Singlereizen Noorwegen en Zweden

Singlereizen Noorwegen en Zweden

Groepsreizen Europa

Singlereizen voor natuurliefhebbers!

Zowel Noorwegen als Zweden staan bekend om de uitgestrekte en indrukwekkende natuur. Beide landen staan niet bekend als goedkope vakantielanden. Toch is het mogelijk om tegen een scherpe prijs rond te reizen door Noorwegen én Zweden tijdens deze 15-daagse rondreis. 

De singlereizen Noorwegen / Zweden worden overwegend geboekt door solo reizigers. Ongeveer 80% van de mensen die deze reizen boeken reist alleen. De overige 20% reist samen met een vriend of vriendin. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als je van plan bent alleen te reizen. De kans dat je de enige bent die alleen reist is nul. 

Een reis naar Noorwegen en Zweden boek je alleen als je van natuur houdt en graag actief bezig bent. Ben je een echte zonliefhebber? Dan heb je in Scandinavië meestal niet zoveel te zoeken. Meestal, want de zomers in Scandinavië zijn vaak prima en warmer dan je zou denken. 

Singlereizen noorwegen

Zweden ontdekken!

De eerste dagen van deze rondreis verblijven we in het kleine dorpje Johannisholm, ongeveer een uur rijden van het stadje Mora af. We verblijven op een prachtige plek met een groot meer vlak voor de deur en midden in de natuur. Het hoogtepunt van ons verblijf hier is de tweedaagse kanotocht. We stappen aan boord van onze tweepersoonskano's (die trouwens prima stabiel zijn) en brengen de nacht door op een klein onbewoond eiland. We maken een vuurtje (als het toegestaan is) en genieten van de rust. Tijdens deze eerste dagen leer je je reisgenoten ook goed kennen! 

Zweden zelf heeft vooral veel uitgestrekte bossen en meren en is minder bergachtig dan het gebied in Noorwegen waar we de rest van deze singlereis verblijven. Tijdens je verblijf in Zweden heb je tijd en gelegenheid om ook zelf mooie wandeltochten te maken in de omgeving. Je zult merken dat je al snel tot rust komt! 

Zweden groepsreizen

Noorwegen in!

Op de vijfde dag van deze singlereis bezoeken we eerst nog een nationaal park in Zweden. Fulufjället National Park heeft de hoogste waterval van Zweden die van bijna 100 meter hoogte naar beneden stort. 

Eenmaal over de grens met Noorwegen merk je dat het landschap om je heen bergachtiger begint te worden. De wegen zijn goed, maar bochtig. Je maakt kennis met het ruige Noorwegen en verblijft vlakbij het stadje Sjoa. Vlakbij ligt het Nationaal Park Rondane, dat eigenlijk een hoogvlakte is. Het landschap is bijzonder met rotsen, korstmossen en watervallen. Eindeloze wandelmogelijkheden!

Veel mensen kiezen ervoor om deze dag te gaan raften in het stadje Sjoa. Door de grote hoeveelheid water dat vaak in de rivier te vinden is is de tocht de moeite waard. Wel is het raften (niet inbegrepen) relatief duur, je betaalt ruim 100 euro voor het tripje. Heb je daar geen zin in, dan kun je dus beter lekker gaan wandelen die dag!

Fjorden

Noorwegen staat bekend om de fjorden. We reizen richting de Noorse fjorden en krijgen de kans om verschillende plekken te zien. De route die we afleggen is prachtig en afwisselend met veel bergen en rivieren. Het uitzicht op de fjorden is fantastisch. We bezoeken onder ander het Geiranger-fjord, een van de meest bekende fjorden van Noorwegen. 

Het is mogelijk om hier met een speedboat door het fjord te gaan en langs verschillende watervallen te varen (niet inbegrepen). Vanaf hier reizen we naar de Jostedalsbreen, een grote gletsjer die helaas elk jaar weer ietsje kleiner wordt, maar nog altijd meer dan de moeite van het bekijken waard is. 

Fjorden singlereizen

Koken en slapen

Tijdens de singlereizen kook je als groep. Je doet samen de boodschappen en verdeelt de taken voor het koken met elkaar. Boek deze reis dus alleen als je het ook echt leuk vind om met andere mensen samen je vakantie te beleven. Het kan supergezellig zijn om samen te koken, maar alleen als iedereen zijn steentje bijdraagt. 

Je slaapt in je eigen tentje tijdens deze reis. 

Jostedalsbreen National Park

Het Nationaal Park Jostedalsbreen bestaat voornamelijk uit gletsjergebied. We reizen na ons bezoek aan de fjorden en het rijden van de indrukwekkende Trollstigen naar dit park. Hier maak je kennis met het ruige Noorwegen met kale bergtoppen, sneeuw en rots. De indrukwekkende Jostedalsbreen gletsjer domineert het landschap en is een ander hoogtepunt van deze rondreis. Het is mogelijk met gids deze gletsjer te bezoeken. We maken daarbij gebruik van stijgijzers en maken daarmee een wandeltocht over de gletsjer. Doordat gletsjers zich in Europa steeds meer terugtrekken is dit een absolute aanrader. 

We bevinden ons nu ook bij het Nationaal Park Jotunheimen, een bergachtig gebied waar je de hoogste bergen van Noorwegen kunt vinden. Ook hier maken we een mooie wandeltocht, afgestemd op de wensen van de groep. 

Singlereizen Noorwegen 

Tijdens deze groepsreis kom je in aanraking met de wilde natuur van Zweden en Noorwegen. Deze rondreis wordt uitsluitend geboekt door natuurliefhebbers en liefhebbers van wandeltochten. Je boekt een gevarieerde rondreis waarbij we de afstanden hebben geprobeerd te beperken. Houd er wel rekening mee dat je zoals bij veel rondreizen wel veel onderweg bent. 

Deze singlereis is vooral leuk omdat je echt samen met je groepsgenoten de reis beleeft. Samen aankomen op de camping, de tentjes opzetten, koken en inkopen doen zorgen dat je met je reisgenoten de vakantie beleeft. 

En hoewel Noorwegen en Zweden niet de goedkoopste vakantiebestemmingen zijn hebben we dankzij de flexibele manier van reizen en de inbegrepen retourvlucht een reis gemaakt waarbij je de tijd optimaal gebruikt. 

Gletsjer singlereizen

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.