Weten welke reis bij jou past? Doe de quiz! Sluit je aan bij avontuurlijke groepsreizen voor reizigers tussen de 18 en 32 jaar. Boek je reis zodra je eruit bent - gemiddeld stijgen prijzen naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. 

Lastminute singlereizen en jongerenreizen

Singlereizen wintersport

Alleen mee gaan op wintersportreis, is dat leuk? En of dat leuk is! Op deze pagina beantwoorden wij al jouw vragen over singlereizen wintersport! Gaan bijvoorbeeld veel mensen alleen mee met een singlereis wintersport? En wat voor mensen boeken een single wintersport vakantie? Zijn er ook groepjes die deze groepsreizen wintersport boeken? Wij laten het aan je weten! Alleen op wintersport is hartstikke leuk!

Ook kun je op deze pagina direct meer informatie vinden over welke singlereizen wintersport Simi Reizen aanbiedt en waarom het leuk is om juist met Simi Reizen mee te gaan. Zo biedt het boeken van een pakketreis bijvoorbeeld ook voordelen, net als het boeken bij een reisorganisatie die is aangesloten bij de ANVR en SGR. Je reist tijdens onze singlereizen wintersport samen met met leeftijdsgenoten en ook is er altijd een Nederlandstalige Simi-host ter plekke. Later daarover meer, first things first!

Hoeveel mensen boeken een singlereis wintersport alleen?

Het kan best spannend zijn om een single wintersport groepsreis alleen te boeken. Gelukkig ben je zeker niet de enige die wellicht alleen op wintersport gaat! Gemiddeld gezien over al onze groepsreizen boekt 55% tot 75% een groepsreis alleen. Zelfs bij onze groepsreizen waarbij de minste mensen solo reizen, reist altijd minimaal 40% alleen. Dat is natuurlijk een hele fijne gedachte als je een single wintersport groepsreis alleen boekt! 

Wat voor mensen boeken een single wintersport vakantie?

Mensen die een mooie wintersport groepsreis willen ondernemen, dat is geen verrassing natuurlijk. Bij de Oostenrijk groepsreis gaat het om mensen van alle ski- en snowboardniveau's. Bij de Slovenië groepsreis gaat het om mensen die nog niet eerder hebben geskied of alles willen opfrissen. Dat is ook direct het grootste verschil tussen deze twee single reizen wintersport.

Daarnaast boeken mensen een skivakantie bij Simi Reizen als ze open staan voor nieuwe contacten en vriendschappen. Specifiek gekeken naar alleenreizenden gaat het om mensen die iets nieuws willen proberen, niet dezelfde reisinteresses delen met hun vrienden, niet gelijktijdig vrij kunnen krijgen of als vrienden al andere plannen hebben, zoals een reis met familie. En dat komt vaker voor dan je misschien denkt.

singlereizen wintersport slovenie

Reizen er ook groepjes mee met single reizen wintersport?

Zeker. Eerder vertelden we al dat dat gemiddeld gezien 55% tot 75% van de reizigers alleen reist. De overige procenten zijn mensen die samen reizen met één of meerdere vrienden. Maar ook deze mensen boeken bewust een groepsreis en staan dus open voor nieuwe contacten! Echt grote groepen samenreizenden komen zo goed als nooit voor tijdens onze singlereizen wintersport. De groepen bestaan in bijna alle gevallen uit niet meer dan 4 personen. Dit biedt een fijne variatie in de groepen van de singlereizen wintersport.

Alleen op wintersport tips

 • Fijn om te weten is dat bijna iedereen 'last' heeft van een beetje gezonde spanning. Zowel de mensen die alleen op wintersport gaan als mensen die met een groepje reizen tijdens een single wintersport. De sfeer zit er altijd vanaf de eerste dag al goed in. Sowieso hebben jullie de soort groepsreis al als gezamenlijke interesse. We horen vaak van mooie vriendschappen die ontstaan tijdens onze groepsreizen.
 • Omdat je tijdens de single wintersport Oostenrijk en tijdens de single wintersport Slovenië met minimaal 19 andere reisgenoten samen reist, zijn de groepen groot genoeg om ervoor te zorgen dat er altijd wel mensen tussen zitten waarmee je het goed kunt vinden. Sterker nog, we hebben nog nooit berichten vernomen van mensen die het met helemaal niemand konden vinden.
 • Je kunt voorafgaand de single wintersport online kennismaken met je reisgenoten door je telefoonnummer achter te laten in Mijn Simi. Zodoende kunnen jullie samen een Whatsapp groep aanmaken en zul je merken dat de spanning al een stukje minder is! Ook leuk is het voorstellen van een gezamenlijk uitje alvorens de single wintersport vakantie plaats zal vinden. 
 • Je zit eventjes in de bus naar bestemming. Veel reizigers vinden het leuk om onderweg te 'speed daten'. Niet letterlijk daten, maar daarbij bedoelen we dat je regelmatig van stoel wisselt om nieuwe mensen te leren kennen. Als je bent aangekomen heb je een groot deel van de groep daardoor al kunnen spreken!

skireizen singlereizen wintersport

Welke single reizen wintersport kan ik boeken?

Bij Simi Reizen heb je de keuze uit een ruim aanbod winterse groepsreizen. Zo kun je bijvoorbeeld winterse activiteiten ondernemen in Zweden en Noorwegen en heb je ook de keuze uit twee echte wintersport groepsreizen. Hieronder geven we meer in een notendop informatie over deze twee groepsreizen in Slovenië en Oostenrijk.

Zell am See / Oostenrijk wintersport vakantie

 • Skiën of snowboarden tijdens de wintersportreis Oostenrijk, ongeacht van welk niveau je hebt
 • Evt. tegen een meerprijs lessen bij te boeken
 • 10-daagse busreis
 • Tijd om te après-skiën
 • Overnacht in een appartement
 • Incl. rodelbaan of sleeën
 • Zowel leuk als je alleen op wintersport gaat of als je samen wilt reizen

Ski- en snowfun Slovenië 

 • Leren skiën tijdens de ski- en snowfun reis Slovenië, dus echt voor beginners of mensen die het willen opfrissen
 • 10-daagse busreis
 • Inclusief 12 uur skiles, incl. voor deze dagen skipas, skihuur, skischoenen, skistokken
 • Overnacht in een hotel in Italië (te vergelijken met een hostel)
 • Incl. après-ski middag met lokale dj, sneeuwschoentocht, wellness, nachtsleeën, introductieronde sledehonden, winters hoogteparcours en excursiedag Kranjska Gora en Zelenci natuurreservaat
 • Zowel leuk als je alleen op wintersport gaat of als je samen wilt reizen 

Gecombineerde singlereizen wintersport

Als je met Simi Reizen mee gaat met een single wintersport vakantie, dan reis je samen met leeftijdsgenoten. Bij Simi Reizen is er sprake van twee leeftijdsgroepen: de 18-25 jarigen groep en de 24-32 jarigen groep. Bij sommige reizen, zoals een aantal zomerse campingreizen, verblijven deze groepen apart van elkaar op locatie.

Bij de meeste groepsreizen, waaronder ook alle winterse groepsreizen van Simi vallen, reizen deze twee groepen standaard gecombineerd. Je reist dus samen met leeftijdsgenoten tussen de 18 en 32 jaar. Mocht leeftijd erg belangrijk voor je zijn, is het fijn om te weten dat we nooit terugkoppeling krijgen over dat het leeftijdsverschil te groot zou zijn. We horen juist dat mensen dit een fijne variatie vinden en vaak niet eens weten hoe oud de anderen zijn.

Daarnaast bepaal je natuurlijk zelf met wie je de accommodatie deelt en met wie je meer of minder om gaat. Uiteraard mag je natuurlijk bij ons informeren naar de groepssamenstelling van een specifieke reisdatum die je op het oog hebt van een single wintersport reis.

Waarom single wintersport met Simi?

Een aantal leuke weetjes:

 • Je reist samen met leeftijdsgenoten, en je bent dus lang niet de enige die alleen op wintersport gaat.
 • Vervoer en accommodatie zijn altijd inbegrepen bij onze groepsreizen. Je weet dus waar je aan toe bent. Onder het tabje inbegrepen op de reispagina kun je alle informatie vinden.
 • Je hoeft zelf weinig meer te regelen en ontvangt van ons handige vertrekinformatie met reistips. Zelfs een suggestie paklijst staat al voor je klaar!
 • Standaard is een gezellige Nederlandstalige Simi-host aanwezig tijdens de single wintersport vakantie, zowel bij de Oostenrijk single wintersport als de Slovenië single reizen wintersport.
 • Je reissom is gegarandeerd door de SGR.
 • Je geniet van de voordelen van een pakketreis; wij zijn verantwoordelijk voor repatriëring indien noodzakelijk en om je hulp en bijstand te verlenen waar nodig.
 • Simi Reizen is aangesloten bij de ANVR en lid van het Calamiteitenfonds.
 • Simi Reizen valt al jaren in de prijzen. M.u.v. van 2018 winnen we sinds 2015 al jaarlijks de Reisgraag Award vanwege de mooie reviews die we ontvangen van onze klanten. Ook hebben we diverse jaren de ReisOrakel jaarprijs gewonnen. Reviews kun je bekijken op de website van Reisgraag en ReisOrakel.

Wintersport vakanties Oostenrijk 

Hierboven kon je al het een en ander lezen over de single wintersport vakantie in Oostenrijk. Wil je hier meer uitgebreide informatie over lezen, net als leuke tips en weetjes? Bekijk dan onze uitgebreide pagina over wintersport vakanties Oostenrijk! Hieronder kun je ook een aantal linkjes naar handige uitgebreide artikelen vinden van onze single reizen wintersport.

Meer lezen over single reizen wintersport