10 redenen om Sri Lanka te bezoeken in 2021

10 redenen om Sri Lanka te bezoeken in 2021

1: Toerisme start weer op

Het komende jaar kun je een belangrijke rol spelen in het herstarten van toerisme. In een economie die inmiddels deels afhankelijk is van buitenlands toerisme zul je met open armen worden verwelkomt. Daarnaast zullen andere mensen afwachten, dus heb je kans om de belangrijkste bezienswaardigheden te zien zonder massatoerisme en grote drukte. 

2: Ontzettend lekker weer

Ondanks een tweetal regenseizoenen heeft Sri Lanka een heerlijk klimaat met door het jaar heen temperaturen tussen de 22 en 32 graden gemiddeld. In de hoger gelegen gebieden kan het nog wel wat afkoelen, maar in de lagere gebieden is het altijd lekker warm. Het klimaat is voor veel mensen een belangrijke reden om af te reizen naar Sri Lanka.

3: De gezelligheid van een groep

Omdat je bij Simi altijd groepsreizen Sri Lanka boekt reis je nooit alleen. We hanteren daarbij een soort "samen uit, samen thuis" principe. Je vliegt samen met je groepsgenoten naar Sri Lanka toe, doet de overstap samen en leert elkaar dus goed kennen tijdens je rondreis. 

Ook tijdens je reis is het fijn om een groep mensen om je heen te hebben. Als je nog ergens wat wilt gaan drinken, bij het zwembad wilt relaxen of samen een mooie hike maakt is er altijd wel iemand voor te porren. 

groepsreizen sri lanka

4: Sri Lanka is een afwisselende bestemming

Sri Lanka is niet voor niets enorm populair geworden de laatste jaren. Het is onze nummer 1 verre reisbestemming. Omdat je zowel strand als prachtige natuur hebt is het een bestemming die je in positieve zin telkens zal verrassen. 

Sri Lanka groepsreizen

5: Echt buitenland

Sri Lanka is in veel opzichten nog een authentiek land. Dat betekent dat je als je op rondreis bent in Sri Lanka ook in aanraking komt met allerlei lokale gebruiken. Hoewel Sri Lanka tegenwoordig goed ingericht is voor toeristen, verplaatst verkeer zich vaak nog over smalle en niet altijd even goede wegen. Je zult als je een rondreis in Azië boekt altijd een beetje flexibel moeten zijn, maar voor Sri Lanka geldt dat zeker ook. 

sri lanka

6: Avontuur gegarandeerd!

Behalve het "georganiseerde avontuur" tijdens onze groepsreizen zoals het raften en de tuktuksafari die inbegrepen zijn bij je reissom, kun je erop rekenen dat je tijdens deze reis regelmatig in situaties terecht komt die afwijken van wat wij gewend zijn. Ben je wel op zoek naar een beetje avontuur en dingen die echt afwijken van wat we in Nederland gewend zijn? Dan is Sri Lanka iets voor jou!

7: Die ene treinrit

De treinrit van Ella naar Nanuoya is inmiddels beroemd. De authentieke trein door het heuvelachtige groene landschap is 1 van de inbegrepen hoogtepunten van deze groepsreis Sri Lanka. 

trein ella

8: Paalvissen als een local!

Tijdens onze reis gaan we een activiteit doen die al honderden jaren wordt beoefend in Sri Lanka: paalvissen. Vanaf een paal die in het water staat wordt gevist. Natuurlijk gaan we dit tijdens onze rondreis proberen.

paalvissen

9: Olifanten!

Sri Lanka is huis van de Aziatische olifant. We maken tijdens onze rondreis een wildlife safari waar we onder andere olifanten hopen te spotten. Het is tijdens een rondreis met ons niet mogelijk een olifantenweeshuis of olifantenrit te maken, maar we kunnen ze wel spotten in het wild. 

Olifanten sri lanka

10: Drinken uit een kokosnoot

Als je Sri Lanka bezoekt ontkom je er niet aan om af en toe langs de weg te stoppen voor een verse kokosnoot die voor je ogen vakkundig wordt opengemaakt. Een rietje erin en drinken maar!

terug naar blogs