Groepsreizen Toscane Italië: welke kies jij?

Groepsreizen Toscane Italië: welke kies jij?

Groepsreizen Europa Singlereizen Tips en adviezen

Een groepsreis Italië, dat is wel wat voor jou als je houdt van de hele vakantie lekker eten, een zonnetje op je bol, culturele excursies en lekkere wijntjes drinken. Italianen hebben een relaxte levensstijl en de relaxte vibe zul je ook tijdens je singlereis Italië merken. La dolce vita!

In 2023 kun je kiezen uit twee leuke groepsvakanties in Italië. We je mee naar de prachtige regio Toscane. Een populaire regio dat bekend staat om de schilderachtige landschappen, de wijnproductie, traditionele Italiaanse gerechten, mooie stranden en steden vol cultuur en gezelligheid. Tijdens beide Italië jongerenreizen staan weer andere excursies op het programma waarbij je Toscane op z'n best ontdekt. In deze blog vertellen we je meer over deze twee singlereizen Italië en kom je erachter welke van deze twee vakanties Italië het beste bij je past!

Groepsvakanties Italië

Jongerenreizen Italië Montecatini

De 9-daagse Italië groepsreis in Montecatini staat voor het ontdekken van prachtige steden, relaxen in de mooie stad Montecatini, het ontdekken van de Italiaanse cultuur en gezelligheid. Voor deze groepsreis Italië nemen we het vliegtuig naar Florence of Pisa, dit doen we standaard met één overstap. Als je tijdig boekt reis je samen met je groepsgenoten, zeker doen dus! Hier aangekomen wordt je opgehaald en naar het hotel in Montecatini Terme gebracht, waar we de hele week zullen verblijven.

Montecatini heeft een ideale ligging in Toscane, waardoor je veel kunt bezoeken maar wel op dezelfde plek kunt verblijven. Dat scheelt weer sjouwen met koffers! Tijdens deze Italië jongerenreis reis je samen met 18 tot 32 jarigen. We slapen op tweepersoonskamers, waarbij je zelf mag beslissen met wie van je reisgenoten je graag een kamer deelt.

Bij je reissom zijn in 2023 15 leuke excursies inbegrepen:

  • Een gegidste rondleiding door Florence
  • Een bezoek aan een adventure park, waar je gaat suppen in een canyon OF gaat voor yoga in het bos (welke activiteit het wordt is bekend ter plaatse)
  • Een wandeling bij de vallei van Lima, inclusief lunch met gegrild vlees en het zien van de Ponte Sospeso brug
  • Een rondleiding bij een Italiaanse boerderij inclusief Italiaanse kookcursus. En uiteraard proeven we wat we gemaakt hebben!
  • Een bezoek aan de Tettuccio Spa in Montecatini inclusief aperitief
  • Een wandeling naar Montecatini Alto (het oude stadsgedeelte) 
  • Een rit met het bijzondere rode treintje van Montecatini Alto naar Montecatini Terme
  • Een fietstocht door het reservaat van Padule di Fucecchio, inclusief een stop met een typisch Toscaanse snack
  • Een bezoek aan een thermaal bad
  • Een gegidste rondleiding door Pisa
  • Een gegidste rondleiding door Volterra
  • Een hike over de heuvels bij Stignano met bierproeverij
  • Een bezoek aan Monte Carlo
  • Een wandeling naar een hekseneik met een bijzondere geschiedenis
  • Een bezoek aan Lucca met bezoek aan een Italiaanse wijnkelder met proeverij

Singlereizen Italië Montecatini

Het programma van deze groepsreis is voller dan het programma van de Italië strandvakantie. Het is maar net hoe je graag je vakantie wilt besteden. Wil je lekker veel zien en doen? Dan is deze Italië groepsreis wat voor jou. Ondanks dat we verblijven op één locatie heeft het alle elementen van een rondreis. Wil je liever diverse leuke dingen doen maar ook genieten van het strand en vrije tijd voor een beetje een eigen planning? Bekijk dan zeker de Italië strandvakantie hieronder!

Strandvakantie Italië jongeren

De 11-daagse strandvakantie Italië staat voor gezelligheid, kamperen, relaxte stranddagen en culturele en actieve excursies. Met de bus reis je af naar een heerlijke camping aan de Toscaanse kust, gelegen aan het strand en in een mooi dennenbos. Op de camping splitsen de 18-25 en 24-32 leeftijdsgroepen zich op en zit je samen met leeftijdsgenoten in een groep. We slapen in vierpersoonstenten met stapelbedden.

Op de camping hebben we de gelegenheid om te koken, maar is er eventueel ook een restaurant aanwezig met een buitenterras. Daarnaast beschikt de camping over onder andere een zwembad met parasols en ligstoelen, een klein supermarktje, een pinautomaat, een voetbalveld en een volleybalveld. Een heerlijke locatie dus om je vakantie te vertoeven! 

Bij je reissom zijn 6 leuke excursies inbegrepen:

  • Een bezoek aan een olijfboerderij inclusief fietshuur om hier te komen
  • Een windsurfles en stand up paddling, waarbij we ook samen een groot SUP-board uitproberen waar 10 mensen op kunnen
  • Een Simi Summer Party op de camping in het thema outdoor 
  • Een dagexcursie naar Siena: je OV-tickets zijn inclusief en in Siena krijg je vrije tijd (de Simi host geeft je leuke suggesties)
  • Een bezoek aan een Aqua Village voor een dag vol waterpret
  • Een dagexcursie per boot naar het pittoreske eiland Giglio

Groepsreizen Italië strandvakanties

Ook houden we op de aankomstdag een beachvolley-bal toernooi om elkaar te leren kennen en organiseert de Simi host bij voldoende animo een keer een pubquiz. In je vrije tijd kun je lekker luieren aan het zwembad of op het strand, een optionele activiteit ondernemen of de omgeving gaan verkennen. De busreizen en overnachtingen op de camping zijn inclusief bij je reissom.

Waarom een groepsreis Italië met Simi?

  • Je reist samen met leeftijdsgenoten. Tijdens de Italië Montecatini reis je met 18-32 jarigen en tijdens de Italië strandvakantie met 18-25 jarigen of 24-32 jarigen.
  • Meer dan de helft van de reizigers reist alleen mee. Je leert tijdens een groepsreis sowieso veel nieuwe mensen kennen. We horen vaak over leuke vriendschappen die zijn ontstaan tijdens Simi's gezellige groepsreizen.
  • Enkele weken voor vertrek krijg je toegang tot je Mijn Simi account. Hier geven we je praktische informatie over je reis, maar kun je ook online kennismaken met je reisgenoten door samen een Whatsappgroep aan te maken. Van ons ontvang je tevens een handige suggestie paklijst.
  • Simi Reizen is aangesloten bij de ANVR, de SGR en het Calamiteitenfonds
  • Je boekt een groepsreis Italië inclusief vervoer, overnachtingen en excursies. Zodoende weet je goed waar je aan toe bent en dat je samen met je reisgroep leuke dingen gaat doen, in plaats van dat je ter plekke nog van alles uit moet zoeken en bij moet boeken.
  • Tijdens de Italië groepsreizen is er ter plaatse een Simi host aanwezig, die let op de sfeer binnen een groep, handige informatie geeft, je op de hoogte houden van het programma en ook nog eens heel erg enthousiast en gezellig is!
  • En natuurlijk 'omdat Italië'. Want zeg nou zelf, wat heeft Italië nou niet te bieden?

Groepsreizen Italië

Nog meer singlereizen Europa!

Wist je dat je naast Italië kunt kiezen uit nog veel meer leuke en avontuurlijke groepsreizen binnen Europa? Zo kun je bijvoorbeeld mee op outdoorvakantie naar Slovenië of Frankrijk. Of kiezen voor een combinatie van zon, strand en activiteiten in Kroatië (drie verschillende reizen!). Ook de twee reizen naar Griekenland zijn absoluut de moeite waar om even te bekijken als je Italië overweegt, want qua programma zijn deze reizen ook redelijk vergelijkbaar. En nog veel meer! Je hebt in 2023 de keuze uit 14 groepsreizen binnen Europa. Bekijk alle groepsreizen Europa.

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.