Skivakantie jongeren

Skivakantie jongeren

Met Simi Reizen kun je bijna het hele jaar rond mee op vakantie! In de winter heb je, naast andere diverse mooie groepsreizen, de keuze uit twee skivakanties jongeren! Een skivakantie jongerenreis staat garant voor een groepsreis vol gezelligheid en ski plezier.

Of je nou ervaring hebt of met skiën niet, iedereen kan met onze skivakanties jongeren meereizen. Zo kun je bijvoorbeeld gezamenlijk met je reisgenoten leren skiën tijdens de skivakantie Slovenië, maar ook mee met onze klassieke skivakantie Oostenrijk, waarbij je mee kan met zowel veel als wat minder ervaring. Voor ieder wat wils dus. Op deze pagina lees je meer over onze skivakanties jongeren en waarom het een top idee is om je hierbij aan te sluiten.

Skivakantie jongeren: twee groepsreizen

Je hebt komende winter de keuze uit twee gezellige jongerenreis skivakanties. Het grootste verschil tussen de Oostenrijk skivakantie en de Slovenië skivakantie is dat we de skivakantie Slovenië echt hebben opgezet voor mensen die het nog nooit eerder hebben gedaan of heel lang geleden. Dit vertaald zich naar dat er 12 uur aan skiles is inbegrepen bij de reissom. Bij de Oostenrijk skivakantie zijn geen skilessen inbegrepen. Wel kun je deze optioneel bijboeken, maar onderneem je dit dus niet in groepsverband met je reisgenoten. Zowel gevorderde skiërs als beginnende skiërs kunnen meereizen met deze reis. Op basis van ervaring maken we namelijk groepen, zodat het voor iedereen lekker uitdagend is. Je skipas is al inbegrepen bij je reissom. Snowboarden is trouwens ook een mogelijkheid tijdens de Oostenrijk skivakantie.

Tijdens de Slovenië skivakantie ondernemen we ook nog heerlijk veel extra activiteiten die inbegrepen bij je reissom. Deze skivakantie jongeren is echt een combinatie van een winterse reis met winterse activiteiten en leren skiën. De jongerenreis skivakantie Oostenrijk is echt gericht op skiën of snowboarden en après skiën. Daarnaast zullen we aan het einde van de skivakantie Oostenrijk de reis goed afsluiten met rodelen of sleeën (inbegrepen bij je reissom). 

Skivakanties jongeren Skivakantie jongeren

10-daagse skivakantie Oostenrijk

De eerste groepsreis van het aanbod studenten skivakanties waar je uit kunt kiezen is de skivakantie Oostenrijk.

Inbegrepen bij de Oostenrijk skivakantie

Standaard inbegrepen bij de skivakantie Oostenrijk zijn de busretour van en naar Oostenrijk. 20 kilo ruimbagage en handbagage mag je hierbij gewoon kosteloos meenemen. Ter plekke zijn je overnachtingen inbegrepen met daarbij dagelijks ontbijt (m.u.v. de aankomstdag). Om de dagen om te skiën of snowboarden optimaal te benutten, is tijdens je Oostenrijk skivakantie een 8-daagse skipas inbegrepen bij je reissom. Met deze pas kun je ook gemakkelijk de lokale bus ter plekke gebruiken. Daarnaast sluiten we de groepsreis Oostenrijk af met rodelen of sleeën en een afscheidsdiner. 

De ski en snowboard huur is niet inbegrepen bij je reissom tijdens de jongerenreis skivakantie Oostenrijk. Dit heeft als reden dat we je niet meer willen laten betalen dan nodig als je liever je eigen materialen meeneemt. Tegen een kleine meerprijs kun je je eigen materialen meenemen met de bus. Voor een totaaloverzicht verwijzen we je door naar het tabje inbegrepen op de reispagina.

Reisgenoten tijdens de groepsreis Oostenrijk

Je reist tijdens de skivakantie Oostenrijk samen met reisgenoten tussen de 18 en 32 jaar. De meeste mensen die meereizen zijn tussen de 18 en 28 jaar. Op de reispagina kun je een grafiek vinden met de gemiddelde samenstelling van de afgelopen jaren. Dan heb je een beetje een idee. De man / vrouw verhouding is vrijwel altijd gelijk. 

Je kunt zowel samen alleen mee reizen als met vrienden op wintersport gaan. Iets meer dan de helft van de reizigers reist alleen. Dit zorgt voor een ideale mix. Ook de mensen die in een tweetal of met een groepje hebben geboekt boeken bewust een groepsvakantie om nieuwe mensen te leren kennen. Je kunt voorafgaand je skivakantie Oostenrijk al kennis met je reisgenoten maken door je telefoonnummer achter te laten in Mijn Simi. Je kunt dan vervolgens samen een Whatsapp groep aanmaken en eventueel ook al een keer met elkaar afspreken. 

Mensen die mee reizen met de Oostenrijk skivakantie zijn mensen die houden van op de piste staan, in zijn voor een gezellig feestje en graag nieuwe mensen willen leren kennen.

Verblijf tijdens de Oostenrijk skivakantie

We verblijven tijdens de Oostenrijk skivakantie in twee verschillende huizen van Gästeshaus Unterberger. De appartementen in deze huizen zijn schoon en ruim. Wel een beetje "muf gezellig", want het blijft immers Oostenrijk. In de huizen kunnen jullie ook koken en zijn er meerdere badkamers aanwezig. Je slaapt met één tot maximaal acht andere reisgenoten op een slaapkamer tijdens de Oostenrijk skivakantie. Je mag uiteraard zelf kiezen met wie je graag een kamer deelt.

Skivakanties jongeren Oostenrijk Jongerenreis skivakantie

Skivakantie jongerenreis Slovenië 10 dagen

De tweede groepsreis van het aanbod jongerenreis skivakanties waar je uit kunt kiezen is de skivakantie Slovenië.

Inbegrepen bij de Slovenië skivakantie

De jongerenreis skivakantie Slovenië is echt een combinatie tussen een winterse groepsreis en skiën. Best of both worlds! Om te leren skiën zit 12 uur aan skiles plus materiaalhuur al inbegrepen bij je reissom. Dit doen we bij Gölte, een skigebied dat ideaal is voor beginners, maar na enkele uren oefenen ook de nodige uitdaging kan bieden. Het is dus geen mega grote piste, maar een gemoedelijke en gezellige plek met in totaal 8,5 km aan skipiste. 

Activiteiten die daarnaast zijn inbegrepen bij de skivakantie Slovenië zijn een movie night, een après-ski feest, een sneeuwschoentocht, een keer wintersauna, iglo bouwen, een winterwandeling rondom het meer van Velenje, een fakkeltocht, schaatsen en een keer het adrenaline park plus ziplinen op de camping.

Uiteraard zijn ook de busreis naar locatie en de overnachtingen al inbegrepen bij je reissom tijdens de skivakantie Slovenië. Voor een totaaloverzicht verwijzen we je door naar het tabje inbegrepen op de reispagina.

Reisgenoten tijdens de groepsreis Slovenië

Ook de Slovenië skivakantie kan geboekt worden door mensen tussen de 18 en 32 jaar. De meeste mensen die meereizen met de Learn to Ski skivakantie zijn tussen de 19 en 29 jaar. Per vertrekdatum kan dit een beetje verschillen uiteraard. Informeer gerust naar de groepssamenstelling van een datum specifiek als dit belangrijk voor je is. Op de reispagina van de wintersport jongeren kun je een grafiek vinden met de gemiddelde samenstelling van de afgelopen jaren. Met de Slovenië skivakantie gaan iets meer vrouwen dan mannen mee normaliter.

Reis je samen met een vriend of een vriendengroepje? Of ga je alleen mee? Die keuze is helemaal aan jou. Je bent zeker niet de enige, want iets meer dan de helft reist alleen en de rest reist samen. Door online kennis te maken via Mijn Simi leer je je reisgenoten al voorafgaand de skivakantie Slovenië een beetje kennen. 

Mensen die mee reizen met de Slovenië skivakantie zijn mensen die graag skiën een keer uit willen proberen of de kennis een beetje willen opfrissen, en vooral mensen die houden van knusse gezelligheid. Hiermee bedoelen we dat samen een spelletje spelen of warme chocolademelk drinken bij het kampvuur erg leuk wordt gevonden. Daarnaast zijn het absoluut mensen die openstaan voor nieuwe vriendschappen.

Verblijf tijdens de Slovenië skivakantie

Tijdens de skivakantie Slovenië verblijven we op Camping Menina, waar we ook verblijven tijdens de zomerreizen. Nu is het in de winter wellicht wat fris om te kamperen. Daarom overnachten we in vier- tot tienpersoonshuisjes. Dit zijn een soort van blokhutten die netjes en overzichtelijk zijn. Elke blokhut heeft eigen sanitair en een keukentje. Ook over de warmte hoef je je geen zorgen te maken. We hebben de kachels getest en je zet deze eerder te warm dan te koud aan. Binnen staat een tafel met stoelen, dus ook nog even nakletsen of een spelletje spelen met je reisgenoten is absoluut een optie.

Jongeren skivakantie Skivakantie jongeren

Skivakantie studenten: waarom met Simi?

We noemen onze skivakanties jongeren ook wel skivakanties studenten omdat vooral veel mensen meereizen rond studentenleeftijd. Dit betekent niet dat er geen mensen meereizen die al een leuke baan hebben gevonden. Misschien vraag je je na al deze informatie wel af, waarom met Simi? We geven je een aantal redenen:

  • Je bent niet de enige die alleen reist tijdens de skivakantie jongerenreis; iets meer dan de helft van de reizigers reist alleen
  • Je kunt voorafgaand de studenten skivakantie online kennis met elkaar maken; maak samen een Whatsapp groep aan door je telefoonnummer achter te laten in Mijn Simi
  • Er is een Nederlandstalige Simi reisbegeleider op locatie tijdens de skivakantie Oostenrijk en skivakanties Slovenië; voor al je vragen en natuurlijk voor tips, de reisbegeleider zorgt ervoor dat je een zorgeloze vakantie hebt! 
  • Super veel is al inbegrepen bij je reissom; niet alleen weet je waar je aan toe bent, ook onderneem je alles in groepsverband tijdens de skivakanties
  • Simi Reizen is aangesloten bij de SGR en ANVR; het voordeel van het boeken van een pakketreis
  • We zijn 24/7 bereikbaar in het geval van nood tijdens je skivakantie; via je vertrekinformatie ontvang je ons noodnummer

Meer informatie over jongeren skivakanties studenten