Weten welke reis bij jou past? Doe de quiz! Sluit je aan bij avontuurlijke groepsreizen voor reizigers tussen de 18 en 32 jaar. 

Let op - er wordt volop geboekt. Stel je beslissing dus niet te lang uit. Elk jaar moeten we mensen teleurstellen die nét te lang hebben gewacht. 

Lastminute singlereizen en jongerenreizen

Activiteiten tijdens de groepsreizen

Tijdens onze actieve groepsreizen zijn altijd diverse activiteiten inbegrepen. Of dit nou gaat om actieve outdooractiviteiten tijdens een outdoor groepsreis, het ontdekken van mooie plekken tijdens een verre rondreis of een zeilavontuur; je kunt altijd kiezen uit een divers aanbod reisprogramma's. Nieuwsgierig naar welke activiteiten met Simi allemaal tot de mogelijkheid behoren? Of wil je een groepsreis boeken waarbij sowieso die ene leuke activiteit is inbegrepen? Op deze pagina zetten we alles voor je op een rijtje!

Waarom groepsreizen inclusief activiteiten

Er zijn verschillende redenen waarom de activiteiten al inclusief zijn bij de reissom van de groepsreizen:

 • Samen beleven: Samen beleven staat centraal tijdens onze groepsreizen. Je gaat samen op reis en maakt ook samen de activiteiten mee. Zodoende ontstaan er minder snel kleine groepjes.
 • Weten waar je aan toe bent: Doordat de reis naar locatie, de overnachtingen en een programma al zijn inbegrepen bij de reissom, weet je exact waar je aan toe bent, maar ook hoeveel de groepsreis ongeveer in totaal gaat kosten.
 • Uitzoekwerk besparen: Wij weten exact welke activiteiten waar mogelijk zijn. Je hoeft dit dus niet zelf nog helemaal uit te zoeken.
 • Daag jezelf uit: Je onderneemt wellicht ook een activiteit die je nog nooit eerder gedaan hebt, en ook niet zo snel zou doen! 

Op de reispagina's van de groepsreizen kun je vinden welke activiteiten allemaal op de planning staan. De activiteiten die je kunt lezen bij het dag tot dag programma zijn allemaal inclusief, tenzij erbij vermeldt staat dat het een optionele activiteit is. Onder het tabje reisinformatie kun je daarnaast exact vinden wat er precies inclusief en exclusief is.

Verschillende activiteiten groepsreizen

Er zijn ontzettend veel verschillende activiteiten die we aanbieden tijdens de diverse groepsreizen. Hieronder kun je meer informatie vinden over de verschillende activiteiten, en bekijken bij welke groepsreizen de activiteiten zijn inbegrepen. De activiteiten staan op alfabetische volgorde, dus je kunt ze gemakkelijk opzoeken!

Let op: Hoewel we natuurlijk proberen deze pagina zo up to date als mogelijk te houden, zijn de reispagina's zelf altijd volledig up to date en kan er soms iets gewijzigd zijn, wat nog niet op deze pagina is bijgewerkt.

Boottocht

Een relaxte boottocht is in wat warmere landen een heerlijke activiteit. Ook omdat je tussendoor even lekker kunt afkoelen of bijvoorbeeld de mogelijkheid hebt om te snorkelen. Of juist op een andere bestemming om het een en ander te zien, zoals in Ierland, waarbij je de Aran Islands gaat bezoeken, of in Vietnam, waarbij je een 2-daagse Ha Long Bay cruise mee maakt! Inbegrepen bij de groepsreizen:

Boottocht activiteiten groepsreizen Boottocht activiteiten groepsreizen 

Canyoning

Canyoning noemen we ook wel eens een speeltuin activiteit voor volwassenen. Je gaat namelijk met een wetsuit aan door een rivierkloof heen klauteren. Deze rivierkloven kunnen we vooral veel vinden bij bestemmingen waar bergen voorkomen. Per canyon verschilt het wat je allemaal moet doen om het einde van de kloof te bereiken. Vaak moet je wandelen, zwemmen, klimmen en springen en vaak zal je ook moeten abseilen. Ofwel; een lekker gevarieerde activiteit waarbij plezier niet zal ontbreken! Inbegrepen bij de groepsreizen:

Lees ook onze informatieve pagina: wat is canyoning precies?

Canyoning groepsreis activiteiten Canyoning Simi Reizen groepsreizen Canyoning Spanje groepsreis

Hiken

Hiken is een activiteit die veel reizigers leuk vinden om te ondernemen. Daarom is dit in het programma opgenomen bij een groot aantal groepsreizen. De groepsreizen Ierland, Schotland, Servië, Noorwegen/Zweden, Marokko winter en Marokko zomer staan echt in het teken van wandelen. Tijdens de volgende groepsreizen maken we meerdere hike tochten:

Bekijk ook eens onze pagina's over wandelvakanties en natuurvakanties. Ook is het tijdens vele andere groepsreizen mogelijk om met een groepje zelf een hike te ondernemen.

Hike groepsreis activiteiten Hiken Ierland groepsreizen activiteiten  

Hydrospeed / bellyak

Tijdens hydrospeed lig je op een board op je buik in het water en is de challenge om met je voeten te sturen en met je handen te peddelen. Een super leuke activiteit die je niet snel zelf zal ondernemen misschien, waardoor je juist tijdens deze twee groepsreizen kunt ontdekken hoe leuk het is! Veel reizigers vinden het zelfs de leukste activiteit van de groepsreis. Inbegrepen bij de groepsreizen:

Lees ook eens onze pagina wat is hydrospeed?

Bellyak hydrospeed groepsreizen  

Kajakken of kanoën

Tijdens kajakken of kanoën peddel je over een rivier, een meer of de zee. Een actieve activiteit, maar tegelijkertijd ook erg relaxt. Tijdens de Noorwegen/Zweden groepsreis staat zelfs een tweedaagse kanotocht op de planning. Kajakken of kanoën is inbegrepen bij de groepsreizen:

Activiteiten groepsreizen kajakken Kajakken activiteiten groepsreizen Simi Reizen Kajakken Spanje groepsreis

Kampvuuravonden

Kampvuuravonden zijn ontzettend gezellig! Zeker als iemand een gitaar, een spelletje of marshmallows heeft meegenomen! Kampvuuravonden zijn mogelijk tijdens de volgende groepsreizen:

Kampvuur groepsreizen Kampvuur

Mountainbiken/fietsen

Tijdens mountainbiken of fietsen ontdek je mooie plekken waar je met de auto niet kunt komen. Inbegrepen bij de groepsreizen:

Mountainbiken Simi Reizen groepsreizen  Groepsreizen fietsen mountainbiken 

Nationale parken bezoeken

Tijdens diverse groepsreizen bezoek je een of meerdere nationale parken. Ieder park heeft weer zijn eigen kenmerken en afzonderlijk zijn ze allemaal prachtig! Hieronder kun je een aantal voorbeelden vinden van welke nationale parken je met Simi Reizen gaat bezoeken per groepsreis:

 • Bali: Bali National Park
 • Canada: Bezoek aan Jasper, Banff, Glacier en Yoho National Park
 • Costa Rica: National Park Cahuita en National Park Arenal
 • Ierland: Connemara National Park
 • Noorwegen Zweden: National Park Fulufjället, Rondane National Park, Jostedalsbreen National Park en Jotunheimen National Park
 • Sri Lanka: Yala National Park
 • Californië: Yosemite National Park en Sequoia National Park
 • Nationale Parken VS: Zion NP, Arches National Park, Canyonlands NP, Grand Canyon NP en Joshua Tree National Park
 • Natuur VS: Glacier National Park en Yellowstone National Park

Sequoia National Park Californië rondreis Zion NP, nationale parken rondreis VS 

Paintball

Tijdens een potje paintball probeer je je tegenstander uit te schakelen met verfbommetjes. Deze leuke en uitdagende activiteit is inbegrepen bij de reissom van de volgende groepsreis:

Paintball activiteit groepsreis Paintball Kroatie

Raften

Bij raften zit je in een opblaasbare boot met meerdere persoon en ga je de rivier over met de stroming mee. Je hebt allemaal een peddel om te sturen. Per locatie verschilt de moeilijkheidsgraad door hoe wild het water is. Op de reispagina's kun je hier meer informatie over vinden. Inbegrepen bij de groepsreizen:

Lees ook onze uitgebreide pagina over de activiteit raften.

Raften Simi groepsreizen Raften Simi groepsreizen 

Rivertubing

Rivertubing is een activiteit waarbij je in een opblaasbare band de rivier afdrijft. Beetje actief, maar vooral heel relaxt en gezellig! Inbegrepen bij de groepsreis:

Rivertubing Simi Reizen Rivertubing activiteiten Simi Rivertubing Kroatië groepsreis Deluxe

Roadtrippen

Met Simi roadtrippen doe je in de Verenigde Staten! Deze groepsreizen zijn heerlijk flexibel: met huurauto's reizen we de States door en per dag mag je met je autogroep zelf de planning bepalen. Uiteraard hebben wij al een programma uitgestippeld, maar je kunt deze dus ook redelijk aanpassen indien gewenst. Je gaat roadtrippen tijdens de volgende groepsreizen:

Road trip Verenigde Staten Rondreis Nationale Parken VS Road trip USA met Simi

Steden bezoeken

De meeste groepsreizen die we aanbieden hebben een actieve insteek, maar tijdens een aantal groepsreizen bezoeken we zeker (een aantal) steden. Indien je echt op zoek bent naar cultuur en het bezoeken van meerdere steden dan kunnen we je aanraden een kijkje te nemen bij de groepsreizen Griekenland, Ierland, Italië, Jordanië, Marokko zomer en de Deep South VS groepsreis. We geven je een aantal voorbeelden:

Californië groepsreis Los Angeles bezoeken  

Surfen 

Surfen is een relaxte activiteit. Deze activiteit is ingrepen bij twee Azië groepsreizen. In Ierland is het ook optioneel mogelijk om te surfen op Inch Beach. Surfen is inbegrepen bij de groepsreizen:

Surfen tijdens groepsreis Surfen als groepsreis activiteit  

Zwem- en relaxtijd

Sommige mensen houden van mega actieve groepsreizen, anderen houden van relaxte groepsreizen waarbij je de tijd hebt om te zwemmen en relaxen. Simi Reizen organiseert actieve jongerenvakanties. Maar even opladen aan het strand klinkt soms ook zeker niet verkeerd. Zo slaap je in Kroatië op de camping of in het appartement dichtbij het strand. Als je klaar bent met de groepsactiviteiten kun je hier daarna heerlijk gaan relaxen. Ook bij de Malediven reis hoeven we je zeker niet uit te leggen dat je mooie stranden gaat zien! Bij de volgende groepsreizen heb je de mogelijkheid tot diverse strandbezoeken:

Ook zijn er groepsreizen waarbij bijvoorbeeld één stranddag is inbegrepen tijdens een rondreis of dat de accommodatie een zwembad heeft.

Zwemmen relaxen groepsreizen Zwemmen groepsreizen Simi Reizen Groepsreis Spanje zwemmen

Tip: Vaak ook optioneel activiteiten mogelijk

Wil je jouw groepsvakantie nog actiever maken? Bij veel groepsreizen heb je de keuze om extra optionele activiteiten te ondernemen. Hierbij gaat het met name om de actieve outdoorvakanties, omdat tijdens bijvoorbeeld een rondreis de planning al erg vol is. Kijk dus vooral even onder de tabjes op de verschillende reispagina's om te bekijken of je nog extra activiteiten wilt ondernemen. Soms boek je deze vooraf via je Mijn Simi account en in de meeste gevallen kun je ter plekke nog beslissen en boeken. 

De reisprogramma's zijn altijd inclusief veel activiteiten, maar indien je nog meer wilt ondernemen is dit dus zeker mogelijk. Het kan een aanrader zijn om het er ter plekke met je reisgenoten over te hebben welke optionele activiteiten je van plan bent om te gaan ondernemen tijdens de groepsreis. Wie weet willen er wel meer mensen met je mee en ga je samen met een gezellige groep!

De groepsreis vinden die bij jou past

Je kunt natuurlijk alle reispagina's gaan doornemen om te achterhalen welke groepsreis bij jou past, maar dat zijn er nogal wat. Daarom raden we aan eerst je keuzes een beetje af te bakenen voordat je volledig het oriëntatieproces induikt. Uiteraard helpen we je hiermee op weg.

Groepsreizen filteren op basis van voorkeuren

Op onze alle groepsreizen pagina kun je alle groepsreizen filteren op basis van je voorkeuren. Zo kun je hier bijvoorbeeld aangeven of je liever binnen of buiten Europa mee wilt met een groepsreis en wat voor soort groepsreis jou aanspreekt. Ben je bijvoorbeeld liever in voor een vliegreis of een busreis, een korte of een lange reis, een eenvoudige of een intensieve groepsreis en een rondreis of een groepsreis op een vaste locatie?

Groepsreizen filteren op basis van voorkeuren

Ook een optie, en nog eens een hele leuke optie, is het doen van onze test! Tijdens deze keuzehulp stellen we je vijftien vragen, waarna uit de uitkomst zal blijken welke groepsreizen in jouw top zo veel staan. Super eenvoudig en snel, en het bespaart je heel veel tijd. Daarnaast kunnen er ook groepsreizen uitkomen die je misschien nog niet had bekeken, maar wel super goed bij je passen!

Meer informatie

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op!

Groepsreizen

Bestemmingen

Last minute jongerenreizen