Weten welke reis bij jou past? Doe de quiz! Sluit je aan bij avontuurlijke groepsreizen voor reizigers tussen de 18 en 32 jaar. Boek je reis zodra je eruit bent - gemiddeld stijgen prijzen naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. 

Lastminute singlereizen en jongerenreizen

Icefields Parkway Canada rondreis

Als je mee gaat met de rondreis Canada is één van de grootste highlights het berijden van de Icefields Parkway. De Icefields Parkway staat op de lijst van de mooiste autoroutes in Canada, en daar zijn wij het volledig mee eens! De route loopt van de plaats Banff naar de plaats Jasper in de provincie Alberta. Je reist hierbij dwars door Banff National Park en Jasper National Park! Onderweg kom je dus langs schitterende fotostop-waardige plekken, heb je verschillende hike mogelijkheden en kijk je absoluut je ogen uit. Lekker roadtrippen bij de Canadese Rockies!

De officiële naam van de autoweg is Alberta Highway 93. Wij overnachten tijdens de Canada rondreis met leeftijdsgenoten in Canmore, 20 minuten verwijderd van Banff (het officiële startpunt) en vervolgens in Hinton, een uurtje rijden na het eindpunt in Jasper. Hierdoor zul je tijdens je rondreis Canada de gehele Icefields Parkway route rijden!

Lake Louise Banff Canada rondreis

Route en reisduur Icefields Parkway roadtrip

De route tussen Canmore en Hinton is 350 kilometer lang. Stel, je zou deze route tijdens de rondreizen Canada zonder stops rijden, wat we natuurlijk niet gaan doen, dan ben je ongeveer 4,5 uur onderweg. Van de 350 kilometer valt 230 kilometer officieel onder de Icefields Parkway. Hoe lang de roadtrip deze dag precies duurt is volledig afhankelijk van hoe veel stops jullie maken, of jullie onderweg gaan hiken (aanrader!) en hoe lang jullie de tijd nemen om foto's te maken en de meegebrachte lunch op te eten op een mooie plek.

Wij raden je absoluut aan om vroeg op te staan om optimaal te kunnen genieten van deze dag. Het is het absoluut waard. Diverse stops onderweg zijn populair. Hoe vroeger je er bent tijdens de rondreis Canada jongeren, hoe rustiger het er is. Onderweg heb je de kans om wildlife te spotten, en ook hierop heb je weer meer kans als je bijtijds opstaat. En tot slot kun je dan rustig beginnen aan een mooie hike tijdens deze natuurreis.

Jullie reisbegeleider zal jullie ter plekke tijdens de rondreis Canada in groepsverband meer informatie geven over vandaag en ook ontvang je van ons een handig roadbook met tips. Door je echter al een beetje in te lezen en te bekijken wat je wil gaan doen alvorens de rondreizen Canada, bespaar je jezelf uitzoekwerk ter plekke! We maken autogroepen op basis van wie interesse heeft in welke highlights en hikes, zodat iedereen zoveel mogelijk van zijn en haar favoriete highlights kan afstrepen.

Columbia Icefield Athabasca gletsjer Canada rondreis

Icefields Parkway hoogtepunten en hikes

Hieronder geven we een aantal plekken weer waar het absoluut de moeite waard is om een stop in te plannen tijdens de rondreis Canada in groepsverband. Aan de hand van het kaartje kun je zien wat de ligging is van deze mooie plekken. Handig voor de beeldvorming! Houd er rekening mee dat het onmogelijk is om op alle plekken te stoppen. Je kunt het kaartje eventueel ook uitvergroten. De highlights van de Icefields Parkway bespreken we hieronder in de volgorde van de rijroute.

1. Johnston Canyon

Door deze prachtige bergkloof is een wandelpad aangelegd waarbij je het mooie water door de canyon ziet stromen, watervallen naar beneden ziet kletteren en de bomen kunt aanschouwen die tegen de rotsen aangroeien. Hier kun je een hike lopen genaamd 'the lower falls trails' van 1.2 kilometer lang. Dit is een one way route, dus je loopt de route ook weer terug om weer bij de auto aan te komen. Dat maakt de hike in totaal 2.4 kilometer lang. Het kan hier erg druk worden, dus als je deze hike wilt doen moet je hier vroeg in de ochtend al zijn!

Jonhston Canyon Canada rondreis

2. Lake Louise

Een beetje verwarrend, maar je hebt hier een plaatsnaam genaamd Lake Louise, maar ook een meer genaamd Lake Louise. Het gigantische meer is zeker een stop waard. Houd er rekening mee dat het hier vrijwel altijd druk is. Aan het meer zie je een groot hotel liggen. Dit is het Fairmont hotel dat ooit gebouwd werd door de Canadian Railway. Lake Louise is een mooie stop aan het begin van de route om kennis te maken met de ruigheid van Canada.

Lake Louise Canada rondreis

3. Herbert Lake

The best has yet to come, maar ook een mooie tussenstop om even de benen te strekken is Herbert Lake. In vergelijking met de volgende twee meren die we benoemen is het meer relatief klein, maar ook weer wat minder druk bezocht. Dat is dus weer een groot voordeel! Vanaf de parkeerplaats loop je er met een paar minuten naartoe.

Herbert Lake Canada groepsreizen

4. Bow Lake

Een prachtige plek om je meegebrachte lunch op te eten. Bow Lake is een prachtig meer met smeltwater van de Bow gletsjer. Als je graag fotografeert kun je hier je geluk niet op. De bergen weerspiegelen prachtig in het water. De parkeerplaats ligt aan het viewpoint, dus je hoeft niet ver te lopen om van het uitzicht te genieten.

Bow Lake Canada rondreis

5. Peyto Lake

Alsof je een screensaver inloopt (ken je die nog?). Het Peyto meer is een machtig mooi meer met een bijzondere kleur blauw. Er is een mooi uitzichtpunt met uitzicht over het meer en de bergen. Veel mensen bestempelen dit meer als de mooiste van alle meren aan de Icefields Parkway. Via het roadbook krijg je een mooie hike suggestie voor een korte hike van 2.6 kilometer (half uurtje tot een uurtje wandelen).

Peyto Lake Canada rondreizen

6. Athabasca Glacier

Ook een mooie fotostop is de Athabasca gletsjer. De gletsjer is een uitloper van het Columbia-ijsveld. Via een grindpad kun je de gletsjer vanaf de parkeerplaats gemakkelijk bereiken. Het ijs smelt hier helaas erg snel, waardoor wetenschappers voorspellen dat het niet lang meer duurt voordat de gletsjer weg is. Bekijk de gletsjer dus zeker nog even tijdens je bezoek aan Jasper National Park.

Eventueel kun je tijdens je bezoek aan de Athabasca gletsjer ook een bezoek brengen aan de Glacier Skywalk. Hier heb je een mooi uitzicht over de omgeving terwijl je loopt over een glazen brug. Aangezien de entreekosten hiervan 30 euro per persoon zijn en er meerdere mooie uitzichtpunten langs de weg te vinden zijn, zou je deze ook prima gewoon links kunnen laten liggen. Een andere leuke suggestie is de 'toe of the Athabasca Glacier' hike van 1.4 kilometer. De route kun je vinden in het roadbook.

Athabasca gletsjer rondreizen Canada

7. Sunwapta waterval

Deze twee mooie watervallen liggen boven elkaar en zijn samen maar liefst 18 meter hoog! Ook zijn de watervallen erg breed, een prachtig aanzicht dus. Als je de auto parkeert is het maar iets meer dan een halve kilometer lopen naar dit natuurschoon. Het water komt van de Athabasca gletsjer en er is een mooie loopbrug waar je overheen kunt lopen om de watervallen op z'n best te aanschouwen.

Sunwapta Falls rondreis Canada

8. Athabasca Falls

Ook deze watervallen zijn de moeite waard! Er zijn mooie paden aangelegd bij de waterval waardoor je de watervallen vanaf verschillende platforms kunt bekijken. Je loopt er gemakkelijk in een paar minuten naartoe. De Sunwapta watervallen waren een voorproefje, want deze watervallen zijn maar liefst 23 meter hoog!

Athabasca watervallen rondreis Canada

9. Valley of the Five Lakes

Hier kun je, zoals de naam al een beetje aangeeft, vijf meren vinden. Hier zijn verschillende mooie hikemogelijkheden. De korte hike (genaamd 'Valley of the Five Lakes short loop' is 4.8 kilometer lang en kost je ongeveer 1,5 tot 2 uur gemiddeld om te lopen. Je loopt hierbij door het bos met weinig hoogteverschillen en ziet verschillende mooie groenblauwe meren (niet alle vijf). Via het roadbook krijg je een link voor de route. Mocht je deze hike willen lopen, dan is vroeg vertrekken absoluut noodzakelijk.

Valley of the Five Lakes

Wildlife Icefields Parkway - rondreizen Canada

In zowel Banff National Park als Jasper National Park komt veel wildlife voor. Hoewel het natuurlijk gaat om wilde dieren en het dus geen garantie is dat je ze gaat spotten, hebben diverse van onze rondreis Canada groepen hier bijvoorbeeld al beren gespot en is de kans hier wel heel groot. Sommige groepen hebben zelfs meer dan vijf beren gespot! Ogen open dus! 

Er komen diverse dieren voor in dit gebied. Naast de grizzly beren en zwarte beren, zijn er nog meer dieren om je ogen open voor te houden (sowieso handig tijdens het rijden ;-)). De volgende dieren komen namelijk allemaal voor in Banff en Jasper:

  • Beren (grizzly beren en zwarte beren)
  • Wapiti's en kariboes (familie van de hertachtigen)
  • Berggeiten en dikhoornschapen
  • Fluithazen, in Canada bekend als pika's (familie van de haasachtigen)
  • Marmotten (familie van de eekhoorn)
  • Lynxen (familie van de katachtigen)
  • En diverse mooie vogelsoorten

De beste momenten om dieren tijdens de Canada rondreis jongvolwassenen te spotten is in de vroege ochtend en tijdens de avondschemering. Tijdens de meeste reizen moet je het hebben van de vroege ochtenden, omdat je ook weer op tijd in de accommodatie wilt zijn.

Wildlife Canada rondreizen

Hiken en beren, hoe zit dat tijdens de Canada rondreizen?

Bovenstaande zijn allemaal wilde dieren. Het is dus verboden om de dieren te benaderen en uiteraard ook om voedsel voor de dieren mee te nemen. Respecteer dat jij aan het rijden en lopen bent in hun leefgebied en zorg ervoor dat het wildlife blijft. We kunnen het belang hiervan niet genoeg benadrukken.

Als je een hike maakt tijdens de rondreizen Canada raden we aan om per loopgroepje bearspray mee te nemen. Dit kun je ter plekke nog kopen. Kom je een beer tegen? Wandel dan voorzichtig weg en raak niet in paniek. De bearspray neem je mee voor de zekerheid. Dit is een soort van pepperspray. Je kunt gewoon hiken, want beren zullen nooit zomaar mensen voor hun plezier opzoeken, laat staan je echt benaderen. Maar je kunt altijd beter het zekere voor het onzekere nemen. 

Canada rondreizen beren

Canada rondreis met leeftijdsgenoten

Tijdens de rondreis Canada jongeren nemen we je mee naar het westen van Canada. Canada is voor iedereen die graag de natuur induikt, mooie plekjes bezoekt en graag wildlife wilt proberen te spotten. We reizen het westen van Canada door met SUV's, de ideale manier om flexibel rond te reizen. 

Je reist samen met maximaal 18 reisgenoten en een Nederlandstalige Simi reisbegeleider die jullie ter plekke op weg helpt. De accommodaties liggen vast, maar je mag zelf elke dag met je autogroepje bepalen langs welke stops je naar de volgende plek reist. Op basis van die interesses vormen we elke dag de autogroepen tijdens de rondreizen Canada. Je maakt dus een groepsreis Canada mee, maar er is ook ruimte voor eigen invulling. Ideaal, niet?

Canada rondreizen

Naast de Icefields Parkway staat er natuurlijk nog veel meer op de planning. Denk hierbij aan een bezoek aan het plaatsje Banff, het zien van de Kananaskis vallei, een bezoek aan diverse mooie watervallen, een bezoek aan de Whistler Train Wreck, elektrisch mountainbiken, een walvissafari bij Victoria en een bezoek aan Vancouver. Onderweg hebben we verschillende mooie suggesties voor je, bijvoorbeeld voor mooie hikes en leuke plaatsjes en natuurgebieden om te bezoeken.

Je reist tijdens de Canada rondreis jongvolwassenen samen met leeftijdsgenoten tussen de 18 en 32 jaar. De vluchten, je ruimbagage, het verblijf in hotels op basis van vier personen op een kamer, de entreekosten voor Banff en Jasper National Park, de autohuur inclusief afkoop van de eigen risico, de elektrische mountainbiketocht, de walvissafari en een veerboottocht van en naar Vancouver Island zijn allemaal al inbegrepen bij je reissom.

Meer informatie rondreizen Verenigde Staten en Canada