Weten welke reis bij jou past? Doe de quiz! Sluit je aan bij avontuurlijke groepsreizen voor reizigers tussen de 18 en 32 jaar. 

Let op - er wordt volop geboekt. Stel je beslissing dus niet te lang uit. Elk jaar moeten we mensen teleurstellen die nét te lang hebben gewacht. 

Lastminute singlereizen en jongerenreizen

Laatste kans! - groepsreizen jongeren

Bij Simi Reizen heb je de keuze uit fantastische groepsreizen in ontzettend veel prachtige landen. Een ieder absoluut het ontdekken waard! Op onze social media kanalen updaten we je graag over welke jongerenreizen bijna vol zitten. Zodoende kun je je nog snel opgeven als je deze jongerenreis en reisdatum op het oog hebt en niet mis wilt grijpen. Om het nog iets overzichtelijker te maken, kun je hier een compleet overzicht vinden van alle actieve jongerenreizen met 3 plekken of minder, die binnen 3 maanden vertrekken. Wacht niet te lang met het boeken van je jongerenreis!

Laatste kans

Juli Groepsreis Reissom Plekken beschikbaar Laatste plek
13/07 Slovenië Actief € 1036,50 2
16/07 Groepsreis Marokko € 1606,50 1
voor een vrouw
18/07 Noorwegen en Zweden € 1986,50 3
22/07 Jongerenreizen Ierland € 1766,50 3
24/07 Rondreis Sri Lanka € 2836,50 3
24/07 Italië groepsreizen € 1806,50 1 voor een man
24/07 Groepsreis Costa Rica € 3466,50 1
voor een vrouw
28/07 Rondreis Sri Lanka € 2766,50 3
29/07 Slovenië Actief € 1036,50 1
voor een vrouw
31/07 Canada Only € 2966,50 2
31/07 Grand Tour of the West - USA € 2986,50 1
voor een vrouw
Augustus Groepsreis Reissom Plekken beschikbaar Laatste plek
01/08 Jongerenreizen Bali € 2966,50 1 voor een man
02/08 Groepsreis Thailand € 2626,50 1
voor een vrouw
04/08 Groepsreis Marokko € 1636,50 3
07/08 Rondreis Amerika Californië € 2856,50 1
voor een vrouw
08/08 Noorwegen en Zweden € 1986,50 3
08/08 Kroatië Deluxe € 1606,50 3
14/08 Grand Tour of the West - USA € 2936,50 2
15/08 Kroatië Deluxe € 1606,50 1 voor een man
22/08 Canada Only € 2936,50 2
30/08 Jongerenreizen Bali € 2856,50 1 voor een man
September Groepsreis Reissom Plekken beschikbaar Laatste plek
05/09 Canada Only € 2986,50 1 voor een man
11/09 Grand Tour of the West - USA € 2836,50 2

Indien het gaat om de laatste plek, dan staat in het bovenstaande schema aangegeven of de laatste plek voor een man, of voor een vrouw beschikbaar is. De reden dat we het geslacht hierbij aangeven is i.v.m. de kamerindeling. Mannen en vrouwen slapen tijdens onze groepsreizen namelijk gescheiden vanwege privacy bij het omkleden. 

Hoe snel gaan de bovenstaande groepsreizen vol?

Jongerenreizen met weinig plekken beschikbaar gaan in de meeste gevallen heel snel vol. Uiteraard kan dit per reis een beetje verschillen, maar in onze ervaring gaan de laatste plekken voor populaire reizen erg hard. Soms duurt dit enkele dagen, maar binnen enkele uren vanaf het verschijnen van het oranje bolletje op een reispagina is ook zeker geen uitzondering. Helaas kunnen we hier dus ook niet een heel specifiek antwoord op geven. Indien je zeker bent dat je mee wilt, raden we aan om je plek vast te leggen. Het is zonde als je mis grijpt omdat je misschien denkt "dat doe ik zo meteen wel even". Om deze redenen moeten we vaak meerdere mensen telefonisch teleurstellen, omdat er echt geen plekken meer vrij zijn. Maar... boek natuurlijk wel pas als je er echt zeker van bent dat je de groepsreis wilt gaan maken. 

Eén van de redenen dat de laatste plekken vaak hard gaan, is omdat meerdere mensen last minute nog een klein beetje twijfelen (bijvoorbeeld tussen twee vertrekdata), nog vrij moeten regelen of om een andere reden het plekje nog niet hebben vastgelegd. Maar deze reizigers hebben wel samen allemaal dezelfde reis en reisdatum op het oog. Gevolg: de knoop wordt last minute doorgehakt door meerdere reizigers tegelijk en de groepsreis zit snel vol.

Redenen om tijdig je jongerenreis te boeken

Uiteraard raden we je aan om je keuze voor een actieve groepsreis goed af te wegen en pas te boeken als je er zeker van bent dat je mee wilt. Maar zodra je zeker bent van je keuze, raden we je aan om je boeking echt vast te leggen. Zodoende kan niemand dat plekje meer van jou afpakken! Je hoeft je geen zorgen meer te maken dat je misschien te laat bent en kunt beginnen met het genieten van de voorpret. Een aantal redenen om tijdig te boeken:

  • Je weet waar je aan toe bent, wat jouw vakantie dit jaar gaat worden, en kunt vroeg beginnen met de voorpret!
  • Tijdig boeken is vaak voordeliger. Naarmate de vertrekdatum dichterbij komt stijgen vaak de vliegticketprijzen en deze moeten we helaas doorberekenen op de reissom. In sommige gevallen kan dit tientallen tot honderden euro's schelen. Geld dat je natuurlijk beter kunt uitgeven aan leuke souvenirs en ijsjes! 
  • Hoe vroeger iedereen boekt, hoe eerder je met je reisgenoten kennis kunt maken! Via Mijn Simi kunnen jullie enkele weken voor vertrek samen een Whatsappgroep starten. Maar, als de reis al eerder vol zit, ontvang je vaak al wat eerder je inloggegevens.

Groepsreizen Italië

Is er kans dat er nog plekken vrij komen bij een groepsreis?

Helaas werken wij niet met reservelijsten omdat de kans dat er iemand uitvalt heel erg klein is. In onze ervaring maken we dit maar zelden mee. Indien er een plekje vrij komt, geven we dit vaak aan op onze social media kanalen. We raden je aan om voor een andere vertrekdatum of groepsreis te kijken, want we willen je immers ook geen hoop geven voor iets wat waarschijnlijk niet gaat gebeuren. Tijdig boeken is het antwoord!

Wat betekenen de gekleurde bolletjes op de reispagina's?

In het onderstaande voorbeeld zie je verschillende gekleurde bolletjes staan, met gele en oranje bolletjes en de tekst 'VOL'. Dit voorbeeld is van de groepsreizen Noorwegen-Zweden die ook altijd snel vol gaan (dit was de situatie in begin mei 2022!). Wat betekenen de bolletjes precies?

  • Geel bolletje = Er zijn nog minder dan 10 plekken beschikbaar voor deze vertrekdatum.
  • Oranje bolletje = Er zijn nog slechts één, twee of drie plekken beschikbaar voor deze vertrekdatum.
  • Oranje bolletje + 'VOL' = Helaas is deze vertrekdatum vol geboekt en kun je deze reis niet meer boeken.
  • Geen bolletje = Vooralsnog voldoende plekken beschikbaar.

Tijdig boeken laatste kans groepsreizen

Populairste groepsreizen Simi Reizen

Benieuwd naar de populairste groepsreizen van Simi Reizen? Voorbeelden van groepsreizen waarvan een groot deel van de vertrekdata al vroeg in het jaar snel vol gaan zijn de groepsreis Noorwegen-Zweden, jongerenreis Costa Rica, groepsreis Italië, groepsreis Noord-Griekenland, singlereis Jordanië, groepsreizen Bali, singlereis Sri Lanka en de Canada en VS groepsreizen. In de winter moet je er heel erg op tijd bij zijn voor de groepsreizen Lapland en Winter Zweden, ook deze actieve jongerenreizen zitten vaak maanden voor vertrek al vol. Dit geeft echter niet aan dat je bij de andere groepsreizen altijd tot heel last minute kunt wachten, maar zodoende heb je wel een indicatie bij welke groepsreizen je er echt vroeg bij moet zijn.

Meer informatie