Reisinformatie

Reisinformatie

Hieronder vind je wat algemene en praktische informatie over opstapplaatsen, minimumdeelnames en groepsgroottes van onze actieve groepsreizen.

Groepsreis geboekt....en nu?

 1. Na je boeking van de groepsreis ontvang je direct een bevestiging van je boeking op het door jou opgegeven e-mailadres. Dit is ook het e-mailadres dat gebruikt wordt voor toekomstige correspondentie en is tevens het e-mailadres waarop je je inlogcode en wachtwoord voor Mijn Simi zult ontvangen. Bij gebruik van een hotmail adres kan het soms voorkomen dat deze in je spambox terecht komt. 
 2. Vanaf half mei versturen we inlogcodes en wachtwoorden voor Mijn Simi. Hier kun je kennismaken met je reisgenoten, jezelf voorstellen en vragen stellen alvorens de groepsreis. Indien je groepsreis al voor de maand mei vertrekt kun je erop rekenen dat de mail ongeveer 6 weken voor vertrek wordt verzonden. 
 3. Na ontvangst van je aanbetaling is je boeking bevestigd en ontvang je hiervan per mail een bevestiging. 
 4. Houd er rekening mee dat je een groepsreis hebt geboekt en dat veel deelnemers pas op het laatst moment boeken. Wees dus niet bang als je nog niet gelijk medereizigers ziet staan, dit komt vaak pas later bij groepsreizen. Uiterlijk 4 weken voor vertrek kunnen we je laten weten of je groepsreis doorgaat. 98% van onze groepsreizen gaat gewoon door.

Minimumdeelname en groepsgrootte

Voor veel van onze actieve groepsreizen geldt een minimum aantal van 8 deelnemers. Dit kan echter afwijken per reis en wordt aangegeven op de reispagina. Het minimum halen we eigenlijk altijd. In onderstaande tabel kun je per groepsreis vinden hoeveel het gemiddelde aantal deelnemers betreft. Dit betreffen de reizen die wij eerder uitgevoerd hebben, waardoor wij hier een goede inschatting van kunnen geven. Om je enkel van juiste informatie te voorzien maken wij nog geen schattigen van de nieuwe reizen van 2019, dit betreffen Jordanie, Sri Lanka, Tenerife, Turkije, de Franse Ardennen, New York/Washington en Servie. 98% van onze reizen gaat door.

Reisbestemming Gem. aantal deelnemers
Kroatië actieve strandvakantie 25 tot 40 reizigers
Noorwegen/Zweden rondreis 16 reizigers (2x8)
Zweden Lapland reis
8-15 reizigers
Frankrijk Actief
30-40 reizigers
Rondreizen Ierland
12-20 reizigers
Groepsreizen Canada/USA en Californie
15 reizigers
Rondreis Noord-West Amerika
12-16 reizigers
Groepsreizen Slovenie 16-24 reizigers
Costa Rica 15-20 reizigers
Montenegro 11-18 reizigers
Macedonie  10-14 reizigers
Schotland 12-16 reizigers

Wanneer weet ik of mijn groepsreis doorgaat?

We kunnen altijd aardig inschatten of we voldoende boekingen krijgen voor een bepaalde vertrekdatum van een groepsreis. In eerste instantie kun je er altijd vanuit gaan dat je groepsreis gewoon doorgaat. Uiterlijk 4 weken voor vertrek weten we definitief of je groepreis doorgaat, maar mochten we twijfels hebben, dan zullen we dat altijd zo vroeg als mogelijk is laten weten. Het kan echter heel erg snel gaan met de groepsreizen. Zo kan een groepsreis waar de ene week 4 deelnemers op de lijst staan, de week erna opeens op 15 of zelfs 20 deelnemers zitten. Dit heeft er vooral mee te maken dat veel mensen pas laat hun vakantie boeken. Hier hebben we helaas weinig invloed op.

Groepsreizen jongeren jongeren groepsreis

 

Wat gebeurt er als mijn groepsreis niet door kan gaan

Allereerst proberen we dat altijd te voorkomen natuurlijk, maar mochten we er toch tegenaan lopen dat we te weinig deelnemers hebben voor een groepsreis, dan laten we je dit zo snel mogelijk weten. Je hebt dan onder andere de volgende opties:

 • Kosteloos omboeken naar een andere groepsreis met dezelfde vertrekdatum of een andere vertrekdatum
 • Kosteloos omboeken naar dezelfde groepsreis op een andere vertrekdatum
 • Je reis annuleren en het gehele bedrag binnen 3 werkdagen terug op je rekening ontvangen zodat je nog iets anders kunt boeken
 • Nog even afwachten. Als je het geen probleem vind om nog even te wachten raden we dit eigenlijk aan. Het gebeurt heel vaak dat een reis in no time alsnog doorgang kan vinden. We kunnen dan alvast een plekje voor je reserveren op een andere groepsreis als het niet door kan gaan. Zo kun je toch de vakantie van je voorkeur doen als we genoeg deelnemers krijgen, maar weet je in ieder geval zeker dat je op vakantie kunt gaan.

Reisleiding

Onze outdoor-activiteiten worden begeleid door lokale gidsen en professionals. Daarnaast worden reizen begeleid door onze enthousiaste reisleiders tijdens de groepsreizen. Al onze reisleiders zijn in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag, worden gecontroleerd op referenties en worden regelmatig door Simi Reizen getraind.

Opstapplaatsen Simi Reizen

De informatie die je kunt vinden na je boeking in je vertrekinformatie in Mijn Simi is altijd leidend. Als je twijfelt, neem gerust contact met ons op. Onderstaande kun je de opstapplaatsen vinden van de vliegreizen en vervolgens de busreizen van 2019.

Vliegreizen

Bij alle vliegreizen in het hoogseizoen spreken we drie uur vantevoren af op het desbetreffende vliegveld. Zo heb je genoeg tijd om met iedereen alvast gezellig kort kennis te maken en op tijd bij het vliegveld te zijn. De verzamelplaats op Schiphol is altijd het meeting point in de centrale hal waar ook de treinen aankomen. Dit is zowel makkelijk voor de mensen die met de trein komen als voor de mensen die met de auto worden afgezet. Via het online kennismaken via Mijn Simi kun je samen met de andere reizigers een Whatsappgroep aanmaken en daarin eventuele verdere afspraken maken.
 • Belangrijk is dat je bij je boeking je naam doorgeeft zoals vermeldt op je paspoort of ID-kaart. Dit is nodig voor het vliegticket. Naamswijzigingen kunnen in prijs namelijk erg oplopen als dit achteraf dient te gebeuren. 
 • Bij een aantal reizen is er sprake van een groepsticket, waarbij jullie samen en vaak dichtbij elkaar in eenzelfde vliegtuig worden geplaatst.
 • In enkele gevallen kan het voorkomen dat we niet iedereen op dezelfde vlucht kunnen krijgen, omdat de vlucht vol is of omdat de prijsverschillen enorm verschillen. In plaats van je dat bedrag bij te laten betalen boeken we je dan op een andere vlucht. Dit gebeurt altijd met minimaal 1 andere reisgenoot. Je vliegt dus nooit alleen.

 


Kroatie Deluxe groepsreis

We vliegen met de groepsreis Kroatie Deluxe vanaf Schiphol Airport naar Split. We zullen 1 overstap moeten maken. De vertrektijden worden ruim van tevoren bekend gemaakt en kun je vinden in de reisinformatie in de Simi account, nadat je je boeking hebt gemaakt. De reisleider zal jullie opwachten in Split.


Groepsreis Noorwegen/Zweden

Bij de Noorwegen en Zweden groepsreis vliegen we vanaf Schiphol Airport naar Oslo. We vliegen in de ochtend. De exacte vliegtijden kun je ruim voor certrek vinden in je Simi account. Jullie reisleiding zal jullie opwachten in Oslo.


Zweden Lapland groep rondreis

Ook naar Zweeds Lapland zullen wij per vliegtuig vertekken vanaf Schiphol. We vliegen naar Umea of Lucksele. Ondanks dat de vluchten van deze groepsreizen niet in het zomerse hoogseizoen plaatsvinden, is het alsnog belangrijk 3 uur vantevoren aanwezig zijn. Er kan namelijk altijd sprake zijn van file, een lange rij bij het inchecken en andere omstandigheden. Daarnaast is het natuurlijk erg gezellig op tijd aanwezig te zijn voor het kennismaken met je groep. De exacte vliegtijden kun je zodra deze bekend zijn vinden in je Simi account.Ierland groepsrondreizen

Je ontmoet je reisleider in Dublin, waar we naartoe zullen vliegen. Voor deze groepsreis geldt dat je kunt kiezen tussen de vertrek vliegvelden Amsterdam of Zaventem (indien je uit Belgie komt). Je zult op de eerste reisdag na aankomst met de gehele groep kennismaken. De vliegtijden van deze groepsreis worden bekendgemaakt in je Simi account.USA groepsrondreizen

Voor 2019 staan er weer diverse Amerika groepsreizen op de planning. We vertrekken vanaf Schiphol Airport en de reisleider van de groepsreis zal jullie opwachten op bestemming. Bij de USA/Canada reis vliegen we in 9 tot 11 uur naar Calgary. Met de Californie groepsreizen vliegen we in 10 tot 14 uur naar Los Angeles. Met de Nationale Parken groepsrondreis vlieg je naar Las Vegas. In december kun je met ons mee naar New York en Washington. We vliegen via Reykjavik naar New Jersey. Groepsreis Costa Rica

We vliegen, afhankelijk van de vertrekdatum en beschikbare vluchten, zonder of met 1 overstap naar het mooie Costa Rica. Voor de groepsreis reizen we naar de hoofdstad San Jose, vanaf Schiphol Airport. De vlucht zal ongeveer 15 uur duren. De defintieve vliegtijden van deze groepsreis kun je zodra deze bekend zijn vinden in de vertrekinformatie in je Simi account.Groepsreis Montenegro

Voor de avontuurlijke Montenegro groepsreis ontmoeten we elkaar voor de ingang van Eindhoven Airport. We vliegen in ongeveer 5 uur naar Tivat met TUIfly. De reisleider wacht jullie op in Tivat.


Macedonie groepsreizen

We vliegen naar Ohrid vanaf Schiphol. We verwachten een vroege vlucht op de heenweg en op de terugweg een vlucht op de latere ochtend. In de vertrekinformatie zullen de tijden bekend worden gemaakt zodra deze deifinitief zijn. De reisleider van deze groepsreis wacht jullie op in Ohrid.


Groepsreis Jordanie

Brengt de zomer van 2019 je naar onze nieuwe vakantiebestemming Jordanie? We vliegen naar Amman vanaf Schiphol. Dit duurt ongeveer 5 uur. Jullie reisleider zal jullie hier opwachten. De vertrektijden worden bekend gemaakt in je vertrekinformatie in je Simi account, waarvan vanaf half mei de inloggegevens worden verzonden.Sri Lanka groepsreis

Staat de zestiendaagse rondreis door Sri Lanka op jouw planning? Dan vlieg je vanuit Amsterdam naar Colombo, waar de reisleider je op het vliegveld opwacht. De vlucht van deze groepsreis duurt 14/15 uur. De vertrektijden staan al online op de Sri Lanka pagina, aangezien we met een groepsticket reizen. Indien er wijzigingen zijn kun je deze bekijken in je vertrekinformatie in je Simi account.Tenerife groepsreizen

Voor het mooie en zonnige Tenerife vliegen we vanaf Schiphol naar Tenerife in ongeveer 6 tot 7,5 uur, ook vanwege de overstap in Madrid. De vliegtijden kun je onder voorbehoud al vinden op de Tenerife reispagina. De reisleider van de groepsreis geeft jullie een warm welkom in het land zelf. Turkije groepsreis 

Naar Turkije vliegen we in 3,5 tot 4 uur. We vliegen naar Dalaman via een overstap in Istanbul. De reistijden staan al op de Turkije groepsreis reispagina. Indien er wijzigingen zijn kun je deze lezen in de vertrekinformatie in je Simi account.Servie groepsreis

Groepsreis naar Servie geboekt? We vliegen vanaf Amsterdam naar Belgrado, waar de reisleider jullie op zal wachten. De vlucht duurt slechts 2,5 uur, dus we zijn er zo! Het kan soms wel voorkomen dat we ergens een tussenstop moeten maken. In dat geval krijg je dit ook te weten via de vertrekinformatie in je Simi account.Peru groepsreis

Heeft de Peru groepsreis jouw hartje veroverd? We vliegen vanaf Schiphol rechtsstreeks naar Lima, waar de reisleider jullie op zal wachten. De exacte reistijden kun je vinden op de reispagina van de groepsreis Peru!Singlereis Georgie

Om in Georgie te komen moet je ongeveer 4 a 5 uur vliegen. Valt nog best mee dus! Zodra de exacte vliegtijden bekend zijn, worden deze op de website of in je Simi profiel weergegeven na het boeken. De reisleider wacht jullie op in Georgie.
Busreizen

Bij onderstaande reizen ga je met de bus naar de locatie van de groepsreis. Per locatie kun je vinden wat de opstapplaatsen zijn. De opstaptijden kun je vinden op de reispagina's. Het is niet mogelijk om op een andere locatie op te stappen. We hebben bewust enkele opstapplaatsen, aangezien er anders veel stops gemaakt moeten worden voordat de reis echt begint.


 

Kroatie actief groepsreis

 • Zwolle (NS Station, zijde Lubeckplein)
 • Woerden (NS station voorzijde)
 • Duiven (BP Tankstation Oudbroeken, A12). Terugweg aan overzijde bij Parkeerplaats Aalburgen, tussen afrit 29 en 28 aan de A12 vanuit Duiven richting Arnhem.


Frankrijk actief groepsreis

 • Almere (Mac Donalds Almere Haven)
 • Utrecht (Reactorweg) Nieuwe bushalte internationale bussen
 • Breda Prinsenbeek (NS station)
 • Antwerpen (Total Waarloos, E19 Antwerpen richting Brussel)

Omdat blijkt dat de touringcarhalte niet helemaal duidelijk aangegeven staat, staat rechts de exacte locatie. Als je de foto opent in een nieuw tabblad, wordt deze uitvergroot. Als je op Google Maps "Touringcarhalte Reactorweg" intypt vindt hij de juiste locatie.


Groepsreis Franse Ardennen 

 • Utrecht (A2 Afrit 7, Reactorweg - bij de thoriumweg) - nabij meat and seat 
 • Breda Prinsenbeek (NS station) 
 • Antwerpen (Total Waarloos, E19 Antwerpen richting Brussel) 

Je kunt ook beslissen om met eigen vervoer te komen en terug te gaan, waarbij je een korting krijgt van 40 euro op de reissom.


Groepsreizen Slovenie 

 • Zwolle NS station
 • Woerden (NS station)
 • Duiven (BP Tankstation Oldbroeken, A12)


Spanje Actief groepsreis

 • Harderwijk (Stationsplein, NS Station Harderwijk)
 • Utrecht (A2 Afrit 7, Reactorweg - bij de thoriumweg) - nabij meat and seat 
 • Breda Prinsenbeek (NS station) 
 • Antwerpen (Total Waarloos, E19 Antwerpen richting Brussel) 


Spanje en Andorra groepsreizen

 • Harderwijk (Stationsplein, NS Station Harderwijk)
 • Utrecht (A2 Afrit 7, Reactorweg - bij de thoriumweg) - nabij meat and seat 
 • Breda Prinsenbeek (NS station) 
 • Antwerpen (Total Waarloos, E19 Antwerpen richting Brussel) Meer info?

Groepsreizen jongeren
Jongerenreizen
Jongerenvakanties
Appartementen jongeren

Groepsvakanties

Zomerkampen
Verre reizen