Weten welke reis bij jou past? Doe de quiz! Sluit je aan bij avontuurlijke groepsreizen voor reizigers tussen de 18 en 32 jaar. 

Let op - er wordt volop geboekt. Stel je beslissing dus niet te lang uit. Elk jaar moeten we mensen teleurstellen die nét te lang hebben gewacht. 

Lastminute singlereizen en jongerenreizen

Reisinformatie

Op deze pagina vind je wat algemene en praktische informatie over opstapplaatsen, minimumdeelnames en groepsgroottes van onze actieve groepsreizen.

Groepsreis geboekt... en nu?

 1. Na je boeking van de groepsreis ontvang je direct een bevestiging van je boeking op het door jou opgegeven e-mailadres. Dit is ook het e-mailadres dat gebruikt wordt voor toekomstige correspondentie en is tevens het e-mailadres waarop je je inlogcode en wachtwoord voor Mijn Simi zult ontvangen. Bij gebruik van een hotmail adres kan het soms voorkomen dat deze in je spambox terecht komt. 
 2. Enkele weken voor vertrek van je groepsreis versturen we de inloggegevens voor Mijn Simi. Hier kun je kennismaken met je reisgenoten, jezelf voorstellen en vragen stellen alvorens de groepsreis. Heb je last minute een reis geboekt? Dan versturen we de inloggegevens ongeveer binnen een week (tenzij je eerder vertrekt natuurlijk!). 
 3. Na ontvangst van je aanbetaling ontvang je hiervan per mail een bevestiging. 
 4. Houd er rekening mee dat je een groepsreis hebt geboekt en dat veel deelnemers pas op het laatste moment boeken. Wees dus niet bang als je nog niet gelijk medereizigers ziet staan, dit komt vaak pas later bij groepsreizen. 98% van onze groepsreizen gaat gewoon door. Indien de minimumdeelname helaas niet is behaald hoor je dit uiterlijk 20 dagen voor vertrek, maar vaak kunnen we die inschatting al eerder maken zodat je kunt kijken naar een leuk alternatief.

Minimumdeelname en groepsgrootte

Voor onze actieve groepsreizen geldt dat het minimum aantal deelnemers kan verschillen. Dit kun je op de desbetreffende reispagina bij de icoontjes. Het minimum halen we vrijwel altijd. In onderstaande tabel kun je per groepsreis vinden hoeveel het gemiddelde aantal deelnemers betreft. Houd er rekening mee dat dit gemiddeld is; per reisdatum kan het afwijken. 98% van onze reizen gaat door.

Let op: Hoewel we de informatie op deze pagina zorgvuldig bijhouden, is de aangegeven informatie op de reispagina's leidend.

Het gemiddelde aantal deelnemers dat hieronder staat aangegeven kan per reisdatum verschillen. De meeste reizen in het hoogseizoen vertrekken vol. Net buiten de vakanties kan het gaan om iets kleinere groepen.

Reizen binnen Europa

Reisbestemming Gem. aantal deelnemers Min. aantal deelnemers Max. aantal deelnemers
Balkan 25 personen 15 25
Bulgarije 25 personen  15 25
Frankrijk Adventure  35 personen 20 47
Griekenland 23 personen 16 25
Ierland 25 personen 15 28
Italië Toscane 20 personen 15 24
Kroatië actief 45 personen 20 58
Kroatië deluxe 22 personen 15 24
Lapland 16 personen 6 16
Noorwegen Zweden 14 personen 6 16
Slovenië unieke rondreis 10 personen 8 12
Slovenië zomer 40 personen 20 48
Zweden najaar 18 personen 10 18
Zweden winter 14 personen 5 14

 

Reizen verre bestemmingen

Reisbestemming Gem. aantal deelnemers Min. aantal deelnemers Max. aantal deelnemers*
Bali 20 personen  10 25
Californië 16 personen 12 19
Canada 16 personen  12 19
Costa Rica 20 personen 12 23
Cuba 23 personen  12 25
Ecuador 20 personen 16 25
Egypte 20 personen  15 25
Jordanië 18 personen 10 25
Maleisië 20 personen (verwachting) 15 25
Marokko 20 personen 10 24
Mexico 20 personen (verwachting) 15 25
Nepal 14 personen (verwachting) 8 14
New-York Washington 20 personen 12 23
Sri Lanka 20 personen 10 25
Tanzania 25 personen (verwachting) 14 25
Thailand 20 personen  15 25
VS Deep South 19 personen (verwachting) 12 19
VS Grand Tour 17 personen 12 19
Vietnam 20 personen (verwachting) 10 25

* Het maximumaantal kan naar boven worden aangepast in sommige situaties.

Wanneer weet ik of mijn groepsreis doorgaat?

We kunnen altijd aardig inschatten of we voldoende boekingen krijgen voor een bepaalde vertrekdatum van een groepsreis. In eerste instantie kun je er altijd vanuit gaan dat je groepsreis gewoon doorgaat. Uiterlijk 20 dagen voor vertrek weten we definitief of je groepreis doorgaat, maar mochten we twijfels hebben, dan zullen we dat altijd zo vroeg als mogelijk is laten weten. Het kan echter heel erg snel gaan met de groepsreizen. Zo kan een groepsreis waar de ene week 4 deelnemers op de lijst staan, de week erna opeens op 15 of zelfs 20 deelnemers zitten. Dit heeft er vooral mee te maken dat veel mensen pas laat hun vakantie boeken. Hier hebben we helaas weinig invloed op.

Wat gebeurt er als mijn groepsreis niet door kan gaan?

Allereerst proberen we dat altijd te voorkomen natuurlijk, maar mochten we er toch tegenaan lopen dat we te weinig deelnemers hebben voor een groepsreis, dan laten we je dit zo snel mogelijk weten. Je hebt dan onder andere de volgende opties:

 • Kosteloos omboeken naar een andere groepsreis met dezelfde vertrekdatum of een andere vertrekdatum. De reissom van de gekozen reis wordt verrekend met je eerdere reissom.
 • Kosteloos omboeken naar dezelfde groepsreis op een andere vertrekdatum. De reissom van de gekozen reis wordt verrekend met je eerdere reissom.
 • Je reis annuleren en het gehele bedrag binnen 2 weken terug op je rekening ontvangen zodat je nog iets anders kunt boeken. 
 • Nog even afwachten. Als je het geen probleem vind om nog even te wachten raden we dit eigenlijk aan. Het gebeurt heel vaak dat een reis in no time alsnog doorgang kan vinden. We kunnen dan alvast een plekje voor je reserveren op een andere groepsreis als het niet door kan gaan. Zo kun je toch de vakantie van je voorkeur doen als we genoeg deelnemers krijgen, maar weet je in ieder geval zeker dat je op vakantie kunt gaan.

Reisbegeleiding, Simi-hosts en lokake gidsen

Onze outdoor-activiteiten worden begeleid door lokale gidsen en professionals. Daarnaast worden reizen begeleid door onze enthousiaste reisbegeleiders, Simi-hosts of lokale gidsen tijdens de groepsreizen. Al onze reisbegeleiders, Simi-hosts en lokale gidsen worden regelmatig door Simi Reizen getraind. Op de reispagina kun je vinden wie met jouw reis mee reist.

Vliegreizen

Bij alle vliegreizen in het hoogseizoen spreken we drie uur van tevoren af op het desbetreffende vliegveld. Zo heb je genoeg tijd om met iedereen alvast gezellig kort kennis te maken en op tijd bij het vliegveld te zijn. De verzamelplaats op Schiphol is altijd het meeting point in de centrale hal waar ook de treinen aankomen. Dit is zowel makkelijk voor de mensen die met de trein komen als voor de mensen die met de auto worden afgezet. Voor reizen vanaf bijvoorbeeld Düsseldorf is het ook handig om samen een afspreekpunt af te spreken, of er misschien zelfs al samen naartoe te reizen. Via het online kennismaken via Mijn Simi kun je samen met de andere reizigers een WhatsApp-groep aanmaken en daarin eventuele verdere afspraken maken.

 • Belangrijk is dat je bij je boeking je naam doorgeeft zoals vermeldt op je paspoort of ID-kaart. Dit is nodig voor het vliegticket. Naamswijzigingen kunnen in prijs namelijk erg oplopen als dit achteraf dient te gebeuren. 

 • Bij verschillende reizen is er sprake van een groepsticket, waarbij jullie samen en vaak dichtbij elkaar in eenzelfde vliegtuig worden geplaatst.
 • In enkele gevallen kan het voorkomen dat we niet iedereen op dezelfde vlucht kunnen krijgen, omdat de vlucht vol is of omdat de prijzen enorm verschillen. In plaats van je dat bedrag bij te laten betalen, boeken we je dan op een andere vlucht. Dit gebeurt altijd met minimaal 1 andere reisgenoot. Je vliegt dus nooit alleen.

Handig om te weten: op de reispagina kun je bij het kopje data/prijzen al het vluchtschema inzien (indien bekend en we reizen met een groepsticket). Dit zijn de geplande vluchttijden. De definitieve tijden kun je vinden in je vertrekinformatie.

lapland groepsreizen Jordanie groepsreizen

Busreizen

Bij onderstaande reizen ga je met de bus naar de locatie van de groepsreis. Voor alle groepsreizen zijn de opstapplaatsen hetzelfde. De opstaptijden kun je vinden op de reispagina's indien deze al bekend staan. De vertrektijden in je vertrekinformatie zijn altijd leidend. Het is niet mogelijk om op een andere locatie op te stappen. We hebben bewust enkele opstapplaatsen, aangezien er anders veel stops gemaakt moeten worden voordat de reis echt begint.

Voor de volgende groepsreizen:

Gelden de volgende opstapplaatsen:

 • Zwolle (Hanzelaan/Lubeckplein, zuidzijde NS Station Zwolle) 
 • Utrecht (A2 afrit 7, Reactorweg (bij Thoriumweg) opstapplaats internationale bussen) 
 • Eindhoven (John F. Kennedylaan, internationale lijndiensten busstop) 

De informatie die je kunt vinden na je boeking in je vertrekinformatie in Mijn Simi is altijd leidend. Als je twijfelt, neem gerust contact met ons op. 

Busreizen Simi Reizen Frankrijk groepsreizen

Meer info?

Groepsreizen jongeren
Lastminute jongerenreizen
Jongerenvakanties
Appartementen jongeren

Groepsvakanties

Zomerkampen
Verre reizen