaapzaken kussen neem je wel zelf mee)
 • Ontbijt op de eerste ochtend bij aankomst
 • Verblijfskosten
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Bijdrage Garantiefonds SGR. Je kunt de voorwaarden vinden op www.sgr.nl/garantieregeling. Op verzoek stuurt SGR deze voorwaarden toe.

Exclusief

 • Reisverzekering die bijzondere sporten dekt. Voor sommige verzekeringen geldt dat gevraagd wordt naar de klasse van het water. Dit is klasse 2 tot 4. 
 • Maaltijden en drankjes. We maken hiervoor een groepspot die door de deelnemers wordt beheerd. Onze reisbegeleiding heeft een receptenboek met goede en makkelijk te bereiden recepten en heeft een actieve rol in het koken en organiseren van deze zaken. Reken op tussen de 5 en 10 euro per dag, maar dit varieert afhankelijk van de wensen van de groep. 
 • Eigen uitgaven ter plaatse
 • Optionele activiteiten

Vertrekgarantie?

We hebben nog nooit een actieve vakantie naar Frankrijk hoeven annuleren (m.u.v. de corona periode). Daar gaan we in de toekomst ook niet vanuit. De Frankrijk groepsreizen zijn ontzettend populair en zitten ieder jaar snel vol. Boek dus tijdig om zeker te zijn van een plekje op jouw favoriete vertrekdatum. Bijkomend voordeel is dat je ook sneller online kennis kunt maken met je reisgenoten.

Belangrijk: deze groepsreis wordt aangeboden voor de 24+ groep, maar wordt vaak niet dusdanig veel geboekt dat we deze als aparte groep door kunnen laten gaan. Het is wel mogelijk je aan te sluiten bij de 18-25 groep, dus als je interesse hebt in deze groepsreis: laat je niet tegenhouden, in onze ervaring is het nooit een probleem. Informeer gerust vooraf naar de samenstelling van de groep. 

Minimumdeelname

De minimumdeelname voor deze jongerenvakantie is 18 personen. Het verleden leert ons echter dat het behalen van het minimumaantal geen probleem is. Maximaal kunnen er 45 mensen mee, verspreid over de twee leeftijdsgroepen. 

Leeftijdsgroepen

Je reist samen met de andere leeftijdsgroep (18 tot 25 jarigen) in de touringcar naar Frankrijk. Dit is een touringcar die speciaal voor Simi rijdt, er zijn dus geen mensen van andere organisaties en dergelijke aanwezig. Over het algemeen is de 18-25 groep het grootst, met rond de 20/25 personen. Om logistieke redenen zullen sommige activiteiten uitgevoerd worden samen met deze leeftijdsgroep. Ter plaatse heeft elke groep zijn eigen kampement (mits het stukje 'belangrijk' onder het kopje vertrekinformatie niet van toepasing is) met eigen reisbegeleiding en heb je met de andere leeftijdsgroep niet veel te maken. Indien de groep niet groot genoeg is om afzonderlijke leeftijdsgroepen aan te bieden, dan worden leeftijdsgroepen gecombineerd. Via Mijn Simi kun je dit zien als dit het geval is. 

Waarom kiezen voor deze groepsreis Frankrijk

 • Simi Reizen is door Reisgraag al jaren uitgeroepen tot de beste reisorganisatie voor jongerenreizen. Lees meer over de beoordelingen.
 • Je beleeft met de groep de activiteiten en beleeft dus echt samen de reis
 • Veel activiteiten inbegrepen en begeleid door professionele gidsen
 • Zwembad direct naast de camping (tegen betaling) en stuwmeer in de omgeving
 • Goed verzorgde camping in Guillestre
 • Op loopafstand van het centrum (max. 10 minuten lopen)

Vertrekinformatie groepsvakantie Frankrijk

Je hebt de keuze uit drie opstapplaatsen:

 • Zwolle (Hanzelaan/Lubeckplein, zuidzijde NS Station Zwolle) - 16:30
 • Utrecht (A2 afrit 7, Reactorweg (bij Thoriumweg) opstapplaats internationale bussen - 18:00
 • Eindhoven (John F. Kennedylaan, internationale lijndiensten busstop) - 19:15

We verwachten de volgende ochtend rond 08:30 aan te komen op de camping. Natuurlijk is dit afhankelijk van verkeersdrukte en kunnen we deze tijd nooit garanderen. Tot nu toe is het echter altijd gelukt. Je dient uiteraard zelf tijdig aanwezig te zijn op de opstapplaats. Bij je boeking geef je direct aan waar je graag op wil stappen. Je kunt je opstapplaats eventueel nog tot vijf dagen voor vertrek wijzigen.

Let op: De opstapplaatsen staan vast, maar de vertrektijden kunnen door omstandigheden gewijzigd worden. Controleer altijd een dag voor vertrek daarom goed je vertrekinformatie. Deze kun je terugvinden in Mijn Simi.

Verblijf tijdens de singlereis Frankrijk

Je verblijft tijdens deze groepsreis in een tent voor maximaal 4 personen. Naar aanleiding van de heenreis bepaal je zelf met wie je in een tent slaapt. Mannen en vrouwen slapen gescheiden, tenzij je bij boeking aangegeven hebt samen te reizen. Waar mogelijk proberen we mensen zo in te delen dat je wat meer ruimte hebt. In de tenten zelf is geen stroom (i.v.m. brandveiligheid), maar in de grote kooktent kun je je apparatuur opladen. De grote kooktent beschikt over tafels/banken, kookmaterialen, een koelkast met vriesvak en de mogelijkheid apparatuur op te laden. Ook is er verlichting aanwezig. 

Voor samen reizende stelletjes hebben we in beperkte mate de mogelijkheid een tweepersoons koepeltentje te regelen. Dit is echter geen garantie! Geef het even aan bij je boeking als je samen reist als stelletje.

We hebben op camping La Rochette ons eigen plekje, speciaal voor ons. De camping zelf is schoon, netjes en gezellig, maar verwacht geen super luxe bij deze outdoorvakantie. Gemiddeld scoort de camping een 9.1 op Zoover. 

Boeken van deze actieve vakantie

Boeken kun je via deze pagina. Bij je boeking vragen we een aanbetaling van 25% van de reissom en de eventuele kosten van afgesloten verzekeringen. Je reisgeld wordt gegarandeerd door de Stichting SGR. De resterende reissom dient 42 dagen voor vertrek bijgeschreven te zijn op onze bankrekening. Je ontvangt hier vanzelf een herinnering voor per mail. Je kunt dit via je account eenvoudig online betalen met iDeal. Lees meer over onze betaalmogelijkheden.

Zie je bij de gewenste vertrekdatum een gekleurd bolletje staan? Deze betekenen als volgt:

 • Geel bolletje: Er zijn nog maar 3 tot 10 plekken beschikbaar bij deze vertrekdatum
 • Oranje bolletje: Er zijn nog maar 1 tot 3 plekken beschikbaar bij deze vertrekdatum

Reis je samen?

Ongeveer 55% van onze reizigers boekt alleen. De overige 45% reist met twee of meer personen. Dit zorgt voor een goede mix tijdens onze reizen. Iedereen kiest natuurlijk bewust voor een groepsreis, dus je zult zeker nieuwe mensen leren kennen. Als je samen reist kun je dit eenvoudig opgeven op het boekingsformulier in het veld opmerkingen/bijzonderheden. Je dient wel allemaal een eigen boeking te plaatsen. Wij zorgen er uiteraard voor dat als je samen reist we jullie ook samen indelen bij alles.

Let op: Staat erbij de vertrekdatum een oranje bolletje (= bijna vol)? Informeer dan even of er nog voldoende plek is als je samen reist met anderen.

Kennismaken met reisgenoten

Na je boeking ontvang je van ons in mei een inlogcode voor Mijn Simi. Indien je in mei, juni of juli boekt, ontvang je deze binnen ongeveer een week na je boeking/betaling. Met deze inlogcode kun je terecht op Mijn Simi. Hier kun je:

 1. Je vertrekinformatie en de opstaptijden zien
 2. Je reisgenoten zien: voornaam, leeftijd en woonplaats
 3. Je Whatsapp nummer toevoegen en een whatsapp groep starten
 4. Het forum bezoeken en je voorstellen
 5. Alle belangrijke informatie met betrekking tot je boeking zien
 6. Je reisverzekering nog afsluiten
 7. Je (restant)betaling doen via iDeal

Optionele activiteiten

Er zijn in Guillestre mogelijkheden om buiten het door Simi georganiseerde programma activiteiten bij te boeken zoals parapente of raften op een wildere rivier. Ook deels de activiteiten van de Frankrijk Actief Plus groepsreis kun je ter plekke nog bijboeken. Dit gebeurt altijd op eigen risico. Van partners waar we direct mee samenwerken controleren we jaarlijks de aansprakelijkheidsverzekering en vergunningen, om het risico op ongelukken te minimaliseren. Voor andere bedrijven kunnen we dit niet doen. Extra activiteiten zijn dus op eigen risico.

De voordelen van het boeken van een pakketreis

Als je bij Simi Reizen een groepsreis boekt, gaat het altijd om een pakketreis. Hiervan is sprake wanneer je een reis boekt waarbij zowel het vervoer als de accommodatie inbegrepen zijn. Bij Simi Reizen is daarnaast ook altijd een activiteitenpakket inbegrepen. Een pakketreis boeken biedt zeker voordelen. Zo zijn wij als je een pakketreis boekt verplicht jullie hulp en bijstand te verlenen wanneer nodig. Indien je door omstandigheden op de geplande reisdatum niet naar huis kunt vergoeden we 3 hotelovernachtingen voor je.

Je reguliere zorgverzekering vergoedt normaliter ook zorg in het buitenland indien noodzakelijk. Indien noodzakelijk is de organisatie waarbij je een pakketreis boekt ook verantwoordelijk voor repatriëring.

De getoonde prijs is de prijs exclusief bijdrage calamiteitenfonds (EUR 2,50 €) en de consumentenbijdrage SGR (EUR 5,00 €).

 • door Frankrijk Actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 31-07-2020

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Veel gezelligheid, duidelijke en flexibele reisleiding (Sonny en Dion), leuke groep, gave activiteiten.

 • door Frankrijk Actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 16-08-2019

  image

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Hele fijne actieve vakantie gehad. Leuke mensen ontmoet die ook alleen of met een vriend(in) reisde. Goed geregeld door de reisleiding (Warda en Robin). Prachtige omgeving en prima camping. Veel gelachen en geen minuut verveeld!

 • door Frankrijk Actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 16-08-2019

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Dit jaar voor het eerst een vakantie geboekt bij Simi reizen. De vakantie was in een woord geweldig. Een top week waarbij een groep onbekende een groep vrienden is geworden. De locatie was prachtig en de activiteiten waren zoals beloofd goed verzorgd en uitdagend, maar voor iedereen toegankelijk. De camping was goed verzorgd en heel netjes. De enige minpuntjes waren dat er voor faciliteiten (zwembad/tennisveld) betaald moest worden en de bedjes in de tenten hadden iets groter gemogen. Onze reisleiders Warda en Robin hebben de Frankrijk actief reis perfect begeleid en ervoor gezorgd dat we ons nergens druk over hoefde te maken. Een vakantie om nooit meer te vergeten!

 • door Frankrijk Actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 09-08-2019

  image

  9.3

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Top vakantie gehad met Simi Reizen naar Frankrijk! De busreis was goed verzorgd en de accomodaties waren ook in orde. De groepssamenstelling was goed: mensen die er graag een leuke, gezellige en actieve vakantie wilden maken. De activiteiten (Raften, Canyoning en Via ferrata/Klettersteig) waren ook goed geregeld en onder leiding van mensen met veel ervaring. De reisleidster Warda was top: zeer betrokken, altijd vrolijk en behulpzaam. Ik had graag wel eerder de actuele weekplanning willen ontvangen, zodat het plannen van activiteiten vanuit eigen initiatief makkelijker was geweest. Al met al een erg leuke vakantie!

 • door Frankrijk Actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 02-08-2019

  image

  8.3

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Een goed gevuld programma, waar iedere activiteit ongeveer een dagdeel op neemt. In de vrije tijd kan op de camping worden ontspannen, kun je naar het dorp voor boodschappen/uit eten.
  De reisleiding zorgt ervoor dat er altijd een aanspreekpunt is op de camping. Onze reisleider, Robin, was echt relax. Hij stond altijd klaar om te helpen en liet ons ook vrij om zelf dingen te doen.

 • door Frankrijk Actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 02-08-2019

  image

  9.3

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Een hele gezellige vakantie gehad in Guillestre. Het dorpje is makkelijk bereikbaar en op loopafstand. Grote supermarkt aanwezig. De busreis is lang, maar goed te doen met het aantal stops. Reisleider Robin meteen betrokken bij de groep. Duidelijk indien nodig, maar vooral gezorgd voor een fijne sfeer in de groep. De groep was zelfstandig en hier werd door Robin prima op ingespeeld. Hij ziet welke begeleiding er nodig is in de groep. Het programma zit niet erg vol. Er zijn veel momenten waar je je eigen invulling aan kunt geven. Het zwembad op de camping kost ruim 3 euro per bezoek. Verder is een er een meertje op 30-45 minuten loopafstand. De activiteiten zijn leuk met goede instructeurs. Tijdens 1 activiteit was regen en onweer verwacht, hier werd gezorgd voor een vervangende locatie om toch de activiteit te doen. Op de laatste dag kun je zelf een optionele activiteit boeken. Hydrospeed is een aanrader!
  Kort samengevat: een gezellige vakantie met top reisleiding en begeleiding van de activiteiten

 • door Frankrijk Actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 02-08-2019

  image

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Robin was onze reisleider, hij was erg betrokken bij de groep, heeft weinig moeten corrigeren waardoor het erg gezellig was.
  De activiteiten waren erg goed georganiseerd, met goede instructeurs waarbij je je gelijk veilig voelde.
  In 1 woord een top vakantie

 • door Frankrijk Actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 26-07-2019

  image

  8.3

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  9

  Leuke reis met SIMI naar Frankrijk. De week zat redelijk gevuld met activiteiten maar er was ook tijd om lekker bij t zwembad te liggen. Busreis was lang, maar gezellig

 • door Frankrijk Actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 26-07-2019

  image

  9.3

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  10

  Een super leuke vakantie gehad in een prachtige omgeving. De reisleiding was heel gezellig en deden goed mee met de groep. De activiteiten waren goed georganiseerd en namen veiligheid heel serieus. Verder was er voldoende vrije tijd om zelf in te vullen of om activiteiten extra te boeken.

 • door Frankrijk Actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 26-07-2019

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Erg leuke en gezellige vakantie, leuke activiteiten, maar ook voldoende vrije tijd om nog iets te doen of juist te relaxen. Alles prima geregeld op de camping en met de activiteiten. En gezellige leuke reisleiding.

 • door Frankrijk Actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 26-07-2019

  image

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Super toffe week gehad in Frankrijk. Reisleider Sven kreeg het voor elkaar om van een setje losse individuen een heuse groep te maken. Los waar het kon en strak waar het moest.
  De activiteiten waren top, maar met name de sfeer maakte dat mijn week briljant was.
  Louter liefde!

 • door Frankrijk Actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 26-07-2019

  image

  8.7

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  8

  Accommodatie is prima voor elkaar. Dicht bij het centrum van Guillestre. Sanitair ook altijd schoon. De reisleiding is altijd bereid te helpen en tegelijk gezellig. Als je langer dan de gemiddelde persoon bent is de busreis wel pittig. Activiteiten goed georganiseerd en een ervaring die je niet vaak meemaakt. Er wordt een strak plan gehanteerd, je weet waar je aan toe bent.

 • door Frankrijk Actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 26-07-2019

  image

  9.3

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  9

  Wat een week!
  Dat het een mooie week ging worden bleek al bij de aanvang van de busreis. We werden met veel enthousiasme ontvangen door de bus chauffeurs.
  Bij aankomst was het in het nog even aan elkaar wennen maar zodra het ijs gebroken was volgde er een week met alleen maar mooie hoogtepunten.
  De reisleiders zorgde voor nog meer sfeer. Vaak waren ze meer meereizigers dan begeleiders, al brachten ze ook alle informatie goed door en was alles goed voor ons geregeld.
  De gidsen die de activiteiten begeleiden waren ook top. Ze hadden allen veel humor wat ervoor zorgde dat de activiteiten onvergetelijk werden.
  Dank daarvoor!
  En voor iedereen die twijfeld of de reis wel iets voor hem of haar is. Zeg ik gewoon doen!

 • door Frankrijk Actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 26-07-2019

  image

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Het was een fantastische vakantie! Bijzonder hoe snel een grote hoeveelheid individuen zo een hecht collectief kan worden. De activiteiten (raften, canyoning en via ferratta) zijn uitdagend, ook voor mensen die van zichzelf al behoorlijk sportief zijn! Bovendien zijn de begeleiders bij deze activiteiten zeer kundig.
  De gezellige avonden met diners, spelletjes, goede gesprekken en een aantal biertjes zorgden voor een onvergetelijke vakantie!

 • door Frankrijk Actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 13-07-2018

  image

  9.3

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  9

  Het was een fantastische vakantie. Alles was heel goed geregeld. De slaapplaatsen waren goed, de activiteiten waren goed geregeld en de begeleiding tijdens de activiteiten was uitstekend. Verder was onze reisleider Sebastiaan een heel prettig persoon om mee op reis te gaan. Hij heeft ervoor gezorgd dat iedereen een fantastische vakantie heeft gehad. Ook was de groep heel erg gezellig en zou ik persoonlijk volgend jaar weer zo een reis boeken

 • door Frankrijk Actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 06-07-2018

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Top ervaring, een aanrader voor andere. Volgende keer iets minder verwachtingen door filmpjes te kijken op YouTube. Buiten dat was het alles goed geregeld en vakantie om niet te vergeten

 • door Frankrijk Actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 11-08-2017

  image

  9

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  9

  Ik ben al op meerdere georganiseerde reizen geweest, maar deze beland toch zeker in de top. De activiteiten zijn soms pittig, maar voor iedereen goed te doen. De reisleiding coacht waar nodig en de reisgroep was gevarieerd in samenstelling, wat erg goed was voor de dynamiek. Al met al een topvakantie! Aanradertje als je houdt van de franse Alpen, veel gezelligheid en je zo nu en dan even flink in het zweet werken.

 • door Frankrijk Actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 11-08-2017

  image

  9.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  9

  Wat een super vakantie! De gezelligheid van de medekamp genoten, de reisleiders en de gidsen hebben deze vakantie grmaakt. Super omgeving die je kunt verkennen in je vrije tijd. Een goede mix tussen (extreme) activiteiten en relaxen. Is het nog niet extreem genoeg is de rafttocht op de Guil zeker aan te raden als extra activiteit. Kortom een ervaring om nooit te vergeten!

 • door Frankrijk Actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 11-08-2017

  image

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Busreis in prima touringcars, met vriendelijke chauffeurs die hun best deden om de reis zo aangenaam mogelijk te maken. De accommodatie was prima. De tenten waren ruim, konden goed gelucht worden en de veldbedden en slaapmatjes die aanwezig waren, waren in prima staat. De reisleiding was zeer professioneel, vriendelijk en begaan met de wensen van de deelnemers. Ze deden hun uiterste best om de hele reis en alle activiteiten in goede banen te leiden, maar waren s avonds ook aanwezig om met de hele groep een gezellige avond te hebben. De prijs/kwaliteit verhouding van de reis is uitstekend, aangezien de busreis, het verblijf en het merendeel van de activiteiten in de prijs verwerkt zijn, terwijl die prijs op zich al relatief scherp is. Overigens waren deze activiteiten zeer goed georganiseerd, met lokale gidsen die professioneel en veilig te werk gingen en vaak ook Nederlands spraken. Mijn algemene waardering voor deze vakantie is dan ook een 10, het was gewoon echt een geweldige vakantie

 • door Frankrijk Actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 21-07-2017

  image

  8.7

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  9

  Dat was mijn eerste keer met een groepsreis. Het was een hele gave vakantie! Dingen gedaan die ik normaal nooit zou doen, en heb daar totaal geen spijt van! Ga de groep zeker missen.

 • door Frankrijk Actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 21-07-2017

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Goede organisatie. Top activiteiten die voldoen aan de verwachtingen met ervaren begeleiding. Heel aangename reisleiding. Prachtige locatie! Jammer dat opstapplaats op de autostrade ligt, zo was het niet mogelijk met openbaar vervoer te komen.

 • door Frankrijk Actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 29-07-2016

  image

  9.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  9

  Een super vakantie gehad. Veel leuke activiteiten gedaan en erg gezellige leiding. Een groot feest gemaakt met de hele groep. Een vakantie om nooit meer te vergeten. Veel vrijheid gekregen maar toch veel samenwerken en er voor elkaar zijn. ECHT TOP

 • door Frankrijk Actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 29-07-2016

  image

  8.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Ik heb de vakantie als geweldig ervaren
  De reisleiding wat echt top
  De activiteiten en de gidsen waren top
  De camping en de bus reis vond ik minder
  Over het algemeen een super vakantie gehad met de groep

Camping La Rochette

Camping La Rochette is waar we tijdens deze reis zullen verblijven. Deze drie-sterrencamping heeft schoon en net sanitair en scoort gemiddeld een 9.1 op Zoover. Simi Reizen heeft op deze camping plek voor twee kampementen, enigszins afgelegen van de andere camping-gasten.

Het stadje Guillestre ligt op 800 meter afstand van de camping. Op de heenweg heuvel op, maar op de terugweg heuvel af. In het onderstaande kaartje zie je de locatie van de camping tijdens deze actieve Frankrijk groepsreis.

Faciliteiten camping

 • Zwembad (tegen betaling, ongeveer EUR 3, afhankelijk van het tijdstip)
 • Tafeltennis en jeu de boules
 • Barretje met drankjes en eenvoudig voedsel
 • Wifi (tegen betaling)
 • Winkeltje met vers brood en eenvoudige producten
 • Wasmachine en droger aanwezig

Camping guillestre Camping La Rochette

Hoe slapen we?

Tijdens deze groepsvakantie slaap je in een tent voor maximaal 4 personen. Afhankelijk van de periode waarin je reist kan het zijn dat je met drie personen in een tent slaapt. De tenten zelf hebben geen elektriciteit, maar het opladen van telefoons en dergelijke kan in de grote tent. Houd er rekening mee dat er geen kluisjes op de camping zijn en wij het meenemen van waardevolle spullen zoveel mogelijk afraden. Zorg er in ieder geval voor dat je geen dingen onbeheerd achterlaat. Hieronder zie je een voorbeeldfoto van het tentenkamp in Frankrijk.

Wat is er te doen in Guillestre?

Guillestre ligt midden in de Franse Alpen en is dus vooral een plek om te genieten van een actieve vakantie. Toch wordt er 's zomers verrassend veel georganiseerd in Guillestre zelf. Zo is er rond 14 juli, de nationale feestdag, altijd van alles te beleven, tot schuimparty's aan toe, maar zijn er ook regelmatig festivals en optredens in de zomer.

In Guillestre vind je een aantal supermarkten, een aantal leuke barretjes en restaurants en kun je uitstekend terecht voor een drankje in de avond. Vanuit Guillestre kun je eenvoudig het kasteel bezoeken, maar ook een dagje naar Briançon kan een leuke extra uitstap zijn. Daarnaast leent het zich natuurlijk perfect voor mooie wandelingen in de bergen.

Op een klein half uurtje van de camping vind je daarnaast een stuwmeertje waar je prima terecht kunt om in de middag te relaxen. Als je het vriendelijk vraagt willen de gidsen ons soms zelfs wel afzetten bij het meertje.

Extra activiteiten

Er zijn diverse extra activiteiten bij te boeken ter plaatse. Deze boek je rechtstreeks bij het bedrijf dat dit uitvoert. Simi Reizen is hier geen partij in en heeft, in tegenstelling tot de partners bij onze eigen activiteiten, geen inzicht in de kwaliteit van deze partijen. We raden je aan altijd even na te vragen hoe een en ander geregeld is. De Franse regels zijn echter erg streng, dus je kunt er over het algemeen zeker vanuit gaan dat veiligheid een belangrijk thema is. Ook kun je hieronder vinden welke activiteiten van de Frankrijk Actief Plus groepsreis je eventueel bij kunt boeken.

Mogelijke activiteiten zijn:

 • Extreme rafting op de Guil (van de Frankrijk Actief Plus groepsreis)
 • E-bike tocht (van de Frankrijk Actief Plus groepsreis)
 • Hydrospeed (van de Frankrijk Actief Plus groepsreis)
 • Extreme canyoning (van de Frankrijk Actief Plus groepsreis)
 • Downhill mountainbiken
 • Parapente duosprong
 • Verschillende klettersteigs
 • Mountainbike-huur

Prijzen liggen tussen de 35 en 80 euro (parapente is ongeveer EUR 80).

Prijzen en kosten ter plekke

Lees meer over kosten ter plekke. Frankrijk is geen duur vakantieland, maar uit eten gaan of ergens iets drinken is vergelijkbaar met de prijzen in Nederland. Ook prijzen in de supermarkt zijn redelijk vergelijkbaar. Je kunt gewoon pinnen in het stadje. Er zijn verschillende pin-automaten. In supermarkten kun je vaak wel pinnen, maar bij de bakker en cafeetjes gaat eigenlijk alles contant.

Wat voor weer kan ik verwachten?

Reken op een temperatuur tussen de 25 en 35 graden met een verfrissend windje dat aan het einde van de ochtend begint.

Wat zijn de toegangseisen voor Frankrijk op dit moment? 

Hoewel reizen dit jaar wat ingewikkelder lijkt dan anders, valt het allemaal wel mee. We hebben de toegangseisen voor Frankrijk voor je op een rijtje gezet. Deze werken we regelmatig bij indien nodig.

Hebben we ook voldoende vrije tijd tijdens de Frankrijk groepsreis?

Zeker. De meeste activiteiten nemen een dagdeel in beslag. Daarbuiten heb je voldoende tijd om zelf activiteiten te ondernemen of in overleg met de reisbegeleiding leuke extra dingen te doen.

Kunnen jullie iets over de samenstelling van de groep zeggen?

Op de reispagina kun je de algemene gemiddelde statistieken vinden van het voorgaande jaar. Over het algemeen is de verhouding elk jaar ongeveer gelijk. Staar je echter niet blind op cijfers, in de praktijk blijkt dat leeftijden en geslacht vaak niet veel zeggen over hoe goed je met iemand op kunt schieten. Indien je hier heel veel waarde aan hecht mag je natuurlijk altijd hiernaar informeren.

Welke groepsreizen zijn vergelijkbaar met deze groepsreis?

Groepsreizen die het meest vergelijkbaar met de Frankrijk Actief Plus groepsreis zijn als volgt:

Daarnaast kun je de volgende groepsreizen wellicht ook interessant vinden:

Wanneer is het handig om deze groepsreis Frankrijk te boeken?

We raden je aan om deze groepsreis tijdig te boeken. Niet alleen is tijdig boeken qua prijs vaak gunstiger, ook weet je dan zeker dat je plekje alvast vast ligt. De Frankrijk groepsreizen zitten normaliter erg snel vol.

Kan ik ook kiezen voor het nemen van een optie?

Ja zeker. Als je bijvoorbeeld nog vrij moet vragen of een cijfer van een tentamen moet afwachten kan het handig voor je zijn om een optie te nemen. Hoe dit precies werkt kun je lezen op onze pagina een optie op een reis nemen

Zijn jullie aangesloten bij de SGR?

Op deze overeenkomst is inderdaad de garantieregeling van SGR van toepassing. Dit betekent dat jouw reissom op het moment dat je boekt volledig gegarandeerd wordt door de Stichting Garantiefonds Reisgelden. Je kunt dus nooit je geld kwijt raken. Ook zijn we lid van de ANVR en het Calamiteitenfonds.

Wat zijn praktische zaken om rekening mee te houden?

Als je op vakantie gaat is het altijd handig om even te kijken of je een visum dient aan te vragen, eventuele vaccinaties verplicht zijn of worden aanbevolen, of je een wereldstekker nodig hebt en of je een paspoort nodig hebt in plaats van je id-kaart. Al deze informatie kun je vinden op onze pagina over visa, inentingen en medicijnen. Voor Frankrijk geldt het volgende (controleer dit zelf ook nog even via Google voor vertrek):

 • Visum: niet nodig
 • Vaccinaties: geen vaccinaties verplicht of aanbevolen (website ggd)
 • Wereldstekker: niet nodig (informatie wereldstekker)
 • Paspoort of id-kaart: kan beide
 • Valuta: de Euro
 • Tijdsverschil: geen sprake van
 • Talen: Frans

Moet je een goede conditie hebben voor deze groepsreis Frankrijk?

Hoewel je een actieve vakantie boekt, is het niet nodig een mega-conditie te hebben. Zeker bij deze vakantie zijn veel activiteiten gericht op beginners en kan iedereen goed mee komen. Dat betekent niet dat je als sportieveling niet een hele leuke vakantie gaat hebben natuurlijk. Bij veel activiteiten kunnen we op individuele basis het niveau van de uitdaging wat vergroten of verkleinen.

Welke verzekeringen zijn handig?

Lees meer over onze kortlopende annuleringsverzekering en kortlopende reisverzekering.

We bieden de mogelijkheid een kortlopende reisverzekering en annuleringsverzekering af te sluiten. De kosten vind je bij het boeken van je reis in de berekening. Het afsluiten van een reisverzekering als je met ons mee reist is verplicht. Uiteraard staat het je vrij om deze elders af te sluiten, maar controleer goed het dekkingsoverzicht om te ontdekken of alle outdooractiviteiten die je gaat doen hieronder vallen. Een annuleringsverzekering afsluiten is op basis van je eigen afweging.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van jullie groepsreizen?

Op de hoogte blijven van de avonturen van reizigers, nieuwtjes en nieuwe groepsreizen? Je kunt je inschrijven voor de nieuwsbrief (+/- 6 keer per jaar een mail) en ons volgen op YouTube (voor aftermovies van groepsreizen) en Facebook en Instagram (voor 'live volgen van reisavonturen, reisfoto's en leuke nieuwtjes).

Ik heb een allergie of dieet, in hoeverre kan daar rekening mee worden gehouden?

Bij het boeken kun je aangeven of je een dieet volgt of dat er bepaalde bijzonderheden zijn waar we rekening mee moeten houden. Als je dit duidelijk aangeeft is er niks aan de hand! Indien je hele specifieke allergieën hebt of diëten volgt, kan het raadzaam zijn om wat snacks vanuit Nederland mee te nemen zodat je altijd iets bij je hebt dat je kunt eten. Eet je glutenvrij? Neem dan eens ons pagina door over glutenvrij reizen. Ook erg nuttig overigens als je andere allergieën of diëten hebt.

En andere bijzonderheden, dien ik die ook aan te geven?

Bijzonderheden moeten duidelijk aangegeven worden op het boekingsformulier. Over het algemeen kunnen onze reisbegeleiders de meeste bijzonderheden prima handelen.

Ik gebruik medicijnen, heb ik een medische verklaring nodig?

Dat is geheel afhankelijk van welke medicijnen je gebruikt. Je kunt bij je huisarts navragen of je een medische verklaring nodig hebt voor deze bestemming. Vraag de verklaring, indien je deze nodig hebt, tijdig aan. Vergeet daarnaast niet om bijzonderheden aan te geven in het boekingsformulier

Wat als ik zelf corona krijg voorafgaand de reis of ter plekke?

Het is dit jaar extra belangrijk om je te verdiepen in de kortlopende reisverzekering en en kortlopende annuleringsverzekering. Deze kun je afsluiten via Simi, maar het staat je natuurlijk ook vrij om dit elders te doen. Indien je van plan bent dit wellicht via Simi bij te boeken kun je via bovenstaande linkjes meer informatie vinden, net als veelgestelde vragen over corona. Sluit je deze elders af? Lees dan, net als bij de verzekeringen die je via Simi kunt afsluiten, heel goed het dekkingsoverzicht door zodat je exact weet wat wel en niet gedekt wordt. De kortlopende annuleringsverzekering die je via Simi kunt afsluiten biedt bijvoorbeeld oplossingen als je corona krijgt alvorens of tijdens de reis of als je eerder naar huis moet vanwege een aangepast reisadvies. Standaard dekt je zorgverzekering medische kosten tot Nederlands tarief. 

Wat zijn de toegangseisen voor Frankrijk?

We verwachten komende zomer naar Frankrijk af te kunnen reizen en het programma volledig uit te kunnen voeren. De maatregelen zullen naar verwachting beperkt blijven tot het dragen van een mondkapje in de bus en tijdens transfers en het houden van afstand. De activiteiten vallen onder buitensport en daardoor hoef je tijdens de activiteiten geen mondkapje te dragen en afstand te houden. Hoogstwaarschijnlijk zal je wel een negatieve testuitslag of een vaccinatiebewijs moeten kunnen aantonen, of moeten kunnen aantonen dat je antilichamen hebt door een recente corona-besmetting. Het gaat hierbij om één van de drie, het is dus hoogst waarschijnlijk geen vereiste dat je al gevaccineerd bent. Wij zorgen ervoor dat je ruim op tijd weet wat je moet regelen voor vertrek, daarom boek je via een ANVR reisorganisatie. 

Gaat de reis door als er ter plekke een lockdown is?

Indien het land in lockdown is of een oranje of rood reisadvies van toepassing is, zullen we je groepsreis annuleren. We willen je immers een veilige en zorgeloze vakantie kunnen aanbieden, want een vakantie hoort leuk te zijn. Ook als het programma niet uitgevoerd kan worden of als alles ter plekke gesloten is zullen we de groepsreis niet uitvoeren. Je krijgt in dat geval van ons de mogelijkheid om om te boeken naar een andere reis, zodat je er toch nog even tussenuit kunt, of om te vragen om terugstorting.Dit gaat in 2021 om een rechtstreekse terugstorting en niet meer om de corona-voucher die in 2020 gebruikt werd.

Wat is de stand van zaken op dit moment?

Op onze corona pagina houden we dagelijks de ontwikkelingen bij. Per bestemming kun je bekijken wat de stand van zaken op dit moment is. Ook voor Kroatië kun je hier alle informatie vinden.