Inmiddels vullen veel groepsreizen zich op. We raden je aan om zodra je de knoop hebt doorgehakt spoedig te boeken. Alle landen binnen ons reisaanbod accepteren toerisme. Check het reisadvies voordat je boekt!

Reisinformatie

Reisinformatie

Op deze pagina vind je wat algemene en praktische informatie over opstapplaatsen, minimumdeelnames en groepsgroottes van onze actieve groepsreizen.

Groepsreis geboekt... en nu?

 1. Na je boeking van de groepsreis ontvang je direct een bevestiging van je boeking op het door jou opgegeven e-mailadres. Dit is ook het e-mailadres dat gebruikt wordt voor toekomstige correspondentie en is tevens het e-mailadres waarop je je inlogcode en wachtwoord voor Mijn Simi zult ontvangen. Bij gebruik van een hotmail adres kan het soms voorkomen dat deze in je spambox terecht komt. 
 2. Ongeveer 6 weken voor vertrek van je groepsreis versturen we inlogcodes en wachtwoorden voor mij Simi. Vertrekt jouw reis in het hoogseizoen? Dan versturen we de gegevens vanaf halverwege mei. Hier kun je kennismaken met je reisgenoten, jezelf voorstellen en vragen stellen alvorens de groepsreis. Heb je last minute een reis geboekt? Dan versturen we de inloggegevens ongeveer binnen een week (tenzij je eerder vertrekt natuurlijk!) 
 3. Na ontvangst van je aanbetaling is je boeking bevestigd en ontvang je hiervan per mail een bevestiging. 
 4. Houd er rekening mee dat je een groepsreis hebt geboekt en dat veel deelnemers pas op het laatst moment boeken. Wees dus niet bang als je nog niet gelijk medereizigers ziet staan, dit komt vaak pas later bij groepsreizen. Uiterlijk 4 weken voor vertrek kunnen we je laten weten of je groepsreis doorgaat. 98% van onze groepsreizen gaat gewoon door.

Minimumdeelname en groepsgrootte

Voor onze actieve groepsreizen geldt dat het minimum aantal deelnemers kan verschillen. Dit kun je vinden onder het tabje 'reisinformatie' op de desbetreffende reispagina. Het minimum halen we eigenlijk altijd. In onderstaande tabel kun je per groepsreis vinden hoeveel het gemiddelde aantal deelnemers betreft. Dit betreffen de reizen die wij eerder uitgevoerd hebben, waardoor wij hier een goede inschatting van kunnen geven. Houd er rekening mee dat dit gemiddeld is; per reisdatum kan het afwijken. 98% van onze reizen gaat door.

Reizen binnen Europa

Reisbestemming Gem. aantal deelnemers Min. aantal deelnemers Max. aantal deelnemers
Cyprus Nieuw! 16 20
Frankrijk Actief  25 tot 50 reizigers 18 45
Frankrijk Actief Plus 18 tot 19 personen 12 19
Griekenland 16 personen 16 30
Griekenland zeilavontuur Nieuw! 10 30
Ierland 18 tot 25 reizigers 15 25
Kroatie Actief
40 tot 55 reizigers 20 59
Kroatie Deluxe
15 tot 21 reizigers 15 24
Noorwegen bucket list Nieuw! 15 19
Noorwegen Winter Adventure Nieuw! 6 14
Noorwegen-Zweden 16 reizigers  6 16
Lapland Zweden 16 reizigers 6 16
Learn to Ski Slovenie Nieuw! 20 40
Schotland Nieuw! 20 30
Servië 15 reizigers 15 24
Slovenie actieve groepsreis 15 tot 30 reizigers 20 44
Spanje 12 tot 20 personen 15 34
Wie is de tegenstander Nieuw! 16 16
Wintersport Oostenrijk Nieuw! 20 40
Zweden Actief Zomer Nieuw! 6 16
Zweden Winter Nieuw! 10 15

Bij een aantal reizen gaat het minmale en maximale aantal deelnemers over het aantal verspreid over de diverse leeftijdsgroepen.

Reizen buiten Europa

Reisbestemming Gem. aantal deelnemers Min. aantal deelnemers Max. aantal deelnemers*
Bali Nieuw! 10 20
Californie 15 reizigers 12 19
Canada only Nieuw! 12 19
Costa Rica 16 tot 20 reizigers 12 20
Deep South VS reis Nieuw! 12 19
Jordanië 19 reizigers 12 19
Malediven droomreis
14 tot 20 reizigers 8 20
Midwesten / Nationale Parken 12 tot 16 reizigers 12 19
Natuur VS rondreis Nieuw! 12 19
New York & Washington 15 tot 19 reizigers 12 19
Sri Lanka 19 reizigers 10 24
Sri Lanka & Qatar Nieuw! 10 24
Thailand Nieuw! 10 25
Vietnam
Nieuw! 10 25

 

* Het maximaalaantal kan naar boven worden aangepast in sommige situaties.

Met welke reizen kan ik mee in welke leeftijdscategorie?

Alle reizen kunnen geboekt worden in de leeftijdscategorieën 18-25 jaar en 24-32 jaar. 

Bij de groepsreizen Frankrijk Actief, Kroatie Actief en Slovenie Actief hebben de leeftijdsgroepen een eigen kampement. Bij de andere leeftijdsgroepen gaat het om een gecombineerde reisgroep, waarbij je dus samen reist met mensen tussen de 18 en 32jaar.

Wanneer weet ik of mijn groepsreis doorgaat?

We kunnen altijd aardig inschatten of we voldoende boekingen krijgen voor een bepaalde vertrekdatum van een groepsreis. In eerste instantie kun je er altijd vanuit gaan dat je groepsreis gewoon doorgaat. Uiterlijk 4 weken voor vertrek weten we definitief of je groepreis doorgaat, maar mochten we twijfels hebben, dan zullen we dat altijd zo vroeg als mogelijk is laten weten. Het kan echter heel erg snel gaan met de groepsreizen. Zo kan een groepsreis waar de ene week 4 deelnemers op de lijst staan, de week erna opeens op 15 of zelfs 20 deelnemers zitten. Dit heeft er vooral mee te maken dat veel mensen pas laat hun vakantie boeken. Hier hebben we helaas weinig invloed op.

Groepsreizen jongeren jongeren groepsreis

Wat gebeurt er als mijn groepsreis niet door kan gaan

Allereerst proberen we dat altijd te voorkomen natuurlijk, maar mochten we er toch tegenaan lopen dat we te weinig deelnemers hebben voor een groepsreis, dan laten we je dit zo snel mogelijk weten. Je hebt dan onder andere de volgende opties:

 • Kosteloos omboeken naar een andere groepsreis met dezelfde vertrekdatum of een andere vertrekdatum
 • Kosteloos omboeken naar dezelfde groepsreis op een andere vertrekdatum
 • Je reis annuleren en het gehele bedrag binnen 3 werkdagen terug op je rekening ontvangen zodat je nog iets anders kunt boeken
 • Nog even afwachten. Als je het geen probleem vind om nog even te wachten raden we dit eigenlijk aan. Het gebeurt heel vaak dat een reis in no time alsnog doorgang kan vinden. We kunnen dan alvast een plekje voor je reserveren op een andere groepsreis als het niet door kan gaan. Zo kun je toch de vakantie van je voorkeur doen als we genoeg deelnemers krijgen, maar weet je in ieder geval zeker dat je op vakantie kunt gaan.

Reisbegeleiding

Onze outdoor-activiteiten worden begeleid door lokale gidsen en professionals. Daarnaast worden reizen begeleid door onze enthousiaste reisbegeleiders tijdens de groepsreizen. Al onze reisbegeleiders zijn in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag, worden gecontroleerd op referenties en worden regelmatig door Simi Reizen getraind.

Vliegreizen

Bij alle vliegreizen in het hoogseizoen spreken we drie uur vantevoren af op het desbetreffende vliegveld. Zo heb je genoeg tijd om met iedereen alvast gezellig kort kennis te maken en op tijd bij het vliegveld te zijn. De verzamelplaats op Schiphol is altijd het meeting point in de centrale hal waar ook de treinen aankomen. Dit is zowel makkelijk voor de mensen die met de trein komen als voor de mensen die met de auto worden afgezet. Via het online kennismaken via Mijn Simi kun je samen met de andere reizigers een Whatsappgroep aanmaken en daarin eventuele verdere afspraken maken.

 • Belangrijk is dat je bij je boeking je naam doorgeeft zoals vermeldt op je paspoort of ID-kaart. Dit is nodig voor het vliegticket. Naamswijzigingen kunnen in prijs namelijk erg oplopen als dit achteraf dient te gebeuren. 

 • Bij een aantal reizen is er sprake van een groepsticket, waarbij jullie samen en vaak dichtbij elkaar in eenzelfde vliegtuig worden geplaatst.
 • In enkele gevallen kan het voorkomen dat we niet iedereen op dezelfde vlucht kunnen krijgen, omdat de vlucht vol is of omdat de prijsverschillen enorm verschillen. In plaats van je dat bedrag bij te laten betalen boeken we je dan op een andere vlucht. Dit gebeurt altijd met minimaal 1 andere reisgenoot. Je vliegt dus nooit alleen.

Handig om te weten: op de reispagina kun je bij het kopje data/prijzen al het vluchtschema inzien (indien bekend en we reizen met een groepsticket). Dit zijn de geplande vluchttijden. De defintieve tijden kun je vinden in je vertrekinformatie.

Vluchtinformatie

Onderstaande informatie werken we uiteraard bij indien er wijzigingen zijn, maar je kunt de correcte informatie altijd vinden op de desbetreffende reispagina. Onderstaande informatie dient als indicatie.

Alle vliegreizen vertrekken vanaf Schiphol Airport. Twee uitzonderingen: Naar Ierland is het voor Vlaamse reizigers ook mogelijk om te vliegen vanaf Zaventem (mits aangegeven bij boeking en vlucht beschikbaar) en de Malediven groepsreis vertrekt vanaf Düsseldorf Airport.

Groepsreizen naar de VS, midden-Amerika en Canada

lapland groepsreizen Jordanie groepsreizen

Europese groepsreizen

Groepsreizen naar Azie

 • Bali: 14 - 15 uur vliegen gemiddeld, meestal overstap in Istanbul of Doha
 • Jordanië: 4 - 6 uur vliegen gemiddeld, meestal overstap in Wenen
 • Malediven droomreis: 10 - 15 uur vliegen gemiddeld, overstap op wisselende locatie
 • Sri Lanka: 14 - 15 uur vliegen gemiddeld, meestal overstap in Doha
 • Sri Lanka & Qatar: 14 - 15 uur vliegen gemiddeld, meestal overstap in Doha
 • Thailand: 11 - 13 uur vliegen gemiddeld, meestal overstap in Istanbul
 • Vietnam: 12 - 14 uur vliegen gemiddeld, meestal overstap in Istanbul

Busreizen

Bij onderstaande reizen ga je met de bus naar de locatie van de groepsreis. Voor alle groepsreizen zijn de opstapplaatsen hetzelfde. De opstaptijden kun je vinden op de reispagina's indien deze al bekend staan. De vertrektijden in je vertrekinformatie zijn altijd leidend. Het is niet mogelijk om op een andere locatie op te stappen. We hebben bewust enkele opstapplaatsen, aangezien er anders veel stops gemaakt moeten worden voordat de reis echt begint.

Voor de volgende groepsreizen:

Gelden de volgende opstapplaatsen:

 • Zwolle (Hanzelaan/Lubeckplein, zuidzijde NS Station Zwolle) 
 • Utrecht (A2 afrit 7, Reactorweg (bij Thoriumweg) opstapplaats internationale bussen 
 • Eindhoven (John F. Kennedylaan, internationale lijndiensten busstop) 

De informatie die je kunt vinden na je boeking in je vertrekinformatie in Mijn Simi is altijd leidend. Als je twijfelt, neem gerust contact met ons op. 

Busreizen Simi Reizen Frankrijk groepsreizen

Meer info?

Groepsreizen jongeren
Jongerenreizen
Jongerenvakanties
Appartementen jongeren

Groepsvakanties

Zomerkampen
Verre reizen