Weten welke reis bij jou past? Doe de quiz! Sluit je aan bij avontuurlijke groepsreizen voor reizigers tussen de 18 en 32 jaar. 

Let op - er wordt volop geboekt. Stel je beslissing dus niet te lang uit. Elk jaar moeten we mensen teleurstellen die nét te lang hebben gewacht. 

Lastminute singlereizen en jongerenreizen

Samen reizen

Ongeveer de helft van onze reizigers reist alleen, de ander helft reist samen met een vriend of vriendin, een groepje vrienden of met zijn/haar partner. Natuurlijk wil je tijdens je vakantie dan ook samen een tent delen op de camping. Dat is uiteraard geen enkel probleem, het enige wat je hoeft te doen is bij je boeking even aangeven dat je samen reist. Wij zorgen dan dat jullie samen in een tent terecht komen. Reis je als stel? Op elke campinglocatie zijn een beperkt aantal 2-persoonstenten beschikbaar, jullie kunnen samen slapen indien er voldoende koepeltentjes aanwezig zijn.

Samen reizen, apart boeken

Het is bij Simi Reizen niet mogelijk om een groepsboeking in te voeren. We hebben hiervoor gekozen omdat er anders altijd iemand binnen een groepje alles moet regelen, inclusief de betalingen. Het is net zo makkelijk om allemaal het boekingsformulier in te vullen en zelf zorg te dragen voor de betaling. Dit zorgt er ook voor dat we alle reisinformatie goed en tijdig bij de juiste personen kunnen krijgen.

Wanneer boeken?

Sommige van onze reizen zitten snel vol, voor andere jongerenreizen kun je nog heel laat boeken. Zo zijn bijv. de rondreizen Bulgarije en de Kroatië reizen de vakanties die vaak al vroeg geboekt worden, terwijl onze reizen naar Frankrijk veel meer lastminute boekingen krijgen. Als je zeker wilt zijn van een plekje op een specifieke datum raden we je echter wel aan vroeg te boeken. De aanbetaling van 25% van de reissom voldoe je dan direct, het restantbedrag dient 42 dagen voor vertrek binnen te zijn.

Veelgestelde vragen van mensen die samen reizen:

  1. Wij willen graag samen in een tent, kan dat?
    Ja hoor, als je samen reist en dit aangeeft bij boeking zorgen wij dat je in dezelfde tent terecht komt. Reis je met 2 personen, dan kan het in de drukste weken zijn dat er nog 2 andere personen in dezelfde tent slapen. Buiten de hoogseizoensweken kunnen we dit flexibeler invullen. Voor stelletjes hebben we een beperkt aantal 2-persoons koepeltentjes beschikbaar. Je kunt dan samen een tent delen mits deze beschikbaar zijn. Stelletjes hebben hierbij voorrang, omdat in de vierpersoonstenten mannen en vrouwen gescheiden slapen.
  2. Hoe moeten we boeken?
    Het enige dat je hoeft te doen is bij boeking aan te geven dat je samen reist, je geeft hierbij de naam van je medereiziger door in het veld bijzonderheden. Slechts 1 van de reizigers hoeft dit aan te geven overigens.
  3. Is er ook tijd om dingen samen te doen?
    Hoewel je een groepsvakantie boekt is er natuurlijk tijd genoeg om ook zelf samen met je vrienden dingen te ondernemen. Je hoeft echt niet de hele dag gezellig bij de groep te zijn. In onze ervaring is het trouwens vaak zo dat uiteindelijk toch wel heel veel met de hele groep gedaan wordt, maar je kan rustig zelf dingen plannen en ondernemen.

Vriendengroepen en groepjes

Ook als vriendengroep kun je bij Simi prima terecht. Als jullie bij boeking aangeven "bij elkaar te horen", dan zorgen wij ervoor dat jullie natuurlijk ook samen terecht komen. Houd er wel rekening mee dat je een groepsreis boekt, dus we gaan er wel vanuit dat je als vriendengroep ook zin hebt om nieuwe mensen te leren kennen natuurlijk, maar je hebt binnen het programma ook genoeg tijd om zelf dingen te ondernemen met je vrienden.

Samen reizen als stelletje

Als je een relatie hebt, wil je natuurlijk ook tijd voor jezelf en elkaar hebben tijdens je vakantie. Toch is een groepsreis geen slechte keus. Je komt in contact met anderen, leert veel nieuwe mensen kennen, maar hebt ondertussen ook genoeg tijd om zelf van alles te ondernemen. Vaak is het op de campinglocaties mogelijk om als stelletje een eigen tweepersoons koepeltentje te krijgen, mits beschikbaar. Op de meeste van onze andere reisbestemmingen is het niet mogelijk om als stelletje een eigen kamer te krijgen. Bij de meeste rondreizen slaap je in een drie- of vierpersoonskamer, waar mannen en vrouwen gescheiden slapen. We kunnen daarom nooit voorafgaand de reis garanderen dat je als stel een kamer kunt delen. Natuurlijk kun je wel ter plaatse met de groep en/of lokale gids/Simi-host overleggen wat hierin mogelijk is. 

Meer weten over:

Jongerenreizen Kroatië
Rondreizen
Singlereizen
Jongerenreis
Campingreizen