Rondreizen in Costa Rica: 5 redenen om het gewoon te doen!

Rondreizen in Costa Rica: 5 redenen om het gewoon te doen!

Centraal Amerika wordt onder reizigers steeds populairder. Niet alleen Costa Rica, maar ook landen als Panama, Cuba en Nicaragua behoren tot populaire reisbestemmingen. Met name Costa Rica blijft een enorm populaire bestemming voor ook onze jongerenreizen. 

Vijf redenen waarom Costa Rica op jouw lijstje hoort!

Reden 1. Costa Rica is het hele jaar door warm en mooi! 

Met een gemiddelde temperatuur die het hele jaar rond de 25/26 graden ligt, is Costa Rica altijd lekker warm. Hoewel er wel een regenseizoen is, is dit eenvoudig te omzeilen door de route enigszins aan te passen. Daarnaast zul je tijdens je bezoek aan de tropische regenwouden van Costa Rica ongetwijfeld af en toe een mega bui meemaken, maar die zijn kort en krachtig en zorgen ervoor dat het hele land prachtig groen is. Dus of je nu in oktober of in maart, in mei of in december op reis wilt: Costa Rica is een goede keus!

Costa Rica rondreizen groepsreis costa rica

Reden 2. Relatief veilig en goed ontwikkeld

In veel landen in midden en zuid Amerika zul je er rekening mee moeten houden dat veiligheid niet overal even gegarandeerd is. Dit geldt met name in de armere landen. Costa Rica is van alle Midden-Amerikaanse landen de meest ontwikkelde, met een hoog gemiddeld inkomen en een goede infrastructuur. Wist je trouwens dat Costa Rica het eerste land ter wereld was dat het leger afgeschaft heeft? 

Je zult tijdens je rondreis in Costa Rica merken dat de mensen vriendelijk zijn, mensen overal goed gewend zijn aan toeristen en dat veel plekken een goed ontwikkeld aantal restaurants en activiteiten hebben. Dat maakt Costa Rica tot een fijne, makkelijke reisbestemming. Daarnaast is het zeker voor een jongeren groepsreis een ideaal land, gezien de vele activiteiten die je kunt ondernemen

Reden 3. Er is enorm veel te zien en vooral te DOEN

Een beetje een open deur, maar Costa Rica is niet voor niets enorm populair. Er is namelijk van alles te zien en te beleven. Of het nu gaat om ziplinen tussen de boomtoppen, raften op een wildstromende rivier of jungletochten in de nachtelijke uren, tot koffieplantages en chocoladetours. We hebben het dan nog niet eens gehad over de enorme hoeveelheid verschillende dieren die je kunt spotten.

Het is absoluut niet vreemd om parkieten, toekans of andere felgekleurde vogels tegen te komen, maar ook luiaards en verschillende apensoorten spot je eenvoudig in Costa Rica. 

Tijdens de rondreis Costa Rica met Simi zul je merken dat we al best veel activiteiten standaard inbegrepen hebben bij de reissom. Dat doen we vooral om te voorkomen dat je onnodig op kosten gejaagd wordt. Het is daarnaast wel zo eerlijk om als je een vakantie boekt, ook daadwerkelijk iets te ondernemen en niet ter plaatse nog allerlei min of meer afgedwongen activiteiten te moeten ondernemen. Als je op vakantie bent wil je immers ook wat doen! 

Rondreizen Costa Rica Costa Rica reizen

Reden vier - het is betaalbaar

Costa Rica is weliswaar voor Midden-Amerikaanse begrippen een duur land, maar vergeleken bij Nederland is het dan weer relatief goedkoop. Ook activiteiten zijn goed betaalbaar. Natuurlijk betaal je als toerist de westerse prijzen, maar je zult merken dat de voorzieningen dan ook bovengemiddeld goed zijn. Voor een maaltijd betaal je ongeveer EUR 15 als je naar een wat toeristischer plek gaat. Je kunt er ook voor kiezen om te eten bij een zogenoemde "soda".

Dat is een eenvoudiger restaurant waar je al voor 5 tot 7 euro klaar bent. Hoewel Costa Rica dus geen goedkoop land is, zeker niet vergeleken bij de landen in Zuid Azië bijvoorbeeld, zie je dat ook terug in de kwaliteit en de organisatiegraad van het leven in Costa Rica. 

Reden vijf - pura vida!

Een dooddoener, maar tegelijk ook de lijfspreuk van de mensen in Costa Rica. Met Pura Vida wordt vooral bedoeld dat je moet genieten van het leven. Niet voor niets is Costa Rica het eerste land dat klimaatneutraal is en waarbij alle energie opgewekt wordt vanuit de natuur. Je zult tijdens je rondreis in Costa Rica merken dat het meer is dan een lijfspreuk, maar dat mensen er ook echt naar leven 

Reden zes - 2x kust

Met vijf redenen om Costa Rica te bezoeken zijn we er nog niet. Costa Rica ligt namelijk aan twee kanten aan zee. Aan de ene zijde de Caribische zee, aan de andere kant de Stille Oceaan. Beide kusten hebben fantastische stranden. Tijdens onze groepsreizen Costa Rica kom je aan beide kusten en heb je zeker gelegenheid om te zwemmen. De meeste hotels waar we verblijven tijdens de rondreis beschikken trouwens ook over een zwembad. 

Groepsreizen Costarica Costa Rica jongerenreizen

Maar...zijn er ook redenen om niet naar Costa Rica te gaan?

Zoals in elk land kunnen we zeker redenen bedenken om niet naar Costa Rica te gaan. Zo is 1 van de mindere dingen toch wel het verkeer. Mensen rijden in Costa Rica alsof ze hun rijbewijs bij een pakje boter hebben gekregen. Onze buschauffeur weet gelukkig prima hoe veilig te rijden in Costa Rica, maar je moet tijdens het oversteken en tijdens het rijden in de bus af en toe zeker even je adem inhouden omdat iemand weer idiote capriolen uithaalt. 

Ook is Costa Rica natuurlijk, zelfs voor een relatief goed ontwikkeld land, nog altijd een land waar je wel goed op je bezittingen moet passen. Neem geen overbodige dingen mee op reis en zorg dat je je spullen niet onbeheerd achter laat. Dat geldt natuurlijk eigenlijk overal. 

Over onze singlereizen Costa Rica

Oke, we gebruiken het woord singlereis misschien een beetje verkeerd. Onze reizen zijn namelijk gewone groepsreizen waar toevallig veel solo-reizigers mee gaan. Voor ons is dat hetzelfde. Bij de groepsreizen die we organiseren is iedereen tussen de 18 en 35 en hoewel we ons prima beseffen dat iemand van 18 een ander leven heeft dan iemand van 35, weet je wel zeker dat je terecht komt in een levendige groep met relatief jonge mensen.

Het doel van onze groepsreizen is niet om mensen bij elkaar te zetten die op zoek zijn naar een relatie, daar zijn dating apps voor tegenwoordig :-) Wel is het zo dat je eigenlijk vanzelfsprekend op reis gaat met mensen die jouw interessegebied delen. Er ontstaan dan tijdens onze groepsreizen vaak vriendschappen voor het leven. 

Meer weten?

Regenseizoen Costa Rica

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.