Reisinformatie

Hieronder vind je wat algemene en praktische informatie over opstapplaatsen, minimumdeelnames en groepsgroottes van onze actieve groepsreizen.

Geboekt....en nu?

 1. Na je boeking ontvang je direct een bevestiging van je boeking op het door jou opgegeven e-mailadres. Dit is ook het e-mailadres dat gebruikt wordt voor toekomstige correspondentie en is tevens het e-mailadres waarop je je inlogcode en wachtwoord voor Mijn Simi zult ontvangen.
 2. Vanaf half mei versturen we inlogcodes en wachtwoorden voor Mijn Simi. Hier kun je kennismaken met je reisgenoten, jezelf voorstellen en vragen stellen. Indien je reis al voor mei vertrekt kun je erop rekenen dat de mail ongeveer 6 weken voor vertrek wordt verzonden. 
 3. Na ontvangst van je aanbetaling is je boeking bevestigd en ontvang je hiervan per mail een bevestiging. 
 4. Houd er rekening mee dat je een groepsvakantie hebt geboekt en dat veel deelnemers pas op het laatst moment boeken. Wees dus niet bang als je nog niet gelijk medereizigers ziet staan, dit komt vaak pas later. Uiterlijk 4 weken voor vertrek kunnen we je laten weten of je vakantie doorgaat. 98% van onze jongerenreizen gaat gewoon door.

Minimumdeelname en groepsgrootte

Voor al onze actieve vakanties geldt een minimum aantal van 8 deelnemers. Dit minimum halen we eigenlijk altijd.

Om je een idee te geven van de gemiddelde groepsgrootte:

Reisbestemming Gem. aantal deelnemers
Kroatië actieve strandvakantie 25 tot 40 reizigers
Noorwegen/Zweden rondreis 16 reizigers (2x8)
Zweden
8-15 reizigers
Frankrijk Actief
30-40 reizigers
Rondreizen Ierland
12-20 reizigers
Groepsreizen USA
15 reizigers
Rondreis Noord-West Amerika
12-16 reizigers
Groepsreizen Slovenie 16 - 24 reizigers
Costa Rica 15-20 reizigers

Wanneer weet ik of mijn vakantie doorgaat?

We kunnen altijd aardig inschatten of we voldoende boekingen krijgen voor een bepaalde vertrekdatum. In eerste instantie kun je er altijd vanuit gaan dat je reis gewoon doorgaat. Uiterlijk 4 weken voor vertrek weten we definitief of je reis doorgaat, maar mochten we twijfels hebben, dan zullen we dat altijd zo vroeg als mogelijk is laten weten. Het kan echter heel erg snel gaan. Zo kan een reis waar de ene week 4 deelnemers op de lijst staan, de week erna opeens op 15 of zelfs 20 deelnemers zitten.

Dit heeft er vooral mee te maken dat veel mensen pas laat hun vakantie boeken. Hier hebben we helaas weinig invloed op.
Groepsreizen jongeren jongeren groepsreis

Wat gebeurt er als mijn vakantie niet door kan gaan

Allereerst proberen we dat altijd te voorkomen natuurlijk, maar mochten we er toch tegenaan lopen dat we te weinig deelnemers hebben dan laten we je dit zo snel mogelijk weten. Je hebt dan onder andere de volgende opties:

 • Kosteloos omboeken naar een andere reis met dezelfde vertrekdatum of een andere vertrekdatum
 • Je reis annuleren en het gehele bedrag binnen 3 werkdagen terug op je rekening ontvangen zodat je nog iets anders kunt boeken
 • Nog even afwachten. Als je het geen probleem vind om nog even te wachten raden we dit eigenlijk aan. Het gebeurt heel vaak dat een reis in no time alsnog doorgang kan vinden. We kunnen dan alvast een plekje voor je reserveren op een andere reis als het niet door kan gaan. Zo kun je toch de vakantie van je voorkeur doen als we genoeg deelnemers krijgen, maar weet je in ieder geval zeker dat je op vakantie kunt gaan.

Reisleiding

Onze outdoor-activiteiten worden begeleid door lokale gidsen en professionals. Daarnaast worden reizen begeleid door onze enthousiaste reisleiders. Al onze reisleiders zijn in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag, worden gecontroleerd op referenties en worden regelmatig door Simi Reizen getraind.

Opstapplaatsen Simi Reizen

De informatie die je kunt vinden in je vertrekinformatie in Mijn Simi is altijd leidend. Als je twijfelt, neem gerust contact met ons op.

Noorwegen en Zweden rondreis

Verzamelplaats is Schiphol bij het meeting point in de centrale hal waar ook de treinen aankomen. De verzameltijd vind je ook in de brief in Mijn Simi. Je ontmoet je reisleiding in Oslo. We raden je voor de gezelligheid aan om wel te verzamelen op de afgesproken tijd.


Jongerenvakanties Kroatie en jongerenvakanties Slovenie

 • Zwolle (NS Station, zijde Lubeckplein)
 • Woerden (NS station voorzijde)
 • Duiven (BP Tankstation Oudbroeken, A12). Terugweg aan overzijde bij Parkeerplaats Aalburgen, tussen afrit 29 en 28 aan de A12 vanuit Duiven richting Arnhem.

Actieve vakanties Frankrijk

 • Almere (Mac Donalds Almere Haven)
 • Utrecht (Reactorweg) Nieuwe bushalte internationale bussen
 • Breda Prinsenbeek (NS station)
 • Antwerpen (Total Waarloos, E19 Antwerpen richting Brussel)

Omdat blijkt dat de touringcarhalte niet helemaal duidelijk aangegeven staat, hieronder de exacte locatie. Als je op Google Maps "Touringcarhalte Reactorweg" intypt vindt hij de juiste locatie.

Utrecht reactorweg touringcarhalte


Rondreis Amerika en Californie

We verzamelen op Schiphol bij het meetingpoint. Je reisleider ontmoet je in de VS of Canada.


Rondreis Ierland

Je ontmoet je reisleider in Dublin. We verzamelen op het vliegveld van Eindhoven, Amsterdam of Bremen, afhankelijk van je keuze.


Rondreis Montenegro

We ontmoeten elkaar voor de ingang van Eindhoven Airport. 

 

Meer info?

Groepsreizen jongeren
Jongerenreizen
Jongerenvakanties
Appartementen jongeren

Groepsvakanties

Zomerkampen