Weten welke reis bij jou past? Doe de quiz! Sluit je aan bij avontuurlijke groepsreizen voor reizigers tussen de 18 en 32 jaar. 

Let op - er wordt volop geboekt. Stel je beslissing dus niet te lang uit. Elk jaar moeten we mensen teleurstellen die nét te lang hebben gewacht. 

Lastminute singlereizen en jongerenreizen

Kosten ter plekke Jordanië

Wat zijn de kosten ter plekke in Jordanië? Daar gaan we je in dit artikel antwoord op geven! Overweeg je om mee te gaan met de Jordanië rondreis met Simi Reizen? Geen verkeerde keuze! Bij het oriënteren op een Azië rondreis vraag je je vast af aan welke kosten je kunt denken ter plekke. Veel is natuurlijk al inbegrepen tijdens de single rondreis Jordanië. Wat al inclusief is bij de reissom van de Jordanië groepsreis en wat exclusief is kun je vinden bij het kopje inbegrepen op de reispagina. In dit artikel over de Jordanië jongerenreis kun je het volgende vinden:

 • Is Jordanië een duur land?
 • Munteenheid en betalen Jordanië
 • Wisselkoersen en geld opnemen
 • Kosten eten en drinken Jordanië
 • Hoe werkt het met fooi in Jordanië?
 • Optionele activiteiten in Jordanië

Jordanie groepsreis

Is Jordanië een duur land?

In vergelijking met Nederland is Jordanië zeker een goedkoper land. Veel prijzen liggen ongeveer op de helft van wat wij in Nederland kwijt zouden zijn. Natuurlijk zijn de steden iets duurder dan de andere gebieden. In vergelijking met de omliggende landen is het een duurder land. Je kunt een lekkere maaltijd scoren voor vaak niet meer dan 12 euro. Ook de prijzen in de supermarkten vallen niet tegen in Jordanië. Als je uit eten gaat is het wel gangbaar om fooi te geven. Voor ons Nederlanders is dat niet zo veel geld, maar zij hebben hier zeker baat bij. 

Munteenheid en betalen Jordanië

In Jordanië betalen ze met de Jordaanse Dinar. De volgende biljetten en munten hebben ze in Jordanië:

 • Biljetten van 1 dinar, 5 dinar, 10 dinar, 20 dinar en 50 dinar
 • munten van 1 piastre, 2,5 piastre, 5 piastre, 10 piastre, 0,25 dinar, 0,5 dinar en1 dinar

1 dinar bestaat uit 100 piastres of 1000 fils. De wisselkoers raden we aan kort voor vertrek te controleren. Deze fluctueert. 

Wisselkoersen en geld opnemen Jordanië

Geld opnemen kun je eenvoudig doen bij aankomst op de luchthaven maar ook in de grote steden kun je voldoende pinautomaten vinden. Een paar tips:

 • Let erop dat je je bankpas op wereldwijd hebt ingesteld. Vaak kun je dit via internetbankieren regelen.
 • Indien je een creditcard meeneemt, bewaard beide passen dan op beide plekken. Mocht je er een kwijt raken of de pech hebben om bestolen te worden, dan heb je altijd de andere nog bij je. We raden het aan om aanvullend op je pinpas een creditcard mee te nemen als back-up betaalmiddel. De Nederlandse bankpas wordt helaas zeker nog niet overal geaccepteerd. 
 • Kies bij pinnen altijd voor "continue without conversion" en reken bedragen niet in EUR af maar altijd in Jordaanse Dinar. Dat is namelijk goedkoper.
 • Ook als je contant betaald is afrekenen in de lokale munteenheid altijd goedkoper.
 • Zorg ervoor dat je altijd wat klein geld op zak hebt voor het geven van fooi.

Hoe werkt het met fooi in Jordanië?

In restaurants is 10 tot 15% fooi vanzelfsprekend in Jordanië. We gaan uit van een totaalbedrag van circa €9,- per persoon per dag. Dit bedrag wordt bij aankomst door een vertegenwoordiger van onze lokale partner verzameld. Hij of zij zorgt vervolgens dat dit tijdens de reis gegeven wordt aan obers, chauffeurs en gidsen. Je hoeft je hier dus verder niet druk om te maken tijdens de reis. Mocht de gids dit om een of andere reden niet aannemen, verdeel het dan zelf naar evenredigheid of maak samen een fooienpot aan.

Kosten eten en drinken Jordanië

Het is zeer afhankelijk van waar je gaat eten hoeveel je maaltijd kost, maar eten en drinken in Jordanië is absoluut niet duur voor Nederlandse begrippen. Hieronder geven we de gemiddelde prijzen aan. Houd er rekening mee dat deze sterk kunnen variëren op basis van waar je precies in Jordanië bent en of je in een hoofdstraat of zijstraat een hapje gaat eten. Alcohol is zeer prijzig in Jordanië en wordt niet overal geserveerd en geaccepteerd. Als alle maaltijden op een dag exclusief zijn, dan geven reizigers gemiddeld 15 tot 20 euro per dag uit voor alle maaltijden en drankjes op een dag.

Kosten maaltijden in Jordanië

 • Ontbijten of lunchen in een restaurantje: circa 6 euro 
 • Avondeten bij een restaurant: circa 12 euro 
 • Menu bij een fastfood zaak: circa 6,5 euro
 • Avondeten bij een straattent: paar euro, afhankelijk van wat je haalt

Kosten drinken in Jordanië

 • Grote fles water in de winkel: circa 0,50 euro
 • Cola in een restaurant: circa 1 euro
 • Een biertje: circa 6 euro
 • Een kopje cappuccino: circa 3 euro 

Jordanie groepsreis

Optionele activiteiten in Jordanië

Ter plekke is het nog mogelijk om extra activiteiten te boeken bij een aanbieder. Omdat je bij Simi kiest voor een groepsreis inclusief een activiteitenpakket, is dit echter niet noodzakelijk om een leuke vakantie te hebben. Toch vinden veel reizigers het leuk om nog iets extra's te ondernemen wat bij hun interesses valt. Per activiteit variëren de prijzen uiteraard. Daarom raden we aan om ter plekke vooral aanbieders en de kosten met elkaar te vergelijken. Activiteiten zijn niet veel goedkoper dan in Nederland. Optionele activiteiten zijn altijd op basis van eigen risico en op basis van beschikbaarheid.

Totaal overzichtje kosten ter plekke Jordanië

Als we alle kosten ter plekke op een rijtje zetten, kom je gemiddeld op het volgende rekensommetje uit:

 • Ontbijt en lunch: 6 euro per dag
 • Warme avondmaaltijd: afhankelijk van je keuzes, we pakken even een gemiddelde van 9 euro per dag 
 • Drinken: 4 euro per dag
 • Fooi: 9 euro per dag
 • Optionele activiteiten: afhankelijk van of je iets onderneemt, we rekenen voor het gemak even 60 euro

Tellen we dit bij elkaar op, dan kom je uit op eenmalige kosten van 60 euro en de kosten per dag van 28 euro. Indien je tijdens de groepsreis Jordanië 10 dagen in Jordanië bent (reisduur kun je bekijken op de reispagina), dan kom je op basis hiervan uit op een totale kosten van 34 euro per dag inclusief de fictieve optionele activiteiten ter waarde van 40 euro, en dus 28 per dag als je ervoor kiest geen optionele activiteiten te ondernemen. Hier kun je overigens de kosten van de inbegrepen maaltijden nog uithalen indien er maaltijden zijn inbegrepen bij de groepsreis Jordanië. Reken wel altijd iets extra's voor de zekerheid. Deze inschatting kan afwijken op basis van je eigen uitgavenpatroon en keuzes. 

Let op: De informatie op de desbetreffende reispagina is het meest up to date en altijd leidend qua informatie. Deze pagina is bedoeld om je een beetje achtergrondinformatie te geven dat nuttig kan zijn voor jouw groepsreis. Hoewel we ons best doen om alle informatie up to date te houden, kan het zijn dat en prijswijzigingen optreden op de bestemming.