Groepsreis Vietnam - ontdek Vietnam

Groepsreis Vietnam - ontdek Vietnam

Verre groepsreizen

Vietnam is bij de meeste mensen nog niet eens zo bekend, behalve misschien van de vele oorlogsfilms. Toch is Vietnam een bijzonder indrukwekkende bestemming voor een rondreis. Rondreizen door Vietnam is nog authentiek. Een aanrader voor ieder met een avontuurlijk hart! 

Weetjes over Vietnam:

  • Vietnam is een van de meest dichtbevolkte landen ter wereld. Dit brengt een bijzonder soort georganiseerde chaos met zich mee, waardoor je zeker weet dat je in een ver land bent!
  • Hanoi is de hoofdstad (waar onze rondreis Vietnam begint) maar Ho Chi Minh Stad is de grootste stad. 
  • De scooter is het vervoermiddel in Vietnam. Helaas gebeuren er ook regelmatig ongelukken mee, maar wees niet verbaasd als je een hele huisraad, kippen of grote bomen achterop een scooter vervoerd ziet worden. 
  • Vietnam is een ideale plek voor liefhebbers van Aziatisch eten.
  • Van noord naar zuid Vietnam ben je zo 1650 kilometer onderweg. Niet voor niets kent het land drie klimaatzones, afhankelijk van in welk gebied je bent. 

Rondreizen door Vietnam - Hanoi

Ja, rondreizen door Vietnam is nog steeds een echte belevenis. Van het drukke, chaotische maar bijzondere Hanoi waar onze reis begint, tot Ho Chi Minh stad in het zuiden, vanwaar we weer vertrekken. Deze groepsreis zal je absoluut bijblijven. Het oude centrum van Hanoi, met het (inmiddels gesloten) spoor dat dwars door de stad loopt is een aanrader. Om je heen is overal verkeer en vind je overal mensen. Als je het aandurft is Hanoi the place to be om allerlei soorten streetfood te proberen. Klaargemaakt langs de kant van de weg en vaak ontzettend lekker. 

Het Ho Chi Minh mausoleum is de plaats waar de grote generaal Ho Chi Minh begraven is. De toegang is (op het moment in ieder geval) gratis. Het mausoleum wordt niet alleen door toeristen bezocht, maar ook veel door locals. 

Groepsreis Vietnam

Homestay 

Een homestay is een goede manier om bij te dragen aan de lokale bevolking, maar ook om meer zicht te krijgen hoe het leven in Vietnam zich op het platteland afspeelt. Tijdens onze groepsreizen Vietnam staat een homestay dan ook op het programma. 

Een homestay is voor sommige jongeren vooraf een beetje spannend, maar reken erop dat je positief verrast gaat zijn. Je boekt geen vakantie naar Vietnam als je geen interesse hebt in de lokale cultuur en er is geen betere manier om die te leren kennen dan een homestay in te plannen. Achteraf vinden mensen het gelukkig zonder uitzondering een fantastische ervaring!

Ninh Binh

Je bevindt je na enkele dagen nu op het platteland van Vietnam. De gigantische kalksteenformaties zijn een lust voor het oog. Rivieren, meren, grotten en rijstvelden vormen het decor van de film waar je in bent gestapt. 

Ha Long Bay

Jazeker, de beroemde Ha Long Bay, die enigszins te lijden heeft onder de grote toestroom van toeristen, staat op het programma tijdens onze rondreis Vietnam. We gaan aan boord van een tweedaagse cruise en overnachten op de boot als de weersomstandigheden het toelaten. 

Denk je eens in: Tai Chi op het dek, terwijl je tussen de beroemde rotsen doorvaart. Een aanrader en een absoluut onmisbaar stukje Vietnam. 

Met de nachttrein in Vietnam

We proberen bij onze groepsreizen Vietnam een combi te maken van zoveel mogelijk echte belevenissen en anderzijds natuurlijk de highlights van een bepaalde reisbestemming. We nemen dan ook de nachttrein naar Da Nang, gelegen in het midden van Vietnam. Van hieruit trekken we naar Hoian, 1 van de hoogtepunten van deze reis. 

Hoi an bezoeken?

De sfeer in Hoi An is uniek. Het ligt precies in het midden van Vietnam en is een rustpunt tijdens onze rondreis. Onze aanrader zou zijn om 's avonds het oude centrum te ontdekken. Koffietentjes, lantaarns en koloniale panden zorgen voor een prachtige uitstraling. We blijven hier twee nachten en gaan vanuit hier snorkelen bij een nabijgelegen eiland. Lukt dat niet, omdat het weer te slecht is bijvoorbeeld, dan maken we ene prachtige ecotour. 

Kun je je voorstellen dat we op dit punt nog maar net over de helft van je reis zijn? Vietnam is een belevenis! Gedurende de twee weken dat je rondreis kom je terecht op bijzondere plekken die de moeite waard zijn. We weten zeker dat je na afloop een goed beeld van Vietnam hebt én dat je je voor gaat nemen om nog een keer terug te gaan. 

Bekijk de singlevakanties 

Waarom met Simi naar Vietnam?

Er zijn ontzettend veel reisaanbieders die Vietnam aanbieden. Sommigen daarvan zijn wellicht goedkoper of hebben een ander programma. Je boekt bij Simi een groepsreis met:

  • Uitsluitend Nederlandstalige reizigers tussen de 18 en 35 jaar oud
  • Een reis met een Nederlandstalige reisbegeleider, aangevuld met lokale gidsen
  • Een rondreis waar veel activiteiten al standaard inbegrepen zijn
  • Een samen uit - samen thuis groepsreis, allemaal op dezelfde vlucht (behalve bij lastminutes)

Verschillende gidsen in verschillende gebieden

Vietnam is dusdanig groot dat ook de onderlinge verschillen tussen noord-Vietnam, midden-Vietnam en zuid-Vietnam best heel groot zijn. Om die reden werken we tijdens onze groepsreizen Vietnam met meerdere gidsen. Zo hebben we in elk gebied waar je doorheen reist de meest geschikte gids uitgezocht. 

Hoian Lantaarns

Nog heel veel meer te zien en doen in Vietnam

Om te voorkomen dat je dagen aan het lezen bent over Vietnam hebben we niet de hele reis stapje voor stapje beschreven. Wat vaststaat is dat Vietnam een aanrader is voor avontuurlijk ingestelde mensen. Je bezoekt een land dat lange tijd vrijwel afgesloten is geweest van de buitenwereld en pas sinds enkele jaren echt open begint te staan voor toerisme. Dat betekent dat toeristen maar al te vaak nog een bijzonderheid zijn, zelfs op de meest populaire plekken. 

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.