Weten welke reis bij jou past? Doe de quiz! Sluit je aan bij avontuurlijke groepsreizen voor reizigers tussen de 18 en 32 jaar. Boek je reis zodra je eruit bent - gemiddeld stijgen prijzen naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. 

Lastminute singlereizen en jongerenreizen

Thessaloniki, Griekenland

Thessaloniki is de op één na grootste stad in Griekenland. De stad ligt in het noorden van Griekenland en is de hoofdstad van de provincie Macedonië. Gedurende de rondreis Noord-Griekenland is de stad Thessaloniki een perfecte locatie om te overnachten. De stad ligt op een centrale locatie voor de activiteiten die er tijdens de groepsreis worden ondernomen. 

Thessaloniki algemene informatie 

 • Thessaloniki is een belangrijke Griekse havenstad. 
 • De stad wordt ook wel 'Salonika' genoemd. 
 • Thessaloniki maakt deel uit van de nog vrij onbekende Olympische Rivièra. 
 • Veel mogelijkheden tot winkelen, op het terras zitten, een hapje eten bij een restaurant of een drankje doen in een bar. 
 • Thessaloniki wordt ook wel het kleine zusje van Athene genoemd. 

Thessaloniki, Griekenland

Bezienswaardigheden Thessaloniki to do

Thessaloniki heeft veel mooie bezienswaardigheden die je tijdens je verblijft kunt bezoeken. Natuurlijk heeft de stad nog veel meer te bieden, maar dit zijn de ultieme hoogtepunten van je verblijf in Thessaloniki tijdens de groepsreis Noord-Griekenland.

De Witte Toren

De witte toren is het beroemdste monument van Thessaloniki en dit wordt ook wel gezien als het symbool van de stad. In de tijd van de Ottomaanse bezetting in Thessaloniki maakte deze toren deel uit van een gevangenis. Later werd deze toren omgedoopt tot 'De Witte Toren'. Mocht je willen genieten van een indrukwekkend uitzicht, dan raden we je zeker aan om de toren in te gaan. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad. 

Heptapyrgion 

Heptapygion is het kasteel van Thessaloniki. Dit kasteel is te vinden op een heuvel in de wijk Ana Poli. Het is zeker een aanrader om dit kasteel te bezoeken wanneer je in Thessaloniki bent! Ook deze bezienswaardigheid is vroeger een gevangenis geweest. Nu staat het vooral bekend om het geweldige uitzicht wat je hebt over de stad en de zee. 

De boulevard van Thessaloniki

De boulevard van Thessaloniki maakt deel uit van de Olympische Rivièra. Het is zeker aan te raden om een mooie wandeling te maken langs het water. Hier zijn veel barretjes en restaurantjes te vinden, dus geniet lekker van een drankje in de zon! Je kunt er ook voor kiezen om een fiets te huren en deze boulevard af te gaan. 

Galerius' Rotunda & Galeriusboog

De Rotunda van Galerius is het oudste monument van de stad. Oorspronkelijk werd het gebruikt als kathedraal, later werd het een moskee en sinds de bevrijding van de stad is het weer een kerk geworden. Het monument is gebouwd door de Romeinen. Iets verderop is de Galeriusboog te vinden. Dit is ook een erg indrukwekkend bouwwerk in Thessaloniki. En wist je dat deze monumenten op de UNESCO Werelderfgoed lijst staan? 

Ana Poli

Ana Poli is het historisch centrum van Thessaloniki, ook wel 'de oude stad' genoemd. In dit gedeelte van de stad kun je veel leuke straatjes vinden. De gebouwen hebben een typische architectuur, hoe leuk is dat! Binnen deze oude stad kun je verschillende oude gebouwen met een grote geschiedenis vinden zoals de Trigoniou toren en de Portara Poort. 

Musea in Thessaloniki

Thessaloniki heeft veel musea in de stad. Je hebt onder andere keuze uit: 

 • Het Archeologisch Museum;
 • Het Museum van de Byzantijnse Cultuur;
 • Het Joods Museum;
 • Het Olympisch Museum;
 • En nog veel meer!

Kerken in Thessaloniki

Er zijn veel kerken te vinden in de stad Thessaloniki. Zo kun je de beroemdste kerk van de stad bezoeken, Agios Dimitros. Of je bezoekt de Agia Sofia, een hele indrukwekkende Byzantijnse kerk! Daarnaast zijn er ook nog de Agios Pavlos, Ossios David. Genoeg keuze dus!

Meer tips Thessaloniki

 • Bezoeken van markten (Modiano market, Bezestini market, Kapani market) 
 • Bezoek het strand en geniet van het lekkere weer! 
 • Bezoek het belangrijkste stadsplein van Thessaloniki, het Aristotelesplein!

Thessaloniki, Griekenland

Barretjes en restaurants Thessaloniki 

In Thessaloniki zijn er veel restaurants en terrasjes te vinden. Hieronder geven we een aantal voorbeelden van leuke barretjes en restaurants die goed scoren. Let op: Hoewel we erg ons best doen om de pagina zo up to date mogelijk te houden, raden we je aan om zelf nog even op Google te kijken wat de meest recente openingstijden en dergelijke zijn. Reis je mee met onze groepsreis Noord-Griekenland? Dan kan onze reisbegeleider eventueel een groepsreservering maken als jullie graag een gezamelijk diner willen. 

Suggesties barretjes Thessaloniki

 • Apallou: bar, elke dag open van 7.00 tot 0.00. 
 • Butler: cocktail bar, elke dag open van 9.00 tot 0.00
 • On the road: bar, dinsdag tot en met zondag 24 uur per dag geopend, maandag van 10.00 tot 0.00
 • Vin: wijn bar, maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 2.00 en zondag van 11.00 tot 2.00
 • Gorilas: cocktail bar, dinsdag, woensdag, en maandag van 19.00 tot 2.00, donderdag en zondag van 19.00 tot 3.00 en vrijdag en zaterdag van 19.00 tot 4.00.

Suggesties restaurants Thessaloniki

 • Marea sea spirit: visrestaurant, dagelijk geopend van 12.00 tot 0.00. 
 • Extravaganza: Grieks, van woensdag tot en met zondag geopend van 14.00 tot 0.30, maandag en dinsdag gesloten. 
 • Mangiare Gastro Bar: Italiaans, dagelijks geopend van 9.00 tot 1.00. 
 • Foul Tou Meze: Grieks en Mediterraan, dagelijks geopend van 11.00 tot 2.00. 
 • I Kouzina tis Aglaïas: Grieks en Mediterraan, dagelijks geopend van 13.00 tot 0.00. 
 • Molyvos: Grieks en Mediterraan, dinsdag, donderdag van 10.30 tot 0.00, woensdag van 10.30 tot 18.00, vrijdag van 10.30 tot 0.30, zaterdag van 12.00 tot 01.00, zondag van 12.00 tot 19.30 en maandag gesloten. 

Thessaloniki, Griekenland

Winkelen in Thessaloniki, Griekenland

Je kunt goed winkelen in Thessaloniki. In het zogenoemde 'nieuwe centrum' zijn leuke winkelstraten te vinden waar je lekker kunt shoppen. Deze straten zijn Egnatia, Mitropoleos en Tsimiski. Deze winkelstraten hebben zowel grotere winkelketens als kleinere lokale traditionele winkels. Ook zijn er een aantal winkelcentra in Thessaloniki. Deze winkelcentra zijn Apollonia Politia en Mediterranean Cosmos. 

Het weer in Thessaloniki

Thessaloniki heeft een warm klimaat met aangename temperaturen. Hieronder kan je de temperaturen van juli tot en met september vinden. 

 • Juli: gemiddeld max 32 graden, min 19 graden en 11 zonuren 
 • Augustus: gemiddeld max 31 graden, min 18 graden en 10 zonuren
 • September. gemiddeld max 27 graden, min 15 graden en 8 zonuren

Thessaloniki, Griekenland

Geschiedenis Thessaloniki, Griekenland

De stad Thessaloniki is ontstaan in 315 jaar voor Christus. De stad werd erg belangrijk in een handelsnetwerk dat de middellandse zee verbond met Azië en Afrika. Thessaloniki is vroeger deel geweest van het Romeinse Rijk en later werd het deel van het Byzantijnse Rijk. Rond 1430 kwam de stad in handen van het Ottomaanse Rijk, hierdoor kwamen er veel Joden in de stad wonen. De stad heeft dan ook veel Joodse invloeden gehad. In 1917 is er een grote brand geweest in de stad die het hele centrum heeft verwoest. Alleen de wijk Ana Poli is nog over gebleven na deze brand. 

In de stad Thessaloniki zijn nog oude Byzantijnse muren te vinden, Orthodoxe kerkjes te bezoeken en de bouwwerken die keizer Galerius liet bouwen te zien. 

Groepsreizen Noord-Griekenland Thessaloniki 

Tijdens onze groepsreizen Griekenland reis je samen met minimaal 16 en maximaal 25 personen tussen de 18 en 32 jaar oud. De groepsreis duurt 10 dagen, in deze 10 dagen beleef je veel avontuur en gezelligheid. Je verblijft het eerste gedeelte van deze rondreis in de stad Thessaloniki en het tweede gedeelte in de stad Keramoti. Deze twee plekken liggen beiden erg centraal voor de activiteiten die op het programma staan. De vlucht, overnachtingen, een reisbegeleider en het ontbijt zitten bij de prijs inbegrepen. 

Een aantal activiteiten die je gaat ondernemen zijn kajakken en een wijnproeverij. Ook maak je een hike naar de Olympus Mountain en bezoek je een aantal bezienswaardigheden in Thessaloniki. Een bezoek aan het kleine bergdorpje Palios Panteleimonas en een tour in meteora kunnen ook niet ontbreken in het programma. 

Groepsfoto Thessaloniki, Griekenland

Meer interessante reispagina's