Single strandvakantie Italië
 • Sluit je aan bij onze groepsreizen
 • Altijd incl. vervoer
 • 65% reist solo
CAL SGR ANVR

Single strandvakantie Italië

Vanaf 956,50 €

We nemen je mee naar het zuiden van de prachtige regio Toscane in Italië voor een afwisselende strandvakantie vanaf een vaste locatie. We strijken neer op een mooie camping aan het strand, waar je tijdens deze jongerenreis gaat genieten van een aantal inbegrepen excursies, de Italiaanse zon en de omgeving. 

 • Excursies
 • 11 dagen
 • Normale Moeilijkheid
 • 18-25 jaar
 • Camping

Je ziet hierboven de gemiddelde leeftijden van al onze groepsreizen bij elkaar opgeteld in de afgelopen drie jaar.

d

Dag 1 - Vertrek

We stappen in de touringcar bij de verschillende opstapplaatsen in het land en reizen door de nacht naar Italië toe. De touringcar rijdt exclusief voor Simi, er zitten dus geen andere reizigers in de bus. Tijdens de reis leer je je reisgenoten alvast een beetje kennen. 

De touringcar maakt een tussenstop 's avonds zodat er ook iets warms gegeten kan worden. 

 • Je verblijft in vierpersoonstenten voorzien van twee stapelbedden. Beddengoed neem je zelf mee. 
 • Het is ongeveer een kwartier lopen naar het strand

Dag 2 - Aankomst Italië

We komen vandaag aan in Italië en installeren ons in de tenten. Deze dag heb je verder helemaal vrij om lekker naar het strand te gaan, te genieten van het (kleine) zwembad op de camping, ergens wat te drinken en de omgeving te verkennen.

De Simi-host die ter plekke aanwezig is zal jullie een korte rondleiding geven en de belangrijkste plekken aanwijzen. Aan het begin van de avond krijgen jullie een briefing over de exacte planning van de verdere reis en de momenten waarop de excursies plaatsvinden.

Aansluitend vindt een klein beachvolleybal-toernooi plaats bij het strand. Een ideale manier om elkaar nog wat beter te leren kennen en ook je Simi-host beter te leren kennen. 

Dag 3 - Wateractiviteiten

Na het ontbijt gaat een gedeelte van de groep op pad en bezoekt een nabijgelegen olijfboerderij met de fiets. Tijdens deze excursie leren we hoe olijven groeien, hoe olijfolie en andere producten gemaakt worden en krijgen we een en ander te proeven natuurlijk! 

De andere helft van de groep maakt zich klaar voor een paar heerlijke uurtjes op zee. We krijgen les in windsurfen, kunnen Stand Up Paddling proberen en gaan proberen of we met tien man een heel groot SUP-board overeind kunnen houden. 

Beide activiteiten duren ongeveer een halve dag al met al. De rest van de dag heb je vrij om lekker aan het strand te liggen of kun je zelf een board huren en je skills verder verbeteren. 

Dag 4 - Olijfboerderij en wateractiviteiten

Vandaag wisselen we. Heb je de voorgaande dag wateractiviteiten gedaan, dan ga je vandaag met de fiets naar de olijfboerderij waar je een rondleiding krijgt. Door de groep op te splitsen kunnen we ervoor zorgen dat je niet met een al te grote groep een activiteit doet. 

De verdeling maken we in eerste instantie op vrijwillige basis. Je bepaalt dus zelf op basis van wie je al kent en met wie het goed klikt bij welke dag je aansluit. Natuurlijk moet er wel een gelijke verdeling ontstaan, dus een beetje medewerking is wel handig. 

De rest van de dag heb je vrije tijd om te genieten van zon, zee en strand. Het zandstrand is meer dan de moeite waard. Als je zin hebt kun je er ook voor kiezen om een surfboard te huren of iets anders doen. Zo is er een klimpark op het terrein en is er een zwembad. 

d

De getoonde prijs is de prijs exclusief bijdrage calamiteitenfonds (EUR 2,50 €) en de consumentenbijdrage SGR (EUR 5,00 €).

d

Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies
 • door Adventureweek Frankrijk (Jongerenreizen 18-25) op 22-07-2022

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Het was een geweldige vakantie boven alle verwachtingen die ik al had! De gekste dingen gedaan die je zelf nooit zou bedenken. Geweldige reisleiding van ilse, Jaana en Aram. Ik zou het zo nog een keer doen

 • door Jongerenreizen Ierland (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 14-08-2021

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Heel erg goed. Als er een probleem is wordt dit direct verholpen. Alles is perfect geregeld.

 • door Adventureweek Frankrijk (Jongerenreizen 18-25) op 22-07-2022

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  De reis was goed georganiseerd, de groep was super leuk en ik heb de gaafste activiteiten ooit gedaan.

 • door Slovenie () op 05-07-2019

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  We zaten op een erg mooie en leuke camping. Super mooie omgeving en de activiteiten waren ook super leuk en waren ook erg goed geregeld. Onze reisleider (Sebastiaan) was ook erg gezellig! De tijd vloog echt voorbij en zou zo weer een reis bij Simi boeken!

 • door Groepsreis Griekenland (Jongerenreizen 18-25) op 23-07-2020

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Hele gezellige reis, goed geregeld zelfs met corona maatregelen. Leuke groep en een gezellige reisleider. Ontzettend mooie reis en zeker een aanrader om te doen.

 • door Adventureweek Frankrijk (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 12-08-2022

  9

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  9

  Tijdens deze vakantie waren alle activiteiten goed geregeld en ontzettend leuk. De diversiteit in activiteiten was ook zeer positief. De reisleiding was fantastisch. Je kon voor alles terecht bij hen en ze maakten de reis helemaal compleet. Het verblijf was prima en voldeed aan alles wat je nodig hebt.

 • door Bulgarije rondreizen (Jongerenreizen 18-25) op 22-07-2022

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Ik heb met Simi een tien daagse rondreis reis gemaakt door Bulgarije. Het was een geweldige reis met een leuke groep en heel goed georganiseerd. Je wordt naaste en reisbegeleider ook begeleid door een lokale gids die je van alles kan vertellen over de cultuur en de geschiedenis. Echt een ontzettend fijne reis organisatie die ik iedereen kan aanraden!

 • door Kroatie actief (Jongerenreizen 18-25) op 22-08-2019

  9.3

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  9

  Fantastische vakantie gehad! Geweldige heen -en terugreis gehad! Prachtige accomodatie! Zeer leuke, grappige en droge reisleiding die echt op de jongeren van deze tijd inspelen! Dit was mijn eerste keer en zeker niet de laatste! Super bedankt!!!!

 • door Groepsreis Griekenland (Jongerenreizen 18-25) op 14-07-2020

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Voor de mensen die kijken bij SIMI reizen voor een leuke groepsreis ben je hier aan het goede adres! Er is veel variatie in de hoeveelheid reizen en goede reisleiders! Bij SIMI reizen is het goed geregeld en er is genoeg duidelijkheid!

  Dus aarzel niet om deze mooie ervaringen voor je voorbij te laten gaan! #holiday

 • door Rondreis Canada / USA (Jongerenreizen 18-25) op 23-07-2019

  8.7

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  8

  Van 9 tot 22 augustus ben ik met de groepsreis Canada / Noordwest USA van simi meegeweest. Het was een bijzondere ervaring om met een huurauto door prachtige nationale parken te rijden. De dagafstanden zijn wel lang (4600 km in 14 dagen), dus als bestuurder kan dit wel vermoeiend worden. Gelukkig kan je met een bijbestuurder wisselen en zorgen de vele stops in de natuurparken voor de nodige afwisseling, maar hou er rekening mee dat als je je als bestuurder opgeeft je wel de verantwoording neemt om iedere dag zo fris en fruitig mogelijk in de auto te stappen. Groot voordeel, je kan met je medebestuurder bepalen hoe je de dag wil indelen en waar je naartoe wil rijden. Op een paar reisdagen na rijdt elke auto zelfstandig en sta je vrij om de activiteiten te doen die je leuk vindt (van lange wandeling tot zo veel mogelijk stops) Je medepassagiers kunnen van auto wisselen. Een nadeel vond ik wel dat er geen navigatie bij de huurauto was geregeld en er waren geen wegenkaarten beschikbaar. Navigeren ging via google maps, maar zelf vond ik dit niet prettig. Regelmatig was de wifi niet bestand tegen een bombardement van offline kaarten downloaden, waardoor er autos zijn geweest die vrijwel zonder navigatie hebben gereden. Uiteindelijk is het allemaal wel goed gekomen, de reisleider neemt ons commentaar over de navigatie mee naar simi voor de reizen van volgend seizoen.

  De motels/hotels waren over het algemeen prima, vooral de lokaal gerunde motels hebben toch een sfeertje wat een keten niet na kan doen. Hou er wel rekening mee dat je een tweepersoons bed (met 1 grote deken) deelt met een medereizigers, zelf heb ik het niet als probleem ervaren. De bedden waren erg goed en elke dag konden we ontbijt halen bij de lokale supermarkt of was er een simpel ontbijt bij het motel. Amerika en Canada hebben mij in ieder geval aangenaam verrast met hun natuurpracht, uitgestrekte landschappen en gastvrijheid. Ieder national park heeft iets unieks, van de blauwe meren van Banff tot de geisers van Yellowstone. Het liefst zou je een week in bijvoorbeeld Yellowstone willen rijden, maar je hebt maar 1 dag om alles wat je wilt zien te zien. Wat research van de nationale parken voor je vakantie kan zeker helpen. Laatste tip als je deze reis wilt maken, neem een trui en joggingbroek mee voor de koude avonden.

d