Populairste reisbestemmingen 2022

Populairste reisbestemmingen 2022

Na alle corona-perikelen van de afgelopen jaren hebben over de hele wereld mensen hun vakantieplannen uitgesteld, hebben luchtvaartmaatschappijen hun vluchten verminderd en zijn hotels deels dicht geweest. Voor 2022, wanneer de wereld weer enigszins normaal is, wordt dan ook een gigantische inhaalvraag met fors stijgende prijzen verwacht, zowel binnen Europa als voor verre reizen. Doordat wij onze groepsreizen vroegtijdig samenstellen zullen bij ons de prijsstijgingen beperkt blijven, maar helemaal ontkomen doen we er helaas niet aan.

We hebben voor je op een rijtje gezet welke bestemmingen, zowel voor groepsreizen binnen Europa als voor verre groepsreizen, naar verwachting sneller volgeboekt raken dan anders.

En onthoud: bij het boeken van een pakketreis krijg je altijd binnen 14 dagen je geld terug als de reis uiteindelijk door ons niet kan worden uitgevoerd. Daarnaast zijn alle reissomen gedekt door de SGR. Check altijd voor je een reis boekt of de organisatie waar je gaat boeken aangesloten is bij een garantiefonds!

Nummer 1: Groepsreizen Costa Rica

Costa Rica is tropisch, het hele jaar door perfect om te bezoeken en kent een enorme afwisseling. Het is 1 van de landen waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat en je eenvoudig kunt rondreizen. Met onze vernieuwde Costa Rica rondreis boek je een rondreis met mensen uitsluitend tussen de 18 en maximaal 39 jaar oud. Op de reispagina kun je precies vinden wat de samenstelling van onze reizen naar Costa Rica is geweest in de afgelopen jaren. 

Costa Rica is eenvoudig in te reizen, met slechts heel weinig voorwaarden zowel voor mensen die gevaccineerd zijn tegen COVID-19 als mensen die niet gevaccineerd zijn. 

Costa Rica rondreizen

Nummer 2: Groepsreizen Cuba

Nieuw in 2022! Cuba heropent de grenzen half november 2021 en laat vanaf dat moment weer toeristen toe, die van groot belang zijn voor het land. 

Cuba is natuurlijk het land van de rum en de sigaren, maar is zoveel meer dan dat. Tijdens deze rondreis ga je in russische jeeps over Cuba, maken we een groot aantal bijzondere excursies en kun je rekenen op een onvergetelijk avontuur. Cuba is al jaren een bestemming waar meer en meer Nederlanders naartoe gaan en terecht! 

Groepsreizen Cuba

Nummer 3: eilandhoppen op een zeiljacht in Griekenland

Een absolute topper in ons reisaanbod is deze unieke rondreis langs verschillende Griekse eilanden met zeiljachten. We varen met verschillende zeiljachten, voorzien van een Nederlandstalige schipper. Je bepaalt zelf in hoeverre je meedoet aan het zeilen, of vooral wilt genieten van het zonnetje en de prachtige uitzichten. 

Onderweg wordt regelmatig een zwemstop gemaakt, we bezoeken de hoofdstad Athene en komen langs verschillende kleinere en grotere Griekse eilanden. Deze unieke rondreis zit snel vol, dus als je hier interesse in hebt raden we je aan tijdig te boeken.

Zeil rondreis Griekenland

Nummer 4: Sri Lanka rondreizen

Inmiddels is Sri Lanka weer helemaal open voor toerisme en zijn de grootste beperkende maatregelen opgeheven. Indien gevaccineerd is inreizen eenvoudig en zijn er nog maar weinig voorwaarden over. Sri Lanka is een van onze populairste reisbestemmingen ver weg. De groepsreis Sri Lanka is een van de meest volledige reizen die je kunt vinden naar dit prachtige eiland in de Indische oceaan. 

Met alle maaltijden inbegrepen, je retourvlucht, bagage, verblijf én een groot aantal activiteiten ben je in Sri Lanka niet snel uitgekeken.

Doordat je altijd reist in een groep met uitsluitend mensen tussen de 18 en 39, kunnen we onze vakanties ook lekker actief insteken. Natuurlijk snappen we dat iemand van 18 niet perse in dezelfde levensfase zit als iemand van 39, maar we merken in de praktijk dat leeftijd veel minder zegt over een persoon dan de keuze voor de bestemming die die persoon gemaakt heeft. Als je beiden voor de groepsreis Sri Lanka gekozen hebt is de kans groot dat het in real life ook wel klikt.  

groepsreis Sri Lanka

Nummer 5: Rondreizen Ierland

Onze rondreizen Ierland zitten eigenlijk altijd vol. De reden daarvoor is simpel: Ierland is een fantastisch vakantieland. Het ligt op slechts anderhalf uur vliegen van Nederland, maar is een unieke bestemming met veel authentieke plekken. Tijdens onze rondreis bezoek je verschillende kastelen, maak je prachtige wandelingen en maak je kennis met de Ierse cultuur. De rondreis Ierland is 1 van de meest afwisselende reizen en is zonder uitzondering een reis die in de smaak valt bij reizigers. 

Jaarlijks bezoeken honderden reizigers Ierland met Simi. Met een maximale groepsgrootte van 29 personen reis je met een groep die groot genoeg is om mensen te leren kennen en vind je altijd wel iemand waar het goed mee klikt. 

Verre groepsreizen 2022

Met name voor verre bestemmingen is het natuurlijk nog niet 100% duidelijk hoe de situatie zich zal ontwikkelen. We zien wel dat alle landen begonnen zijn aan het heropenen van de grenzen. We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat we in 2022 weer "gewoon" kunnen reizen.

Mondkapjes en af en toe een test zullen tot de realiteit behoren, maar daar laten we ons natuurlijk niet door afschrikken. Een vakantie is ontzettend belangrijk, niet alleen voor jezelf, maar juist ook voor de lokale bevolking die vaak voor een groot deel afhankelijk is van toerisme. 

Daarnaast kun je je afvragen of reizen echt zoveel risico toevoegt vwb corona. Immers, in de supermarkt loop je met willekeurige mensen in een kleine ruimte, terwijl we bij onze groepsreizen juist de wijde wereld intrekken, je vrijwel uitsluitend met je eigen groep bent en allemaal ofwel getest ofwel gevaccineerd bent. 

Natuurlijk moet je alleen gaan reizen als je jezelf comfortabel voelt. Alle verre reizen dragen risico's met zich mee, of het nu gaat om corona of om allerhande andere dingen die je tijdens een reis kunnen overkomen. Risicoloos reizen bestaat niet, ook niet voor corona. 

Dus: zoek de reis uit die je wilt en geniet!

terug naar blogs