Weten welke reis bij jou past? Doe de quiz! Sluit je aan bij avontuurlijke groepsreizen voor reizigers tussen de 18 en 32 jaar.

Samen reizen

Samen reizen

Ongeveer de helft van onze reizigers komt alleen, de ander helft reist samen met een vriend of vriendin, een groepje vrienden of met de partner. Natuurlijk wil je tijdens je vakantie dan ook samen een tent delen. Dat is uiteraard geen enkel probleem, het enige wat je hoeft te doen is bij je boeking even aangeven dat je samen reist. Wij zorgen dan dat jullie samen in een tent terecht komen.

Samen reizen, apart boeken

Het is bij Simi Reizen niet mogelijk om een groepsboeking in te voeren. We hebben hiervoor gekozen omdat er anders altijd iemand binnen een groepje alles moet regelen, inclusief de betalingen. Het is net zo makkelijk om allemaal het boekingsformulier in te vullen en zelf zorg te dragen voor de betaling. Dit zorgt er ook voor dat we alle reisinformatie goed en tijdig bij de juiste personen kunnen krijgen.

Over de leeftijdsgroepen

Zoals je op onze site kunt zien, hebben we al onze jongerenreizen en actieve vakanties opgedeeld in leeftijdsgroepen. Als mensen samen boeken echter, gebeurt het natuurlijk regelmatig dat de ene deelnemer net 18 is, terwijl de ander dan net 19 of 20 is. Dat is voor ons geen enkel probleem, jullie geven je dan beiden op bij dezelfde leeftijdsgroep. Je mag hierbij gewoon zelf kiezen welke leeftijdsgroep je het meest prettig lijkt.

Afhankelijk van de deelnemersaantallen kan het daarnaast ook nog zo zijn dat een actieve vakantie gecombineerd wordt. Hoewel we dit zo min mogelijk proberen te doen, kan dat niet altijd. Mochten we de reis toch combineren, dan krijg je dit in "Mijn Simi" te zien. Je kunt aan de hand hiervan je reis kostenloos omboeken of annuleren, maar in de praktijk merken we dat leeftijd helemaal niet zo belangrijk is als je eenmaal op vakantie bent.

Sommige jongerenreizen bieden we alleen aan voor specifieke leeftijden. Dit geldt bijvoorbeeld voor de survival vakanties in de Ardennen, maar ook voor onze zomerkampen in Tsjechie. De jongerencruise in Kroatie is juist weer beschikbaar vanaf 19 jaar. Zo matchen we ons reisaanbod aan specifieke leeftijdsgroepen.

Wanneer boeken?

Sommige van onze reizen zitten snel vol, voor andere jongerenreizen kun je nog heel laat bijboeken. Zo zijn de rondreizen Noorwegen en Zweden en de vakanties naar Kroatie reizen die vaak al vroeg geboekt worden, terwijl onze reizen naar Frankrijk veel meer lastminute boekingen krijgen. Als je zeker wilt zijn van een plekje op een specifieke datum raden we je echter wel aan vroeg te boeken. De aanbetaling van 25% van de reissom voldoe je dan direct, het restant hoeft pas 14 dagen voor vertrek binnen te zijn.

Veelgestelde vragen van mensen die samen reizen:

  1. Wij willen graag samen in een tent, kan dat?
    Ja hoor, als je samen reist en dit aangeeft bij boeking zorgen wij dat je in dezelfde tent terecht komt. Reis je met 2 personen, dan kan het in de drukste weken zijn dat er nog 2 andere personen in dezelfde tent slapen. Buiten de hoogseizoensweken kunnen we dit flexibeler invullen.
  2. Hoe moeten we boeken?
    Het enige dat je hoeft te doen is bij boeking aan te geven dat je samen reist. Slechts 1 van de reizigers hoeft dit aan te geven overigens.
  3. Is er ook tijd om dingen samen te doen?
    Hoewel je een groepsvakantie boekt is er natuurlijk tijd genoeg om ook zelf samen met je vrienden dingen te ondernemen. Je hoeft echt niet de hele dag gezellig bij de groep te zijn. In onze ervaring is het trouwens vaak zo dat uiteindelijk toch wel heel veel met de hele groep gedaan wordt, maar je kan rustig zelf dingen plannen en ondernemen.

Vriendengroepen en groepjes

Ook als vriendengroep kun je bij Simi prima terecht. Als jullie bij boeking aangeven "bij elkaar te horen", dan zorgen wij ervoor dat jullie natuurlijk ook samen terecht komen. Houd er wel rekening mee dat je een groepsreis boekt, dus we gaan er wel vanuit dat je als vriendengroep ook zin hebt om nieuwe mensen te leren kennen natuurlijk, maar je hebt binnen het programma ook genoeg tijd om zelf dingen te ondernemen met je vrienden.

Samen reizen als stelletje

Als je een relatie hebt, wil je natuurlijk ook tijd voor jezelf en elkaar hebben tijdens je vakantie. Toch is een groepsreis geen slechte keus. Je komt in contact met anderen, leert veel nieuwe mensen kennen, maar hebt ondertussen ook genoeg tijd om zelf van alles te ondernemen. Op de meeste van onze reisbestemmingen is het mogelijk om als stelletje een eigen tent of kamer te krijgen (afhankelijk van de locatie en het type accommodatie). Een aanrader is ook om eens te kijken naar een appartement Kroatie. Je neemt dan wel deel aan het reisprogramma, maar hebt ook veel privacy tijdens deze reis.

Meer weten over:

Jongerenreizen Spanje
Rondreizen
Singlereizen
Jongerenreis