Garantieregeling

Vertrekgarantie

98% van onze groepsreizen gaat door. Lees meer over vertrekgarantie op het blog

Je reisgeld gegarandeerd via Stichting GGTO!

Als je een reis boekt en daarvoor een aanbetaling moet doen of al het gehele bedrag betaalt, wil je natuurlijk wel zeker weten dat je geld veilig is.

Simi Reizen is aangesloten bij de stichting GGTO. Zij bieden een garantieregeling aan mensen die een reis boeken via onze website. Kort gezegd komt het er op neer dat als Simi Reizen in een situatie komt waarin financieel onvermogen speelt, de reisgelden die al betaald zijn, gegarandeerd worden. Ook als je op reis bent op dat moment, wordt repatriering geregeld via het garantiefonds.

Natuurlijk voeren we een solide beleid, dus druk maken hoeft sowieso niet, maar de dubbele veiligheid die de stichting GGTO biedt, geeft toch een stukje zekerheid die wij erg belangrijk vinden voor onze klanten.

Waarom geen SGR, die kent iedereen toch?

Hoewel Simi Reizen een groot aantal klanten heeft, voelen we ons prettiger bij een organisatie die flexibel kan zijn. De stichting GGTO is een flexibele organisatie waar wij als bedrijf zijnde een goed gevoel bij hebben. De garantieregeling zit grondig in elkaar en zorgt ervoor dat onze reizigers met een gerust hart op jongerenvakantie kunnen.

In 2015 heeft de ANVR de garantieregeling van de Stichting GGTO erkend als zijnde een gedegen en goed in elkaar zittende garantieregeling die de klanten voldoende afdekt.

Hoe werkt de garantie-regeling?

  1. Als je een reis boekt, is deze gegarandeerd
  2. Voor elke boeking dragen wij EUR 15 af aan de stichting GGTO.
  3. Doordat alle organisaties dit doen, wordt een fonds geschapen waarin in geval van nood het geld aangewend kan worden om de reizigers te beschermen

Calamiteitenfonds Reizen

Stel: je bent of gaat binnenkort op reis, maar opeens doet er zich een natuurramp voor op de gekozen bestemming. Of er breken onlusten uit. De kans is dan groot dat het reisprogramma aangepast moet worden. Het calamiteitenfonds betaalt de extra kosten die ontstaan doordat een reis wordt aangepast.

Als de reis moet worden afgebroken, dan verzorgt het fonds de vergoeding voor niet-genoten reisdagen. Wel zo prettig, want hoewel de kans natuurlijk erg klein is, zou het een enorme domper op je reisvreugde zijn als je reis niet door kan gaan of voortijdig afgebroken moet worden. Via de website van het calamiteitenfonds kun je ons lidmaatschap eenvoudig controleren.

 

Calamiteitenfonds

Wettelijk verplicht

Een garantie-regeling is een wettelijke verplichting voor reisorganisaties. Boek nooit een reis bij een organisatie die geen garantieregeling vermeld en controleer altijd of de organisatie ook daadwerkelijk aangesloten is op de website van de betreffende garantieregeling.

Meer informatie en controleren

Je kunt controleren of we aangesloten zijn via de website van de stichting

De Stichting GGTO heeft als doel garantie te bieden aan reizigers die een reisovereenkomst afsluiten met een van de aangesloten touroperators. De garantie houdt in dat het reeds betaalde deel van de reissom uitgekeerd wordt indien de aangesloten touroperator in financieel onvermogen komt en niet meer in staat is de geboekte reis tot uitvoering te brengen.

Bovendien garandeert de Stichting GGTO dat de terugreis van de klant uitgevoerd zal worden, indien en voor zover de reisovereenkomst het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds bereikt is, indien de touroperator, als gevolg van financieel onvermogen, hier niet meer voor kan zorgdragen. 

VVKR lid

Simi Reizen is lid van de Vereniging voor Kleinschalige Reisondernemingen. Alle leden van deze belangenvereniging hebben de wettelijke garantieplicht geregeld.

Simi in de prijzen

Behalve een wettelijk verplichte garantieregeling hebben we inmiddels ook een aantal awards gewonnen. In 2014, 2015 en 2016 wonnen we de reisorakel prijs voor beste aanbieder van actieve vakanties, beste reisleiding en bij reisgraag.nl wonnen we de prijs als beste jongerenreis-organisatie.

Simi Reisgraag

Dus: veilig en gegarandeerd op vakantie met Simi Reizen!

Meer over:

Groepsreis
Jongerenvakanties
Jongerenreizen