Frankrijk deze zomer? Zo ziet dat eruit!

Frankrijk deze zomer? Zo ziet dat eruit!

Lange tijd leek het of we onze groepsreizen Frankrijk deze zomer niet zouden kunnen uitvoeren. Inmiddels is de situatie echter dusdanig verbeterd dat Frankrijk de grenzen geopend heeft en het grootste deel van de beperkende maatregelen rondom Corona hebben afgebouwd. Natuurlijk blijven er enkele beperkingen overeind, vergelijkbaar met hoe het in Nederland gaat. 

In dit artikel leggen we je uit hoe je zomer naar Frankrijk er waarschijnlijk uit gaat zien. Focus je echter niet teveel op alleen de beperkingen, maar vooral ook op wat wel kan, dat is bijna 99% van "normaal". En: GENIET!

Actie en avontuur in de Franse Alpen!

Hier verandert weinig. Activiteiten kunnen gewoon uitgevoerd worden.

Natuurlijk gelden bij activiteiten weer wat extra regels met betrekking tot hygiëne, maar alles kan uitgevoerd worden. Voor de transfers zal het wat meer plannen worden, maar ook hier gelden tegen de tijd dat onze groepsreizen vertrekken buiten de mondkapjes geen gekke beperkingen. 

Frankrijk Actief

Wat is open?

 • Supermarkten
 • Restaurants (mondkapje voor verplaatsing binnen restaurant, bv. toiletbezoek)
 • Café's
 • Zwembaden
 • Zwemmeertje - open
 • Sanitair op de camping is open

Op de camping

In Frankrijk geldt een onderlinge afstand van 1 meter. Dat geldt niet specifiek tijdens activiteiten, wel op de camping. We hebben het niet zelf bedacht zullen we maar zeggen... 

In de praktijk geven onze lokale partners aan dat eigenlijk alles wel weer normaal functioneert. Op een terras mag je met maximaal 10 personen zitten. 

Op de camping slaap je ofwel in een tent voor vier personen met 2 personen ofwel in een eenpersoonstent. Als dit verder versoepeld is verblijf je gewoon met drie of vier personen in een tent, net als anders. 

Frankrijk actief

In de touringcar

In de touringcar geldt op dit moment een verplichting tot het dragen van mondkapjes. We hebben geblindeerde ramen in de bus, dus het is niet zo dat je direct een boete kunt verwachten als je even je mondkapje af hebt. Onze reisleiders zullen je wel wijzen op de verplichting, maar zijn geen handhavers. We roepen iedereen op zijn gezond verstand te gebruiken. 

Voor je de touringcar in gaat zal de buschauffeur vragen of je klachten hebt. Voor de hele reis geldt: blijf thuis bij klachten, maar dit geldt eigenlijk altijd al natuurlijk. 

Wil je een overzicht van singlereizen

Als iedereen een beetje meewerkt....

Kunnen we onze actieve vakanties redelijk normaal uitvoeren. Het is even afwachten wanneer het maximum van 10 personen losgelaten wordt, maar Frankrijk heeft laten zien dat ze snel handelen. Houd er rekening mee dat onze reisleiding geen politie-agent is. Ze zullen je uitleg geven over geldende regels en zullen je ongetwijfeld wel eens helpen herinneren, maar ze zijn geen kleuterjuffen. We verblijven in een klein stadje waar alles alweer normaal zijn gang gaat.

Wat onze locals zeggen

We werken al 8 jaar in Frankrijk samen met dezelfde mensen en dezelfde camping. Ze geven allemaal aan dat inmiddels de situatie in het stukje Frankrijk waar wij zitten (Guillestre) weer normaal verloopt. Een meter onderlinge afstand is niet altijd even leuk, maar wel heel werkbaar natuurlijk. 

Wel of niet naar Frankrijk deze zomer?

Dit is de keus die je echt zelf moet maken. Wij zijn er klaar voor om je een onvergetelijk leuke outdoorvakantie te bezorgen. We houden rekening met alle voorzorgsmaatregelen en zorgen ervoor dat we goed op de hoogte zijn. Daarnaast boek je een pakketreis. Dat heeft voor jou als reiziger het grote voordeel dat Simi Reizen verregaand verantwoordelijk voor je is, bijvoorbeeld met betrekking tot repatriëring. Het is onze taak om iedereen in geval van nood veilig thuis te brengen. 

Nog wat tips:

 • Vergeet je mondkapjes niet. In winkels kan gevraagd worden ze op te zetten (gebeurt in de praktijk zelden hebben we gehoord)
 • Check je reisverzekering en de dekking voor medische kosten.
 • Je reguliere zorgverzekering vergoedt ook medische kosten in het buitenland, omgerekend naar Nederlandse tarieven. Een aanvullende reisverzekering is dus aan te raden altijd. 
 • Op het moment dat er iets wijzigt, zal Simi Reizen je informeren. In onze algemene voorwaarden staan je rechten en plichten uitgebreid opgeschreven. Voor ons geldt dat we zo goed mogelijk voor je zullen zorgen en alle hulp en bijstand verlenen die nodig is. 
 • GENIET!!!! Vergeet niet dat het "gewoon" vakantie is. Focus je dus niet op wat een beetje irritant is, maar focus je op alle dingen die gewoon horen bij een topvakantie. Je bepaalt voor een groot deel ook zelf hoe leuk je vakantie gaat zijn. 
terug naar blogs