Weten welke reis bij jou past? Doe de quiz! Sluit je aan bij avontuurlijke groepsreizen voor reizigers tussen de 18 en 32 jaar.

Alleen op vakantie?

Alleen op vakantie?

Overweeg je alleen op reis te gaan? Doen! Of je nu met Simi een groepsreis boekt of ergens anders, hieronder vind je een aantal handige tips en natuurlijk een paar redenen om je over de streep te trekken om toch alleen op vakantie te gaan:

  1. Alleen reizen betekent avontuur en veel gesprekken met onbekenden. Reken erop dat je makkelijker nieuwe contacten maakt dan wanneer je samen met iemand reist, of je nu een georganiseerde groepsreis gaat boeken of echt alleen op pad gaat.
  2. Het went heel snel - waar je in het begin misschien wat onwennig bent zul je merken dat alleen op pad zijn ook erg lekker is. Je hoeft met niemand rekening te houden.
  3. Solo reizen is een perfecte manier om nieuwe ervaringen op te doen. Gewoon doen dus!

Alleen reizen - spannend, maar avontuurlijk!

Bij Simi snappen we dat het best heel spannend is om alleen een reis te boeken. Lees gerust onze tips voor het alleen reizen door, dan komt het helemaal goed! De groepsreizen die we organiseren zijn geen echte single reizen, maar veel reizigers boeken wel solo. 

1. Maak online kennis met je reisgenoten

Via ons speciale forum kun je vooraf kennismaken met je reisgenoten. Nadat je geboekt hebt ontvang je uiterlijk 4 weken voor vertrek je inlogcode en wachtwoord voor het Simi Reizen forum. Als je hier inlogt zie je de voornaam, plaatsnaam en leeftijd van je reisgenoten. Via het forum kun je elkaar eenvoudig berichten sturen en je aan elkaar voorstellen. Voor veel van onze reizen wordt vooraf al veelvuldig gesproken en zelfs afgesproken.

Het is zelfs mogelijk je whatsapp-nummer in te vullen. Vrijwel iedereen doet dit ook. Een Whatsapp-groep is een handig begin van je vakantie en zorgt ervoor dat je elkaar al een beetje leert kennen.

Alleen op vakantie

2. Je bent niet de enige!

Het meest spannende aan het alleen boeken van een vakantie is de angst om tussen allemaal stelletjes en vriendengroepen te zitten. Bij Simi Reizen letten we hier goed op. In de praktijk is elke reis min of meer gelijk verdeeld: de helft reist alleen, een kwart reist met 2 personen en een kwart met 3 personen of meer. In het onwaarschijnlijke geval dat je toch de enige zou zijn, neemt Simi Reizen altijd contact met je op voor overleg. We kunnen immers zien wie met wie samen op vakantie gaat.

3. Iedereen kiest voor een groepsvakantie

Iedereen die een jongerenreis, zomerkamp of actieve vakantie boekt bij Simi Reizen doet dit heel bewust en kiest bewust voor een groepsvakantie. In de praktijk betekent dat dat iedereen zin heeft nieuwe vrienden te maken en nieuwe mensen te leren kennen. Doordat iedereen hier bij voorbaat al voor open staat zul je zien dat de sfeer binnen groep al snel echt geweldig is.

Alleen op jongerenreis alleen reizen

4. Je voert het reisprogramma samen met anderen uit

Een belangrijk verschil met ander reisorganisaties is dat je bij Simi gezamelijk het hele programma uitvoert. We hebben maar 1 of 2 momenten dat er optionele activiteiten zelf geboekt kunnen worden, maar het overgrote deel van het reisprogramma is voor iedereen gelijk. Hierdoor ontstaat vanzelf een fantastische groepssfeer. Doordat je samen ervaringen deelt zul je merken dat iedereen onze reizen heel intensief beleeft. Onze groepsreizen voor jongeren zijn niet voor niets beoordeeld met een 8.7 gemiddeld.

Tips voor als je alleen reist

De belangrijkste tip die we je kunnen geven is om je vooral niet te druk te maken. Geniet van het vooruitzicht van je vakantie en lees je vast in over wat er allemaal te doen is op jouw vakantiebestemming. Op veel van de locaties waar we onze jongerenreizen organiseren kun je namelijk nog allerlei extra activiteiten bij boeken.

Een tweede belangrijke tip is om je vooral open te stellen. Maak gebruik van het forum om een berichtje te plaatsen en neem rustig contact op met je reisgenoten.

Een derde belangrijke tip: als je je toch ongemakkelijk voelt, het spannend vind of twijfelt, neem dan vooraf contact met ons op of vertel het je Simi-host of lokale gids. Het is volstrekt normaal dat je het spannend vindt, dus alles wat wij eraan kunnen doen om de spanning een stukje weg te nemen doen we graag voor je!

De leeftijd waarop mensen voor het eerst alleen reizen wisselt overigens enorm. Er zijn jongeren van 18 jaar die voor het eerst alleen reizen, maar regelmatig zijn het ook twintigers die alleen reizen, vaak door gewijzigde vakantieplannen van anderen of gewoon de behoefte om te kiezen voor de vakantie die je helemaal zelf wilt.

Alleen reizen jongvolwassenen

Veel van de jongeren die met ons reizen en alleen reizen zijn "jongvolwassenen", mensen tussen de 19 en 26 die om wat voor reden dan ook even niemand gevonden hebben die met ze mee kan, of jongvolwassenen die hun zinnen op een bepaalde reisbestemming gezet hebben, maar niet iedereen dit wil. Als je zelf niet zo'n strandganger bent bijvoorbeeld, of als je vrienden gewoon een heel ander soort vakantie kiezen. Veel van onze jongvolwassenen die alleen reizen zijn student, maar er zijn ook genoeg mensen die al een baan hebben. Het hangt een beetje van de reisbestemming af hoe de verhouding hiertussen is.

Jongeren groepsreizen

Als aanbieder van actieve jongeren groepsreizen weten we hoe lastig het kan zijn om een jongerenreis helemaal alleen te boeken. Juist daarom weten we ook heel goed hoe leuk het is als je uiteindelijk de stap gezet hebt. Natuurlijk is het in het begin even spannend, maar die spanning valt al heel snel weg. Daarnaast heb je bij de jongeren groepsreizen van Simi ook nog eens het voordeel dat je echt een groot deel van het reisprogramma met de hele groep uitvoert waardoor je elkaar heel goed leert kennen.

Je reisbestemming kiezen

Als je alleen reist is het best spannend. Laat je echter bij het kiezen van je reisbestemming vooral leiden door wat je zelf leuk vind. Je zult merken dat je reisgenoten dan vanzelf ook ongeveer dezelfde smaak en ideeen hebben.

Als je zelf iemand bent die voor een natuurvakantie of rondreis in de natuur kiest zul je zien dat je al snel met gelijkgestemden reist. Hetzelfde geldt als je reist naar bijvoorbeeld Kroatie, wat al veel meer een reisbestemming is waar uitgaan belangrijk is.

Maar, als je zelf iemand bent die van uitgaan houdt zul je merken dat je hier genoeg mensen tegen gaat komen met wie het gaat klikken. Wat we zelf vaak zien is dat mensen die in het ene jaar alleen boeken er het jaar erop voor kiezen om samen te reizen met mensen die ze tijdens onze groepsreizen hebben ontmoet. Een groepsreis boeken met Simi is dus ook nog eens een goede manier om nieuwe mensen te leren kennen! Gaan voor die reis dus!

Eigenlijk reis je niet alleen

Hoewel je vooraf nog niemand kent, reis je eigenlijk niet alleen maar altijd met een groep leeftijdsgenoten. Iedereen is er op uit om er een topvakantie van te maken (en dat lukt eigenlijk ook altijd), de hoeveelheid vriendschappen die tijdens onze actieve groepsreizen ontstaan zijn gigantisch, dus ook jij zult je zeker gaan vermaken.

Solo groepsreizen

Als je een groepsreis boekt bij Simi, boek je altijd een reis waarbij je je aansluit bij een groep mensen die allemaal jong zijn. Dat maakt het voor ons makkelijk om uiteenlopende, avontuurlijke reizen samen te stellen. We houden altijd rekening met populaire plekken. Ook zorgen we dat er altijd tijd is om naar het strand te gaan (indien aanwezig). Veel van onze groepsreizen hebben plekken in het programma die levendig zijn en waar je 's avonds prima een drankje kunt drinken. 

Populaire reisbestemmingen zijn:

  1. Kroatië 
  2. Griekenland 
  3. Sri Lanka
  4. Colombia
  5. Cuba
  6. Costa Rica

Meer weten:

Jongeren reisorganisatie
Jongerenkampen
Jongeren reizen
Jongeren vakantie
Zomerkampen
Vliegreizen jongeren