Outdoorvakanties

Outdoorvakanties

Met Simi kun je mee met diverse outdoorvakanties. Outdoor staat voor (actieve) buitenactiviteiten, hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan raften, canyoningen, avontuurlijke wandeltochten en kajakken. Maar ook kamperen valt hier onder! Als onze groepsreizen hebben een actieve insteek, maar diverse jongerenreizen vallen echt onder de benaming outdoorreis. Tijdens deze outdoorreizen gaan we zowel kamperen als lekker actieve en gezellige activiteiten ondernemen. Ideaal als je houdt van natuur, actief bezig zijn en gezelligheid, en dat allemaal in groepsverband met leeftijdsgenoten. In deze blog lees je meer over de verschillende opties van outdoorreizen voor komende zomer.  

Outdoorvakanties Slovenië  

De Slovenië outdoorvakantie is vooral een hele gezellige vakantie. We verblijven op een eigen Simi grasveld op een knusse natuurcamping aan een rivier (waar je in kunt zwemmen!). Hier zullen we gezellige kampvuuravonden meemaken, relaxen na de activiteiten en kunnen we buiten of in de groepstent samen een gezelschapsspelletje spelen. Heerlijk veel outdooractiviteiten zijn al inbegrepen bij je reissom, waardoor je al goed weet waar je aan toe bent. Dit doen we zowel op het water als op het droge. Ook brengen we tijdens de outdoorvakanties een bezoek aan het prachtige Bled, iets wat niet mag ontbreken als je in Slovenië bent. Het land heeft een prachtige natuur waar veel in mogelijk is. Een ideale bestemming dus voor een outdoorvakantie met leeftijdsgenoten. Deze outdoorvakantie Slovenië is echt wat voor jou als je houdt van gezelligheid en avontuur.    

Outdoorvakanties Slovenië

Deze outdoorvakantie Slovenië kun je boeken in de leeftijdscategorieën 16-17 jaar, 18-25 jaar en 24-32 jaar. De oudoorreis duurt 10 dagen en je kunt mee met deze actieve jongerenreis in de maanden juli en augustus. Activiteiten inbegrepen bij deze outdoorvakantie voor jongeren:

 • Volleybal toernooi
 • Kajakken
 • Buscraft workshop
 • Canyoning
 • E-bike tour
 • Rafting
 • Foto speurtocht in Bled
 • Slackline workshop
 • Maaltijd maken op het kampvuur  

Outdoorvakantie Frankrijk adventureweek  

Never change a winning team, Frankrijk is een heerlijke vakantiebestemming. Ook voor een lekker actieve outdoorvakantie met Simi! We verblijven tijdens de outdoorvakantie Frankrijk op een camping in de Franse Alpen, ideaal gelegen naast het stadje Guillestre (lees: mogelijkheid tot het pakken van een terrasje of het halen van een ijsje in je vrije tijd!). Tijdens de activiteiten gaan we zowel het water op als dat we de hoogte opzoeken, perfect dus als je je grenzen een beetje wilt verleggen. De activiteiten tijdens deze outdooreizen zijn uitdagend, maar wel voor iedereen goed te doen. Zin om af te koelen na de activiteit? Je kunt in de buurt een meertje vinden en de camping heeft ook een zwembad (tegen betaling). Uiteraard is deze camping ook ideaal voor het spelen van een spelletje of gewoon simpelweg even een boekje lezen. In de omgeving kun je tijdens deze outdoorvakanties ook perfect wandelen.  

Outdoorvakanties Frankrijk

Ook de Frankrijk outdoorreis kun je boeken in alle drie de leeftijdscategorieën. In de maanden juli en augustus kun je mee met deze gezellige jongerenreis. Activiteiten inbegrepen bij deze outdoorvakanties met leeftijdsgenoten:

 • Raften op de rivier Durance
 • Raften op de rivier Guil
 • Hydrospeed
 • Via ferrata
 • Canyoning
 • Kanotocht  

Outdoorreis Kroatië Actief  

Kun je een kamperen en actief bezig zijn ook combineren met het strand? En of dat kan! Tijdens de outdoorvakantie Kroatië Actief slaap je op een camping, enkele stappen verwijderd van het strand. Tijdens de jongerenreis staan ook diverse actieve activiteiten op de planning. Maak je reisgenoten in tijdens een potje paintball en geniet van de zon en het water tijdens de kajaktocht op de zee (en meer!). Ideaal aan deze outdoorreis Kroatië is dat je het ook goed kunt combineren met uitgaan. Het nabijgelegen Split heeft voldoende barretjes, terrasjes en clubs voor een gezellige avond. Ook houden we zelf een keer een Simi feestje met een leuk thema tijdens de outdoorvakantie. Je reisgenoten leer je al goed kennen tijdens de busreis, ideaal voor het zelf kiezen met wie je graag een tent wilt delen tijdens deze actieve outdoorvakantie.  

Kroatië outdoorvakantie

Deze outdoorreis is speciaal voor 18-25 jarigen en 24-32 jarigen en duurt 11 dagen. Je kunt mee met de outdoorvakantie in de maanden juni, juli en augustus. Activiteiten inbegrepen bij de actieve outdoorreis Kroatië:

 • Canyoning
 • Zeekajakken en snorkelen
 • Beachvolleybal
 • Paintball
 • Simi thema party  

Welke outdoorreis past bij mij?

Dat ligt vooral aan je interesses. We proberen hieronder het onderscheid een beetje voor je in kaart te brengen tussen onze actieve outdoorvakanties.

 • Outdoorvakanties Slovenië: Als je houdt van gezelligheid bij het kampvuur, knusse natuurcampings, het ontdekken van een iets minder voor de hand liggende bestemming en het spelen van spelletjes met vaak hele hechten reisgroepen. Je bent op zoek naar avontuur, een beetje cultuur snuiven en bent graag lekker veel bezig tijdens je outdoorvakantie.
 • Outdoorvakantie Frankrijk: Als je houdt van extra uitdaging, het verblijven op een gezellige familiecamping, je het leuk lijkt om in de vrije tijd te wandelen en graag veel onderneemt tijdens je outdoorvakantie. Je bent niet bang voor extra uitdaging op het water, het opzoeken van de hoogte en je wilt graag de mogelijkheid hebben om een terrasje te pakken.
 • Outdoorreis Kroatië Actief: Je houdt van warme vakantielanden, je graag de zee in wilt duiken, je altijd in bent voor een gezellig feestje en je graag ook wat actieve activiteiten onderneemt tijdens je outdoorvakantie. Je combineert actief bezig zijn graag met een gezellig drankje doen op het strand en uitgaan in gezellige clubs.  

Nog meer actieve vakanties!  

Zoals we al aangeven hebben al onze groepsreizen een actieve insteek. Want ook tijdens een rondreis is het zeker mogelijk om bijvoorbeeld te hiken, een keer te raften of om canyoning te ondernemen. Om een aantal voorbeelden te noemen van nog meer actieve jongerenreizen:  

 • Zin om te hiken? Bekijk dan de actieve reizen Bulgarije, Oostenrijk, Ierland en Noorwegen/Zweden. Ook tijdens diverse VS en Canada groepsreizen is het mogelijk om wandeltochten in te plannen.
 • We combineren rondreizen en actief bezig zijn ook heel erg tijdens onze verre actieve rondreizen. Bekijk bijvoorbeeld eens de groepsreizen naar Colombia, Marokko, Costa Rica, Cuba en Sri Lanka. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld een fietstocht, diverse hikes, surfen, canopy tours, snorkelen en noem maar op (wisselend per jongerenreis)!  

Deze pagina’s over groepsreizen kun je wellicht ook interessant vinden:

terug naar blogs