10 redenen voor een groepsreis naar Mexico

10 redenen voor een groepsreis naar Mexico

Verre groepsreizen

Waarom een groepsreis naar Mexico boeken? 

Mexico is een groot land en is als reisbestemming voor toeristen steeds populairder. Niet alleen meer de bekende strandbestemmingen in de Golf van Mexico, maar juist ook het binnenland wordt meer en meer bezocht. Tijdens onze groepsreizen Mexico reis je met mensen tussen de 18 en 32 jaar langs belangrijke plekken. Je rondreis begint in Mexico-Stad, een ware metropool met ruim 10 miljoen inwoners. Je reis eindigt in het levendige Cancùn dat met name onder Amerikanen een geliefd vakantieoord is. 

Als je op zoek bent naar een afwisselende reis naar een land dat weliswaar steeds populairder, maar nog steeds authentiek is, is Mexico het overwegen zeker waard! 

In dit artikel geven we je tien redenen om op reis te gaan naar Mexico. Bij voorkeur met Simi natuurlijk, maar ook zelfstandig is Mexico prima te bereizen. 

Groepsreis Mexico - chicen itza

1: Mexico-stad beleven!

Mexico-stad wordt door veel reisorganisaties niet standaard opgenomen in het reisaanbod. Zonde, want het is een kleurrijke stad en een waanzinnige binnenkomer voor je rondreis. Je bent direct in een compleet andere wereld, waar chaos en drukte wellicht wat overweldigend, maar vooral ook leuk zijn om eens mee te maken. 

In Mexico Stad bezoeken we de universiteit van Mexico, waar je prachtige muurschilderingen kunt vinden. De wijk coyoacan staat daarna op de planning. In deze kleurrijke wijk met koloniale uitstraling krijgen we een rondleiding. Daarna trekken we door naar Xochimilco waar we op een traditionele boot een rondvaart maken. Beetje toeristisch, wel heel erg leuk! 

Vanuit Mexico-Stad gaan we ook naar Teotihuacán. Deze stad is meer dan 2000 jaar oud en was 1 van de grootste steden van Mexico in die tijd. 

Ook het stadje Cholula, waar je met name Spaanse invloeden kunt vinden, staat op de planning. Er zijn een aantal plekken die de moeite van een bezoek waard zijn. Daarnaast kent Mexico-Stad een levendig uitgaanscircuit. De meer moderne plekken vind je in Polanco, maar ook in de wijk Condesa vind je verschillende plekken. Neem wel altijd een taxi terug naar je hotel en spreek vooraf een prijs af met de chauffeur. Laat je altijd afzetten bij de lobby van je hotel. Dat zorgt ervoor dat de taxi-chauffeur niet zomaar een andere prijs berekent opeens. 

2: Lekker eten

Mexicaans eten is niet voor niets over de hele wereld te krijgen. Taco's, tortilla's en enchiladas zijn goed doorgedrongen tot de Nederlandse keuken en met reden! Het eten in Mexico is over het algemeen aardig gekruid, maar zelden overdreven. Als je in Mexico rondreist kun je op heel veel plekken goed eten. Van kleine straattentjes tot meer toeristische restaurants, er is genoeg. Straattentjes zijn goedkoper en het geld komt rechtstreeks bij de Mexicanen terecht die het nodig hebben. Het is wel altijd handig om even met je gids te overleggen, zij weten vaak de betere plekjes aan te wijzen waar je goed en goedkoop kunt eten in Mexico.

eten mexico

3: Bezoek 1 van de zeven wereldwonderen

Jazeker! Tijdens de rondreis Mexico bezoeken we 1 van de officiële zeven wereldwonderen: Chichén Itzá. Het was een van de belangrijkste steden voor de Maya's en ligt op het schiereiland Yucatán. De verschillende gebouwen met als hoogtepunt de piramide van Kukulcán zijn goed bewaard. 

4: Wijdste boom ter wereld!

Tijdens onze groepsreizen Californië bezoeken we de Sequoia's, de indrukwekkend grote bomen waarvan de General Sherman tree qua volume de grootste boom ter wereld is. Tijdens de groepsreis Mexico komen we echter de wijdste boom ter wereld tegen. Niet per se spectaculair, maar toch weer leuk om af te strepen van de lijst met bijzondere dingen! 

5: Agua Azul watervallen

Enorm bekend zijn ook de Agua Azul watervallen. Hoewel enigszins misleidend, want de watervallen zijn niet altijd blauw, maar het is een reeks watervallen die van verschillende plateau's naar beneden stroomt. Zeker de moeite waard!

6: Het weer

Mexico is natuurlijk een groot land, met dus ook verschillende klimaatregio's. In het hogere middengebergte is de temperatuur water lager, terwijl het aan de westkust altijd boven de 30 graden is. Aan de oostkust is de temperatuur wat lager, met tussen de 25 en 30 graden het jaar door, met uitzondering van Yucatán waar het eigenlijk nooit kouder is dan 30 graden. 

Je gaat dus naar Mexico voor een vakantie met veel zon. Hoewel er een regenseizoen is tussen juni en september stelt dit in de praktijk niet zoveel voor. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat er in het najaar tropische stormen kunnen ontstaan, hoewel die zich vaak richten op de Verenigde Staten. 

Mexico reizen

7: Teotihuacán

Een inkijkje in de rijke geschiedenis van Mexico. We maken een fietstour over het terrein van Teotihuacán, waarbij we onder andere de piramide van de zon en de maan zullen bezoeken. Deze historische stad geeft je een goed inkijkje in het verleden van Mexico met uiteenlopende culturen die elkaar opvolgden. Tijdens je reis in Mexico kun je zowel uit de echte oudheid dingen zien als de koloniale invloeden van Spanje. 

Zo bezoeken we ook het plaatsje Puebla, waar veel Katholieke kerken te vinden zijn uit de tijd van de Spaanse bezetting. 

8: Strand!

Een rondreis Mexico is niet compleet zonder aan het strand te kunnen liggen. We hebben ervoor gekozen om naar het bij Amerikanen populaire Cancún te reizen, waar we de laatste dagen van de reis doorbrengen. Wel zo prettig, want bij een groot land als Mexico ben je in de voorgaande dagen aardig lang onderweg af en toe. 

9: Campeche

Deze stad, waar ruim 200.000 mensen wonen staat bekend als de piratenstad van Mexico. Het stadje staat op de werelderfgoederenlijst van UNESCO en is kleurrijk en fotogeniek. De stad werd door Spaanse veroveraars gesticht. Bezoek de volledig ommuurde binnenstad met muren van 3,5 meter dik. 

10: De gezellige groep waarmee je reist!

Niet onbelangrijk! Bij SImi reis je altijd met mensen tussen de 18 en 32 jaar oud. Daar stemmen we het programma ook op af. Je kunt dus altijd rekenen op een afwisselende rondreis met zowel een beetje actie als cultuur, natuur en we zorgen ervoor dat we ook met enige regelmaat op plekken komen waar je 's avonds gewoon nog een drankje kunt doen. 

Wat een groepsreis bijzonder maakt is dat je echt met gelijkgestemden op pad gaat. Het overgrote deel boekt solo en reist alleen, hoewel er ook altijd mensen zijn die samen reizen. Iedereen die zich inschrijft voor een groepsvakantie heeft er natuurlijk zin in om samen met alle anderen de reis te beleven. 

Je ontvangt vanuit Simi inloggegevens waarmee je vooraf kennis kunt maken met je reisgenoten! 

Mexico als reisbestemming voor jongeren

De laatste jaren is Mexico onder jongeren enorm populair geworden. De lekkere temperaturen, maar ook de mooie stranden en het lekkere eten, gecombineerd met betaalbaarheid zorgt dat Mexico op steeds meer lijstjes hoog bovenin komt te staan. 

Mexico is divers, levendig en heeft verrassend mooie natuur. Reizigers die met Simi naar Mexico gaan, kunnen rekenen op een afwisselende, avontuurlijke reis met een vol programma. 

Mexico is een groot land, dus reken er wel op dat je lange dagen maakt. Het is altijd een afweging bij het samenstellen van een rondreis door grotere landen: om veel te zien moet je veel afstand afleggen, maar je wilt ook het meeste uit je vakantie halen natuurlijk. Je moet er dus wel rekening mee houden dat de groepsreis Mexico intensief is, maar het is ook wel genieten!