Weten welke reis bij jou past? Doe de quiz! Sluit je aan bij avontuurlijke groepsreizen voor reizigers tussen de 18 en 32 jaar. Boek je reis zodra je eruit bent - gemiddeld stijgen prijzen naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. 

Lastminute singlereizen en jongerenreizen

Kosten ter plekke Kroatië reizen

Ga je aankomende zomer met ons mee op reis naar Kroatië? Wat leuk! Waarschijnlijk ben je je al druk aan het inlezen over het land en wat je allemaal mee moet nemen tijdens deze actieve groepsreizen. Op deze pagina kun je alles vinden over de kosten ter plekke. We geven antwoord op de vragen 'Is Kroatië een duur land?', 'Hoeveel kost een maaltijd in Kroatië?' en 'Wat kost het om uit te gaan in Split?'

Tijdens al onze groepsreizen is al heel veel inbegrepen. Je boekt altijd een groepsreis inclusief vlucht of busreis, overnachtingslocatie en een activiteitenpakket. 

Hieronder kun je vinden wat de kosten ter plekke verder zijn in Kroatië, want vaak geef je natuurlijk ook nog ter plekke wat uit. De (meeste) maaltijden bij deze groepsreizen Kroatië zijn niet inclusief. Daarnaast kun je nog kiezen voor optionele activiteiten, koop je misschien wel een souveniertje en dergelijke.

Je bepaalt in grote mate zelf wat je ter plekke nog uitgeeft in Kroatië. Doordat een groot aantal activiteiten is inbegrepen, beleef je ze echt samen als groep en hoef je niet perse nog extra activiteiten bij te boeken.

Wat al inclusief is bij de reissom van de Kroatië groepsreizen en wat exclusief is kun je vinden bij het kopje inbegrepen op de desbetreffende reispagina. 

Is Kroatië een duur land?

Kroatië is absoluut geen duur land, sterker nog, het is een vrij goedkoop land. Houd er echter rekening mee dat wij naar toeristisch gebied afreizen, waardoor hier de prijsverschillen minder groot zijn.

In de supermarkt zijn plaatselijke producten vaak een stuk goedkoper dan in Nederland. Geïmporteerde producten zijn daarentegen vaak weer duurder. Een kop koffie scoor je vaak voor 1 tot 1,5 euro. 

Indien je wilt gaan winkelen is kleding vergelijkbaar of duurder qua prijzen dan in Nederland. Dit komt omdat veel geïmporteerd wordt en omdat er in Kroatië een hogere belasting op betaald wordt.

Eigenlijk geldt voor alles in Kroatië dat lokale producten een stuk goedkoper zijn dan geïmporteerde producten.

Kosten eten drinken Kroatië

Kroatië Actief groepsreis

Bij de Kroatië Actief groepsreis slapen we op een camping. Op de camping is een kooktent aanwezig. Het is uiteraard niet verplicht om samen met de groep mee te eten, maar natuurlijk wel erg gezellig. We doen samen inkopen en vervolgens koken we voor de groep (hiervoor maken we groepjes). Hoe meer mensen mee eten, hoe goedkoper de maaltijd natuurlijk wordt. Gemiddeld wordt er, als er volledig op de camping wordt gegeten, ongeveer 6 tot 10 euro per dag uitgegeven per persoon. Indien je ervoor kiest om uit eten te gaan is dit bedrag natuurlijk hoger.

Kroatië Deluxe groepsreis

Tijdens de Kroatië Deluxe single reis slapen we in appartementen. Dit betreffen vierpersoonskamers, met een keukentje. Je kunt er dus voor kiezen om te koken in het appartement zelf, wat goedkoper is dan uit eten gaan. Het is geheel afhankelijk van of jullie met z'n vieren koken en eten, dit in groepsverband doen of dat jullie uit eten gaan wat het kostenplaatje hierbij is. De ervaring is dat bij de Kroatië Deluxe groepsreis iets meer wordt uitgegeven aan eten en drinken dan bij de Kroatië Actief groepsreis.

Uit eten gaan

Uit eten gaan in aanzienlijk goedkoper in Kroatië dan in Nederland. In het toeristengebied zijn de prijzen hoger dan in de rest van Kroatië, maar nog steeds is het prima betaalbaar en vaak goedkoper dan in Nederland. In Split zijn daarom de restaurants en eettenten iets duurder dan wanneer je iets zoekt rondom Stobrec. Vaak kun je een pizza vinden voor 5-6 euro en een pasta voor 5-7 euro. Vlees- en visgerechten zijn duurder, vaak betaal je hier rond de 15 tot 20 euro voor. Natuurlijk is dit ook geheel afhankelijk van welk restaurant of eettent je bezoekt. Vooral lekker rondkijken dus naar de mogelijkheden! De Simi-host kent goede opties in de omgeving.

Uitgaan in Split

Uitgaan in Kroatië is iets goedkoper dan in Nederland, maar als je een grote club bezoekt zijn de prijzen ongeveer gelijk. Leuke bars voor aan het begin van de avond zijn Fluid, Ghetto en Puls in het oude centrum van de stad en later op de avond zijn O'Hara, de Vanilla Club en Hemmingway leuke opties. Op internet kun je wellicht voorbeelden vinden van de prijzen, over het algemeen kun je rekenen op ongeveer 2-4 euro voor een halve liter bier, 2-3 liter voor een wijntje (is hier vaak duurder dan bier) en 5-10 euro voor een cocktail. Kroatië maakt eigen wijn, daarom zijn de lokale wijntjes altijd goedkoper dan geïmporteerde wijntjes. Kijken naar lokale producten kan altijd lonen. 

Kosten optionele activiteiten

Indien je naast het programma nog optionele activiteiten wilt doen brengt dit natuurlijk ook extra kosten met zich mee. In principe is het programma vol genoeg om leuke dingen te doen, maar heb je ook tijd om te relaxen. Er zijn veel mogelijkheden voor optionele activiteiten. De volgende optionele activiteiten en prijzen zijn bij ons bekend voor 2023 (let op: tarieven kunnen gewijzigd zijn):

Kroatië Actief optionele activiteiten

  • Kano-safari +/- 55 euro
  • Extreem canyoning +/- 75 euro
  • River tubing +/- 55 euro
  • Dagexcursie Mostar (Bosnië) +/- 45 euro
  • Boottocht +/- 70/80 euro (+/- 20 euro extra indien je onbeperkt wilt drinken)

Kroatië Deluxe optionele activiteiten

  • Raften +/- 50 euro
  • Canyoning +/- 61 euro
  • Paintball +/- 75 euro
  • Kano-safari +/- 55 euro
  • Extreem canyoning +/- 75 euro

De prijzen zijn per persoon. Op de reispagina's kun je de meest up to date activiteiten en tarieven vinden.

Optionele activiteiten kun je zelf ter plekke boeken en rechtstreeks bij de aanbieder betalen. Omdat we van onze eigen activiteiten jaarlijks de lokale organisaties controleren op vergunningen en dergelijke en we hier niet mee bekend zijn bij optionele activiteiten, zijn deze altijd op basis van eigen risico.

Conclusie

De meeste mensen geven ongeveer 20 a 30 euro uit per dag aan eten, drinken en andere extraatjes. Echter is dit zeer afhankelijk van je uitgavenpatroon en of je nog optionele activiteiten wenst bij te boeken. Omdat we bij Kroatië Actief op een camping slapen, eten we vaak gezamenlijk en zijn de maaltijden iets goedkoper omdat we groot inkopen. Vaak geven mensen hier 6 tot 10 euro per dag aan uit. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om uit eten te gaan, wat prijziger is dan eten op de camping. Bij de Kroatië Deluxe groepsreis is dat zeer afhankelijk van of jullie uit eten gaan of besluiten te koken in het appartement. Daarnaast kun je in je eigen kamer koken voor de vier personen die hier slapen, of kunnen jullie iets in groepsverband doen wat ook prijsverschil geeft.

Let op: De informatie op de desbetreffende reispagina is het meest up to date en altijd leidend qua informatie. Deze pagina is bedoeld om je een beetje achtergrondinformatie te geven dat nuttig kan zijn voor jouw groepsreis. Hoewel we ons best doen om alle informatie up to date te houden, kan het zijn dat en prijswijzigingen optreden op de bestemming.