Corona-info: je kunt je vakantie gerust boeken. Je reissom is altijd gegarandeerd door SGR. Lees voor vertrek de vereisten voor de bestemming op Nederland Wereldwijd. Indien Simi een reis annuleert ontvang je binnen 14 dagen je geld terug (als je niet wilt omboeken naar een andere reis). 

7-daagse rondreis Noord Ierland
 • Sluit je aan bij onze groepsreizen
 • Altijd incl. vervoer
 • 65% reist solo
CAL CAL CAL

7-daagse rondreis Noord Ierland

 • 24-39 jaar
 • 7 dagen
 • Eenvoudig

Helaas wordt deze groepsreis dit jaar niet aangeboden. Bekijk onze bestemmingen van dit jaar!

Noord Ierland is het decor van Game Of Thrones, maar ook het toneel van eeuwenlange geschiedenis. Tijdens deze 7-daagse rondreis door Noord Ierland kom je op de mooiste en meest bijzondere plekken.

Deze reis wordt aangeboden voor reizigers tussen de 18 en 35 jaar, maar gemiddeld kun je rekenen op een groep van mensen tussen de 20 en 30, met een ongeveer gelijke verhouding tussen mannen en vrouwen. 

Bezoek het Titanic museum, de beroemde Carrick-a-rede touwbrug, de Giant's causeway en het interessante Belfast tijdens deze 7-daagse groepsreis in Noord Ierland. Je kunt deze reis los boeken of als extra aan je 10-daagse rondreis vastplakken.

Je bezoekt tijdens deze groepsreis niet alleen een aantal filmlocaties van Game of Thrones, maar bezoekt onder andere de bijzondere Dark Hedges, maakt een city tour door Belfast en krijgt een inkijkje in een stuk land met een bijzondere achtergrond, een unieke natuur en fantastische plekjes. 

Laat je verrassen door het afwisselende Noord Ierland! Je kunt als je wilt je reis eenvoudig verlengen met een paar dagen Dublin. Indien je dit wilt, geef je dit direct bij boeking aan ons door. Wij zorgen dan dat je ticket op de terugreisdatum die je wenst wordt geboekt. Over het algemeen lukt dit zonder bijkomende kosten. 

Je ziet hierboven de gemiddelde leeftijden van al onze groepsreizen bij elkaar opgeteld in de afgelopen drie jaar.

 • 98% van onze reizen gaat door

Vanaf 906,50 €, 7 dagen

BOEK DEZE REIS Neem een optie

Dag 1 - Amsterdam/Zaventem - Dublin - Belfast

Tijdens deze 7-daagse rondreis door Noord-Ierland bezoeken we de mooiste plekken. Hieronder vind je het reisprogramma zoals we dit normaliter aanhouden. Door omstandigheden kunnen dingen wijzigen, maar we proberen wijzigingen tot een absoluut minimum te beperken. 

Een groot voordeel van deze rondreis is de beperkte afstand die we dagelijks af hoeven te leggen. Hierdoor is er veel tijd om dingen daadwerkelijk in alle rust te bezoeken en te bezichtigen. 

Deze reis begint in Dublin, vanwaar we een transfer naar Belfast krijgen. Indien je al met ons op rondreis bent, zou dit normaliter de vertrekdag zijn. We vertrekken aan het begin van de middag vanuit Dublin naar Belfast.

Vervolgens krijgen we een city tour in Belfast waar je meer te weten komt over de stad en het turbulente verleden van de stad. We overnachten in een hostel in Belfast city center. 

Dag 2 - Belfast - Ballintoy

We brengen een bezoek aan verschillende filmlocaties van Game Of Thrones vandaag, maar brengen ook een bezoek aan het Titanic museum in Belfast, zeker de moeite waard! 

We brengen vervolgens een bezoek aan de beroemde Carrik a rede rope bridge en maken een wandeling langs de spectaculaire kust naar het vissersstadje Ballintoy. 

Dag 3 - Ballintoy - Derry

We reizen naar de "Dark Hedges" een lijn bomen die op bizarre wijze over de weg hangen en zorgen voor een sprookjesachtig effect. We bezoeken de Giant's Causeway en wandelen een gedeelte van de Giant's causeway, uitgeroepen tot 1 van de mooiste kustlandschappen ter wereld. Je zult tijdens je bezoek aan deze unieke plek snel doorhebben waarom! 

In de middag brengen we een bezoek aan de Bushmills Whiskey Distillery, de oudste destilleerderij van de wereld. We overnachten in Derry. 

Dag 4 - Derry - Donegal

We maken een fantastische wandeltocht door Derry en bezoeken verschillende historische plekken. Derry is in het hart van Noord Ierland en is tevens de plek waar "Bloody Sunday" plaatsvond in 1972. Een unieke manier om meer te weten te komen van deze onrustige tijden die Noord Ierland jaren in haar greep heeft gehouden.

We bezoeken later op de dag het oude steenfort An Grianan of Aileach, een indrukwekkend en eeuwenoud bouwwerk. Vervolgens maken we een wandeling door het een na grootste nationale park van Ierland: Glenveagh National Park. 

Dag 5 - Donegal - Carrick-on-Shannon

We maken een wandeltocht langs de hoogste zeekliffen van Europa, Slieve league en rijden door het wilde landschap van het graafschap Mayo. We bezoeken Downpatrick Head, waar je het gevoel hebt aan het einde van de wereld te staan en bezoeken Keem strand op Achill Island. 

Aan het einde van de middag maken we een fietstocht door de Shannon Blueway van 23,5 km lang, langs spectaculaire berg-aangezichten en fantastische natuur. Voor deze fietstocht heb je geen overdreven goede conditie nodig. Carrick-on-Shannon is de laatste jaren erg gegroeid en je kunt hier ook prima een leuke nacht uitgaan. 

Dag 6 - Carrick-on-Shannon - Knowth

We steken de rivier Shannon en reizen terug richting het oosten van Ierland. Tussendoor bezoeken we de Hill of Tara, welke verschillende belangrijke betekenissen heeft gehad in de geschiedenis. We bezoeken het UNESCO erfgoed Knowth. Deze 5000 jaar oude graftombe is ouder dan de piramides in Egypte. We bezoeken tevens de Hill of Tara waar de kroning van verschillende Ierse koningen plaats heeft gevonden. 

Dag 7 - Transfer naar Dublin en naar Nederland

We reizen terug naar Dublin, waar je vlucht aan het einde van de middag of begin van de avond terug zal gaan. Indien je langer wilt blijven in Dublin raden we je aan dit direct bij het boeken aan te geven. Indien je duidelijk aangeeft op welke reisdatum je terug wilt vliegen, kunnen wij over het algemeen zonder bijkomende kosten of tegen geringe extra kosten de terugvlucht regelen op de door jou gewenste dag. 

 • We proberen natuurlijk zoveel mogelijk het programma uit te voeren zoals het op de website is aangegeven. Afhankelijk van verschillende omstandigheden kan het voorkomen dat er ter plekke door de lokale gids of voorafgaand de reis aanpassingen worden gemaakt in het programma.

Belangrijke informatie / vertrekgarantie

De minimumdeelname voor onze rondreis door Noord-Ierland is 15 personen. Het maximum is 25 personen. In 2018 zijn op 1 reis na alle Noord Ierland reizen doorgegaan. 

De groepen 18-22 en 23+ zijn standaard gecombineerd, maar met het slapen kun je natuurlijk zelf bepalen bij wie je zit.

Verblijf - hostels

Tijdens deze rondreis verblijven we in hostels. Dit zijn over het algemeen kwalitatief goede hostels, sommigen met kookgelegenheid en soms op hele mooie plekjes. De geplande hostels voor deze rondreis zijn:

 • Belfast City centre hostel
 • Sheeps Head Hostel
 • Connect Hostel Derry
 • Donegal independant hostel
 • Westport
 • Newgrange Lodge

LET OP: het kan altijd gebeuren dat we door omstandigheden van hostel moeten wisselen. Bovenstaande lijst is dus slechts bedoeld als indicatie. 

Reis je samen?

Ongeveer 55% van onze reizigers boekt alleen. De overige 45% reist met twee of meer personen. Dit zorgt voor een goede mix tijdens onze reizen. Iederen kiest natuurlijk bewust voor een groepsreis, dus je zult zeker nieuwe mensen leren kennen. 

Als je samen reist kun je dit eenvoudig opgeven op het boekingsformulier in het veld opmerkingen/bijzonderheden. Wij zorgen er uiteraard voor dat als je samen reist we jullie ook samen indelen bij alles. 

Voor deze specifieke rondreis in Noord Ierland geldt dat meer dan 80% van de reizigers in 2018 alleen boekte. 

Reisinformatie

We reizen tijdens deze reis met een professionele chauffeur en een reisleider van Simi. We reizen in een comfortabele bus voorzien van alle gemakken. We vliegen met Ryanair of Aerlingus vanaf Amsterdam of indien gewenst vanaf Eindhoven Airport naar Dublin. Indien je vanaf Zaventem wilt vliegen is dit over het algemeen ook mogelijk, mits je dit direct bij het boeken aangeeft. 

Handbagage is inbegrepen. Ruimbagage kun je zelf bijboeken nadat we je ticket hebben geboekt.

Over de vluchten

Er zijn drie mogelijke vertrekplaatsen:

 • Zaventem (voor onze Vlaamse reizigers)
 • Eindhoven
 • Amsterdam Schiphol (dit is de standaard vertrekplaats)

De prijzen zijn berekend op vertrek vanaf Schiphol. Indien je een andere luchthaven boekt, lukt dit doorgaans zonder meerprijs. Indien dit niet mogelijk is nemen we vooraf contact met je op om te controleren of dit akkoord is. 

Let op: indien je besluit vanaf Zaventem of Eindhoven te vliegen kan dit betekenen dat je een eerdere vlucht moet nemen dan de rest van de groep. Dit is helaas niet anders te plannen, we zijn afhankelijk van de beschikbare vluchten. 

Hoewel we proberen iedereen op dezelfde vlucht te boeken is dit praktisch niet altijd mogelijk. Door grote prijsverschillen die soms ontstaan kan het gunstiger zijn je iets eerder of iets later te laten vliegen. De rondreis begint pas in Dublin en we hebben ervoor gekozen om in plaats van je geld bij te laten betalen voor een eenvoudige vlucht van anderhalf uur er voor te kiezen de vluchten ietwat te spreiden. We zorgen er echter voor dat je niet alleen vliegt.

Indien je vanaf Eindhoven of Zaventem vliegt kan het wel zijn dat je zonder reisgenoten vliegt, omdat het grootste deel van de reizigers via Schiphol reist.

Het kan dus betekenen dat je op de heenweg of terugweg enige tijd op het vliegveld moet wachten.

Let op: je naam dient exact overgenomen te worden zoals deze in je paspoort of op je ID-kaart staat. Het gaat hierbij om "Voornaam" en "Achternaam". Deze dienen exact overeen te komen. Zorg dus dat je deze juist doorgeeft aan Simi.

Vliegen

Je reisleider is over het algemeen al ter plaatse en vliegt dus niet met de groep mee. Boek een reis met Simi dus alleen als je het geen probleem vind om samen met je groep in te checken en te vliegen en zelfstandig (met je reisgenoten) kunt en durft te reizen.

Bij aankomst word je dan opgewacht door je reisleider en begint je vakantie. Tijdens je hele check-in op het vliegveld zijn wij altijd bereikbaar: tijdens kantooruren op ons reguliere telefoonnummer, maar op het moment dat je buiten kantoortijden vliegt, op ons noodnummer dat in je vertrekinformatie wordt gecommuniceerd. 

Inclusief

 • Retourvlucht Amsterdam - Dublin (of Eindhoven - Dublin)
 • Handbagage 
 • Alle vervoer ter plaatse
 • Nederlandse reisleider + professionele Engelstalige chauffeur
 • Entreekosten bij in het programma opgenomen activiteitein (en dat zijn er nogal wat!)
 • Accommodatie in nette hostels op toplocaties 
 • Eenvoudig ontbijt bij de overnachtingen in hostels
 • Bijdrage Garantiefonds SGR. Je kunt de voorwaarden vinden op www.sgr.nl/garantieregeling. Op verzoek stuurt SGR deze voorwaarden toe.

Exclusief

 • Eventuele ruimbagage
 • Reisverzekering
 • Maaltijden. In ongeveer de helft van onze accommodaties kunnen we zelf koken. Reken op ongeveer 10 euro per dag als we zelf koken en ongeveer 20 euro per dag als we niet zelf koken. 
 • Eigen uitgaven en optionele activiteiten

De getoonde prijs is de prijs exclusief bijdrage calamiteitenfonds (EUR 2,50 €) en de consumentenbijdrage SGR (EUR 5,00 €).

d

 • door Groepsreis Noord Ierland (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 06-08-2018

  geen foto

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Een leuke vakantie met een geweldige organisatie.

 • door Groepsreis Noord Ierland (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 06-08-2018

  geen foto

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Een hele gezellige reis met een gezellige groep en leuke plaatsjes zoals oa GoT locaties en ook de Bushmillz distillery, de oudste whiskeydestilleerderij ter wereld.

 • door Groepsreis Noord Ierland (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 06-08-2018

  geen foto

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  De reis was goed georganiseerd, de reisleider bracht ons goed op de hoogte van de activiteiten, het programma en eventuele wijzigingen, en hield rekening met iedereen. We hebben heel veel van Noord-Ierland gezien in relatief korte tijd. Het is een reis voor wandelaars en natuurliefhebbers, maar zeker ook goed te doen als je weinig outdoor ervaring hebt. Het ontbijt bij sommige hostels was af en toe wel heel weinig.

 • door Groepsreis Noord Ierland (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 19-07-2018

  geen foto

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Ik heb een fantastische tijd gehad in Noord-Ierland! Ik vond het programma erg leuk en afwisselend (en goed gevuld) en de plaatsen die we bezocht hebben waren prachtig! De groep was heel gezellig en de reisleidster Maria zorgde ervoor dat iedereen het naar zijn/haar zin had. Het is een actieve reis (met veel wandelen en af en toe een beetje klimmen), maar je hoeft er geen gigantische conditie voor te hebben. Deze reis is echt een aanrader voor iedereen die een gezellige tijd in een prachtige omgeving wil hebben.

 • door Groepsreis Noord Ierland (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 19-07-2018

  geen foto

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Super leuke vakantie gehad naar Noord-Ierland (19/7-25/7). Hele mooie en interessante plekken bezocht en genoten van alle gezelligheid! Ook reisleider Vera was top en regelde alles perfect. Zeker een aanrader!

 • door Groepsreis Noord Ierland (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 19-07-2018

  geen foto

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  De rondreis door Noord-Ierland was geweldig! Ik heb er ontzettend van genoten. Ondanks dat het de eerste keer was dat Simi deze reis organiseerde, verliep alles naar mijn idee heel vlot. Onze reisleidster Vera was geweldig. Naast alle goede zorgen, heeft ze mij, ondanks mijn hoogtevrees, de touwbrug over gekregen zodat ik ook kon genieten van het prachtige uitzicht. Ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad tijdens deze reis. Erg genoten van het prachtige landschap en de gezelligheid in de groep.

  Bedankt voor de feedback Marloes! Ook leuk om te horen dat reisleider Vera je heeft geholpen met de touwbrug.

 • door Groepsreis Noord Ierland (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 10-07-2018

  geen foto

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  De rondreis door Noord-Ierland was geweldig! Ik heb er ontzettend van genoten. Ondanks dat het de eerste keer was dat Simi deze reis organiseerde, verliep alles naar mijn idee heel vlot. Onze reisleidster Vera was geweldig. Naast alle goede zorgen, heeft ze mij, ondanks mijn hoogtevrees, de touwbrug over gekregen zodat ik ook kon genieten van het prachtige uitzicht. Ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad tijdens deze reis. Erg genoten van het prachtige landschap en de gezelligheid in de groep

 • door Groepsreis Noord Ierland (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 10-07-2018

  geen foto

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Van 10 tot en met 16 juli heb ik deelgenomen aam de rondreis door Noord-Ierland. In deze kleine, maar overvolle week hebben we enorm veel gezien, gedaan en beleefd. Van de drukke straten van Belfast tot de torenhoge kliffen van Sleave League , gidsen Seanie en Anthony van IrishExperienceTours brachten ons er heen. Bij iedere highlight vertelde ze een leuk praatje en ze zorgden voor een onvergetelijke onderdompeling in de Ierse cultuur.
  Het was de eerste keer dat ik met een groep reisde. Spannend, maar al gauw supergezellig!
  Reisleidster Vera leidde de reis in goede banen.
  Soms was het programma wat vol en de regen wat nat, maar dat mocht de pret niet drukken. Het was een top vakantie!

 • door Groepsreis Noord Ierland (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 10-07-2018

  geen foto

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Ik ben als eerste groep naar noord-ierland geweest. Ik heb hele bijzondere, mooie dingen gezien en meegemaakt. Voor mij was het ook de eerste keer in een groepsreis, wat goed is bevallen. Ook de reisleidster Vera was erg gezellig en fijn om als reisleidster te hebben. De buschauffeurs Sean en Anthony konden veel vertellen over de geschiedenis en cultuur en waren ook super gezellig. Super ervaring dus!

 • door Groepsreis Noord Ierland (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 10-07-2018

  geen foto

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Een prachtige reis door mooie gebieden van Noord-Ierland. Veel cultuur, natuur en een leuke groep!

 • door Groepsreis Noord Ierland (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 10-07-2018

  geen foto

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Ik vond het een super leuke en gezellige reis. Het was voor mij de eerste keer om in een groep te reizen, maar heb een goede ervaring gekregen. Ga dit zeker vaker doen!

Route

Hieronder vind je de route zoals deze gepland is. Kleine wijzigingen in het programma zijn altijd mogelijk, maar proberen we altijd te vermijden. 

Noord Ierland reizen

Noord Ierland informatie

In Ierland wordt aan de linkerzijde van de weg gereden. Let hier even goed op bij het oversteken van de weg! Houd er rekening mee dat in Ierland en in Noord Ierland de wegen smal zijn en dat hoewel afstanden beperkt zijn, het vaak toch langer duurt dan wij gewend zijn om ergens te komen. 

In Noord Ierland wordt betaald met het Britse Pond, in de republiek Ierland met de euro. Je kunt eigenlijk overal zonder problemen pinnen, maar een creditcard kan handig zijn. Contant betalen is in Ierland heel normaal en komt veel voor. 

Een aanrader ter voorbereiding van je vakantie is de site van Tourism Ireland

Electriciteit

Houd er rekening mee dat je in Ierland een andere adapter hebt en dus een reisadapter moet kopen om je mobiel op te kunnen laden. Deze worden op elke vliegveld (duur) verkocht, maar bestel je ook eenvoudig online of koop je in bijvoorbeeld de mediamarkt. Voor meer informatie kun je bijvoorbeeld hier kijken

Prijzen

Noord Ierland is over het algemeen iets duurder dan Nederland. Met name verse producten zijn in Ierland duurder dan wij gewend zijn. Voor een maaltijd in een restaurant betaal je ongeveer evenveel als hier, evenals voor een biertje. Je kunt in Ierland gewoon met je pinpas betalen in de meeste winkels, maar in pubs zul je meestal contant moeten betalen.

Taal

De voertaal is Engels. Je zult merken dat er een zwaar accent is bij de meeste Ieren, wat de verstaanbaarheid niet altijd ten goede komt. 

Tijd

Het is in Ierland 1 uur vroeger dan in Nederland. Op de heenweg "win" je een uur, op de terugweg "verlies" je een uur. 

Hoe is het weer?

Zeker aan de westkust van Noord Ierland moet je rekening houden met regen, ook in de zomer. Toch kun je ook geluk hebben en temperaturen tussen de 20 en 25 graden hebben. Soms wordt het iets warmer, zelden wordt het echt fris. 

Wat voor mensen boeken deze rondreis?

Gemiddeld zijn reizigers die Ierland boeken tussen de 20 en 28 jaar ongeveer, waarbij net iets meer vrouwen dan mannen de reis boeken (55% vrouw, 45% man). Ierland is een land voor mensen die houden van natuur, actief bezig zijn, echt iets willen zien van een land en tegelijk geen zin hebben om hele dagen alleen maar in de bus te zitten. Ierland is gezellig, afwisselend en mooi! 

Wanneer moet ik boeken?

Met name vluchten worden naarmate het zomer wordt snel duurder. Dit wordt verwerkt in de prijs die je betaalt voor je vakantie. Hoe sneller je boekt, hoe minder je over het algemeen zult betalen. In 2017 waren veel van de reguliere Ierland rondreizen vol in mei. 

Ik reis alleen, hoe weet ik of het klikt?

Het eerlijke antwoord: we kunnen nooit garanderen dat het klikt met andere mensen, maar, je moet niet vergeten dat een groot deel van de reizigers alleen boekt en iedereen zin heeft in een fijne vakantie. Iedereen is dus erop ingesteld om nieuwe contacten te leggen en er met de hele groep een leuke vakantie van te maken. De reisleider is er daarnaast als aanspreekpunt als er iets is waar je niet zo happy mee bent. Ook kun je natuurlijk online kennismaken met je reisgenoten. Er zijn zelfs groepen die voor vertrek al in real life met elkaar afspreken om zo de vakantie dubbel goed te beginnen.

Wanneer weet ik of de reis doorgaat?

Over het algemeen gaan eigenlijk al onze groepsreizen wel door. In het uitzonderlijke geval dat er niet genoeg boekingen zijn nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op om mogelijkheden en alternatieven te bespreken. Uiterlijk vier weken voor vertrek hakken we de knoop door. In 2017 zijn minder dan 2% van alle reizen door Simi geannuleerd. 

Waarom vliegen we niet direct naar Belfast?

We willen mensen graag de gelegenheid geven deze rondreis te combineren met de rondreis Ierland die in Dublin begint en eindigt. Daarnaast is het vliegveld van Dublin een stuk beter bereikbaar en landen er dagelijks veel vluchten vanuit Nederland in Dublin. waardoor we de prijs iets lager kunnen houden. 

Hostels

Een hostel is geen luxe accommodatie. Je slaapt met tussen de 2 en 8 personen op een kamer. De hostels zijn goed verzorgd en netjes en liggen op mooie en goede locaties. De meeste hostels bieden eenvoudig ontbijt aan. Mannen en vrouwen slapen altijd gescheiden.