Noorwegen heeft een groen reisadvies. In september 2021 zullen we bij het behalen van de minimum deelname deze groepsreis uitvoeren. Let op: Noorwegen staat enkel reizigers toe die volledig gevaccineerd zijn (tweede prik min. 14 dagen voor binnenkomst in Noorwegen of Janssen vaccin min. 21 dagen voor binnenkomst in Noorwegen). Boek dus enkel deze groepsreis als je aan deze toegangseis kunt voldoen. Voor Zweden zijn de toegangseisen minder streng, dus als je voldoet aan de toegangseisen voor Noorwegen dan kun je deelnemen aan deze groepsreis.

Rondreis Noorwegen / Zweden

Rondreis Noorwegen / Zweden

 • 18-39 jaar
 • 15 dagen
 • Normale Moeilijkheid

Deze rondreis Noorwegen en Zweden is ideaal voor iedereen die houdt van natuur, buiten zijn en graag reist. Zowel Noorwegen als Zweden zijn indrukwekkende landen met een bijzondere natuur en enorm veel afwisseling.

Deze groepsreis begint in Zweden, waar onder andere een bezoek aan de hoogste waterval, een tweedaagse kanotocht en een mountainbike-tocht op het programma staan.

Vervolgens trekken we Noorwegen in en bezoeken we een aantal van de mooiste Nationale Parken die Noorwegen te bieden heeft. Deze rondreis is een kampeervakantie, waardoor je deze reis ook echt als een natuurvakantie zult beleven. We koken regelmatig boven open vuur en maken een prachtige rondreis.

De prijs voor deze reis is inclusief retourvlucht vanaf Amsterdam. Bijkomende kosten ter plaatse zijn kosten voor optionele activiteiten en maaltijden. Houd er rekening mee dat zowel Noorwegen als Zweden geen goedkope landen zijn.

Ons advies: boek je rondreis tijdig. Prijzen van vliegtickets wisselen dagelijks. Door vroeg te boeken kunnen we ervoor zorgen dat je vlucht binnen het gestelde budget blijft. Naarmate de vertrekdatum dichterbij komt wordt de prijs van deze reis over het algemeen hoger.

Deze rondreis is ideaal voor natuurliefhebbers die het indrukwekkende Noorwegen en het mooie Zweden willen ontdekken met leeftijdsgenoten. Deze reis wordt standaard gecombineerd met de 18-25 groep. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 21 en 24. 

In deze grafiek zie je de leeftijdsopbouw in de afgelopen drie jaar voor deze specifieke reis. Indien onvoldoende data beschikbaar is, bv. bij een nieuwe reis, zie je de data gebaseerd op het totale gemiddelde van al onze groepsreizen. De samenstelling is altijd min of meer gelijk en geeft je een realistische weergave van wat je kunt verwachten.

 • 98% van onze reizen gaat door

Vanaf 1 506,50 €, 15 dagen

BOEK DEZE REIS Neem een optie

Dag 1 - Amsterdam - Mora, Zweden

Hieronder vind je het reisprogramma zoals we dat vooraf samenstellen. Zeker bij rondreizen is het mogelijk dat de volgorde wijzigt of dat er een situatie is waardoor het programma iets anders loopt. Lees het programma dus door met een beetje flexibiliteit in het achterhoofd.

We ontmoeten elkaar in de vroege ochtend op Schiphol, waarna we als groep inchecken voor onze vlucht. Zo weet je al direct met wie je reist, voor zover je elkaar nog niet vooraf gesproken hebt via het forum.

Bij aankomst in Noorwegen worden we opgehaald door onze reisbegeleiders, waarna we naar Johannisholm in Zweden rijden, een rit van ongeveer 3 tot 4 uurtjes. Tijdens de rit kun je elanden zien als je geluk hebt, maar in elk geval genieten van het mooie uitzicht en de dichte bossen.

In Zweden aangekomen installeren we ons, verdelen de tenten (de eerste dagen heb je de mogelijkheid om een eigen tentje te hebben) en gaan lekker eten. De reisbegeleiding zal wat praktische zaken met jullie doornemen en wat meer vertellen over het programma.

Dag 2 - Tweedaagse kanotocht

Vandaag verzamelen we eerst alle spullen die we nodig hebben voor onze tweedaagse kanotocht in de Zweedse natuur. We doen het rustig aan, maar varen een mooi rondje over de Zweedse meren. We slaan ons kamp vervolgens op aan de oever, waar we niet alleen genieten van de intense rust en de geweldige uitzichten, maar ook koken boven open vuur en een heerlijke avond hebben waar we elkaar natuurlijk nog veel beter zullen leren kennen.

 • Met name 's nachts kan het in zowel Zweden als Noorwegen goed afkoelen. Houd hier rekening mee bij het inpakken van je spullen.
 • Alcohol is in zowel Zweden als Noorwegen erg duur. Wil je dus toch af en toe iets drinken tijdens je reis, dan raden we je aan dit op het vliegveld te kopen
 • De eerste dagen van deze rondreis is er weinig gelegenheid om inkopen te doen. Vraag dus bij de rit van Oslo naar Johannisholm om even een stop te maken bij een supermarkt zodat je een en ander aan snacks kunt inkopen. 

Dag 3 - Tweedaagse kanotocht

Na een fantastische avond in de natuur, pakken we vandaag onze spullen weer in, maken de kano's weer gereed en reizen op ons gemakje terug naar Johannisholm. Hier hebben we de tijd om even lekker te douchen en bij te komen, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen een extra activiteit te doen. 

Een mooie wandeling in de directe omgeving van Johannisholm is ook zeker de moeite waard! 

Tips:

 • In vrijwel alle groepen zijn er wel reizigers die spelletjes meenemen voor onderweg. Altijd leuk!
 • Voel je niet verplicht om de hele dag met de groep op te trekken. Je even terugtrekken en iets voor jezelf doen ikan ook heel prettig zijn. 

Dag 4 - Wandeltocht

We maken vandaag een mooie wandeltocht door het Zweedse landschap. We rijden naar het begin van de route en maken een wandeltocht door het natuurgebied "Gnupen". We wandelen ongeveer vier kilometer door het bos waar verschillende dieren te zien zijn. We komen uiteindelijk terecht op de Lybergnupen, een rots van 657 meter boven zeeniveau met een prachtig uitzicht op de stad Mora en het Siljan meer. 

De tocht die we vandaag lopen is voor iedereen goed te doen, je hoeft geen extreme wandelaar te zijn om deze rondreis te kunnen maken (en ervan te kunnen genieten). 

De tocht die we vandaag zullen maken geeft je een goed beeld van wat Zweden te bieden heeft aan natuur en hoewel de hoogteverschillen vaak minder zijn dan in Noorwegen zul je merken dat Zweden een geweldig land is met bijna oneindig veel natuur, meren en bossen die zorgen voor een ultiem relaxte vakantietijd. 

In de avond kun je ervoor kiezen om deel te nemen aan een optionele natuur safari. Hierbij rijden we door het bos en gaan we proberen om wildlife te spotten zoals herten, haviken en elanden. Daarnaast maken we stops op diverse mooie uitzichtpunten.

Dag 5 - Fulufjället Nationaal Park

Na een paar intensieve dagen plakken we er nog een excursie-dag achteraan waar ook weer aardig wat inspanning voor nodig zal zijn. We verlaten vandaag de plek waar we de eerste dagen doorgebracht hebben en beginnen aan het rondreis-gedeelte.

We bezoeken het Nationaal Park Fulufjället. We wandelen naar en over de  hoogste waterval van Zweden die van 97 meter hoogte naar beneden stort. 's Avonds slapen we op een kleine camping aan het begin van het Nationaal Park.

Je zult merken dat we soms op campings slapen met wat minder faciliteiten, maar waar het uitzicht het gemis daaraan weer helemaal goed maakt. De tentjes die we gebruiken zijn eenvoudig op te zetten en af te breken en het gezamenlijk maken van de maaltijden zorgt voor een echt groepsgevoel. Bij deze rondreis boek je dan ook echt een groepsreis met mensen die ook een voorliefde voor natuur hebben. 

Dag 6 - Sjoa - Noorwegen

Onze intensieve start van deze rondreis door Noorwegen en Zweden maakt plaats voor het begin van onze reis door Noorwegen. We steken de grens over met Noorwegen en slapen die nacht in Sjoa bij een mooie camping aan het water. Sjoa is een klein stadje, maar heeft genoeg te bieden om je in de avond te vermaken. Ook deze avond bereiden we onze maaltijd boven het vuur.

Het landschap wordt gedurende de reis steeds ruiger. Doordat je in Noorwegen vrijwel overal maar 80 mag rijden is er bij het rijden altijd veel rust en voldoende tijd om ook echt om je heen te kijken. De wegen zijn goed onderhouden en rijden door deze landen is een waar feestje. Onderweg maken we met enige regelmaat tussenstops om mooie plekken te bekijken, die we overigens meer dan genoeg tegen gaan komen! 

Dag 7 - Sjoa

Je kunt vandaag een spannende raft-tocht op de rivier de Sjoa bijboeken. Doordat Noorwegen een relatief duur land is, zijn de kosten voor deze tocht vrij hoog, maar wel weer een geweldige ervaring. Optioneel kun je ook een mooie wandeling in de omgeving maken.

Sjoa is 1 van de grotere plaatsen in de omgeving, waardoor je er ook wat meer faciliteiten hebt. Zo halverwege de reis is een dagje waarin niet zoveel hoeft te worden gereden en waarin je tijd hebt om even rustig iets zelf te ondernemen.

Dag 8 - Andalsnes

Een reisdag met geweldige uitzichten door het hart van Noorwegen. We reizen naar Andalsnes, een stad bekend om de vele cruise-schepen die er jaarlijks aanleggen. Sprookjesachtige fjorden en ruige bergpunten staan je hier te wachten. Onderweg komen we langs vele watervallen en uitzichtspunten.

We reizen vandaag door een adembenemend mooi gebied om uiteindelijk daar aan te komen waar de meeste mensen Noorwegen voor willen zien: fjorden! De route die we volgen is meer dan de moeite waard en zorgt ervoor dat je een goed beeld krijgt van de indrukwekkende natuur van Noorwegen. Maar, let op: als je Scandinavie eenmaal ontdekt hebt is de kans groot dat je nog eens terug komt, we waarschuwen alvast ;-)

Dag 9 - Geiranger

1 van de hoogtepunten tijdens deze groepsvakantie is toch wel de beroemde Trollstigen. Deze steile weg zigzagt spectaculair omhoog en zal je zeker de adem benemen. Onderweg heb je met een beetje geluk een geweldig uitzicht. Je rijdt vervolgens door 1 van de mooiste stukken van Noorwegen naar het Geiranger-fjord.

In het Geirangerfjord is het mogelijk een speedboat-tocht te ondernemen (optioneel) en de bruidssluier-waterval en de zeven zusters (watervallen) te zien. Indrukwekkend!

Tips:

 • Zorg dat je voldoende verschillende soorten kleding meeneemt. In de bergen en aan de kust kan het wat koeler zijn en met name in de avonden kan het afkoelen. Een goede fleece trui en een goede jas zijn dan prettig.
 • Vergeet niet ook in het tweede deel van je rondreis foto's te maken. Vaak zijn mensen de eerste dagen heel fanatiek, maar omdat je een beetje aan alles went vergeet je al snel foto's te maken

Dag 10 - Jostedalsbreen

Vandaag verblijven we in het gebied van de jostedalsbreen National Park. We verblijven op een prachtige camping, omgeven door watervallen en gletsjer-uitzichten. Vandaag kun je verschillende activiteiten doen. 

Vanaf de camping is het mogelijk meerdere fantastisch mooie wandeltochten te maken. We raden je zeker aan de wandelschoenen aan te trekken en een mooie tocht door het bijzonder mooie landschap te maken. 

Tips

 • Je hebt vandaag een vrije dag, maar zoek de avond ervoor alvast de mogelijkheden uit om een mooie wandeltocht te maken. 
 • Vergeet geen foto's te maken. Na anderhalve week slaat de foto-moeheid vaak toe, maar juist deze dagen verblijf je in een prachtige omgeving. 

Dag 11 - Jostedalsbreen

We verblijven op een mooi plekje midden in de natuur en hebben vandaag de mogelijkheid om een gletsjertocht (optioneel) te maken over de Jostedalsbreen. Deze ervaring raden we ten zeerste aan, zeker omdat het aantal gletsjers in Europa en over de hele wereld nog altijd afneemt.

Door deze gletsjertocht te ondernemen krijg je zicht op een prachtig stukje natuur dat er wellicht over een aantal jaren niet meer zal zijn.

Als je de gletsjertocht liever niet doet is er in de directe omgeving nog veel meer te doen, met name wandelen natuurlijk. Je verblijft in een prachtige natuuromgeving en kunt van daaruit prachtige tochten ondernemen. 

Dag 12 - Jotunheimen

Vandaag rijden we naar Nationaal Park Jotunheimen, ook 1 van de hoogtepunten van Noorwegen. Wilde landschappen kom je vandaag tegen en het fototoestel zal zeker niet ongebruikt in je tas blijven.

We bezoeken ook het gezellige stadje Lom, een toeristisch stadje met een ouderwets staafkerkje. Als de bergpas open is nemen we ook nog een kijkje in Stryn waar zomerskieen mogelijk is.

Een dagje sightseeing, maar met heel regelmatige tussenstops. Je reist nu door het hart van Noorwegen met geweldige bergen, uitzichten en natuur om je heen.

Dag 13 - Jotunheimen

Vandaag maken we een prachtige wandeltocht door Jotunheimen, met bergtoppen van 2000 meter hoog een indrukwekkende omgeving waar je diep van onder de indruk zult zijn. Een heerlijk dagje dat we aanpassen aan het tempo van de groep natuurlijk.

Nationaal Park Jotunheimen omvat onder andere de hoogste berg van Noorwegen, de Galdhoppigen, maar ook een aantal onvergetelijk mooie wadeltochten die enorm populair zijn, ook bij Noren zelf.

Bij deze actieve rondreis kom je terecht op een aantal van de mooiste plekjes van Noorwegen en kun je rekenen op een afwisselende reis met leeftijdgenoten. Zowel Noorwegen als Zweden zijn als reisbestemming erg bijzonder en je zult merken dat het weer heel erg meevalt over het algemeen. Bij sommige reizen hebben onze deelnemers in Noorwegen zelfs mooie weer gehad dan de mensen in Kroatie op dat moment. Het kan dus wel!

Dag 14 - Lillehammer

Onze laatste nacht in Noorwegen brengen we door in Lillehammer. Hier gaan we traditioneel met de hele groep uit eten (eigen kosten) en sluiten op die manier de vakantie gezellig af.

Je zult ongetwijfeld terugkijken op een fantastische rondreis door zowel Zweden als Noorwegen, met veel natuur, veel nieuwe belevenissen, veel nieuwe mensen die je hebt leren kennen en kan beginnen aan het nagenieten. 

Nog even de belangrijkste dingen op een rijtje:

 • Max. 16 reizigers, twee 9-persoonsbusjes
 • Kampeervakantie met wisselende faciliteiten
 • Leeftijd tussen de 18 en 39, in de praktijk vaak tussen de 20 en 26
 • Vooraf online kennismaken met je reisgenoten

Dag 15 - Terug naar huis

Na het ontbijt vertrekken we langzaam richting Oslo, waar we aan het begin van de middag terugvliegen naar Nederland. We weten zeker dat je terug zult kijken op een enorm bijzondere rondreis door het prachtige Zweden en Noorwegen.

Je vliegt terug in de middag of vroege avond. Hoewel we proberen iedereen zoveel mogelijk op dezelfde vlucht te plaatsen kunnen we dit niet garanderen. De prijsverschillen tussen een vlucht die om 14:00 vertrekt of om 16:00 kunnen soms enkele honderden euro's bedragen. In plaats van je dat bedrag bij te laten betalen kiezen we er in dat geval voor om dan maar gesplitst te reizen, want om 200 euro extra te betalen voor dezelfde vlucht van anderhalf uur is wat veel.

 • We proberen natuurlijk zoveel mogelijk het programma uit te voeren zoals het op de website is aangegeven. Afhankelijk van verschillende omstandigheden kan het voorkomen dat er ter plekke door de lokale gids of voorafgaand de reis aanpassingen worden gemaakt in het programma.

Inclusief bij de reissom:

 • Reisbegeleiding
 • Verblijf in 3-persoonstent. In de eerste dagen van het verblijf een tent voor prive-gebruik. 
 • Gebruik van bord, beker, bestek, slaapzak en slaapmatje. Een eigen slaapzak meebrengen is uiteraard geen probleem.
 • Eerste maaltijd
 • Retourvlucht Amsterdam - Oslo
 • Tweedaagse kano-tocht
 • Wandeltocht Lybergsgnupen
 • Barbecue 1x
 • Wandeling door Rondane Nationaal Park
 • Wandeling hoogste waterval Zweden
 • Kolbulle (soort pannenkoeken)
 • Alle transfers in Noorwegen en Zweden
 • Tol en parkeergelden
 • Alle verblijfskosten
 • Gebruik kampeermateriaal
 • Bijdrage Garantiefonds SGR. Je kunt de voorwaarden vinden op www.sgr.nl/garantieregeling. Op verzoek stuurt SGR deze voorwaarden toe.

Exclusief

 • Reisverzekering die bijzondere sporten dekt. Voor sommige verzekeringen geldt dat gevraagd wordt naar de klasse van het water. Dit is klasse 2 tot 4. 
 • Maaltijden en drankjes. We maken hiervoor een groepspot die door de deelnemers wordt beheerd. Reken op tussen de 7.5 en 10 euro per dag, maar dit varieert afhankelijk van de wensen van de groep. 
 • Eigen uitgaven ter plaatse
 • Optionele activiteiten
 • Ruimbagage (bij te boeken via de website vd luchtvaartmaatschappij)
 • Evt. Corona PCR-test / sneltest indien deze benodigd is

Video's Noorwegen Zweden rondreis

Niks zo leuk als het zien van de filmpjes die eerdere reizigers gemaakt hebben. Zo krijg je gelijk een goede indruk van wat je kunt verwachten! Elk jaar organiseren we ook een videowedstrijd, dus stuur ons gerust je filmpje na je vakantie!

 

Rondreis Noorwegen en Zweden

Reisinformatie en vlucht

We vliegen voor deze actieve vakantie vanaf Schiphol We vliegen over het algemeen in de ochtend tussen 06:00 en 10:00, maar deze tijden worden pas enkele weken voor vertrek definitief bevestigd.

Hoewel we ons best doen iedereen op dezelfde vlucht te plaatsen kunnen we dit niet garanderen. De prijsverschillen tussen vluchten kunnen enorm oplopen, waardoor een vlucht die eerder of later vertrekt soms wel 200 euro scheelt. In plaats van je dat bedrag bij te laten betalen kiezen we ervoor om je dan op een andere vlucht te plaatsen. Dat gebeurt altijd samen met minimaal 1 andere reisgenoot trouwens zodat je nooit alleen vliegt.

Je reisbegeleider is over het algemeen al ter plaatse en vliegt dus niet met de groep mee. Boek een reis met Simi dus alleen als je het geen probleem vind om samen met je groep in te checken en te vliegen en zelfstandig (met je reisgenoten) kunt en durft te reizen.

Het kan dus gebeuren dat je op de heenweg of terugweg een tijdje moet wachten tot de groep compleet is of tot je vlucht vertrekt.

Belangrijk: als je deze actieve groepsvakantie boekt, zorg er dan voor dat je bij je boeking je naam doorgeeft zoals op je paspoort of ID-kaart. 

Ben je hier onvolledig in dan zal de vliegmaatschappij extra kosten berekenen voor het aanpassen van je naam. Deze kosten kunnen oplopen tot wel 110 euro, dus let erop dat je je naam goed aan Simi doorgeeft.

Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij. Je kunt hier dus geen rechten aan ontlenen. In de praktijk wijzigt het zelden of slechts zeer beperkt. 

Reis je samen?

Ongeveer 55% van onze reizigers boekt alleen. De overige 45% reist met twee of meer personen. Dit zorgt voor een goede mix tijdens onze reizen. Iederen kiest natuurlijk bewust voor een groepsreis, dus je zult zeker nieuwe mensen leren kennen.

Als je samen reist kun je dit eenvoudig opgeven op het boekingsformulier in het veld opmerkingen/bijzonderheden. Wij zorgen er uiteraard voor dat als je samen reist we jullie ook samen indelen bij alles. 

Gecombineerde reis

Deze groepsreis wordt standaard gecombineerd met de leeftijdsgroep 24-39 jaar. Gemiddeld is het grootste deel van de groepen tussen de 20 en 25 jaar oud. In onze ervaring is niet de leeftijd, maar vooral de levensfase en het hebben van gezamenlijke interesses doorslaggevend voor hoe je met iemand op kunt schieten.

Reizen en veiligheid

Simi Reizen werkt uitsluitend samen met professionele partijen die veiligheid hoog in het vaandel hebben staan.

We nemen veiligheid bij Simi Reizen erg serieus. Er wordt gebruik gemaakt van uitstekend materiaal, meer dan uitstekende gidsen en er zal nooit onnodig risico genomen worden tijdens onze actieve vakanties.

Gidsen en reisbegeleiding hebben tijdens deze actieve rondreis de leiding over de groep. In de praktijk zul je hier nauwelijks iets van merken, maar op het moment dat een gids of reisbegeleider twijfelt aan geschiktheid om mee te doen aan een activiteit, zal dit altijd overlegd worden.

Houd er daarnaast rekening mee dat je bewust kiest voor een groepsvakantie. Dit betekent automatisch dat je je soms zult moeten aanpassen. Ook hier geldt dat in de praktijk we altijd ontzettend gezellige groepsreizen hebben.

Minimumdeelname 15-daagse rondreis

De minimumdeelname voor deze groepsvakantie is 6 personen. Maximaal kunnen er 16 personen mee.

De gemiddelde leeftijd van de boekers voor deze reis ligt tussen de 18 en 26 jaar gemiddeld. Deze reis wordt standaard gecombineerd voor leeftijden, maar ter plaatse reizen we meestal in 2 busjes en is het mogelijk een opdeling te maken.

Boeken van deze groepsvakantie

Boeken kun je via deze pagina. Bij je boeking vragen we een aanbetaling van 25% van de reissom en de eventuele kosten van afgesloten verzekeringen. Je reisgeld wordt gegarandeerd door de Stichting SGR.

Kampeervakantie

Deze rondreis is een echte kampeervakantie. Dat betekent dat je tijdens je reis je tent opzet en weer afbreekt. We reizen met 9-persoonsbusjes, waar ook de kampeerspullen vervoerd worden. Kamperen is de beste manier om Noorwegen en Zweden echt te beleven!

Optionele activiteiten

Ter plaatse kun je verschillende activiteiten nog bijboeken. Prijzen zijn per persoon, tenzij anders aangegeven. Onder andere:

 • Quad Safari: 600 kronen
 • Nature Safari: 350 kronen
 • Riffle shooting: 200 kronen
 • Boogschieten: 200 kronen
 • Hot tub: 1000 kronen voor de hele groep
 • Sauna: 1000 kronen voor de hele groep
 • White water rafting: 1200 kronen
 • Gletsjer hike: 950 kronen
 • RIB boat: 800 kronen
 • Summer farm: 130 kronen

Bovenstaande activiteiten zijn op basis van beschikbaarheid en kunnen een minimumdeelname hebben. Optionele activiteiten boek je zelf ter plaatse bij. Simi Reizen is hierin geen partij en kan niet instaan voor de kwaliteit van de geleverde optionele activiteiten. Optionele activiteiten worden door lokale aanbieders uitgevoerd waarbij Simi Reizen geen controles doet met betrekking tot vergunningen en diploma's, in tegenstelling tot de activiteiten die inbegrepen zijn bij je reissom. We kunnen geen garanties geven met betrekking tot tussentijdse prijswijzigingen of de beschikbaarheid van de activiteit. Bovenstaande lijst is uitsluitend bedoeld om je een idee te geven van de mogelijkheden en kosten. 

De voordelen van het boeken van een pakketreis

Als je bij Simi Reizen een groepsreis boekt, gaat het altijd om een pakketreis. Hiervan is sprake wanneer je een reis boekt waarbij zowel het vervoer als de accomodatie inbegrepen zijn. Bij Simi Reizen is daarnaast ook altijd een activiteitenpakket inbegrepen. Een pakketreis boeken biedt zeker voordelen. Zo zijn wij als je een pakketreis boekt verplicht jullie hulp en bijstand te verlenen wanneer nodig. Indien je door omstandigheden op de geplande reisdatum niet naar huis kunt vergoeden we 3 hotelovernachtingen voor je.

Je reguliere zorgverzekering vergoedt normaliter ook zorg in het buitenland indien noodzakelijk. Indien noodzakelijk is de organisatie waarbij je een pakketreis boekt ook verantwoordelijk voor repatriëring.

Informatie rondom corona

Steeds meer landen leggen beperkingen op aan reizigers die niet (volledig) gevaccineerd zijn. Reken erop dat je voor toekomstige reizen naar veel bestemmingen volledig gevaccineerd tegen COVID moet zijn. Hoewel veel bestemmingen ook een negatieve testuitslag accepteren om het land binnen te komen, kunnen er aanvullende beperkingen gelden ter plaatse voor mensen die niet gevaccineerd zijn. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om restaurantbezoek, bezoek aan museau en toeristische attracties. Zolang Simi Reizen het programma kan uitvoeren zoals gepland is het aan jezelf om te zorgen dat je ofwel gevaccineerd bent ofwel locaties zoekt waarbij je eventueel getest kunt worden zodat je geen programma-onderdelen hoeft te missen. 

De getoonde prijs is de prijs exclusief bijdrage calamiteitenfonds (EUR 2,50 €) en de consumentenbijdrage SGR (EUR 5,00 €).

 • Selecteer
  Begindatum
  Einddatum
  Vluchtschema

  Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij. Definitieve vluchttijden vind je enkele weken voor vertrek in je Simi account.

  Prijs

  geel = minder dan 10 plekken. oranje = laatste paar plekken

 • Do 30-06-2022
  Do 14-07-2022
  Te boeken vanaf 2 januari om 10:00
 • Do 07-07-2022
  Do 21-07-2022
  Te boeken vanaf 2 januari om 10:00
 • Do 14-07-2022
  Do 28-07-2022
  Te boeken vanaf 2 januari om 10:00
 • Do 21-07-2022
  Do 04-08-2022
  Te boeken vanaf 2 januari om 10:00
 • Do 28-07-2022
  Do 11-08-2022
  Te boeken vanaf 2 januari om 10:00
 • Do 04-08-2022
  Do 18-08-2022
  Te boeken vanaf 2 januari om 10:00
 • Do 01-09-2022
  Do 15-09-2022
  Te boeken vanaf 2 januari om 10:00
 • Do 15-09-2022
  Do 29-09-2022
  Te boeken vanaf 2 januari om 10:00
 • door Noorwegen en Zweden (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 04-07-2019

  8.3

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  8

  Mooie, rustige plek op de camping in Zweden. Ik ben helaas wel een dag ziek geweest, samen met nog een aantal reizigers. Dat is goed opgelost, we hebben het gemeld en ter plekke een oplossing gekregen waar we tevreden mee waren. Het was wel jammer natuurlijk, maar heel veel kunnen ze er niet aan doen als mensen ziek worden. Daarna nog een heerlijke twee weken gehad met overwegend hele erg mooi weer ook. Ik vond de trollstigen heel erg mooi en het kamperen op de niet te luxe campings erg leuk. Maakt de reis toch bijzonder

  Dankjewel Arie voor je feedback. Ontzettend vervelend dat jullie niet 100% hebben kunnen genieten van de eerste dagen, maar fijn dat jullie dit hebben laten weten, zodat we in ieder geval konden zorgen dat alle activiteiten doorgingen.

 • door Noorwegen en Zweden (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 04-07-2019

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Hele fijne reis gehad. Top reisgenoten, fijne reisleiding. Communicatie kon wat beter vanuit de reisleiders en soms waren ze wat afwezig, maar het was een mooie reis. Onderweg nog een keer problemen gehad met 1 van de busjes, maar heel snel opgelost en wij hebben er eigenlijk weinig van gemerkt.

 • door Noorwegen en Zweden (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 04-07-2019

  8

  REISLEIDING

  7

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  9

  Fantastische rondreis gehad. Het weer niet altijd even goed maar wel de mooiste plekjes bezocht. heel veel wandeltochten, Rondane was heel mooi en de gletsjer een aanrader voor iedereen hoewel het wel mistig was toen wij er waren

  Doordat je veel onderweg bent is het wel een beetje vermoeiend soms

 • door Noorwegen en Zweden (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 04-07-2019

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  De reisleiding was perfect, ze waren super gezellig. Daarnaast wisten ze ook nog veel te vertellen. De accommodaties waar we zijn geweest waren allemaal prachtig. Je hebt bij elke plaats hetgeen wat je nodig hebt. Het reizen in de 9-persoons busjes was super leuk. Je kunt bijslapen als dat nodig was of de mensen van de groep beter leren kennen. De prijs voor de reis is aan de dure kant maar je krijgt er een ongelooflijk mooie herinnering voor terug. Ik zou deze reis iedereen aanbevelen...

  Dankjewel Erik!

 • door Noorwegen en Zweden (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 11-08-2016

  8.3

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  9

  We waren heel even in verwarring dat de leeftijden gecombineerd waren, dat is wel een puntje. Verder een supermooie, leuke, avontuurlijke, bijzondere, afwisselende reis gehad en zelfs een eland gezien!!!

 • door Noorwegen en Zweden (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 11-08-2016

  8.3

  REISLEIDING

  7

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Geweldige reis om nooit te vergeten! Het is een dure reis, want ter plekke geef je ook nog best wat uit aan eten en extra activiteiten, maar 100 procent de moeite waard. Ik heb echt de reis van mijn leven gehad en van elke minuut genoten. De tweedaagse kanotocht was voor mij het hoogtepunt. Enig minpuntje vond ik zelf het vele rijden. Dat is bij een rondreis niet gek natuurlijk maar ik vond het soms best lang zitten.

  Hoi Sopie,

  Het is altijd een afweging voor ons om zoveel mogelijk dingen te kunnen zien of de afstanden te beperken en wat meer tijd te nemen op sommige plekken. De moeilijkheid is dat we graag ook de highlights laten zien van met name Noorwegen en de afstanden helaas onderling vrij groot zijn

15-daagse rondreis

Het bovenstaande kaartje geeft je een indruk van de route die we tijdens deze rondreis afleggen. De dagafstanden variëren, maar houd er rekening mee dat je in zowel Noorwegen als Zweden eigenlijk nooit meer dan 70 tot 80 kilometer per uur aflegt. Gelukkig zijn de uitzichten onderweg vaak spectaculair!

Uitgaan

Noorwegen en Zweden zijn geen landen om te bezoeken als je lekker uit wilt gaan. Alcohol is erg duur, maar de meeste steden zijn ook nog eens erg klein. Tijdens deze reis is Lillehammer eigenlijk de enige stad van betekenis waar je zult verblijven. Ideaal wel, want het is de laatste avond van je rondreis.

Over Noorwegen en Zweden

In Zweden betaalt men met de Zweedse Kroon, in Noorwegen met de Noorse Kroon. Zweden is onderdeel van de EU, Noorwegen niet, maar Noorwegen is wel lid van de schengen gebieden. Hierdoor heb je alleen een id-kaart nodig en geen paspoort.

Om het jezelf makkelijk te maken met omrekenen kun je het bedrag in kronen ongeveer door 10 delen voor Noorwegen en door 9 in Zweden. Je kunt ook een omrekentooltje gebruiken natuurlijk.

Je kunt in zowel Noorwegen als Zweden eigenlijk overal pinnen, net als in Nederland. Contant geld is nauwelijks nodig.

Geld enzo

We raden je aan gewoon ter plaatse geld op te nemen als je contant geld wilt gebruiken. Als je geld pint, kies dan altijd de optie: "continue without conversion". Dit is over het algemeen verreweg het goedkoopst, omdat de wisselkoers van je eigen bank gebruikt wordt.

Reizen door Zweden en Noorwegen

Reizen door beide landen kost meer tijd dan hier. Er zijn geen snelwegen, behalve rond de grote steden. Een stad in Noorwegen is ook een stuk kleiner dan wij gewend zijn. Onderweg heb je kans op het zien van bevers, elanden, herten en ander wild. Wist je dat er in Zweden en Noorwegen ook nog wolven en beren leven? De kans dat je die tegenkomt is helaas nihil, maar het geeft wel aan hoe ruig en ongerept Scandinavie nog is.

Campings

Je verblijft tijdens deze reis de eerste dagen in Johannisholm. 1 nacht daarvan slaap je op een eilandje tijdens de tweedaagse kanotocht. Een bijzondere belevenis!

De overige nachten slaap je op campings. Vaak zijn deze erg eenvoudig, maar supermooi gelegen. Op elke camping is kookgelegenheid. Samen met de groep bepaal je wat je die avond gaat eten.

Dure landen?

Noorwegen en Zweden zijn aanzienlijk duurder dan Nederland, zeker voor dingen als uit eten gaan, alcohol en brandstof. We raden je aan om, met inachtneming van de regels, eventuele alcohol al op het vliegveld te kopen.

Voor wat betreft boodschappen en eten is het best mogelijk om goedkoop te koken, maar het is wel van belang daarbij goed te zoeken naar aanbiedingen. Zeker in het diepvriesvak is voldoende te vinden. Grotere supermarkten zijn ook vaak iets goedkoper.

Wat kan ik van het weer verwachten? 

Oké, voor het geweldige strandweer ga je deze rondreis door Noorwegen en Zweden niet boeken. Toch kan het weer enorm meevallen. Er zijn zelfs groepen die twee weken lang uitsluitend mooi weer en 25 graden hebben gehad. Zeker in de zomer kan het in Noorwegen en Zweden gewoon lekker weer zijn, hoewel een hittegolf zeldzaam is. Omdat we in veel bergachtige gebieden reizen moet je er wel rekening mee houden dat we zeker lokaal regen kunnen hebben en de temperatuur dan flink kan dalen. Zie hiervoor ook de paklijst.

Hoeveel bagage mag ik meenemen?

Je kunt standaard handbagage meenemen op deze vlucht. Daarnaast, gezien de duur van de reis kan het raadzaam zijn ook ruimbagage te boeken. Indien mogelijk adviseren we je te reizen met een backpack in plaats van een harde koffer in verband met de ruimte in de busjes.

Ruimbagage boek je bij via de website van de luchtvaartmaatschappij waarmee we vliegen.

Vliegen we altijd samen als groep?

Nee. Hoewel we proberen iedereen zoveel mogelijk op dezelfde vluchten te boeken, kunnen we niet garanderen dat je samen vliegt. Als je samen reist zorgen we ervoor dat we je ticket gelijktijdig boeken.

Er zijn verschillende vlucht opties in de ochtend waarop we reizen. Soms is een vlucht die een uur later of eerder vertrekt wel 100 of 200 euro goedkoper. We hebben ervoor gekozen om, in plaats van deze kosten door te berekenen, mensen niet standaard op dezelfde vlucht te zetten. Het kan dus gebeuren dat je op de heenweg of terugweg op het vliegveld moet wachten. Indien je dit niet wilt, geef het dan bij boeking door. Eventuele extra kosten berekenen we dan aan je door.

In de praktijk is het zo dat mensen die vroeg geboekt hebben vrijwel altijd gewoon samen vliegen. Mensen die deze rondreis lastminute boeken reizen niet altijd gelijktijdig.

Hoe weet ik of er nog plek is?

Zolang de rondreis op de site staat aangegeven, is er nog plaats. We raden wel aan tijdig te boeken.

Op hoeveel extra kosten moet ik rekenen?

Noorwegen en Zweden zijn beiden een stuk duurder dan Nederland. Reken voor maaltijden per dag op ongeveer EUR 15, hoewel dit sterk afhangt van de groep en wat je met elkaar afspreekt. Daarnaast kun je tijdens deze reis een aantal activiteiten zelf bijboeken. De gletsjertocht is een aanrader, maar het raften is bijvoorbeeld relatief duur. Het is aan jezelf om te bepalen waar je je geld aan uit wilt geven.

Wat voor types gaan er mee op deze reis?

Het is natuurlijk niet mogelijk om vooraf exact te weten wie er meegaan op onze actieve vakanties. Toch kunnen we ons voorstellen dat dit een belangrijke vraag is. Gemiddeld gaan er iets meer vrouwen dan mannen mee op onze rondreis. Iets meer dan de helft van de reizigers boekt de reis zelfstandig, iets minder dan de helft doet dit samen met een vriend of vriendin (of meerderen). Ook hebben we regelmatig vriendengroepjes of stelletjes die zich aanmelden voor onze rondreis.

Zodra we meer dan 6 inschrijvingen voor een bepaalde reisdatum hebben, kun je via ons forum op go-simi.nl inloggen en de voornaam, leeftijd en woonplaats van je medereizigers zien. Ook via facebook wordt vaak vooraf contact gelegd.

Wat moet ik me voorstellen bij de campings?

De campings waar we verblijven zijn eenvoudig maar netjes en schoon. Op veel campings in Noorwegen en Zweden mag je overigens een kampvuurtje maken.

Wat is de gemiddelde leeftijd voor deze reis?

Het grootste deel van de deelnemers aan deze rondreis zijn tussen de 20 en 25 jaar, hoewel we ook regelmatig nog wat oudere of jongere deelnemers mee hebben.

Heb ik voldoende tijd voor mezelf?

Jazeker. We raden je ook aan om, als je een intensieve groepsvakantie als deze boekt, af en toe lekker even alleen iets te gaan doen of met een klein groepje. Onze groepsvakanties zijn altijd supergezellig, maar twee weken achter elkaar de hele tijd met de hele groep zijn kan zorgen voor onderlinge irritaties. Er is genoeg tijd om ook dingen voor jezelf te doen, een mooie wandeling te maken, ergens iets te eten of drinken of lekker een boek te lezen.

Hoe reizen we precies?

Vanaf Nederland vliegen we vanaf Schiphol naar Oslo. HIer worden we opgehaald en reizen we in 9-persoons busjes verder. Dit zijn de busjes die ons ook in Noorwegen en Zweden verder zullen vervoeren.

Ik ben vegetarisch (of eet halal) of heb bepaalde allergieen. Hoe gaan jullie daarmee om?

Als je vegetarisch bent, is het handig om dat even door te geven. Hoewel we natuurlijk de maaltijdpot hebben, kunnen we kijken of het raadzaam is om apart boodschappen te doen of wellicht minder te betalen aangezien vlees vaak een duur onderdeel van de boodschappen is. Allergieen moet je doorgeven bij het boeken, dan houden we hier zoveel mogelijk rekening mee.

Als ik een reisverzekering afsluit met outdoordekking, zijn hierbij dan ook de optionele activiteiten gedekt?

Standaard zijn alle activiteiten gedekt die in ons programma zijn opgenomen bij deze rondreis. Met betrekking tot de optionele activiteiten kan het verschillen of deze wel of niet gedekt worden door de verzekering. Hiervoor raden we je aan om het dekkingoverzicht goed door te nemen. Lees meer over onze reis- en annuleringsverzekeringen. Het afsluiten van een reisverzekering als je met ons mee reist is verplicht. Uiteraard staat het je vrij om deze elders af te sluiten, maar controleer goed het dekkingsoverzicht om te ontdekken of alle outdooractiviteiten die je gaat doen hieronder vallen. Een annuleringsverzekering afsluiten is op basis van je eigen afweging.

Waar moet ik rekening mee houden m.b.t. corona?

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de toegangseisen om het vakantieland en Nederland binnen te mogen reizen. Via de website van Nederland Wereldwijd kun je het reisadvies, de regels m.b.t. de toegangseisen van Noorwegen en Zweden en regels m.b.t. de terugreis naar Nederland controleren. Controleer zelf goed of je aan alles voldoet en of je nog eventuele acties moet ondernemen. Indien je niet gevaccineerd bent: Voor de terugreis naar Nederland stelt de Nederlandse overheid het verplicht dat je een negatieve testuitslag kunt overhandigen voor de terugreis indien er geen sprake is van een groen reisadvies. Simi Reizen faciliteert het evt. testen voor de terugreis en het vervoer naar de testlocatie niet. Controleer zelf of dit op bestemming mogelijk is. Zie ook het kopje 'informatie rondom corona' onder het tabje reisinformatie voor meer informatie m.b.t. corona.