Groepsreizen Sri Lanka

 • Altijd incl. excursies
 • Alle reizigers tussen 18-32 jaar
 • Reis door Simi geannuleerd? Geld terug
CAL SGR ANVR

Singlereizen Sri Lanka rondreizen

Sri Lanka is een ideaal land om met een groepsreis te ontdekken. Tijdens de groepsreizen van Simi is een groot deel van je reis inbegrepen. Je reist met een groep leeftijdsgenoten door dit prachtige land.

Onze groepsrondreizen Sri Lanka

Hoogtepunten

Bezoek aan de Sigiriya Lion Rock

Treinrit Nanu Oya - Ella

Hike door theeplantage en fabriek

Raften in Kithulgala

Relaxen aan het strand

Tuktuk-safari Sigiriya

Bezoek aan oude steden

Surfles

En veel meer! 

Belangrijk om te weten:

 • Simi Reizen is aangesloten bij SGR (garantiefonds), Calamiteitenfonds en ANVR. 
 • Als er iets aan de hand is in een land zijn wij verantwoordelijk voor het terughalen van onze reizigers. 
 • Bij deze verre groepsreizen is een lokale Engelstalige gids aanwezig, die het land goed kent en de taal goed beheerst.

Activiteiten Sri Lanka rondreis

Deze singlereis is een zestiendaagse rondreis. Zodoende kunnen we diverse gebieden van het land verkennen en komen we mooie tempels, oude steden, tropische wouden en plantages tegen. Tussendoor ondernemen we verschillende activiteiten waarmee we het land nog beter leren kennen. 16 dagen is een perfect aantal dagen voor een singlereis door Sri Lanka. Het land is groot genoeg en er is veel te zien. Daarom bekijken we in 16 dagen alle hoogtepunten. Een rondreis is altijd vrij intensief en daarom is het aantal dagen van deze singlereis afgesteld op de intensiviteit van het programma. 

In Sri Lanka kun je ontzettend veel theeplantages vinden tijdens de Sri Lanka singlereizen. Om deze theeplantages te zien maken we tijdens de singlereis een hele mooie treinrit van Nanu Oya naar Ella, welke door veel mensen wordt beschreven als een van de mooiste treinritten in de wereld. We reizen dwars door de prachtige natuur van Sri Lanka en zien onderweg diverse kleine huisjes van locals, plantages, hoge spoorbruggen en mooie stukken natuur van het land.

Op het strand krijg je surfles tijdens de singlereizen! Ook op het water, maar dit keer op een rivier, gaan we samen raften! Zodoende zorgen we ook voor wat actie tijdens de singlereis! Op cultureel gebied bezoeken we onder andere een belangrijke Boeddistische tempel. 

Om de theeplantages wat meer te verkennen maken we een mooie wandeltocht over een theeplantage en mogen we ook een kijkje nemen in de theefabriek. Tempels zullen natuurlijk ook niet ontbreken in de route van de singlereis. Ook rijstvelden zijn hier erg belangrijk. Daarom maken we een mooie wandeling een berg op langs de rijstvelden waarbij we eindigen op een klif met een ontzettend mooi uitzicht. 

Zoals bovenstaand te lezen bezoeken we tijdens de singlereis diverse plekken waar etenswaren verbouwd worden. Om nog meer te leren over de cultuur en kookkunsten hier, kun je deelnemen aan een kookles in de keuken van Sri Lanka tijdens de singlereis. De bekendste plekken die we natuurlijk ook gaan bezoeken zijn Galle en de Sigiriya Lion Rock. 

Sri Lanka groepsreizen

Overnachten en maaltijden rondreizen Sri Lanka?

Tijdens onze rondreizen Sri Lanka zijn alle maaltijden gewoon inbegrepen. Wel zo makkelijk. Goedkoop naar Sri Lanka reis je met Simi. Je zult, als je even alles optelt, merken dat er geen goedkopere, meer complete Sri Lanka singlereizen te vinden zijn. We hebben ervoor gekozen excursies en activiteiten standaard bij de reissom inbegrepen neer te zetten. Je boekt immers een groepsreis, dus dan is het wel zo handig als je ook de excursies samen onderneemt. 

De guesthouses in Sri Lanka zijn van uitstekende kwaliteit en liggen over het algemeen op mooie, goed bereikbare plekken. 

Bij de maaltijden tijdens de singlereizen in Sri Lanka kun je denken aan diverse soorten eten. Voorbeelden van lekkere gerechten die je kunt nuttigen in dit land zijn als volgt:

 • Curry's
 • Gefrituurde rijst
 • Diverse rotigerechten
 • Zoete pannenkoeken

Je zult merken dat het eten hier wat pittiger is dan in Nederland. Ook wordt heel veel gemaakt op basis van rijst. Qua drinken lusten mensen hier graag fruitshakes en thee. Genoeg om uit te proberen dus tijdens deze singlereis!

Wilde dieren in Sri Lanka?

Bij Zuid-Azië denk je waarschijnlijk al snel aan olifanten en schildpadden die leven in de prachtige natuur. Maar wist je dat we kans hebben op het zien van veel meer bijzondere dieren? Zo komen hier ook onder andere luipaarden, apen, eekhoorns, sambaherten, krokodillen, walvissen en tropische vogels voor.

Natuurlijk is er geen garantie dat we alle dieren tegen gaan komen tijdens de singlereis. De dieren leven hier immers in het wild en met Simi Reizen brengen we geen bezoek aan dieren die in gevangenschap leven voor het toerisme. Voor de andere dieren geldt: ogen en oren open en goed opletten!

Wat kan ik verder verwachten van Sri Lanka?

Sri Lanka is een vriendelijk land. De lokale mensen zijn erg gastvrij en je zult ze vaak zien lachen. Het land is Boeddhistisch en de meeste mensen wonen in Colombo. Met ruim 1,5 miljoen inwoners is dit de grootste stad van Sri Lanka. Doordat de andere plaatsen veel kleiner zijn werken veel mensen in de landbouw. Zo werkt de bevolking bijvoorbeeld in de visserij en op de theeplantages. De temperatuur ligt in de zomer rond de 28 tot 30 graden. In het zomerseizoen kunnen soms heftige buien voorkomen, maar die zijn maar van korte duur en dus zo weer voorbij. Kortom, een heerlijk weertje!

Met deze singlereis zullen we reizen per vliegtuig met een overstap naar Colombo. Dit duurt ongeveer 14 tot 15 uur. Je kunt in het land betalen met de Srilankaanse rupee. Een Engelstalige lokale gids is tijdens de groepsreis aanwezig en je reist tijdens deze singlereis enkel samen met mensen tussen de 18 en 32 jaar. Zo reis je echt samen met leeftijdsgenoten. We verwachten dat voornamelijk avontuurlijke en actieve mensen meegaan die vooral veel willen ontdekken en zien. 

Sri Lanka groepsreizen

Sri Lanka singlereizen op een rijtje

 • 16-daagse rondreis door Sri Lanka
 • Inclusief vlucht, overnachtingen en uniek programma inclusief entreegelden
 • Verblijf in guesthouses en hotels
 • Alle maaltijden inbegrepen
 • Kans op het zien van wilde dieren
 • Samen met enkel 18 tot 32 jarige leeftijdsgenoten
 • Vooraf online kennismaken via Simi account en Whatsapp
 • Engelstalige lokale gids ter plekke aanwezig
 • Reizen met groepsticket waardoor samen in 1 vliegtuig en vaak bij elkaar
 • 98,7% van de Simi reizen gaan door
 • Unieke ervaring 

Jongerenreizen Sri Lanka

Een groot deel van de reizigers die in het hoogseizoen naar Sri Lanka reizen zijn jongeren tussen de 18 en 28 jaar ongeveer. Buiten het hoogseizoen zien we ook veel mensen van eind twintig of begin dertig. Sri Lanka is een ideale jongerenreis-bestemming in veel opzichten. Je komt terecht in een echt andere cultuur, maakt kennis met een wereld die heel anders in elkaar zit dan de onze en het land heeft qua natuur, strand en weer natuurlijk veel te bieden. 

Actief reisprogramma groepsreis Sri Lanka

Je zult merken dat bij deze rondreizen door Sri Lanka veel activiteiten al inbegrepen zijn. We denken zelfs dat het programma dusdanig gevuld is dat het eerder te veel dan te weinig actie zal zijn. Raften, canyoning, maar ook wildlife-safari's en zelfs een echte tuktuk-safari staan tijdens deze singlereizen allemaal op je te wachten en zijn standaard inbegrepen bij de reissom.

Paklijst groepsreizen

Wil je weten wat handig is om bij deze groepsreis allemaal mee te nemen? Bekijk dan de paklijst.

Meer weten?

Als je meer wilt weten kun je altijd extra informatie lezen over onze vakanties voor jongvolwassenen en actieve vakanties. Ook kan het natuurlijk zijn dat je specifiek geïnteresseerd bent in rondreizen, of juist specifiek in verre reizen. Wist je trouwens dat je bij onze singlereizen altijd online van tevoren met je groepsgenoten kunt kennismaken

Sri Lanka treinrit theeplantages

Voorbereiding Sri Lanka groepsreizen

 • Vraag je visum voor vertrek online aan. Dit scheelt tijd bij de douane en is net zo makkelijk. Je visum wordt vaak snel goedgekeurd, je krijgt daar een bevestiging van per e-mail. 
 • Zorg dat je goed drinkt. Sri Lanka heeft een warm, tropisch klimaat waar voldoende water drinken belangrijk is.
 • Kraanwater is niet drinkbaar, een bidon of drinkfles meenemen is aan te raden. Je kunt ook overal flesjes kopen, maar dat zijn vaak wel plastic flesjes.
 • Controleer je inentingen. Er gelden geen verplichte, maar wel aanbevolen inentingen voor een groepsreis Sri Lanka.