Waarom het diepe zuiden van Amerika een bezoek waard is

Waarom het diepe zuiden van Amerika een bezoek waard is

Een single reis Amerika aan het overwegen? Overweeg dan is een bezoek aan het diepe zuiden van de Verenigde Staten! Samen met leeftijdsgenoten maak je een geweldige road trip mee in de zuidelijke staten van Amerika. In dit blog kun je alles lezen over waarom het diepe zuiden van Amerika een bezoek waard is. 

Waarom het diepe zuiden van Amerika een bezoek waard is

Tijdens de single reis Amerika Deep South ontdek je zowel interessante steden als historische plekken en heerlijke stranden. Doordat je een flexibele road trip boekt met mensen van dezelfde leeftijd, deel je meestal veel interesses met elkaar en kun je per autogroep bepalen wat je interessant lijkt om te zien en te doen tijdens de Amerika single reis. Wat vast staat is wanneer we waar slapen, maar je kunt de dagplanning zo goed als zelf invullen. Natuurlijk geeft de Nederlandstalige reisbegeleider die met jullie mee reist voldoende tips voor invulling van de dag. Op sommige dagen staan inbegrepen activiteiten op de planning, op andere dagen kun je de dag zo goed als zelf invullen.

De reisbegeleider is er om je te helpen met de planning en te kijken naar autogroepen op basis van interesses. Een fantastische manier om een road trip te maken die wel al helemaal voor je is uitgestippeld met de mooiste locaties, maar waarbij je wel zelf nog kunt kijken naar de invulling samen met je autogroep! We raden je daarom zeker aan om thuis al een beetje uit te zoeken wat je interessant lijkt om te bezoeken tijdens de singlereis Amerika. De reisbegeleider kan vervolgens aangeven of dit wel of niet mogelijk is en met je kijken naar de dagplanning. Houd er wel rekening mee dat je mee gaat met een groepsreis en dus samen met een autogroep dient te bepalen wat je dagplanning wordt. Ook zij hebben vast ideeen klaarliggen van wat ze graag willen zien. 

Het diepe zuiden van de Verenigde Staten is absoluut een bezoek waard. Waarom? Je kunt hier niet alleen heel veel historische plekken vinden, maar je reist ook door diverse steden waar bepaalde muziekstijlen zijn onstaan. Je kunt proeven hoe de maaltijden enigszins varieren van stad naar stad en het is een ideaal gebied voor een gezellige road trip. Het gebied waar we doorheen rijden tijdens de singlereis Amerika is enorm gevarieerd. Je zult zien dat geen dag in de auto hetzelfde is. We reizen door het binnenland, langs de kust en vaak ook dwars door de mooie natuur. En ook door de steden heen rijden is natuurlijk een heel avontuur in Amerika. 

Single reis Amerika diepe zuiden

In de onderstaande afbeelding kun je de reisroute vinden van de Amerika single reis diepe zuiden.

De eerste dagen van de single reis Amerika

De eerste reisdag van de single reis Amerika reizen we met het vliegtuig af naar Atlanta in de staat Georgia. Afhankelijk van de vluchttijden kun je hier al het een en ander bekijken zoals de World of Coca Cola, Marthin Luther King Jr. National Park of een van de vele musea. De tweede reisdag reizen we door naar Savannah, een van de meest populaire toeristensteden. De derde reisdag reizen we naar Asheville, een prachtige plek gelegen bij de Great Smoky Mountains. Hier kunnen we prachtig door de natuur rijden, maar heb je ook de mogelijkheid om een van de bekende filmlocaties te bekijken van bijvoorbeeld Forrest Gump of Dirty Dancing. Daarna is het tijd om op reisdag vier van de singlereis Amerika door te rijden naar Nashville, de bakermat van de country-muziek. Hier zijn ontzettend veel mooie plekken te bezoeken die met muziek te maken hebben, of bijvoorbeeld ook de Jack Daniels distilleerderij, genoeg te beleven!

Bijzondere plekken ontdekken van het zuiden van de VS

De volgende stop van de singlereis Amerika is Memphis, de grootste stad van de staat Tennessee. Hier kun je ervoor kiezen het landgoed van Elvis Presley te bezoeken (Graceland is inbegrepen), of een Sun Studio te bezoeken waar vele beroemdheden hun albums hebben opgenomen en dit nog steeds doen. Of bezoek het National Civil Rights Museum! Keuze genoeg! De dag erna, dag 6, is het tijd voor wat geschiedenis. We reizen af naar Vicksburg, een plaats die een enorm grote rol heeft gespeeld tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Je kunt zelf bepalen hoeveel plekken je hier bezoekt die met de burgeroorlog te maken hebben gehad. Als je een beetje interesse erin hebt valt er meer dan zat te bezoeken! Ook kun je ervoor kiezen om hier even lekker bij te komen van de eerste dagen van de singlereis Amerika. Van Vicksburg reizen we af naar New Orleans. Hier slapen we twee nachten. Je kunt hier o.a. een rondvaart nemen op een traditionele boot, of ga voor een plantage of een bezoek aan het Nationale Tweedewereldoorlogmuseum. Het is allemaal mogelijk! Doordat je zelf de invulling van je dagen bepaalt met je autogroep, bepaal je ook zelf in hoeverre je nog extra kosten maakt tijdens de single reis Amerika.

Road trip diepe zuiden Verenigde Staten

We zijn aangekomen op dag 9 en we reizen door naar Panama City Beach. We volgen lekker lang de kust. Zonnebril op, muziekje aan en lekker road trippen! En dan: tijd om te relaxen! Of huur een kajak, kies een dolfijnen cruise uit of ga voor suppen! Het is een levendige stad met veel mogelijke wateractiviteiten. Op het strand lekker uitrusten is natuurlijk ook een van de mogeliijkheden. Daarna reizen we door naar Orlando, op dag 10. Misschien heb je al eens gehoord dat je hier Disney World, Universal Studios en veel outlet shopping malls kunt vinden. We blijven hier twee nachten zodat je deze dagen lekker kunt vullen met wat je leuk lijkt om te doen! Een rondreis is natuurlijk altijd intensief. Daarom hebben we ervoor gezorgd dat je op sommige dagen in het programma van de singlereizen Amerika kunt kiezen of je even wilt relaxen of nog extra dingen wilt doen en zien.

Een mooie afsluiting van de Deep South US groepsreis

We vervolgen onze weg naar Florida City, waar we ook twee nachten zullen overnachten. Je kunt hier genieten van de airboat tour die is inbegrepen bij je reissom van de singlereizen Amerika. Everglades National Park is een prachtige plek om te bezoeken. Ook kun je vanaf hier gemakkelijk de Florida Keys bezoeken. Even Googelen kan geen kwaad, deze locatie kunnen we niet in woorden beschrijven. De laatste stop van de single reis Amerika is Miami. Deze stad mag natuurlijk niet ontbreken als je afreist naar de diepe zuiden. We raden je zeker aan of een stadstour te doen, een boot te huren, een excursie te boeken over het water en om Miami Beach een bezoek te brengen. Daarna is het tijd om het mooie Amerika achter ons te laten en terug te reizen naar Nederland.

Rijden in Amerika tijdens de single reizen Amerika

Je kunt ervoor kiezen om zelf te rijden tijdens de single reis Amerika Diepe Zuiden. Je kunt dit aangeven bij het maken van je boeking. Per auto hebben we twee bestuurders nodig. Meestal hebben we meer bestuurders dan nodig, maar de singlereis Amerika valt en staat natuurlijk met de bereidheid van mensen om te willen rijden. Als je 25 jaar of ouder bent heb je voorrang vanwege de under age fee die in Amerika voor jongere mensen geldt. Je dient een jaar je rijbewijs te hebben en in het bezit te zijn van een credit card. De credit card is puur ter administratie, daar wordt verder niks vanaf geschreven.

In Amerika rijden tijdens een single reis Amerika kan natuurlijk misschien een beetje spannend zijn. Maar geloof ons; de spanning is er zo vanaf en het is een enorm avontuur! Je zult altijd in een automaat rijden tijdens de singlereizen Amerika, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het schakelen. Daarnaast kan de reisbegeleider je bij het ophalen van de huurauto's exact vertellen hoe de auto's werken. De verkeersregels wijken enigszins af met die in Nederland, ook daar zal de reisbegeleider je van alles over vertellen. Als je te erg twijfelt raden we het je af om te rijden in Amerika, aangezien er wel rekening mee wordt gehouden dat je ook daadwerkelijk kunt rijden als je dit opgeeft bij het maken van je boeking. Maar als je het avontuur wel ziet zitten: go for it en geef het aan in het boekingsformulier want rijden in Amerika is een feestje!

Single reis Amerika groepsgenoten

Je reist tijdens de single reizen Amerika samen met reisgenoten tussen de 18 en 35 jaar. Je hoeft dus vooral niet bang te zijn dat je in een muffe bus (want road trip!) terecht komt met mensen die veel ouder of jonger zijn dan jij. Je weet, zeker als je alleen boekt, natuurlijk nog niet met wie je op pad gaat tijdens de single reis Amerika. Gelukkig kun je van tevoren al online kennis met elkaar maken! Uiterlijk 4 weken voor vertrek ontvang je van ons inloggegevens van Mijn Simi. Hierin kun je informatie over je single reis Amerika vinden, maar ook je telefoonnummer achterlaten en samen een Whatsappgroep aanmaken met je reisgenoten. Sommige groepen spreken zelf al met elkaar af alvorens het vertrek van de Amerika single reis.

Single reis Amerika diepe zuiden 2020

In 2020 kun je mee met de diepe zuiden Amerika rondreis in september! Bekijk de Deep South groepsreis reispagina, selecteer de juiste leeftijdscategorie en je kunt alles lezen over deze ultieme road trip met leeftijdsgenoten! Onder het kopje data/prijzen kun je alle geplande data bekijken.

Ben je ook al nieuwsgierig geworden naar de andere Amerika single reizen? Of wellicht een andere verre reisbestemming? Indien je vragen hebt mag je natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen. 

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.