Groepsreizen Tanzania en Zanzibar

Groepsreizen Tanzania en Zanzibar

Verre groepsreizen

Met meer en meer reisbestemmingen buiten Europa kan Tanzania eigenlijk niet ontbreken in het reisaanbod. Tanzania heeft ruim 63 miljoen inwoners en is meer dan 22 keer zo groot als Nederland. Tanzania staat vooral bekend als perfecte plek om wildlife te spotten met bekende gebieden als de Serengeti en met de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro, een veelzijdig vakantieland. 

Je boekt bij Simi een 16-daagse rondreis door Tanzania, eindigend op het tropische Zanzibar. In dit artikel gaan we iets dieper in op de plekken die je tijdens deze single reizen gaat bezoeken. 

Wat houdt een groepsreis Tanzania bij Simi eigenlijk in?

Als je voor een groepsreis met Simi kiest, reis je uitsluitend met mensen tussen de 18 en 32 jaar oud. Dat zorgt ervoor dat je altijd terecht komt in een actieve groep mensen waar niemand echt oud is. Wel zo prettig, want we stemmen het reisprogramma dus ook af op jonge, avontuurlijk ingestelde mensen. 

Bij Simi boek je altijd een volledige reis, dus inclusief de retourvlucht. Groot voordeel is dat je vooraf weet waar je aan toe bent én dat je, als je tijdig boekt, altijd samen met je reisgenoten vliegt. Nadeel? Je kunt niet afwijken van de reisduur. Je boekt het hele pakket dus als kant en klare reis. 

Bij alle reizen zijn ook excursies gewoon inbegrepen. Niks zo vervelend als continu nog moeten bijbetalen voor dingen waarvan je vooraf al weet dat je ze wilt doen. Een leuke manier om de prijzen goedkoop te laten lijken, maar vaak komt er dan nog een hoop bij aan verborgen kosten. Niet onze stijl. 

Hoogtepunten van Tanzania waar je met Simi terecht komt! 

Deze groepsreis begint in Dar es Salaam, waar we een welkomstdiner krijgen. Tijdens dat diner maken we kennis met onze gidsen en krijgen we de belangrijkste instructies voor de reis te horen. 

Van hieruit vertrekken we naar de Usambara Mountains. 

De Usambara Mountains

Een stuk rijden vanaf Dar es Salaam, maar een fantastische bergketen waar we een aantal dagen doorbrengen. We maken een kortere en een langere trektocht in dit gebied. Dit hele gebied is ongerept en vrij onbekend, maar de hele bergketen is bedekt met tropische bossen en is vooral voor veel vogelstoorten een populaire plek. 

Als je op de goede plek bent kun je de imposante Kilimanjaro zien liggen achter de grasvlaktes van het Mkomazi Nationaal Park. De kleurrijke dorpjes die je onderweg tegen komt maken de start van je rondreis compleet. 

Vogels usambara mountains

Mkomazi National Park

Tijd om op zoek te gaan naar wilde dieren! Met ruim 80 verschillende soorten zoogdieren en ruim 400 soorten vogels kijk je hier je ogen uit. Dit is je kans om onder andere zebra's, olifanten, giraffes, leeuwen, buffels en luipaarden in het wild te spotten. Hoewel een deel van de zoogdieren met name 's avonds en 's nachts op pad gaan, blijven er genoeg imposante dieren over om te kunnen spotten. 

Houd er wel rekening mee dat het om wilde dieren gaat. We kunnen geen enkele garantie geven van welke dieren je gaat tegenkomen. Wil je die zekerheid wel? Dan is een bezoekje aan Artis aan te raden ;-) Nee hoor, in de praktijk weten rangers vaak prima welke gebieden regelmatig door welke dieren worden bezocht. De kans is dus klein dat je helemaal niks tegen zult komen. 

We brengen hier trouwens ook een bezoekje aan een Zwarte Neushoorn opvang. Dit educatieve bezoekje is vooral bedoeld om je een klein beetje inzicht te geven in de gevaren van stroperij en hoe moeilijk het is om het een halt toe te roepen. Toerisme is een manier om lokale bevolkingen de kans te geven hun eigen welvaart op te bouwen en zodoende kunnen leren dat levende dieren meer geld opleveren dan dode. 

De indrukwekkende berg Kilimanjaro

Tanzania herbergt de hoogste berg van het continent Afrika: de Kilimanjaro. Deze berg is bijna 5.900 meter hoog. Doordat het een relatief eenvoudige berg is om te beklimmen is deze erg populair bij wandelaars. Je doet dan een meerdaagse trektocht naar de top. Die moet je niet onderschatten overigens, het is door de hoogte altijd een heftige tocht. 

We gaan met de Simi reis niet de Kilimanjaro beklimmen, maar maken wel een prachtige bergtocht naar het eerste kamp van de klimmers die de Kilimanjaro gaan beklimmen op ongeveer 3000 meter hoogte. Een pittige wandeling, maar als je gewoon rustig op je gemak doorloopt voor vrijwel iedereen goed te doen. 

De trekking van vandaag is niet verplicht, maar natuurlijk wel een echt unieke ervaring. We raden je dus zeker aan om aan de wandel te gaan en gewoon lekker mee te gaan. 

Napuru tropisch regenwoud

Omdat Tanzania erg veelzijdig is en niet alleen savannen heeft zoals mensen wel eens denken, willen we je tijdens deze single reis alles wel laten zien. Het tropische woud waar we doorheen trekken leent zich goed voor een heerlijke wandeltocht.

We maken een trekking door het regenwoud van 6 tot 7 uur in totaal. Er zijn verschillende lokale stammen die in dit gebied wonen. We bezoeken de Napuru waterval waar je even kunt afkoelen. De waterval zelf is wel bekend als toeristische plek, maar de trekking die we in het gebied doen geeft je een heel andere unieke ervaring. 

De verschillende wandeltochten en trekkings in Tanzania

Zoals je kunt lezen zijn er tijdens deze groepsreis verschillende wandelingen en trektochten. Sommigen daarvan zijn wat pittiger, anderen zijn wat makkelijker. Behalve goede wandelschoenen is het vooral van belang om je energie te verdelen en rustig stap voor stap te gaan. Het moet dan voor iedereen goed te doen zijn. De afstanden die we afleggen zijn niet enorm, maar je bent wel in een tropisch werelddeel. 

Serengeti wildlife

Hoogtepunt: Serengeti National Park

Het meest bekende Nationale Park in Tanzania is ongetwijfeld het Serengeti National Park. Van cheeta's tot giraffen en van zebra's tot leeuwen: het Serengeti National Park heeft een enorme verscheidenheid aan wildlife. Het is ook een van de beter beschermde Nationale Parken dankzij de inkomsten vanuit toerisme. Het Serengeti NP is vooral bekend vanwege de migratie van miljoenen dieren elk jaar. De eindeloze grasvlaktes en de typische bomen die door de wind worden gevormd, spreken tot de verbeelding en zijn typisch wat je je indenkt bij een safari. 

Natuurlijk staan verschillende game drives op het programma waarbij we gaan proberen wilde dieren te spotten. Voor mensen die gek zijn op fotografie is deze groepsreis ook een echte aanrader. Zowel landschapsfotografie als de fotografie van dieren is heel goed mogelijk. 

Eindigen in Zanzibar

Zanzibar is de plek waar we je groepsreis Tanzania en Zanzibar afsluiten. Behalve een citytour met gids hebben we hier niet zoveel gepland staan. Zo heb je tijd om zelf dingen te ondernemen, te genieten van activiteiten die je kunt ondernemen of natuurlijk lekker bijkomen van twee intensieve weken op het strand. 

Zanzibar SImi

Maar, reist iedereen single dan? Of reizen er juist groepjes mee?

Verreweg de meeste van onze groepsreizen wordt geboekt door alleen reizende mensen. Niet per se single, maar dat is ook niet heel relevant. Reken op ongeveer 70% reizigers die alleen boeken en ongeveer 30% die samen met een ander geboekt hebben. Onthoud wel dat er niemand in de wereld is die een groepsreis gaat boeken op het moment dat ze geen zin zouden hebben om nieuwe mensen te leren kennen. Iedereen die een Simi groepsreis boekt heeft een open houding en vindt het juist leuk om samen een avontuur te beleven. Doordat excursies altijd gewoon bij je reissom in zitten kennen reizigers elkaar na zo'n groepsreis dan ook vaak erg goed. 

Waarom zijn deze groepsreizen relatief duur? 

Een goede vraag, zeker als je kijkt naar de accommodaties tijdens deze reis die vaak niet eens extreem luxe zijn. Veel heeft te maken met vraag en aanbod. Tanzania is vanwege het beperkte aanbod van accommodatie gewoon erg duur. Veel van de Nationale Parken vragen hoge entreekosten die afgestemd zijn op het budget van toerisen. Opzich prima, want zo komt er in de lokale economie ook geld beschikbaar. 

Wil je een goedkopere groepsreis, dan zijn de groepsreizen Thailand of groepsreizen Sri Lanka mogelijk ook interessant voor je.