Samenstelling afgelopen jaar

41%
59%
Gem. leeftijd 2018: 25 jaar
 • Verblijf in hostels
 • Incl. vlucht
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
 • Alleen ontbijt

7-daagse rondreis Noord Ierland

Noord Ierland is het decor van Game Of Thrones, maar ook het toneel van eeuwenlange geschiedenis. Tijdens deze 7-daagse rondreis door Noord Ierland kom je op de mooiste en meest bijzondere plekken. Je kunt deze rondreis eenvoudig combineren met onze 10-daagse groepsreis Ierland. 

Deze reis wordt aangeboden voor reizigers tussen de 18 en 35 jaar, maar gemiddeld kun je rekenen op een groep van mensen tussen de 20 en 30, met een ongeveer gelijke verhouding tussen mannen en vrouwen. 

Bezoek het Titanic museum, de beroemde Carrick-a-rede touwbrug, de Giant's causeway en het interessante Belfast tijdens deze 7-daagse groepsreis in Noord Ierland. Je kunt deze reis los boeken of als extra aan je 10-daagse rondreis vastplakken.

Ter plaatse is het nog beperkt mogelijk deze reis bij te boeken, maar houd er rekening mee dat dit duurder is ivm een extra vliegticket voor de terugweg. Het is dus aan te raden gelijk te beslissen of je beide reizen wilt combineren. 

Je bezoekt tijdens deze groepsreis niet alleen een aantal filmlocaties van Game of Thrones, maar bezoekt onder andere de bijzondere Dark Hedges, maakt een city tour door Belfast en krijgt een inkijkje in een stuk land met een bijzondere achtergrond, een unieke natuur en fantastische plekjes. 

Laat je verrassen door het afwisselende Noord Ierland!

Combineer deze reis met de rondreis door de republiek Ierland en bespaar EUR 250

Highlights

 • Game of Thrones locaties
 • Giant's Causeway
 • Levendig Belfast
 • Dark Hedges
 • Titanic Museum
 • City tour Belfast
 • Prachtig Donegal en Mayo
 • Bezoek Bushmills whiskey

901,50 €,-
7 dagen

BOEK DEZE REIS

Tijdens deze 7-daagse rondreis door Noord-Ierland bezoeken we de mooiste plekken. Hieronder vind je het reisprogramma zoals we dit normaliter aanhouden. Door omstandigheden kunnen dingen wijzigen, maar we proberen wijzigingen tot een absoluut minimum te beperken. 

Een groot voordeel van deze rondreis is de beperkte afstand die we dagelijks af hoeven te leggen. Hierdoor is er veel tijd om dingen daadwerkelijk in alle rust te bezoeken en te bezichtigen. 

Dag 1: Amsterdam/Zaventem/Eindhoven - Dublin (opgeven bij boeking) - Belfast

Deze reis begint in Dublin, vanwaar we een transfer naar Belfast krijgen. Indien je al met ons op rondreis bent, zou dit normaliter de vertrekdag zijn. We vertrekken aan het begin van de middag vanuit Dublin naar Belfast, waar we de Slieve Gullion berg op wandelen voor een fantastisch uitzicht. 

Vervolgens krijgen we een city tour in Belfast waar je meer te weten komt over de stad en het turbulente verleden van de stad. We overnachten in een hostel in Belfast city center. 

Titanic Museum Belfast

Dag 2: Belfast - Ballintoy

We brengen een bezoek aan verschillende filmlocaties van Game Of Thrones vandaag, maar brengen ook een bezoek aan het Titanic museum in Belfast, zeker de moeite waard! 

We brengen vervolgens een bezoek aan de beroemde Carrik a rede rope bridge en maken een wandeling langs de spectaculaire kust naar het vissersstadje Ballintoy. 

Rope bridge noord ierland Ballintoy ierland

Dag 3: Ballintoy - Derry

We reizen naar de "Dark Hedges" een lijn bomen die op bizarre wijze over de weg hangen en zorgen voor een sprookjesachtig effect. We bezoeken de Giant's Causeway en wandelen een gedeelte van de Giant's causeway, uitgeroepen tot 1 van de mooiste kustlandschappen ter wereld. Je zult tijdens je bezoek aan deze unieke plek snel doorhebben waarom! 

In de middag brengen we een bezoek aan de Bushmills Whiskey Distillery, de oudste destilleerderij van de wereld. We overnachten in Derry. 

Ierland Bushmills Giant's causeway reizen

Dag 4: Derry - Donegal

We maken een fantastische wandeltocht door Derry en bezoeken verschillende historische plekken. Derry is in het hart van Noord Ierland en is tevens de plek waar "Bloody Sunday" plaatsvond in 1972. Een unieke manier om meer te weten te komen van deze onrustige tijden die Noord Ierland jaren in haar greep heeft gehouden.

We bezoeken later op de dag het oude steenfort An Grianan of Aileach, een indrukwekkend en eeuwenoud bouwwerk. Vervolgens maken we een wandeling door het een na grootste nationale park van Ierland: Glenvagh National Park. Je kunt er ook voor kiezen het gebied per e-bike te verkennen (niet inbegrepen). 

Derry Ierland

Dag 5: Donegal - Mayo

We maken een wandeltocht langs de hoogste zeekliffen van Europa, Slieve league en rijden door het wilde landschap van het graafschap Mayo. We bezoeken Downpatrick Head, waar je het gevoel hebt aan het einde van de wereld te staan en bezoeken Keem strand op Achill Island. 

Aan het einde van de middag maken we een fietstocht door de Great Western Greenway, langs spectaculaire berg-aangezichten en fantastische natuur. Voor deze fietstocht heb je geen overdreven goede conditie nodig.

Slieve League Ierland

Dag 6: Mayo - Knowth

We bezoeken het museum of country life, waar je meer te weten komt over de Ierse geschiedenis, waarna we de rivier Shannon oversteken en terug reizen richting het oosten van Ierland. We bezoeken het UNESCO erfgoed Knowth. Deze 5000 jaar oude graftombe is ouder dan de piramides in Egypte. We bezoeken tevens de Hill of Tara waar de kroning van verschillende Ierse koningen plaats heeft gevonden. 

Noord Ierland Knowth

Dag 7: Transfer naar Dublin

We reizen terug naar Dublin, waar je vlucht aan het einde van de middag of begin van de avond terug zal gaan. Indien je langer wilt blijven in Dublin raden we je aan dit direct bij het boeken aan te geven. Indien je duidelijk aangeeft op welke reisdatum je terug wilt vliegen, kunnen wij over het algemeen zonder bijkomende kosten of tegen geringe extra kosten de terugvlucht regelen op de door jou gewenste dag. 

Belangrijke informatie / vertrekgarantie

De minimumdeelname voor onze rondreis door Noord-Ierland is 15 personen. Het maximum is 25 personen.In 2016 en 2017 zijn alle reizen doorgegaan. De Noord Ierland reis is nieuw in 2018, maar afgaande op de populariteit van de Ierland rondreizen voorzien we geen problemen. 

De groepen 18-22 en 23+ zijn standaard gecombineerd, maar met het slapen kun je natuurlijk zelf bepalen bij wie je zit.

Combineren met de Ierland rondreis

Het is mogelijk deze rondreis door Noord Ierland te combineren met onze reguliere groepsreis Ierland, met uitzondering van een aantal vertrekdata.  Indien je wilt combineren heb je een totale reisduur van 16 dagen, waarbij het alleen mogelijk is om eerst de Ierland rondreis te doen, met aansluitend daarop de rondreis door Noord Ierland. Andersom is het niet mogelijk (je kunt dus niet eerst de Noord-Ierland reis doen).

Indien je de reis wilt combineren werkt dit als volgt:

 1. Je boekt online beide rondreizen op aansluitende data en doet de aanbetaling voor de tiendaagse rondreis. 
 2. Wij verwerken een korting van EUR 250 op je reissom, waarbij we EUR 125 van elke reissom af halen. 
 3. Je kunt nu het restant betalen via iDeal of bankoverschrijving. 

Ter plaatse combineren: 

Je kunt, onder voorbehoud van het aantal plaatsen dat nog beschikbaar is, ook na je boeking of zelfs tijdens je Ierland rondreis nog beslissen dat je wilt verlengen. Houd er daarbij rekening mee dat je vliegticket al geboekt is en wijzigingen extra geld kosten. Wijzigingen in je vliegticket kun je zelf rechtstreeks met de airline waar je ticket geboekt is afronden.

Om een idee te geven: wijzigingen bij Ryanair kosten EUR 110 + het eventuele verschil in vluchtprijs. In veel gevallen is het raadzamer om te kijken naar de prijs van een enkele reis op de datum dat je van plan bent terug te reizen.  

Indien je ter plekke reserveert ben je dus altijd duurder uit, maar ben je wel flexibeler en heb je meer tijd voor het maken van een beslissing.

Verblijf - hostels

Tijdens deze rondreis verblijven we in hostels. Dit zijn over het algemeen kwalitatief goede hostels, sommigen met kookgelegenheid en soms op hele mooie plekjes. De geplande hostels voor deze rondreis zijn:

 • Belfast City centre hostel
 • Sheeps Head Hostel
 • Connect Hostel Derry
 • Donegal independant hostel
 • Westport
 • Newgrange Lodge

LET OP: het kan altijd gebeuren dat we door omstandigheden van hostel moeten wisselen. Bovenstaande lijst is dus slechts bedoeld als indicatie. 

Reis je samen?

Ongeveer 55% van onze reizigers boekt alleen. De overige 45% reist met twee of meer personen. Dit zorgt voor een goede mix tijdens onze reizen. Iederen kiest natuurlijk bewust voor een groepsreis, dus je zult zeker nieuwe mensen leren kennen. 

Als je samen reist kun je dit eenvoudig opgeven op het boekingsformulier in het veld opmerkingen/bijzonderheden. Wij zorgen er uiteraard voor dat als je samen reist we jullie ook samen indelen bij alles. 

Reisinformatie

We reizen tijdens deze reis met een professionele chauffeur en een reisleider van Simi. We reizen in een comfortabele bus voorzien van alle gemakken. We vliegen met Ryanair of Aerlingus vanaf Amsterdam of indien gewenst vanaf Eindhoven Airport naar Dublin. Indien je vanaf Zaventem wilt vliegen is dit over het algemeen ook mogelijk, mits je dit direct bij het boeken aangeeft. 

Handbagage is inbegrepen. Ruimbagage kun je zelf bijboeken nadat we je ticket hebben geboekt.

Over de vluchten

Er zijn drie mogelijke vertrekplaatsen:

 • Zaventem (voor onze Vlaamse reizigers)
 • Eindhoven
 • Amsterdam Schiphol (dit is de standaard vertrekplaats)

De prijzen zijn berekend op vertrek vanaf Schiphol. Indien je een andere luchthaven boekt, lukt dit doorgaans zonder meerprijs. Indien dit niet mogelijk is nemen we vooraf contact met je op om te controleren of dit akkoord is. 

Hoewel we proberen iedereen op dezelfde vlucht te boeken is dit praktisch niet altijd mogelijk. Door grote prijsverschillen die soms ontstaan kan het gunstiger zijn je iets eerder of iets later te laten vliegen. De rondreis begint pas in Dublin en we hebben ervoor gekozen om in plaats van je geld bij te laten betalen voor een eenvoudige vlucht van anderhalf uur er voor te kiezen de vluchten ietwat te spreiden. We zorgen er echter voor dat je niet alleen vliegt.

Indien je vanaf Eindhoven of Zaventem vliegt kan het wel zijn dat je zonder reisgenoten vliegt, omdat het grootste deel van de reizigers via Schiphol reist.

Het kan dus betekenen dat je op de heenweg of terugweg enige tijd op het vliegveld moet wachten.

Let op: je naam dient exact overgenomen te worden zoals deze in je paspoort of op je ID-kaart staat. Het gaat hierbij om "Voornaam" en "Achternaam". Deze dienen exact overeen te komen. Zorg dus dat je deze juist doorgeeft aan Simi.

Inclusief

 • Retourvlucht Amsterdam - Dublin (of Eindhoven - Dublin)
 • Alle vervoer ter plaatse
 • Nederlandse reisleider + professionele Engelstalige chauffeur
 • Entreekosten bij in het programma opgenomen activiteitein
 • Accommodatie in nette hostels op toplocaties 
 • Eenvoudig ontbijt bij de overnachtingen in hostels
 • Bijdrage garantiefonds Stichting GGTO

Exclusief

 • Eventuele ruimbagage
 • Reisverzekering
 • Maaltijden. In ongeveer de helft van onze accommodaties kunnen we zelf koken. Reken op ongeveer 10 euro per dag als we zelf koken en ongeveer 20 euro per dag als we niet zelf koken. 
 • Eigen uitgaven en optionele activiteiten

Bij deze getoonde prijs komt nog de verplichte bijdrage aan het calamiteitenfonds. Deze bedraagt EUR 2,50 €

 • Selecteer
  Begindatum
  Einddatum
  Prijs
 • Di 10-07-2018
  Ma 16-07-2018
  899,00 €
 • Do 19-07-2018
  Wo 25-07-2018
  949,00 €
 • Za 28-07-2018
  Vr 03-08-2018
  949,00 €
 • Ma 06-08-2018
  Zo 12-08-2018
  949,00 €
 • Wo 15-08-2018
  Di 21-08-2018
  899,00 €
 • Vr 24-08-2018
  Do 30-08-2018
  899,00 €

d

Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies
 • door (Jongerenreizen 16-17 jaar) op 22-07-2016

  geen foto

  8.3

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  9

  Topvakantie gehad!

  Super

 • door Jongerenreizen Ierland (Jongerenvakanties 18-22) op 11-07-2017

  geen foto

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Omdat ik de beste kanten van ierland heb mogen zien en leren kennen. De schoonheid die je er voor terug krijgt na alles waar we geweest waren.

 • door Kroatie actief (Jongerenvakanties 18-22) op 09-07-2016

  image

  8.3

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Super vakantie
  Goede, rustige busreis met ervaren chauffeurs met voldoende stops.
  Accommodatie (tent) was goed, de tenten waren ruim voldoende voor 3 personen met bijbehorende koffers.
  De activiteiten waren super! gedoken,geraft, canyoning gedaan, echt heel leuk,zeker voor de beginner zoals ik.
  De camping was goed, mooi strand, supermarkt aanwezig en voldoende douche/wc ruimtes
  De reisleiding was erg goed, 4 super leuke mensen die de hele vakantie voor de klaarstaan.
  En bovenal en super leuke groep mensen ontmoet met ieder een eigen verhaal (leeftijdgroep 15 t/m 27 jaar) een gemixte groep van 2 (kleinere) groepen uit heel nederland. echt vrienden die ik zeker na de vakantie weer ga zien.
  Simi reizen, bedankt!

 • door Slovenie (Jongerenvakanties 18-22) op 02-08-2016

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Dit jaar ben ik voor het eerst met Simi op vakantie gegaan, een ervaring die mij erg is bevallen! Wij hadden een ontzettend leuke groep met top reisleiding (Demi en Dominique). Zij hebben het mogelijk gemaakt dat (bijna) alle optionele activiteiten ook konden worden ingepland.

  De activiteiten die bij de reis inbegrepen zaten konden (wat mij betreft) wel op een moeilijker niveau. (misschien iets om hier groepen op in te delen?) Overigens waren de activiteiten wel erg leuk om te doen!

  Verder was het sanitair bij het hostel niet je van het. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de douchekop en wc rol kunnen ophangen en het mocht iets vaker worden schoongemaakt. Gelukkig kon er ook gebruik worden gemaakt van het sanitair voor de rest van de camping.

  Al met al heb ik een top vakantie gehad en kan ik iedereen deze reis aanbevelen :).

  Dit jaar ben ik voor het eerst met Simi op vakantie gegaan, een ervaring die mij erg is bevallen! Wij hadden een ontzettend leuke groep met top reisleiding (Demi en Dominique). Zij hebben het mogelijk gemaakt dat (bijna) alle optionele activiteiten ook konden worden ingepland.

  De activiteiten die bij de reis inbegrepen zaten konden (wat mij betreft) wel op een moeilijker niveau. (misschien iets om hier groepen op in te delen?) Overigens waren de activiteiten wel erg leuk om te doen!

  Verder was het sanitair bij het hostel niet je van het. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de douchekop en wc rol kunnen ophangen en het mocht iets vaker worden schoongemaakt. Gelukkig kon er ook gebruik worden gemaakt van het sanitair voor de rest van de camping.

  Al met al heb ik een top vakantie gehad en kan ik iedereen deze reis aanbevelen :).

 • door Jongerenreis Kroatie Easy (Jongerenreizen 16-17 jaar) op 02-08-2016

  image

  9.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  9

  Een geweldige vakantie gehad met simi in Kroatië. We hadden een super groep met super leuke reisleiding! Famke, manon, joyce en mellissa super bedankt jullie waren echt super tof! We hebben echt super vette dingen gedaan zoals raften en kayakken dus deze vakantie ga ik echt nooit meer vergeten!

  Een geweldige vakantie gehad met simi in Kroatië. We hadden een super groep met super leuke reisleiding! Famke, manon, joyce en mellissa super bedankt jullie waren echt super tof! We hebben echt super vette dingen gedaan zoals raften en kayakken dus deze vakantie ga ik echt nooit meer vergeten!

 • door Jongerenreis Kroatie Easy (Jongerenreizen 16-17 jaar) op 16-08-2017

  geen foto

  8.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  ik heb het erg naar mijn zin gehad.ik had geweldige reisleiders en mede vakantiegangers mee en de activiteiten waren goed uitgekozen en georganiseerd

 • door Noorwegen en Zweden (Jongerenvakanties 18-22) op 11-08-2016

  image

  8.3

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  8

  Mooie, rustige plek op de camping in Zweden. Ik ben helaas wel een dag ziek geweest, samen met nog een aantal reizigers. Dat is goed opgelost, we hebben het gemeld en ter plekke een oplossing gekregen waar we tevreden mee waren. Het was wel jammer natuurlijk, maar heel veel kunnen ze er niet aan doen als mensen ziek worden. Daarna nog een heerlijke twee weken gehad met overwegend hele erg mooi weer ook. Ik vond de trollstigen heel erg mooi en het kamperen op de niet te luxe campings erg leuk. Maakt de reis toch bijzonder

  Dankjewel Arie voor je feedback. Ontzettend vervelend dat jullie niet 100% hebben kunnen genieten van de eerste dagen, maar fijn dat jullie dit hebben laten weten, zodat we in ieder geval konden zorgen dat alle activiteiten doorgingen.

 • door Frankrijk Actief (Jongerenvakanties 18-22) op 19-08-2016

  image

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Super vakantie als je nog twijfelt!, niet doen!
  beste vakantie die ooit gehad heb,
  super begeleiding, super reisgidsen, en fantiastische activiteiten en groep dynamiek.

  Super vakantie als je nog twijfelt!, niet doen!
  beste vakantie die ooit gehad heb,
  super begeleiding, super reisgidsen, en fantiastische activiteiten en groep dynamiek.

 • door Slovenie (Jongerenvakanties 18-22) op 17-07-2016

  image

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Wat een super vakantie heb ik gehad! Meteen op de heenweg was het al super gezellig! Hierdoor was ik de slechte start (m'n koffer pastte eerst niet in de bus door een fout van de busorganisatie) gelukkig al snel vergeten.

  De camping zelf was erg leuk. Buiten de activiteiten om hebben we veel gezwommen in het meer en in het riviertje. In de avond vaak kampvuur met marshmallows.

  De activiteiten waren ook goed geregeld en erg leuk, vooral het canyoning en het bellyjakken vond ik super leuk! Ook konden we de laatste 3 dagen nog optionele activiteiten doen zoals een trekking tocht, mountainbiken, naar Lublijana, skydiven, etc.

  Onze reisleiders waren ook top! Ozzie en Chaneequa hebben alles super goed geregeld! We konden goed bij ze terecht met vragen en verder deden ze gezellig met ons mee!

  Al met al een super reis gehad met veel nieuwe vriendschappen!..

  Wat een super vakantie heb ik gehad! Meteen op de heenweg was het al super gezellig! Hierdoor was ik de slechte start (m'n koffer pastte eerst niet in de bus door een fout van de busorganisatie) gelukkig al snel vergeten.

  De camping zelf was erg leuk. Buiten de activiteiten om hebben we veel gezwommen in het meer en in het riviertje. In de avond vaak kampvuur met marshmallows.

  De activiteiten waren ook goed geregeld en erg leuk, vooral het canyoning en het bellyjakken vond ik super leuk! Ook konden we de laatste 3 dagen nog optionele activiteiten doen zoals een trekking tocht, mountainbiken, naar Lublijana, skydiven, etc.

  Onze reisleiders waren ook top! Ozzie en Chaneequa hebben alles super goed geregeld! We konden goed bij ze terecht met vragen en verder deden ze gezellig met ons mee!

  Al met al een super reis gehad met veel nieuwe vriendschappen!..

 • door Kroatie actief (Jongerenvakanties 18-22) op 10-08-2016

  image

  8.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Gisteren thuis gekomen van een fantastische reis naar Kroatië met Simi reizen. Ik was in 2013 al met Simi reizen naar Kroatië geweest en was benieuwd hoe een tweede keer zou zijn. Het was nog leuker dan de vorige keer en het had nog wel 3 weken mogen duren wat mij betreft. Ik had actief geboekt omdat ik graag weer wilde canyoningen, de activiteiten waren leuk en voor iedereen op niveau. Alleen het slacklinen viel voor mij een beetje tegen, ik vond het persoonlijk wat minder en dat mag wat mij betreft uit het programma. Als je moet kiezen tussen easy of actief zou ik zeker actief boeken omdat canyoningen een ervaring op zich is die je niet mag missen. De camping zelf is netjes verzorgd, aan twee privé stranden en schoon sanitair. De tenten met veldbedjes zijn prima evenals de partytent met tafels en banken. Het leuke aan Kroatië is dat je dichtbij split zit en dat er de mogelijkheid is om uit te gaan.
  De reisleiding (Bianca, Manon, Famke en Sebastiaan) was echt geweldig. Mijn complimenten daarvoor. Zij zorgden ervoor dat alles op rolletjes liep en stonden altijd voor de deelnemers klaar. Manon en Famke waren echt twee top meiden die echt altijd voor je klaar stonden. Het maakte niet uit of het 's ochtends, 's middags, 's avonds of 's nachts was of dat ze hun bed uit moesten voor je, ze waren er altijd voor je. Sebastiaan was de lolbroek van allemaal, hij was altijd in voor een geintje maar was dan wel weer serieus op de momenten als dat moest.
  Ik zou iedereen aanraden om met Simi reizen naar Kroatië te gaan en zou zo voor een derde keer meegaan!

Route

Hieronder vind je de route zoals deze gepland is. Kleine wijzigingen in het programma zijn altijd mogelijk, maar proberen we altijd te vermijden. 

Noord Ierland reizen

Noord Ierland informatie

In Ierland wordt aan de linkerzijde van de weg gereden. Let hier even goed op bij het oversteken van de weg! Houd er rekening mee dat in Ierland en in Noord Ierland de wegen smal zijn en dat hoewel afstanden beperkt zijn, het vaak toch langer duurt dan wij gewend zijn om ergens te komen. 

In Noord Ierland wordt betaald met het Britse Pond, in de republiek Ierland met de euro. Je kunt eigenlijk overal zonder problemen pinnen, maar een creditcard kan handig zijn. Contant betalen is in Ierland heel normaal en komt veel voor. 

Een aanrader ter voorbereiding van je vakantie is de site van Tourism Ireland

Electriciteit

Houd er rekening mee dat je in Ierland een andere adapter hebt en dus een reisadapter moet kopen om je mobiel op te kunnen laden. Deze worden op elke vliegveld (duur) verkocht, maar bestel je ook eenvoudig online of koop je in bijvoorbeeld de mediamarkt. Voor meer informatie kun je bijvoorbeeld hier kijken

Prijzen

Noord Ierland is over het algemeen iets duurder dan Nederland. Met name verse producten zijn in Ierland duurder dan wij gewend zijn. Voor een maaltijd in een restaurant betaal je ongeveer evenveel als hier, evenals voor een biertje. Je kunt in Ierland gewoon met je pinpas betalen in de meeste winkels, maar in pubs zul je meestal contant moeten betalen.

Taal

De voertaal is Engels. Je zult merken dat er een zwaar accent is bij de meeste Ieren, wat de verstaanbaarheid niet altijd ten goede komt. 

Tijd

Het is in Ierland 1 uur vroeger dan in Nederland. Op de heenweg "win" je een uur, op de terugweg "verlies" je een uur. 

Hoe is het weer?

Zeker aan de westkust van Noord Ierland moet je rekening houden met regen, ook in de zomer. Toch kun je ook geluk hebben en temperaturen tussen de 20 en 25 graden hebben. Soms wordt het iets warmer, zelden wordt het echt fris. 

Wat voor mensen boeken deze rondreis?

Gemiddeld zijn reizigers die Ierland boeken tussen de 20 en 28 jaar ongeveer, waarbij net iets meer vrouwen dan mannen de reis boeken (55% vrouw, 45% man). Ierland is een land voor mensen die houden van natuur, actief bezig zijn, echt iets willen zien van een land en tegelijk geen zin hebben om hele dagen alleen maar in de bus te zitten. Ierland is gezellig, afwisselend en mooi! 

Wanneer moet ik boeken?

Met name vluchten worden naarmate het zomer wordt snel duurder. Dit wordt verwerkt in de prijs die je betaalt voor je vakantie. Hoe sneller je boekt, hoe minder je over het algemeen zult betalen. In 2017 waren veel van de reguliere Ierland rondreizen vol in mei. 

Ik reis alleen, hoe weet ik of het klikt?

Het eerlijke antwoord: we kunnen nooit garanderen dat het klikt met andere mensen, maar, je moet niet vergeten dat een groot deel van de reizigers alleen boekt en iedereen zin heeft in een fijne vakantie. Iedereen is dus erop ingesteld om nieuwe contacten te leggen en er met de hele groep een leuke vakantie van te maken. De reisleider is er daarnaast als aanspreekpunt als er iets is waar je niet zo happy mee bent. Ook kun je natuurlijk online kennismaken met je reisgenoten. Er zijn zelfs groepen die voor vertrek al in real life met elkaar afspreken om zo de vakantie dubbel goed te beginnen.

Wanneer weet ik of de reis doorgaat?

Over het algemeen gaan eigenlijk al onze groepsreizen wel door. In het uitzonderlijke geval dat er niet genoeg boekingen zijn nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op om mogelijkheden en alternatieven te bespreken. Uiterlijk vier weken voor vertrek hakken we de knoop door. In 2017 zijn minder dan 2% van alle reizen door Simi geannuleerd. 

Waarom vliegen we niet direct naar Belfast?

We willen mensen graag de gelegenheid geven deze rondreis te combineren met de rondreis Ierland die in Dublin begint en eindigt. Daarnaast is het vliegveld van Dublin een stuk beter bereikbaar en landen er dagelijks veel vluchten vanuit Nederland in Dublin. waardoor we de prijs iets lager kunnen houden. 

Hostels

Een hostel is geen luxe accommodatie. Je slaapt met tussen de 2 en 8 personen op een kamer. De hostels zijn goed verzorgd en netjes en liggen op mooie en goede locaties. De meeste hostels bieden eenvoudig ontbijt aan. Mannen en vrouwen slapen altijd gescheiden.