10 redenen om Sri Lanka te bezoeken

10 redenen om Sri Lanka te bezoeken

Verre groepsreizen

Sri Lanka als vakantiebestemming

Sri Lanka is een perfect land om door rond te reizen. Je komt echt terecht in een ander land, met veel invloeden vanuit India, maar ook een hele eigen cultuur en achtergrond. Sri Lanka is altijd belangrijk geweest voor de wereldwijde handel in specerijen en heeft zowel Portugeze, Britse als Nederlandse invloeden. 

Als je naar Sri Lanka gaat, bereid je dan wel voor op een reis waar je echt flexibel moet zijn. Hoewel de afstanden niet groot zijn, ben je vaak lang onderweg omdat alle verkeer over de hoofdwegen moet. Houd er daarnaast rekening mee dat ze aan de andere zijde van de weg rijden. Handig te onthouden met oversteken! 

Hoewel Sri Lanka op zich goed te bereizen is, is het bij uitstek een land voor een georganiseerde rondreis. Tijdens onze rondreizen komen we op de belangrijkste plekken van Sri Lanka en verblijven we in prima accommodaties. Ook hierbij moet je weer een beetje flexibel zijn. Hoewel de hotels waar we verblijven altijd netjes zijn, zie je terug dat je in een arm land rondreist. Stel je hier dus ook op in en maak het onderdeel van je avontuur! 

1: Toerisme start weer op

Sri Lanka heeft altijd al ups en downs gehad als het gaat om toerisme. Na een aantal moeilijke jaren is het toerisme in Sri Lanka weer helemaal op gang aan het komen. Als je wilt genieten van een onbezorgde vakantie in een prachtig Aziatisch land is dit je kans. Het duurt enkele jaren voordat de bezoekers weer in volle aantallen terug zijn, dus wil je genieten van Sri Lanka zonder al te veel andere toeristen? Dan is dit je kans! 

2: Ontzettend lekker weer

Ondanks een tweetal regenseizoenen heeft Sri Lanka een heerlijk klimaat met door het jaar heen temperaturen tussen de 22 en 32 graden gemiddeld. In de hoger gelegen gebieden kan het nog wel wat afkoelen, maar in de lagere gebieden is het altijd lekker warm. Het klimaat is voor veel mensen een belangrijke reden om af te reizen naar Sri Lanka.

groepsreis Sri lanka

3: De gezelligheid van een groep

Omdat je bij Simi altijd groepsreizen Sri Lanka boekt reis je nooit alleen. We hanteren daarbij een soort "samen uit, samen thuis" principe. Je vliegt samen met je groepsgenoten naar Sri Lanka toe, doet de overstap samen en leert elkaar dus goed kennen tijdens je rondreis. 

Ook tijdens je reis is het fijn om een groep mensen om je heen te hebben. Als je nog ergens wat wilt gaan drinken, bij het zwembad wilt relaxen of samen een mooie hike maakt is er altijd wel iemand voor te porren. 

groep sri lanka

4: Sri Lanka is een afwisselende bestemming

Sri Lanka is niet voor niets enorm populair geworden de laatste jaren. Het is onze nummer 1 verre reisbestemming. Omdat je zowel strand als prachtige natuur hebt is het een bestemming die je in positieve zin telkens zal verrassen. 

5: Echt buitenland

Sri Lanka is in veel opzichten nog een authentiek land. Dat betekent dat je als je op rondreis bent in Sri Lanka ook in aanraking komt met allerlei lokale gebruiken. Hoewel Sri Lanka tegenwoordig goed ingericht is voor toeristen, verplaatst verkeer zich vaak nog over smalle en niet altijd even goede wegen. Je zult als je een rondreis in Azië boekt altijd een beetje flexibel moeten zijn, maar voor Sri Lanka geldt dat zeker ook. 

6: Avontuur gegarandeerd!

Behalve het "georganiseerde avontuur" tijdens onze groepsreizen zoals het raften en de tuktuksafari die inbegrepen zijn bij je reissom, kun je erop rekenen dat je tijdens deze reis regelmatig in situaties terecht komt die afwijken van wat wij gewend zijn. Ben je wel op zoek naar een beetje avontuur en dingen die echt afwijken van wat we in Nederland gewend zijn? Dan is Sri Lanka iets voor jou!

avontuur sri lanka

7: Die ene treinrit

De treinrit van Ella naar Nanuoya is inmiddels beroemd. De authentieke trein door het heuvelachtige groene landschap is 1 van de inbegrepen hoogtepunten van deze groepsreis Sri Lanka. 

treinrit ella

8: Paalvissen als een local!

Tijdens onze reis gaan we een activiteit doen die al honderden jaren wordt beoefend in Sri Lanka: paalvissen. Vanaf een paal die in het water staat wordt gevist. Natuurlijk gaan we dit tijdens onze rondreis proberen.

9: Olifanten!

Sri Lanka is huis van de Aziatische olifant. We maken tijdens onze rondreis een wildlife safari waar we onder andere olifanten hopen te spotten. Het is tijdens een rondreis met ons niet mogelijk een olifantenweeshuis of olifantenrit te maken, maar we kunnen ze wel spotten in het wild. 

Olifanten sri lanka

10: Drinken uit een kokosnoot

Als je Sri Lanka bezoekt ontkom je er niet aan om af en toe langs de weg te stoppen voor een verse kokosnoot die voor je ogen vakkundig wordt opengemaakt. Een rietje erin en drinken maar!

Waarom Sri Lanka met Simi? 

Simi is de grootste aanbieder van groepsreizen voor reizigers tussen de 18 en 32 jaar oud. Sri Lanka is 1 van onze eerste reisbestemmingen buiten Europa geweest. Jaarlijks reizen we met honderden mensen af naar Sri Lanka. Je boekt een zeer complete rondreis met heel veel inbegrepen excursies, de maaltijden ter plekke en alle transfers en entreegelden. 

 

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.