Hulp nodig bij het kiezen van de reis die het best bij jou past? Doe de test!

Volg de reisverhalen van de reizigers die dit jaar al mee zijn gegaan of nu onderweg zijn op Instagram en Facebook! Je ontvangt van ons alle informatie voor de evt. sneltest of PCR-test voor de heenreis (in augustus gratis) en het PLF-formulier. Wees er tijdig bij met boeken.

Groepsreis Italië Toscane

Groepsreis Italië Toscane

 • 18-39 jaar
 • 10 dagen
 • Eenvoudig

Maak je klaar voor de ultieme stedentrip in Italië! Tijdens deze 10-daagse groepsreis Italië ontdek je de mooiste plekken van de regio Toscane. Van Florence tot aan Pisa, Volterra, Lucca en diverse andere mooie highlights. We combineren het bezoeken van de mooie steden met een aantal leuke activiteiten, zoals een fietstocht, canyoning en een aantal wandelingen. Natuurlijk staat ook een dagje strand op het programma en een culturele uitstap naar een villa en mooie villa tuinen.

Toscane staat bekend om de middeleeuwse en schilderachtige dorpen en steden, de prachtige heuvels met olijfbomen en de fijne kust. We verblijven in een hotel in Montecatini Terme, wat heerlijk centraal ligt tussen alle mooie plekken die we gaan bezoeken. Een gezellige stad met voldoende gelegenheid voor het pakken van een terrasje of het bezoeken van een fijn restaurant. Zodoende kun je ook de heerlijke Italiaanse specialiteiten uitproberen! Na het programma kun je er ook voor kiezen om lekker te relaxen bij het zwembad van het hotel.

In het onderstaande dagprogramma kun je lezen wat er allemaal op het programma staat. Van het ontdekken van Siena, waar deels de film Letters to Julliet is opgenomen, tot aan een city tour in Pisa waar we de bekende toren zien staan en een bezoek brengen aan Lucca met haar stadsmuren en prachtige pleinen. Deze groepsreis Italië is voor mensen die houden van cultuur, geschiedenis en ontdekken. Je reist samen met leeftijdsgenoten tussen de 18 en 39 jaar. Je mag deze groepsreis alleen boeken (iets meer dan de helft van de reizigers reist alleen, dus je bent zeker niet de enige!), maar uiteraard ook samen met een vriend, een vriendin of een groepje.

Tijdens deze groepsvakantie Italië is heel veel inbegrepen. Hierbij kun je denken aan de vluchten, de overnachtingen, al het vervoer ter plaatse, de activiteiten en deels de maaltijden. In Italië is een Nederlandstalige reisbegeleider aanwezig en daarnaast werken we met lokale gidsen die jullie meer kunnen vertellen over de plekken die we bezoeken. 

Door het onderstaande dag tot dag-programma en de tabjes te lezen kom je alles te weten over deze gezellige Italië groepsreis. 

In deze grafiek zie je de leeftijdsopbouw in de afgelopen drie jaar voor deze specifieke reis. Indien onvoldoende data beschikbaar is, bv. bij een nieuwe reis, zie je de data gebaseerd op het totale gemiddelde van al onze groepsreizen. De samenstelling is altijd min of meer gelijk en geeft je een realistische weergave van wat je kunt verwachten.

 • 98% van onze reizen gaat door

Vanaf 1 406,50 €, 10 dagen

BOEK DEZE REIS Neem een optie

Highlights van deze reis

 • Combinatie geschiedenis en cultuur
 • Incl. overnachtingen, vlucht en programma
 • City tour Florence, Siena en San Gimignano
 • City tour Pisa, Volterra en Lucca
 • Montecatini Terme en Montecatini Alto ontdekken
 • Stranddag Viareggio
 • Canyoning in de Apuaanse Alpen
 • En meer!

Dag 1 - Aankomst in Montecatini Terme, Italië

Vandaag vlieg je naar Florence of Pisa voor een prachtige groepsreis naar Italië. Bij aankomst staan de transfer en de reisbegeleider jullie op te wachten om iedereen naar het hotel te brengen in Montecatini Terme, waar we de gehele vakantie zullen verblijven. Omdat deze plek erg centraal ligt, geniet je tijdens deze groepsvakantie Italië van een reis die alle aspecten heeft van een rondreis, maar kun je ook genieten van het verblijven op een vaste plek. Geen gedoe met koffers herinpakken!

Nadat iedereen even de tijd gehad heeft om op te frissen maken we wat uitgebreider kennis met elkaar, de reisbegeleider en de stad. We maken een wandeling door het grote stadspark naar de Tettuccio spa. De Tettuccio spa is de bekendste spa van Toscane. De eerste stenen zijn gelegd in de 15e eeuw. Bekijk hier vooral de keramische creaties van Basilio Cascella in de Galleria delle Bibite. In de spa kun je een antiek café vinden, waar we een aperitief drinken om te proosten op de vakantie (inbegrepen). In dit cafe zie je schilderingen van Giulio Bargellini en Mario Biseo. Daarna wandelen we weer terug naar het hotel en hebben jullie tijd om te dineren en te genieten van de avond.

 • Onder het tabje 'bestemming' kun je meer informatie vinden over het hotel en Montecatini!

Dag 2 - City tour Florence

We beginnen de groepsreis Italië deze tweede reisdag goed met een bezoek aan het mooie Florence. Florence is de hoofdstad van de regio Toscane en is rond 59 voor Christus gesticht door Julius Caesar. Je kunt in deze stad genieten van de renaissance bouwstijl en de bijzondere kunstwerken. 

We reizen naar deze stad met de trein, zodat je onderweg wat mee pakt van het prachtige landschap van Toscane. In Florence volgt een gegidste rondleiding. We bezoeken o.a. the Dome (kathedraal), the Baptistery, Piazza della Signoria (mooi plein) en uiteraard Ponte Vecchio (bekende brug met huizen).

Na de stadstour heb je in de middag vrije tijd om zelf nog het een en ander te bezoeken of om te shoppen, iets wat hier ook heel goed mogelijk is. Daarna pakken we de trein weer terug naar Montecatini Terme. In de avond kunnen we samen een gezellig restaurant opzoeken (niet inbegrepen).

Inbegrepen maaltijden: ontbijt en lunchpakket

Dag 3 - Wandeling Montecatini Alto

De stad Montecatini bestaat uit twee gedeelten: Montecatini Terme en Montecatini Alto. Vandaag brengen we een bezoek aan het oude stadsgedeelte Montecatini Alto. De gids komt ons ophalen bij het hotel en we maken een mooie wandeling naar het oude stadsgedeelte. We lopen over een verhard pard langs olijfgaarden en het bos. De totale stijging is 180 meter en de hike is ongeveer 2,5 km lang. Dit maakt het voor iedereen goed te doen.

Doordat dit stadsgedeelte, dat veel weg heeft van een middeleeuws dorp, gelegen is op een heuvel heb je vanaf hier een mooi uitzicht over Montecatini Terme. Ook kun je vanaf sommige plekken de steden Lucca en Pistoia zien liggen. Het gelijknamige kasteel Montecatini Alto was van Roemeense oorsprong. Door het plein te bezoeken waan je jezelf terug in de tijd. Haal hier vooral een lekker ijsje, want hier zijn ze ontzettend lekker! Ook heb je hier de tijd om lekker te lunchen.

Terug reizen doen we op een bijzondere manier, namelijk met een rood treintje met een houten spoorbaan dat dateert uit 1898. Deze zorgde ervoor dat mensen vroeger al gemakkelijk tussen de twee stadsgedeelten konden reizen. Opnieuw kun je genieten van een ontzettend mooi uitzicht.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt

Dag 4 - City tour Siena en San Gimignano

Na het ontbijt reizen we met de bus naar Siena, de stad die bekend staat om de paardenraces. We brengen een bezoek aan Piazza del Campo (plein), the Dome (koepel) en andere beroemde en charmante plaatsen en monumenten. De lunch is vandaag inbegrepen en we gaan heerlijk picknicken

Na de lunch vertrekken we naar San Gimignano. Dit oude dorp staat bekend om de middeleeuwse torens, de mooie stadsmuren en de prachtige pleinen. Hier volgt opnieuw een gegidste rondleiding zodat je de mooiste plekken bezoekt van het bergdorp. Interessant is dat je ook echt nog de constructie van de stad ziet. Geniet van sfeervolle pleintjes, de oude torens en de knusse straatjes. Hierna keren we weer terug naar het hotel en maken we er samen een gezellige avond van. Het hotel waarin we verblijven heeft trouwens een zwembad, waardoor je na het programma heerlijk kunt relaxen!

Inbegrepen maaltijden: ontbijt en lunchpakket

Dag 5 - Fietstocht Padule di Fucecchio en spa

Na het ontbijt zal de lokale gids ons weer treffen bij het hotel. We maken vandaag een mooie fietstocht door het reservaat van Padule di Fucecchio. Dit is een van de laatste moerassige gebieden van Europa. We kunnen hier genieten van de flora en fauna en de schattige huisjes die we onderweg tegenkomen.

Dit mooie gebied heeft ook een wat mindere geschiedenis. Zo heeft hier een oorlogsmisdaad plaatsgevonden in 1944 waarbij 174 Italiaanse burgers om het leven zijn gekomen. Dit staat bekend als een van de ergste misdaden die heeft plaatsgevonden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ondanks dit verleden, wat natuurlijk niet vergeten zal worden, bezoeken nu veel natuurliefhebbers maar al te graag dit gebied. Je kunt genieten van bijzondere vergezichten in dit gebied van maar liefst 2000 hectare groot.

Onderweg maken we een stop bij een Italiaanse boerderij voor het proeven van een typisch Toscaanse snack. De volgende stop is de Grotta Giusti Spa, waar je een duik kunt nemen in het thermale zwembad! Daarna fietsen we weer terug naar Montecatini.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt

Dag 6 - City tour Pisa & Volterra

Opnieuw een hoogtepunt op het programma! We ontdekken vandaag twee prachtige steden. Met de bus reizen we af naar Pisa. De gids laat ons zien dat Pisa nog veel meer te bieden heeft naast de o zo bekende Toren van Pisa! We bezoeken onder andere Piazza die Miracoli, de kathedraal en the Baptistry (kapel). In de middag heb je hier de mogelijkheid om lekker te lunchen (en een ijsje te scoren!). 

Daarna vertrekken we naar opnieuw een prachtige stad, Volterra. Veel mensen vinden dit het mooiste stadje van Toscane. Hier zien we met de gids onder andere de Arch Door, het Priorspaleis, het Praetoriaanse paleis, de kathedraal en de Octagonal Baptistry (achthoekige kapel). Bijzonder om te weten is dat Volterra maar liefst twee stadsmuren heeft en ook nog een heel oud Romeins theater. Met de bus keren we weer terug naar het hotel.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt en lunchpakket

 • Een gegidste rondleiding is inbegrepen bij de steden die we bezoeken. Entreegelden zijn hierbij exclusief.

Dag 7 - Canyoning & Lucca

Tijd voor wat actie vandaag! Met de bus reizen we af naar Parco del Levigliese, een adventure park dat in het hart van de Apuaanse Alpen te vinden is. Dit gebergte kent prachtige landschappen en uitzichten. Bij het adventure park ligt een bergkloof, ideaal voor de activiteit canyoning! We maken kennis met de gidsen van canyoning en ze leggen ons uit wat we van de activiteit kunnen verwachten. Daarna is het tijd om om te kleden en aan de activiteit te beginnen.

Deze 2 uur durende canyoning route is uitdagend maar wel voor iedereen te doen. Bij canyoning ga je klauterend, springend en zwemmend de rivierkloof door. Onderweg komen we bijvoorbeeld vijf watervallen tegen. Na de activiteit heb je de tijd om je lunchpakket op te eten en weer om te kleden, waarna we vertrekken naar Lucca. Hier is de bekende Italiaanse componist Giacomo Puccini geboren. 

Lucca is een pareltje. Zo heeft de stad bijvoorbeeld nog 4 kilometer aan stadsmuren. Samen met de gids hebben we een rondleiding door de stad, waarbij we onder andere over Via Fillungo lopen waarbij we diverse antieke huizen en torens zien. Ook zien we Piazza del Mercato. Dit is een bijzonder plein met middeleeuwse huizen die in een cirkel zijn gebouwd. We eindigen de tour op een van de stadsmuren. Daarna keren we met de bus weer terug naar het hotel.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt en lunchpakket

Dag 8 - Vila Torrigiani en tuinen Vila Garzoni

Een culturele dag op de planning! Na het ontbijt vertrekken we met de bus naar een prachtige villa dat te vinden is in één van de buitenwijken van Lucca: Villa Torrigiani. Deze villa dateert uit 1593 en is gebruikt in diverse Italiaanse films. Wat deze villa doet onderscheiden van andere villa's is dat er veel gewerkt is met kleur en contrast. Vroeger was dit nog niet zo eenvoudig als nu. Daarom hebben ze gewerkt met veel verschillende materialen en vormen, waaronder grijze stenen, tufstenen, wit marmer, pilaren en bogen. Als we naar de villa toelopen is de entree al erg bijzonder. Je loopt over een laan vol met Italiaanse cipressen. Ook de tuinen, die zijn gebaseerd op zeventiende eeuwse Franse tuinen, zijn erg bijzonder met haar Lucchese stijl inclusief bloemen, grasvelden en fonteinen. Na het bezoek aan de villa genieten we van een brunch en wijnproeverij in een wijnkelder in de omgeving.

Nadat we al een aardig beeld hebben gekregen van Italiaanse bouwwerken vertrekken we naar de tuinen van Villa Garzoni in Collodi. Deze enorme tuinen zijn nog mooier dan die van Villa Torrigiani, vooral door de enorme diversiteit. De villa ligt vlakbij de plaats Collodi, dat bekend is als pseudoniem van de schrijver van Pinokkio (omdat zijn moeder daar is geboren). Door de eeuwen heen hebben diverse leiders en andere bekende mensen de villa en haar tuinen bezocht. Wat je kunt verwachten? De tuinen zijn niet in een enkele stijl gemaakt. Zo zie je er bijvoorbeeld een meertje, een bamboe bos, fonteinen, Griekse beelden en prachtige trappen. Er is zelfs een grot en een vlinderhuis aanwezig. 

Inbegrepen maaltijden: ontbijt

Dag 9 - Stranddag Viareggio, Lucca

Vandaag is de stranddag aangebroken! Hoe fijn is het om de laatste vakantiedag af te sluiten met een relaxt dagje strand?! We reizen met de trein naar Viareggio, de kust van Versilia. Op het strand genieten we van een picknick, de zon, de zee en de gezellige afsluiting met de groep. 

Viareggio is inmiddels de op één na grootste stad van de provincie Lucca. Veel Italianen komen hier in de zomer al te graag om te genieten van het strand, de gezelligheid en de barretjes. Ook carnaval vieren is in deze stad erg populair, aangezien het hier heel groot wordt aangepakt. In totaal heeft de stad iets meer dan 10 kilometer aan zandstrand. 

La Passeggiata is de prachtige boulevard waarbij je ijsjes kunt scoren, cafés kunt vinden en restaurantjes kunt vinden. Daarna keren we terug naar het hotel en genieten we van onze laatste avond in het prachtige Toscane. 

Inbegrepen maaltijden: ontbijt en lunchpakket

Dag 10 - Vertrek naar Nederland

De laatste dag van de Italië groepsreis is aangebroken. Na een schitterende reis te hebben meegemaakt is het tijd om de koffers weer in te pakken en te genieten van het laatste ontbijtje. De bus zet ons weer af op de luchthaven, waar we inchecken en het daarna tijd is om weer terug te vliegen naar ons kikkerlandje. We nemen afscheid van elkaar en wie weet is het in het vliegtuig wel direct een goed moment om een reünie te plannen!

Inbegrepen maaltijden: ontbijt

 • De reisbegeleider is over het algemeen al ter plaatse en tref je op de luchthaven in Italië.
 • Onder het kopje data/prijzen kun je de geplande vliegtijden beijken zodra deze bekend zijn.
 • Enkele weken voor vertrek ontvang je inloggegevens voor Mijn Simi. Hierin kun je je vertrekinformatie bekijken en online contact leggen met je reisgenoten.
 • We proberen natuurlijk zoveel mogelijk het programma uit te voeren zoals het op de website is aangegeven. Afhankelijk van verschillende omstandigheden kan het voorkomen dat er ter plekke door de reisbegeleider of voorafgaand de reis aanpassingen worden gemaakt in het programma.

Inclusief

Inbegrepen bij de reissom zijn:

 • Vlucht Amsterdam - Florence of Pisa
 • Vlucht Florence of Pisa - Amsterdam
 • Ruimbagage 
 • 9 overnachtingen in economy hotel in Montecatini Terme (2- of 4persoonskamer)
 • Dagelijks continental breakfast 
 • Lunchpakket bij bezoek aan Florence, Siena/San Gimignano, Pisa, Parco Levigliesi/Lucca en Viareggio (aangegeven in dag tot dag-programma)
 • Vervoer met de bus ter plekke
 • Treinticket van en naar Florence en Viareggio
 • Ticket kabeltram Montecatini Alto - Montecatini Terme
 • Gegidste city tour Florence
 • Gegidste city tour Siena
 • Gegidste city tour San Gimignano
 • Gegidste city tour Pisa
 • Gegidste city tour Volterra
 • Gegidste city tour Lucca
 • Wandeling door Montecatini Terme
 • Halve dag hike Montecatini Alto
 • Fietstocht Padule di Fucecchio en Grotta Giusti (incl. thermale zwembad) en Tuscaanse snack
 • Gegidst bezoek aan Villa Torrigiani en Villa Garzoni 
 • Entree ticket Tettuccio Spa en aperitief bij historisch café
 • Stranddag Viareggio
 • Canyoning
 • Bijdrage Garantiefonds SGR. Je kunt de voorwaarden vinden op www.sgr.nl/garantieregeling. Op verzoek stuurt SGR deze voorwaarden toe.

Exclusief

 • Reisverzekering die de activiteiten die je gaat ondernemen dekt (verplicht)
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Eigen uitgaven ter plaatse
 • Optionele activiteiten
 • City tax: houd rekening met 1 euro per persoon per dag
 • Entree tickets voor bezoek aan musea, kerken en dergelijke in de steden en dorpen

Over de vlucht

De geplande vluchttijden kun je vinden onder het tabje data/prijzen bij de desbetreffende vertrekdatum. Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij. Je kunt hier dus geen rechten aan ontlenen. In de praktijk wijzigt het zelden of slechts zeer beperkt. De defintieve vluchttijden vind je enkele weken voor vertrek in je Simi account.

Let op: je naam dient exact overgenomen te worden zoals deze in je paspoort of op je ID-kaart staat. Het gaat hierbij om "Voornaam" en "Achternaam". Deze dienen exact overeen te komen. Zorg dus dat je deze juist doorgeeft aan Simi.

We vertrekken met het vliegtuig vanaf Schiphol Airport. (Met een overstap) zullen we vliegen naar Florence Airport of Pisa Airport. De vertrektijden worden ruim voor vertrek bekendgemaakt. We vliegen in het hoogseizoen, dus zorg ervoor dat je drie uur vantevoren op Schiphol bent. In de Whatsappgroep kunnen jullie eventueel verdere afspraken maken om samen in te checken.

Je reisbegeleider is over het algemeen al ter plaatse en vliegt dus niet met de groep mee. Boek een reis met Simi dus alleen als je het geen probleem vind om samen met je groep in te checken en te vliegen en zelfstandig (met je reisgenoten) kunt en durft te reizen.

Reis je samen?

Bij de meeste groepsreizen is het zo dat ongeveer 55% de reis alleen boekt en de overige 45% samen met iemand of meerdere mensen boekt. We verwachten hetzelfde bij de Italië groepsreizen. Dit zorgt voor een goede mix tijdens onze reizen. Iedereen kiest natuurlijk bewust voor een groepsreis, dus je zult zeker nieuwe mensen leren kennen. 

Reis je samen? Als je dit aangeeft in het boekingsformulier bij het veld opmerkingen/bijzonderheden zorgen we ervoor dat je bij alles samen wordt ingedeeld. 

Groepsgenoten

De reis wordt uitgevoerd in combinatie met de 24+ groep. Je reist dus samen met mensen tussen de 18 en 39 jaar. Je mag zelf bepalen op basis van de heenweg met wie je graag een hotelkamer wil delen. De meeste mensen die mee gaan naar Italië zijn mensen die houden van cultuur, geschiedenis, gezelligheid en ontdekken.

Mijn Simi en vertrekinformatie

Je ontvangt uiterlijk vier weken van tevoren van ons inloggegevens voor Mijn Simi met daarin je vertrekinformatie en informatie over de vlucht. Hier kun je ook je reisgenoten bekijken (voornaam, leeftijd en woonplaats) en contact met elkaar leggen door je telefoonnummer achter te laten en samen een WhatsApp groep aan te maken. Sommige groepen vinden het leuk om alvorens de reis al een keer met elkaar af te spreken.

Ook kun je via Mijn Simi eenvoudig nog een reisverzekering afsluiten indien gewenst en je (restant)betaling doen via iDeal.

De voordelen van het boeken van een pakketreis

Als je bij Simi Reizen een groepsreis boekt, gaat het altijd om een pakketreis. Hiervan is sprake wanneer je een reis boekt waarbij zowel het vervoer als de accomodatie inbegrepen zijn. Bij Simi Reizen is daarnaast ook altijd een activiteitenpakket inbegrepen. Een pakketreis boeken biedt zeker voordelen. Zo zijn wij als je een pakketreis boekt verplicht jullie hulp en bijstand te verlenen wanneer nodig. Indien je door omstandigheden op de geplande reisdatum niet naar huis kunt vergoeden we 3 hotelovernachtingen voor je.

Je reguliere zorgverzekering vergoedt normaliter ook zorg in het buitenland indien noodzakelijk. Indien noodzakelijk is de organisatie waarbij je een pakketreis boekt ook verantwoordelijk voor repatriëring.

De getoonde prijs is de prijs exclusief bijdrage calamiteitenfonds (EUR 2,50 €) en de consumentenbijdrage SGR (EUR 5,00 €).

 • Selecteer
  Begindatum
  Einddatum
  Vluchtschema

  Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij. Definitieve vluchttijden vind je enkele weken voor vertrek in je Simi account.

  Prijs

  geel = minder dan 10 plekken. oranje = laatste paar plekken

 • Za 21-05-2022
  Zo 29-05-2022
  1 399,00 €
 • Za 23-07-2022
  Zo 31-07-2022
  Te boeken vanaf 2 januari om 10:00
 • Ma 08-08-2022
  Di 16-08-2022
  Te boeken vanaf 2 januari om 10:00
Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies
 • door Kroatie actief (Jongerenreizen 18-25) op 16-08-2017

  8

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  7

  ACTIVITEITEN

  8

  Op deze vakantie heb ik veel nieuwe (en verschillende soorten) mensen ontmoet. De activiteiten waren divers en erg leuk om mee te maken, naast de activiteiten was er genoeg tijd om zelf iets te ondernemen in de mooie omgeving van Split. De reisleiding heeft zich samen met mijn reisgenoten ingezet om deze vakantie tot een top vakantie te maken. Iedereen bedankt

 • door Rondreis Georgie (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 25-07-2019

  geen foto

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  De vakantie naar Georgie was ontzettend leuk! Veel gewandeld in prachtige natuur en mooie geschiedenis gezien. Alles was ontzettend goed geregeld door simi en onze reisleider, zowel de accommodaties als het vervoer en de gidsen. Helemaal top!

 • door Rondreis Georgie (Jongerenreizen 18-25) op 14-07-2019

  geen foto

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Ervaar, doe mee, geniet!
  Dat zijn de belangrijkste dingen die je niet mag ontwijken.
  In Tbilisi slaap je in een hotel waar je s ochtends en s avonds eet. De Georgische keuken is heel divers met veel gerechten die wij in het westen niet kennen. Alles is het proberen waard, ook de drank die ze zelf maken.
  Om in de bergen te komen rijd je een dag in een 4x4 busje. De weg wordt steeds hobbeliger, maar daar wen je snel aan. Elke ochtend krijg je een lunchpakket mee van het guest house, in de middag lunch je dan onder het oog van een prachtig uitzicht.
  Ons kent ons in het Tusheti gebergte, iedereen is vriendelijk. De guesthouses zijn netjes verzorgd met een bed, wc en douche, diner, ontbijt en een lunchpakket voor onderweg. WiFi en stroom is beperkt aanwezig, dus je komt geheel zen terug van vakantie.
  Water om te drinken komt rechtstreeks uit de bergen, onderweg vang je het op uit een stroompje of een kleine waterval.
  Het zijn stevige hikes met veel hoogte verschil, zorg dus dat je voorbereid op pad gaat. Een paar extra trappen lopen zou al helpen.
  Onze reisleider was een topper! Hij deed met alles mee, zocht naar oplossingen en hield de sfeer positief en gezellig.
  Ik persoonlijk zou deze reis zo opnieuw doen. Door de mensen, de groep, de reisgids en reisleider en niet te vergeten voor het land!

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 18-25) op 26-07-2019

  9.3

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Dit is een reis om niet te vergeten, het was een super vakantie waarbij alles goed geregeld was, de activiteiten heel leuk waren, en de planning niet beter kon. De reisleiding was super leuk!

 • door Groepsreis Noord Ierland (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 10-07-2018

  geen foto

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Ik vond het een super leuke en gezellige reis. Het was voor mij de eerste keer om in een groep te reizen, maar heb een goede ervaring gekregen. Ga dit zeker vaker doen!

 • door Frankrijk Actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 11-08-2017

  9.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  9

  Wat een super vakantie! De gezelligheid van de medekamp genoten, de reisleiders en de gidsen hebben deze vakantie grmaakt. Super omgeving die je kunt verkennen in je vrije tijd. Een goede mix tussen (extreme) activiteiten en relaxen. Is het nog niet extreem genoeg is de rafttocht op de Guil zeker aan te raden als extra activiteit. Kortom een ervaring om nooit te vergeten!

 • door Groepsreis Griekenland (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 23-07-2020

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Erg leuk als je op zoek bent naar een actieve reis. Mede door de reisleider was de groep erg snel een hechte groep. Naast de activiteiten ook genoeg moment om te ontspannen in het zonnetje aan het water.
  Daarnaast stond de reisleider (Koen) ook altijd klaar voor eventueel extra advies en wist zelfs de beste gyros plekjes te vinden !

 • door Slovenie (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 08-07-2018

  9

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  9

  Een erg mooie vakantie met een super gezellige groep. De activiteiten waren ook allemaal top. De kamping was ook op een prachtige locatie met voldoende aanvullende activiteiten om de dag mee door te brengen. De omgeving was ook prachtig voor wandel en fietstochten. Het enige minpunt is dat alle winkels en uitgaansgelegenheden te ver waren.

 • door Macedonie groepsreis (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 15-07-2018

  geen foto

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Land en omgeving:
  Macedonie is echt een super land, de natuur en omgeving is prachtig! De bevolking is vriendelijk op sommige achter de kassa na dan (als je met 1000 denar betaald)^^.
  Oja en als niet van grote vliegvelden zoals schiphol houdt, wees gerust het vliegveld in Macedonie is nog kleiner dan Eelde airport Groningen. :)
  Hotel Bellavue:
  Het hotel waar we verbleven oogt enigzins luxe in vergelijking met de huizen die ik heb gezien.
  De hotel kamer was mooi ruim waar ik met 2 andere reisgenoten genoeg ruimte hadden. De airco werkte prima en we hadden ook een minibar en een tv tot ons beschikking. De douche was een beetje aan de kleine kant (bad, wc , wasbak op ongeveer 6m2) en het bad lekte waardoor we dagelijks een waterballet konden opvoeren. Verder was het balkon mooi ruim en hadden we een prachtig zee uitzicht.
  Het ontbijt was een beetje eentonig en brood vond ik best wel droog. Er was wel brood wat te eten was maar na een paar dagen ben je er wel op uitgekeken. Bij de lokale supermarkt waren er dan nog wel andere lekkere dingen die je er voor in de plaats kon eten.
  Reisorganisatie simi reizen:
  De transfer na/van het hotel naar alle activiteiten of het vliegveld was perfect geregeld. Op dagen als er geen activiteit was kon je met zijn vieren ;) voor maar 300 denar naar het centrum van Ohrid.
  De activiteiten waren echt super en voor herhaling vatbaar.
  De rondleiding was echt prachtig, ondanks dat je veel moest lopen. Dat ben namelijk al helemaal vergeten als terug op je hotelkamer bent.
  Het mountainbiken heb ik niet meegemaakt maar is wel een aanrader ondanks dat het zware tocht was, ik zal zelf de volgende keer wel mee gaan!
  De jeep safari, het uitzicht tijdens deze wiebelige tocht is prachtig en op sommige stukken adembenemend. Ergens op 2km hoogte hebben we ook nog een stuk gehiked. Ikzelf ben longpatient en vond dit stukje best zwaar, dus heb je iets van astma of iets anders op longgebied zorg dat je voldoende inhalers of wat dan ook bij je hebt. De terugreis met de jeep is wel 5 a 10 keer zo erg qua wiebelen dus ben je wagenziek weet waaraan je begint...
  Oja Cuba libre beach was echt een leuke club vooral de latin avond was geweldig. #aanrader
  Reisleiding:De reisleidster was super, als er iets ws kon je bij haar terecht. Ze regelde de overige activiteiten die je erbij kon boeken.
  Verder nog de geweldige (onverwachte) fotos die ze maakt en die ons een mooie herinnering oplevert!! Oja sporten in de hitte is voor ons ook geen probleem!!
  Al met al een super reis met een geweldige reisleidster, een gezellige groep en een leukk programma !!
  Enne als je single bent, ookal ben je niet opzoek dan is deze reis echt een aanrader. Misschien kom je heel toevallig iemand tegen

 • door 16-daagse rondreis Nationale Parken (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 06-07-2019

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Geweldige vakantie! Veel mooie dingen gezien, fantastische reisleider, gezellige groep! Enorm jammer om weer terug in Nederland te zijn na zo een geweldige ervaring!

  Fijn om te horen Mitchell! Gelukkig kan je de herinneringen en fotos altijd mee terug nemen naar Nederland :-).

Over de accommodatie

Tijdens deze groepsreis overnachten we in Hotel Nuevo Savi in Montecatini Terme. Deze plek ligt fijn centraal voor alles wat je gaat beleven tijdens deze groepsreis. De website van het hotel vind je hier. 

Hotel Nuevo Savi is een driesterrenhotel en ligt in de hoofdstraat. Hierdoor zijn terrasjes en restaurants heerlijk snel bereikbaar. Je slaapt op een twee- of vierpersoonskamer. Op basis van de heenweg mag je zelf beslissen met wie je graag een kamer wil delen. Reis je samen met iemand? Geef het dan even aan bij het maken van je boeking. Mannen en vrouwen slapen gescheiden op de hotelkamers, zodat iedereen privacy heeft voor het omkleden.

Faciliteiten en details hotel:

 • De hotelkamers zijn eenvoudig, maar net en comfortabel
 • Iedere kamer heeft airconditioning en een eigen badkamer
 • Deels de kamers beschikken over een balkon
 • Dagelijks ontbijt bij het hotel is inbegrepen bij je reissom 
 • Het hotel heeft een buitenzwembad
 • Beneden heeft het hotel een restaurant en een klein terras

Op minder dan tien minuten loopafstand kun je onder andere Fontana Guidotti (fontein), Piazza del Polopolo (gezellig stukje stad), Basilica Santa Maria Assunta (kerk), Monumento ai Caduti (monument) en Padiglione dei Sali (historisch gebouw) vinden. Hieronder zie je twee afbeeldingen van het hotel.

Hotel Nuevo Savi, Montecatini Terme Hotel Nuevo Savi, Montecatini Terme

Over Montecatini Terme

Montecatini Terme is een gezellige stad in het hart van Toscane. Het ligt in het midden van de steden Florence en Pisa (beiden zijn ongeveer 45 kilometer verderop). Ook ligt de stad dichtbij de kunststadjes Siena, San Gimignano en Lucca. Dit maakt het de ideale locatie om te overnachten tijdens een groepsreis door Toscane. 

In Montecatini Terme kun je veel terrasjes en restaurantjes vinden, net als een aantal leuke barretjes. Montecatini Terme staat vooral ook bekend als een thermaalbadplaats, omdat het water een heilzame werking zou hebben. Je kunt hier dan ook negen verschillende spa's vinden, waarvan de Tettuccio Spa de bekendste is. In de zomer zijn de meeste winkels zelfs op zondag en in de avonden geopend, waardoor je tussendoor het programma hier ook prima kunt winkelen. 

Montecatini Terme is het 'nieuwe' stadsgedeelte. Het oude stadsgedeelte heeft Montecatini Alto. Ook dit oude stadsgedeelte gaan we bezoeken tijdens deze groepsreis Italië.

Kaartje groepsreis Italië

In het onderstaande kaartje kun je bekijken wat je allemaal gaat bezoeken tijdens de Italië groepsreis. Je kunt inzoomen op de kaart door te scrollen met je muis. Indien je deze pagina bezoekt op je mobiel kun je inzoomen door twee vingers te gebruiken. Klik vervolgens op een van de punten om meer over een specifieke locatie te lezen. 

Wat zijn de toegangseisen voor Italië op dit moment?

Hoewel reizen dit jaar wat ingewikkelder lijkt dan anders, valt het allemaal wel mee. We hebben de toegangseisen voor Italië voor je op een rijtje gezet. Deze werken we regelmatig bij indien nodig.

Ik reis alleen, ben ik de enige?

Zeker niet. Meestal reist er ongeveer 60% alleen en 40% samen met een vriend, vriendin of een groepje. Ook deze mensen bewust een groepsreis om nieuwe mensen te leren kennen. Je zult merken dat vaak op dag 1 de sfeer er al in zit. Lees meer over de gemiddelde groepssamenstelling.

Welke groepsreizen zijn vergelijkbaar met deze groepsreis?

Groepsreizen die het meest vergelijkbaar met de Italië groepsreis zijn als volgt:

 • Cyprus: 8-daagse relaxvakantie met watersportactiviteiten, geschiedenis en cultuur
 • Griekenland rondreis: 10-daagse rondreis langs de hoogtepunten van Noord-Griekenland

Daarnaast kun je de volgende groepsreizen wellicht ook interessant vinden:

Wanneer is het handig om deze groepsreis te boeken?

We raden je aan om deze groepsreis tijdig te boeken. Niet alleen is tijdig boeken qua prijs vaak gunstiger, ook weet je dan zeker dat je plekje alvast vast ligt. Van Italië is de verwachting dat de reizen al vroegtijdig vol zullen raken.

Wat betekenen de gekleurde bolletjes bij de vertrekdata?

Onder het tabje 'data/prijzen' kun je de vertrekdata vinden. Als er een geel bolletje bij de vertrekdatum staat gaat het om de tien laatste plekken en bij een oranje bolletje om de allerlaatste plekken. Zodoende kun je in de gaten houden of je snel je keuze dient te maken.

Kan ik ook kiezen voor het nemen van een optie?

Als je graag mee wilt met deze groepsreis is het mogelijk om direct een boeking te plaatsen, maar kun je ook kiezen voor het nemen van een optie. Hoe dit precies werkt kun je lezen op onze pagina een optie op een reis nemen. Een optie nemen is vooral handig wanneer je nog vrij moet regelen of als je nog heel even wil nadenken over de groepsreis. Weet je zeker dat je graag mee wilt? Dan kun je een boeking plaatsen. Een boeking is namelijk direct een definitieve boeking.

Zijn jullie aangesloten bij de SGR?

Op deze overeenkomst is inderdaad de garantieregeling van SGR van toepassing. Dit betekent dat jouw reissom op het moment dat je boekt volledig gegarandeerd wordt door de Stichting Garantiefonds Reisgelden. Je kunt dus nooit je geld kwijt raken. Ook zijn we lid van de ANVR en het Calamiteitenfonds.

Wat zijn praktische zaken om rekening mee te houden?

Als je op vakantie gaat is het altijd handig om even te kijken of je een visum dient aan te vragen, eventuele vaccinaties verplicht zijn of worden aanbevolen, of je een wereldstekker nodig hebt en of je een paspoort nodig hebt in plaats van je id-kaart. Al deze informatie kun je vinden op onze pagina over visa, inentingen en medicijnen. Voor Italië geldt het volgende (controleer dit zelf ook nog even via Google voor vertrek):

 • Visum: niet nodig
 • Vaccinaties: geen vaccinaties verplicht of aanbevolen (website ggd)
 • Wereldstekker: is nodig (informatie wereldstekker)
 • Paspoort of id-kaart: kan beide
 • Valuta: de Euro
 • Tijdsverschil: geen sprake van
 • Talen: In Italië wordt Italiaans gesproken. Vaak kun je prima met Engels uit de voeten.

Hoe werkt het met vliegen?

Als je mee gaat met de groepsreis Italië vlieg je op basis van een groepsticket naar Florence of Pisa. Een groepsticket is een vliegticket waarbij we van tevoren al de nodige plekken reserveren en enkel nog jullie gegevens hoeven door te geven. Hierdoor weten we zeker dat we voor iedereen plek hebben in het vliegtuig. Let op: Indien je heel last minute boekt is het niet altijd meer mogelijk om op het groepsticket mee te vliegen. Lees meer over de vliegreis en de groepstickets.

Bij groepstickets heb je vooraf niet altijd een fysiek ticket nodig. Vaak is het voldoende om met je paspoort naar de incheckbalie van de luchtvaartmaatschappij te gaan, dan vinden ze je gegevens in het systeem. Deze informatie ontvang je allemaal in je vertrekinformatie, die je uiterlijk vier weken voor vertrekt ontvangt via Mijn Simi.

Let op: Vergeet niet bij vliegreizen altijd je eerste officiele voornaam aan ons door te geven via het boekingsformulier, exact zoals deze in je paspoort staat. 

Vlieg je voor de eerste keer? Neem dan eens een kijkje op onze pagina vliegen voor de eerste keer. help, hoe werkt dat?

Welke verzekeringen dien ik af te sluiten?

Lees meer over onze kortlopende annuleringsverzekering en kortlopende reisverzekering.

We bieden de mogelijkheid een kortlopende reisverzekering en annuleringsverzekering af te sluiten. De kosten vind je bij het boeken van je reis in de berekening. Het afsluiten van een reisverzekering als je met ons mee reist is verplicht. Uiteraard staat het je vrij om deze elders af te sluiten, maar controleer goed het dekkingsoverzicht om te ontdekken of alle outdooractiviteiten die je gaat doen hieronder vallen. Een annuleringsverzekering afsluiten is op basis van je eigen afweging.

Wat moet ik allemaal meenemen?

Bekijk eens onze supportpagina regelen voor vertrek en kennismaken. Hier kun je een link vinden naar een suggestie paklijst voor de Italië groepsreis, maar ook handige tips over het vliegen, het vooraf online kennismaken met je reisgenoten en dergelijke. Enkele weken voor vertrek ontvang je inloggegevens voor Mijn Simi. Hier kun je je vertrekinformatie en vluchtgegevens vinden. Neem deze goed door en laat de informatie ook achter bij thuisblijvers. 

Verder hoef je enkel nog maar je koffer in te pakken en op tijd op de luchthaven te zijn. Indien je dat leuk lijkt kun je je natuurlijk ook al een beetje inlezen in de plekken die we bezoeken, maar je kunt je uiteraard ook laten verrassen. Heb je meer vragen over de groepsreis? Neem dan vooral contact met ons op. Dit kan via onze social media kanalen, per e-mail en onder kantoortijden ook telefonisch of via de chatfunctie op de website.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van jullie groepsreizen?

Op de hoogte blijven van de avonturen van reizigers, nieuwtjes en nieuwe groepsreizen? Je kunt je inschrijven voor de nieuwsbrief (+/- 6 keer per jaar een mail) en ons volgen op YouTube (voor aftermovies van groepsreizen) en Facebook en Instagram (voor 'live volgen van reisavonturen, reisfoto's en leuke nieuwtjes).

Ik heb een allergie of dieet, in hoeverre kan daar rekening mee worden gehouden?

Je kunt het in het boekingsformulier aangeven als je een dieet volgt of allergieën hebt, dan proberen we hier zo veel mogelijk rekening mee te houden. Indien je hele specifieke allergieën hebt of diëten volgt, kan het raadzaam zijn om wat snacks vanuit Nederland mee te nemen zodat je altijd iets bij je hebt dat je kunt eten. Eet je glutenvrij? Neem dan eens ons pagina door over glutenvrij reizen. Ook erg nuttig overigens als je andere allergieën of diëten hebt.

Ik gebruik medicijnen, heb ik een medische verklaring nodig?

Dat is geheel afhankelijk van welke medicijnen je gebruikt. Je kunt bij je huisarts navragen of je een medische verklaring nodig hebt voor deze bestemming. Vraag de verklaring, indien je deze nodig hebt, tijdig aan. Vergeet daarnaast niet om bijzonderheden aan te geven in het boekingsformulier

Wat als ik zelf corona krijg voorafgaand de reis?

Dat zou natuurlijk super vervelend zijn, waardoor het dit jaar extra belangrijk is om je te verdiepen in de kortlopende reisverzekering en en kortlopende annuleringsverzekering. Deze kun je afsluiten via Simi, maar ook elders. Verdiep je wel goed in het dekkingsoverzicht om erachter te komen wat allemaal wordt gedekt en wat niet. Standaard dekt je zorgverzekering medische kosten tot Nederlands tarief. De kortlopende annuleringsverzekering die je via Simi kunt afsluiten dekt een groot deel van de annuleringskosten als je positief test voor de reis. Bekijk de linkjes voor de veelgestelde vragen over corona en verzekeringen.