Weten welke reis bij jou past? Doe de quiz! Sluit je aan bij avontuurlijke groepsreizen voor reizigers tussen de 18 en 32 jaar. Boek je reis zodra je eruit bent - gemiddeld stijgen prijzen naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. 

Lastminute singlereizen en jongerenreizen

Informatie voor ouders

Regelmatig krijgen we vragen van ouders met betrekking tot onze groepsreizen, de manier waarop onze reizen georganiseerd zijn en natuurlijk hoe de begeleiding etc. tot stand komt. Zeker voor jongeren die voor het eerst alleen, zonder ouders op vakantie gaan is het vaak voor ouders enorm spannend om ze mee te laten gaan met een reisorganisatie.

Het meegaan met een groepsreis is echter een goede eerste stap naar een volledig zelfstandige reis, maar is ook voor onze reizigers veel gezelliger, omdat ze standaard in een wat grotere groep met leeftijdsgenoten terecht komen. De gedachte dat er Simi-hosts ter plaatse zijn als er iets gebeurt is vaak een geruststellende gedachte.

Simi-hosts bij Simi

De Simi-hosts bij Simi worden uitvoerig getraind, met name op het omgaan met jonge reizigers en alle daarbij voorkomende vragen en problemen. Behalve een trainingsweekend en een locatie-specifieke training voor vertrek, staan onze Simi-hosts dagelijks in contact met kantoor en kunnen ze altijd, 24 uur per dag en 7 dagen per week, iemand bereiken om ze te helpen indien nodig.

Ook voor ouders is dit nummer 24 uur per dag bereikbaar. Het gebeurt regelmatig dat iemand eenmaal op reis vergeet even te appen of een berichtje te sturen. In dat geval kun je ons altijd bereiken. Wij leggen dan contact met de Simi-hosts (dat kan ook zonder dat richting de reiziger door te geven) en zullen ofwel vragen even contact met het thuisfront op te nemen of natuurlijk een verslagje te doen richting ouders hoe het ter plaatse gaat.

Zo heb je toch een beetje beeld, zonder je zoon of dochter te moeten storen of het gevoel te geven overbezorgd te zijn.

Partners en samenwerkende partijen

Alle outdoor activiteiten worden uitgevoerd door ervaren professionals. Van onze partners controleren we jaarlijks de diploma's, vergunningen en aansprakelijkheidsverzekering. Bij al onze partners staat veiligheid voorop en we kunnen dan ook met trots zeggen dat er nooit ernstige voorvallen zijn geweest. De meeste "ongelukken" gebeuren bij eenvoudige dingen, zoals het struikelen over een scheerlijn of het missen van een afstapje.

Voor de touringcars maken we gebruik van de touringcars van Van der Pol in Nunspeet. Alle bussen zijn modern, de chauffeurs goed opgeleid en uiteraard wordt de rust en rijtijdenwet nauwkeurig nageleefd. Voor de meeste reizen vindt een bestuurderswissel plaats in Duitsland, zodat er geen risico op oververmoeidheid ontstaat.

Alle touringcars zijn voorzien van het Keurmerk touringcar bedrijven.

Alcohol enzo...

Tijdens onze groepsreizen is alcohol een veelbesproken onderwerp. Zo is het niet toegestaan alcohol mee te nemen naar de camping (geen drankvoorraden) en zal onze Simi-host zeker ingrijpen op het moment dat er sprake blijkt te zijn van misbruik. Het soort jongerenvakantie dat bij ons geboekt wordt is per definitie geen zuipvakantie en dat willen we graag zo houden.

Bij reizigers van 18 jaar en ouder is het weliswaar toegestaan alcohol te kopen en te gebruiken, maar ook hier geldt dat misbruik wel reden is tot het aanspreken van de reiziger. In een groepsreis is het rekening houden met elkaar van belang en gaan we er vanuit dat iedereen zich matigt.

Drugs zijn een no-go, ongeacht de leeftijd van een reiziger.

Alleen reizende jongeren

Ongeveer de helft van onze jongeren reist alleen. De andere helft reist samen met een vriend/vriendin of klein groepje. Dit zorgt ervoor dat er een goede mix ontstaat voor wat betreft de sfeer tijdens onze groepsvakanties. Doordat sommigen elkaar al kennen wordt het ijs eerder gebroken. Doordat iedereen bewust voor een groepsreis kiest zul je merken dat iedereen het leuk vindt om sociaal contact te hebben met leeftijdsgenoten.

Ideale tussenstap

Het loslaten van kinderen is nooit makkelijk. Hoewel iedereen wel vertrouwen heeft in zijn of haar dochter/zoon is het daadwerkelijk op reis gaan, 1000 kilometer of meer verderop, best een stap. Aarzel niet om contact met ons op te nemen met alle vragen die je hebt. Bekijk ook rustig de reviews en recensies die door anderen geschreven zijn. Dat geeft je een goed beeld van onze organisatie en hoewel ook bij ons helaas zeker wel eens iets mis gaat, durven we wel te zeggen dat we erg goed op onze reizigers passen. We zoeken altijd naar de perfecte balans tussen vrijheid enerzijds en het voorkomen van mogelijke problemen anderzijds.

In onze ervaring vinden jongeren het heerlijk om iemand te hebben om op terug te vallen (zeker als dat niet de ouders zijn)

Naar het buitenland zonder ouders

Alle jongerenreizen van Simi gaan naar het buitenland. Als je het erg spannend vind raden we een reisbestemming zoals Frankrijk Actief, Slovenië of Ierland aan. Dit zijn iets rustiger bestemmingen. Maar, ook onze andere reisbestemmingen zijn de moeite van het bekijken waard, onze Simi-hosts zijn ontzettend actief en betrokken en doen er alles aan om onvergetelijke jongerenvakanties te organiseren. Niet voor niets wonnen we de afgelopen jaren verschillende prijzen met onze reisorganisatie.