Groepsreizen Marokko

  • Altijd incl. excursies
  • Alle reizigers tussen 18-32 jaar
  • Reis door Simi geannuleerd? Geld terug
CAL SGR ANVR

Groepsreis Marokko

Marokko ligt op slechts een kleine 4 uurtjes vliegen van Nederland, maar dompelt je onder in een compleet andere wereld. Tijdens deze nieuwe groepsreizen door Marokko maak je kennis met het land, de inwoners, de bergen en de woestijn. Er zijn twee verschillende groepsreizen afhankelijk van het seizoen. In de zomerperiode zijn sommige plekken te heet, waardoor de route in de zomerperiode afwijkt van de route in de "winter" periode. Maak kennis met Marokko!

Groepsreizen Marokko

Ontdek een nieuwe wereld!

Reis samen met leeftijdsgenoten

Vluchten en overnachtingen incl.

Combinatie binnenland en kust

Ontdek het bruisende Marrakech

Keuze uit twee reisprogramma's

Een nieuwe wereld ontdekken!

Tijdens onze singlereizen Marokko kom je in aanraking met de prachtige cultuur, de diversiteit van de natuur en de gastvrije en vredelievende bevolking. Marokko is zeker een land waarvan je onder de indruk zal raken tijdens een groepsreis Marokko. Niet iedereen is even bekend met Marokko, dus we beginnen met wat basis weetjes!

Marokko kun je vinden in het noorden van het continent Afrika. Door de ligging aan de Atlantische Oceaan en de Alboránzee kun je heerlijke kuststeden vinden in Marokko. Daarnaast kun je er historische steden vinden, maar ook woestijnen en bergen. Dit maakt het een enorm diverse reisbestemming. Door het heerlijke klimaat (lees: bijna het hele jaar zon) kun je er zowel in de zomer als in de winter een hele mooie groepsreis Marokko meemaken en is het de ideale reisbestemming als je juist op zoek bent naar een keer iets anders dan Spanje of Frankrijk. Marokko is dan ook een steeds populairder wordende reisbestemming. Ook leuk om te weten: in de winter kun je in een deel van het land sneeuw vinden, maar kun je in andere gebieden gewoon in je korte broek lopen!

Marokko kamelenrit woestijn

Het grootste deel van het land bestaat uit woestijn, met jawel, ook de bekende Sahara! De meeste inwoners wonen in de steden. De meeste steden liggen dan ook westelijker in het land, omdat hier de grond een stuk vruchtbaarder was en uiteraard nog steeds is. Het land heeft 34 miljoen inwoners en Marokkanen leven op een moderne wijze, maar wel met belang voor traditionele waarden en normen. Daarnaast kun je ze absoluut wakker maken voor Marokkaanse thee. Leuke weetjes zijn dat deels de inwoners Frans spreken, het land een Koninkrijk is en dat bijna de gehele bevolking moslim is.

Ondanks dat Marokko maar een paar uur vliegen is, waan je jezelf in een hele andere wereld tijdens een groepsreis Marokko. Marokko leer je daardoor natuurlijk het beste kennen tijdens een rondreis of een groepsreis Marokko waarbij je diverse gebieden bezoekt. Wist je dat het hoogste punt ruim 4000 meter boven zeeniveau ligt en de laagste plek 50 meter onder zeeniveau? Tijdens onze Marokko groepsreizen zorgen we voor een gevarieerd programma. Je hebt bij Simi Reizen de keuze uit twee leuke Marokko groepsreizen!

Marrakech bezoeken

Marrakech is één van de koningssteden van Marokko. Een stad is in Marokko een koningsstad als de stad ooit in het verleden een hoofdstad is geweest. Tegenwoordig is Rabat de hoofdstad van Marokko. Marrakech had vroeger een ideale ligging omdat verschillende handelswegen dit gebied doorkruisten. Dit maakte Marrakech een belangrijke handelsstad.

De binnenstad van Marrakech behoort tot een van de plekken in de wereld die op de UNESCO werelderfgoedlijst staan. Belangrijke bezienswaardigheden zijn Djemaa el Fna (plein in het midden van de stad), de eeuwenoude Koutoubia moskee, de Ben Youssef Madrassa (Koranschool met typisch Islamitische architectuur) en het Bahiapaleis. Ook kun je er ontzettend veel souks vinden (Arabische markten). Tijdens beide groepsreizen bezoek je deze leuke stad aan het begin en einde van de reis!

Essaouira bezoeken

Essaouira is een heerlijke kuststad in het westen van het land. Inwoners van Marokko noemen het ook wel de 'parel van de Atlantische Oceaan'. Een snelle blik bij Google Images zal je laten zien waarom deze stad zo geliefd is, mede door de bijzondere stadsmuur, de witte straatjes en de haven. Belangrijke bezienswaardigheden zijn de Skala Du Port (mooi uitzicht over de stad), de haven, de vestingmuur Skala de la Ville, de medina en uiteraard het strand. Deze stad bezoek je als je kiest voor het zomerprogramma.

Essaouira Marokko groepsreis

Drink een drankje in een beachbar, bekijk de zonsondergang, scoor een originele souvenir in de medina en probeer het heerlijke eten uit dat letterlijk overal wordt aangeboden. Er zijn in Essaouira diverse optionele activiteiten mogelijk. Voorbeelden hiervan zijn surfen, paardrijden op het strand en een kameelrit.

Het Atlasgebergte

Je gaat voor een hele gevarieerde rondreis Marokko, want we bezoeken niet alleen bekende steden, maar ook het Hoge Atlasgebergte! Hier maak je kennis met de Berberdorpjes en de prachtige natuur. Het Atlasgebergte zit vol met boeiende verhalen, prachtige dalen, bijzondere plant- en boomsoorten en ontmoetingen met locals.

In het Atlasgebergte kun je meer leren over hoe arganolie wordt gemaakt (alleen mogelijk in Marokko!), rijden we over de beroemde zigzaggende Tizi-n-Tichka-pas en krijg je de Marokkaanse kookkunsten onder de knie. Na elk kronkelig weggetje geniet je ook weer van een nieuw mooi uitzicht!

De woestijn

Een bezoek aan de woestijn mag natuurlijk niet ontbreken als je kiest voor een rondreis Marokko! Een landschap vol met zand is magisch om te bekijken en om doorheen te lopen. Tijdens beide groepsreizen ga je in de woestijn voor een kameelrit! Kies je voor het programma in het laagseizoen? Dan ga je daarnaast voor een 4WD avontuur en ga je ontdekken hoe leuk sandboarden is.

Groepsreizen Marokko - winterprogramma

Tijdens beide groepsreizen overnacht je in een bedoeïenkampement in de woestijn. We slapen in tenten, maar wel in luxe tenten met bedden. Door in de woestijn te overnachten kun je een prachtige sterrenhemel bewonderen en genieten van kleuren die je nog niet eerder gezien hebt tijdens de zonsondergang. Tijdens het zomerprogramma slaap je één nachtje in de woestijn, tijdens het laagseizoen programma ga je voor twee nachten.

Groepsreis Marokko - waarom Marokko?

Waarom niet? Marokko kun je vinden met slechts een paar uur vliegen en je staat direct op een ander continent! De cultuur, de geschiedenis en het landschap zijn hier enorm anders dan in Nederland. Probeer eens iets nieuws! Je kunt tijdens een groepsreis Marokko heerlijk genieten van het eten waarbij echt wordt gewerkt met seizoensingrediënten. 

Nog een aantal goede redenen voor het boeken van een groepsreis Marokko:

  • Geniet van alle kleuren die je om je heen ziet. Marokko is zo veel kleurrijker dan Nederland!
  • Marokko staat erom bekend dat haar inwoners ontzettend gastvrij zijn. Altijd leuk.
  • Probeer de zoete Marokkaanse thee eens tijdens je groepsreis Marokko.
  • Marokko is een mooie reisbestemming om in groepsverband te bezoeken.
  • Marokko is een redelijk goedkope reisbestemming.

Keuze groepsreizen Marokko

Je hebt de keuze uit twee varianten groepsreizen Marokko: een zomerreis en een winterreis. Beide programma's zijn absoluut de moeite waard. Indien je de luxe hebt dat je kunt kiezen, dan raden we je aan voor het winterprogramma te gaan. Doordat de temperaturen in de winter een stuk aangenamer zijn, kunnen je langer een bezoek brengen aan de woestijn. Indien je gebonden bent aan de zomerperiode, hebben we een leuk zomerprogramma voor je klaar staan. Beide programma's zijn verder redelijk vergelijkbaar, maar hebben ook hun eigen unieke plekjes die we bezoeken. Vergelijk ze dus zeker even met elkaar!

Bij beide groepsreizen Marokko zijn je vliegtickets, een lokale Engelstalige gids, een excursiepakket, alle overnachtingen en alle ontbijtjes ter plekke standaard inbegrepen bij de reissom. Ontdek wat nog meer inclusief is door de reispagina te bekijken. Per programma verschilt het dus iets wat nog meer is inbegrepen. Je reist samen met minimaal 9 en maximaal 23 reisgenoten tussen de 18 en 32 jaar.

Beste reistijd groepsreis Marokko

Het ligt geheel aan de soort groepsreis Marokko die je wilt ondernemen wat de beste reistijd Marokko is, al is in de winter meer mogelijk dan in de zomer. Daarnaast is het weer ook heel erg afhankelijk van waar je verblijft in Marokko. Marokko is dan ook 17 keer groter dan Nederland. Het is aan de kust altijd warmer dan in het binnenland. Daarom bezoeken we de kustplaats Essaouira bijvoorbeeld alleen tijdens het laagseizoen programma. Marokko kent hete zomers, maar over het algemeen ook warme winters. In sommige gebieden is het weer zo koud dat er sneeuw valt.

Je hebt bij Simi Reizen de keuze uit twee verschillende groepsreizen Marokko in twee verschillende perioden. Uiteraard houden we in het programma van de groepsreis Marokko rekening met de gemiddelde hitte die periode. We raden je aan je keuze te maken op basis van welk programma je het meeste aanspreekt.

Marokko in de winter

Meer weten?

Wil je meer te weten komen over onze singlereizen? Lees dan meer op onze informatieve pagina's over natuurvakantiesrondreizen en strandvakanties. Ondanks dat Marokko nog relatief dichtbij ligt, is het ook altijd leuk om meer te weten te komen over onze verre groepsreizen of vliegreizen.

Wist je trouwens dat iets meer dan de helft van onze reizigers alleen reist? Je bent dus zeker niet de enige die alleen op vakantie gaat. Heb je vragen over de groepsreis Marokko? Neem dan ook eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen op de supportpagina of neem via de informatie op deze pagina contact met ons op. We helpen je graag met het uitzoeken van jouw droomreis.