Weten welke reis bij jou past? Doe de quiz! Sluit je aan bij avontuurlijke groepsreizen voor reizigers tussen de 18 en 32 jaar. Boek je reis zodra je eruit bent - gemiddeld stijgen prijzen naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. 

Lastminute singlereizen en jongerenreizen

Eerste vakantie zonder ouders

Er komt een dag dat je zelf op vakantie wilt, zonder je ouders. Voor sommige jongeren is dat als ze 15 zijn, voor anderen pas bij 25. Vaak zie je ook dat jongeren een hele tijd nog allebei doen. Lekker (goedkoop) op vakantie met je ouders, maar ook zelf met vrienden of alleen erop uit trekken om de wereld te ontdekken.

Bij Simi Reizen boek je jongerenreizen samen met leeftijdsgenoten. We bieden uiteenlopende reizen aan voor jongeren die voor het eerst alleen op vakantie gaan. Wat een reis met Simi zo ideaal maakt is dat je als jongere al veel vrijheid hebt, maar wel iemand hebt (je Simi-host of lokale gids) die je kan helpen als het nodig is. Dat is geen babysitter, maar iemand die samen met jou ervoor zorgt dat je eerste vakantie zonder ouders ook echt een onvergetelijke reis met heel veel positieve hoogtepunten wordt.

Het maakt niet zoveel uit of je alleen van plan bent te gaan reizen of samen met vrienden. Er boeken bij Simi zowel vriendengroepen als kleine groepjes, maar ook veel jongeren gewoon zelf, zonder iemand anders. Ongeveer 55% tot 75% van iedereen die een jongerenreis bij ons boekt, doet dit alleen. Je zult dus nooit in een groep terecht komen waarin iedereen elkaar al kent.


Goede reisbestemmingen: eerste vakantie zonder ouders

Hieronder een lijstje van onze aanbevelingen voor een eerste reis zonder ouders. Natuurlijk bepaal je zelf waar je voor kiest, want dat hangt vooral ook af van wat je zoekt in je vakantie. Check trouwens ook gerust ons youtube kanaal voor wat inspiratie.

Voor de actieve vakantie: Slovenië of Frankrijk!

Voor wie tijdens de vakantie graag echt iets onderneemt raden we je aan onze actieve vakantie Frankrijk of Slovenië te overwegen. Frankrijk is een perfecte bestemming voor iedereen die voor het eerst een actieve vakantie boekt. De activiteiten zijn spectaculair met activiteiten als raften, hydrospeed en canyoning. Door de gezelligheid van de camping en het dichtbij gelegen stadje zul je je hier perfect vermaken. Daarnaast is het natuurlijk vrijwel altijd mooi weer in de zomer!

Ook Slovenië is een aanrader. Slovenië is ook een echte outdoorbestemming. Bij de campingreis Slovenië zijn verschillende activiteiten inbegrepen die voor iedereen goed te doen zijn. Je verblijft op een camping op een prachtlocatie en heel veel activiteiten waaronder canyoning en raften zijn inbegrepen bij de prijs.

Voor ouders zijn dit bestemmingen die ideaal zijn als je het toch wat spannend vind om je zoon of dochter voor het eerst alleen op vakantie te laten gaan. Er is een Simi-host aanwezig, alle instructeurs beschikken over de juiste diploma's en zowel Frankrijk als Slovenië zijn niet al te ver van Nederland weg.

Jongerenreis Slovenie
Jongeren reis Frankrijk

Op zoek naar een beetje feest? Kroatië of Spanje!

Als je een zomerkamp of jongerenvakantie zoekt met wat meer mogelijkheden om uit te gaan is Kroatië een aanrader. Op deze reisbestemming is natuurlijk ook weer onze eigen (zeer duidelijke) Simi-host aanwezig, maar is er ook zon, zee en strand. De camping bevindt zich enkele kilometers buiten de grote stad, op een gezellige plek met het strand heel dichtbij.

Kroatië is een reisbestemming voor avontuurlijke jongeren die niet in 7 sloten tegelijk lopen. We verblijven in de buurt van de een na grootste stad van Kroatië en zitten op een levendige camping aan een boulevard met kroegjes en cafeetjes. 

Ook hier geldt dat onze Simi-host er is om alles in goede banen te laten lopen. In de praktijk zijn onze reizigers gelukkig altijd erg volwassen en lukt het perfect om goede, duidelijke afspraken te maken met elkaar. Wist je trouwens dat in Kroatië tijdens onze groepsreis een groot aantal activiteiten standaard inbegrepen is?

Kroatie zomerkamp

Hoe overtuig je je ouders?

Hier wordt het altijd tricky, want ouders willen natuurlijk het liefst tot je zelf 48 bent dat je met ze mee gaat. Dat is een goed teken, maar er komt natuurlijk een tijd dat je ook zelf wilt gaan reizen en ontdekken, nieuwe mensen wilt leren kennen en een leuke jongeren vakantie wilt doen. Hieronder een paar tips die je gaan helpen bij het overtuigen van je ouders dat je volwassen genoeg bent om met leeftijdsgenoten op reis te gaan:

  1. Er is een Simi-host aanwezig. Klinkt misschien suf, maar is vooral praktisch. Ze houden een oogje in het zeil en zijn een goed argument voor je ouders om je tocht op reis te laten gaan
  2. Je leert nieuwe mensen kennen. Een groot voordeel is dat je tijdens een jongeren reis met Simi echt andere mensen leert kennen. Zelfs als je met vrienden reist zul je merken dat er in je groep nog veel meer leuke mensen zitten.
  3. Activiteiten zijn inbegrepen. Je kunt dus vooraf redelijk bepalen hoe duur je je vakantie gaat maken.
  4. Het is een goede tussenstap. Voor sommige ouders is het een prettig idee dat je niet direct alleen op vakantie gaat zonder hulp. "Wat als er iets gebeurt" is een gedachte die veel ouders stiekem wel hebben. Hoewel we bij Simi niet kunnen voorkomen dat er iets gebeurt, zijn onze Simi-hosts er wel op getraind om situaties te herkennen en bij te sturen. Dat zal je ouders zeker gerust stellen.
  5. Activiteiten worden uitgevoerd met experts. Dit is een belangrijke. Zeker in landen als Kroatië kun je niet altijd uitgaan van de kwaliteit van de aanbieders van activiteiten. Bij Simi Reizen controleren we onze partners hierop. We werken alleen samen met mensen die de juiste diploma's en vergunningen hebben.

Meer weten:

Zomerkampen
Jongeren reizen
Jongerenkampen

Alleen op vakantie student