Groepsreizen Griekenland

Groepsreizen Griekenland en Macedonië

Reis met Simi naar het prachtige Griekenland en het kleine, maar mooie Macedonië. Een gevarieerde groepsreis waarbij je leuke activiteiten gaat ondernemen met je groepsgenoten, maar ook voldoende tijd hebt om te genieten van het Griekse en Macedonische zonnetje en het pakken van een terrasje. Met een aantal leuke inbegrepen activiteiten krijg je tijdens deze 10-daagse groepsrondreis een goed beeld van beide landen. Griekenland en Macedonië zijn reisbestemmingen die de moeite van het ontdekken zeker waard gaan zijn! 

Singlereis Griekenland en Macedonië

Groepsreis Griekenland Macedonië

10 dagen

Griekenland en Macedonië groepsreizen voor avontuurlijke 18-35 jarigen die in groepsverband twee landen willen ontdekken tijdens diverse inbegrepen activiteiten. Inclusief vervoer, accommodaties en activiteiten.

  • Verblijf in hotel/motels
  • Incl. vlucht
  • Activiteiten in reisprogramma incl.
  • Alleen ontbijt
voor 1249.00
BEKIJK REIS

Singlereizen actief Griekenland

10 dagen

Macedonië en Griekenland ontdekken in 10 dagen tijd samen met gezellige 18-35 jarigen! Ga mee op avontuur tijdens diverse inbegrepen excursies. 

  • Verblijf in hotel/motels
  • Incl. vlucht
  • Activiteiten in reisprogramma incl.
  • Alleen ontbijt
voor 1249.00
BEKIJK REIS

Twee prachtige landen ontdekken

Actief programma

Cultuur, geschiedenis en natuur

Ohrid ontdekken

Met leeftijdsgenoten

Inclusief programma

Vrije tijd voor strand

Ontbijt inbegrepen

Waarom mee met deze groepsreis?

Prachtige natuur, de Griekse kust, leuke en levendige plaatsen, heerlijk mediterraan eten, een rijke geschiedenis om te ontdekken, Ohrid verkennen... wat wil je nog meer? Griekenland en Macedonië zijn twee bestemmingen die heel goed bij elkaar passen voor een rondreis met Simi Reizen. Tijdens deze groepsreis Griekenland en Macedonië staan er leuke activiteiten op het programma waarbij je de landen goed kan ontdekken, maar heb je ook voldoende tijd om te genieten van de leuke plaatsjes en de Griekse kust. In het geheel staat deze groepsreis echt in het teken van avontuur, relaxen en vooral genieten.

Het binnenland van Griekenland en de kuststreek zijn zeer divers. Tijdens deze groepsreis ontdek je beide. Het avontuur staat je te wachten in het binnenland en bij de kuststreek is het tijd om lekker te relaxen aan het strand! In de zomer staat je prachtig weer te wachten. En hoewel Macedonië maar een klein land is, is het de moeite van een groepsvakantie ook zeker waard. Met mooi weer in de zomer (gemiddeld 25 graden in juli en augustus) en het verblijf in Ohrid is het een echte aanrader.

Ook leuk om te weten is dat er bij de groepsvakanties Griekenland en Macedonië al heel veel is inbegrepen. Naast de vlucht, de accommodaties en het ontbijt zijn er ook leuke activiteiten inbegrepen. Je reist samen met leeftijdsgenoten tussen de 18 en 35 jaar en ter plekke is een Nederlandstalige reisleider aanwezig. Ondanks dat het een echte rondreis is waarbij je van plek naar plek reist, zijn de dagafstanden redelijk beperkt. Zo kun je zo veel mogelijk uit je groepsvakantie halen!

Over Griekenland

Griekenland is natuurlijk een hele populaire reisbestemming. Niet zo gek ook, want er is enorm veel te beleven, te proeven en je kunt er ook heerlijk relaxen. Het is het meest zuidelijke land van de balkan en eigenlijk is er voor iedereen wel wat. Of je nou interesse hebt in geschiedenis, cultuur, bezienswaardigheden, levendige steden, natuur of het strand, Griekenland heeft het allemaal! Daarom mag deze bestemming natuurlijk niet ontbreken tussen onze groepsreizen. Tijdens deze rondreis bezoeken we zowel de heerlijke kustplaats Katerini, als het binnenland waarbij we de natuur intrekken. Dit maakt het een zeer diverse groepsreis waarbij je meerdere delen van Griekenland gaat ontdekken.

In de zomer kun je een lekker temperatuurtje verwachten. Als je klaar bent met het leuke dagprogramma kun je een hapje gaan eten in een van de Griekse restaurants. De keuken bestaat met name uit vlees, vis, ovengerechten, stoofpotten, kruiden en ui en er wordt veel gewerkt met verse producten. Een zeer diverse keuken die je waarschijnlijk niet snel zal vervelen tijdens de groepsvakantie Griekenland en Macedonië. 

Over Macedonië 

Naast bovenstaande details boek je een groepsvakantie natuurlijk ook op de bestemming. Macedonië is een ontzettend mooi vakantieland waar nog niet veel mensen veel over weten. Macedonië is een zonbestemming, een avontuurlijke bestemming maar ook zeker een goedkope bestemming. Een avondmaaltijd kost je bijvoorbeeld in de meeste gevallen maar tussen de 3 en de 10 euro. Ook een drankje is zeker niet duur. 

Ohrid kent een uitgebreide geschiedenis. De plaats lag vroeger aan een Romeinse handelsweg, de Via Egnatia, waardoor er veel is gestreden om dit dorp. Deze weg liep van Rome door Albanië en Macedonië naar Istanbul. Daarnaast zijn er nog een enorm fort, een Romeins theater, diverse standbeelden van belangrijke mensen in het land en een kerkje uit 1295 te vinden. Ohrid heeft een leuk haventje, een levendig centrum en daarnaast heb je natuurlijk het grote heldere Ohrid Lake. Overal kun je oude bijzondere kerkjes vinden met een geschiedenis. Aan dit meer zijn veel stranden te vinden waar je heerlijk kunt relaxen. Doordat het tussen de bergen ligt is het een enorm mooi aanzicht.

Gekeken naar het weer kan het in Macedonië lekker warm worden. Vaak lopen de temperaturen op tot 25 tot 30 graden. Heerlijk dus voor deze relax groepsvakantie.

Hoe is het om mee te gaan met een groepsvakantie?

Misschien ben je nog nooit meegeweest met een groepsvakantie en zou je graag willen weten hoe dit is voordat je een groepsvakantie boekt. Bij ons zijn de groepsgroottes per reisbestemming zeer divers. Dit ligt er bijvoorbeeld aan met hoeveel personen je een actviteit uit kunt voeren en in wat voor accommodatie je slaapt. Bij de Griekenland en Macedonie groepsvakantie reis je vaak met ongeveer 16 tot 19 personen, wat een fijn aantal kan zijn als je het voor de eerste keer probeert. Je zult zien dat vaak op de eerste reisdag de sfeer er al goed in zit en iedereen graag elkaar leert kennen. Een voordeel van grotere groepen is ook dat er altijd wel iemand tussen zit waarmee je het goed kunt vinden.

Misschien had je al gelezen dat je met onze groepsvakanties alleen mee kunt, maar ook samen met iemand anders of een groepje. Dit zorgt voor een lekker diverse groep. Je hoeft er niet bang voor te zijn dat mensen die samen reizen enkel met elkaar omgaan, terwijl jij misschien wel in je eentje boekt. Ze boeken een groepsreis met de reden dat ze samen met andere een leuke ervaring op willen doen en omdat ze het leuk vinden om nieuwe mensen te leren kennen. Meer dan de helft van de reizigers boekt bij ons alleen.

Tijdens de Griekenland en Macedonie groepsvakantie doe je de groepsactiviteiten samen. In de vrije tijd kun je samen met je groepsgenoten iets leuks plannen. Bijvoorbeeld een optionele activiteit, een drankje doen, zwemmen of een mooie wandeling maken. Er valt genoeg te beleven op de diverse plekken die we bezoeken, bij de een iets meer dan de ander. Mocht je behoefte hebben om af en toe een momentje voor jezelf te pakken, dan is dat bij deze singlereis ook gemakkelijk mogelijk.

De activiteiten en accommodaties tijdens de groepsreizen Griekenland en Macedonië 

Tijdens de groepsreizen Griekenland Macedonie staan er diverse leuke activiteiten op het programma, en is het ook mogelijk om lekker te relaxen. Zo ga je tijdens de groepsreis Griekenland en Macedonie raften. In Macedonie verkennen we de mooie natuur van Mariovo met de fiets en zien we onderweg diverse restanten van bunkers uit de eerste wereldoorlog. We maken een hike door het Prespa gebied en we krijgen een interessante stadstour door Ohrid. Ook gaan we kajakken op het heldere meer van Ohrid. Op cultureel gebied komt de groepsreis Griekenland en Macedonie ook zeker niet tekort. We beginnen de eerste avond goed met een wijnproeverij in Macedonie. In Meteora hebben we een tour op het programma staan waarbij je de indrukwekkende zwevende kloosters gaat ontdekken op rotsformaties. In Katerini, een mooie kustplaats in Griekenland, in Ohrid (Macedonie) en bij Meteora (Griekenland) krijg je een vrije dag, zodat je ook lekker kunt relaxen tijdens de groepsreis. Mocht je graag lekker bezig blijven is het mogelijk om optioneel te gaan rotsklimmen of om canyoning bij te boeken. 

Gedurende de groepsreis Griekenland en Macedonie slaap je in verschillende nette hotels, waarbij bij alle hotels het ontbijt al voor je is inbegrepen. Je slaapt samen met enkele reisgenoten op een kamer. Dit betreffen meestal vierpersoonskamers. Sommige hotels hebben ook een relaxt zwembad! 

Paklijst groepsreizen

Wil je weten wat handig is om bij deze groepsreis alllemaal mee te nemen? Bekijk dan de paklijst.

Meer weten?

Meer informatie over de reizen 
Beoordelingen 
Groepsreizen Europa 
Vooraf met elkaar kennismaken 

Indien je vragen hebt mag je altijd contact met ons opnemen.