Sportieve vakanties

Sportieve vakanties

Als aanbieder van sportieve vakanties is Simi Reizen expert op het gebied van actieve, avontuurlijke en gezellige vakanties. Al onze vakanties hebben een sportief karakter en zijn ingesteld op jongeren (inclusief oudere jongeren tot ongeveer 35 jaar) die tijdens de vakantie meer willen dan alleen op het strand liggen.

Natuurlijk is er bij onze sportieve vakanties ook meer dan genoeg tijd om te genieten van alle dingen die je tijdens een vakantie wilt doen, maar je kunt sowieso rekenen op een actief en sportief reisprogramma.

In de zomer van 2019 kun je kiezen uit uiteenlopende jongeren reizen, actieve vakanties en rondreizen voor mensen tussen de 16 en 35 jaar, opgedeeld in leeftijdsgroepen en naar absolute topbestemmingen!

Er zijn drie leeftijdsgroepen:

  • Jongerenreizen 16-17 jaar. Van actief tot relaxed en naar verschillende bestemmingen in Europa voor sportvakanties en actieve vakanties, sommigen met zon, anderen vooral met bergen.
  • Jongerenvakantie 18-22 jaar. Zowel studenten als werkende jongeren kiezen voor deze reizen. Keus uit een groot aantal reizen binnen Europa of naar de VS, allemaal met een actief karakter.
  • Groepsreizen 23+. Deze reizen worden veelal individueel geboekt en gaan naar uiteenlopende bestemmingen in Europa in de VS. Varierend van een beetje actief tot erg sportief.

Top sportieve vakanties

Sportieve vakantie Slovenie

Sportieve vakanties Frankrijk
Actieve vakanties Scandinavie
jongerenreis Slovenie Doe vakantie frankrijk Sportieve vakantie

Sportieve vakantie 2019

Ook in de zomer van 2019 boek je weer prachtige sportieve reizen bij Simi. We hebben voor elk wat wils op onze verschillende reisbestemmingen. Hieronder benoemen we kort de verschillende actieve reizen die we aanbieden.

Sportieve vakanties Frankrijk

Bij Simi Reizen boek je een vakantie inclusief een heleboel activiteiten. In tegenstelling tot veel andere organisatoren van actieve vakanties boek je direct een heel pakket activiteiten.

Frankrijk Actief - de ideale actieve vakantie voor jongeren die houden van actief bezig zijn, maar niet al te fanatiek willen worden. De activiteiten tijdens deze jongeren reizen zijn gezellig, spannend en avontuurlijk, maar voor iedereen goed te doen, ook zonder ervaring met outdoorvakanties.

Sportieve rondreis Noorwegen en Zweden

Een andere zeer succesvolle groepsvakantie die we organiseren is de rondreis door Noorwegen en Zweden. Tijdens deze 15-daagse actieve vakantie in Noorwegen en Zweden kun je rekenen op een heleboel afwisseling, natuur, cultuur en avontuur. We beginnen deze rondreis in Zweden, waar we een aantal mooie activiteiten ondernemen. Zo gaan we twee dagen kanoen waarbij we overnachten aan de oever van het meer en genieten van een kampvuur, de ondergaande zon en prachtige uitzichten. Nadat we Zweden goed verkend hebben gaat de reis verder naar het mooie en ruige Noorwegen, land van de fjorden, bergen en uitzichten.

Sport vakantie Kroatie

Kroatie is als reisbestemming onder jongeren steeds populairder aan het worden. Niet onterecht, want het is een fantastische reisbestemming, ook voor jongeren. De actieve strandvakantie die we in Kroatie organiseren combineert uitgaan, gezellige terrasjes, heerlijk zonnen en lekker actief bezig zijn.

Slovenie groepsreis

Terug van weggeweest is de actieve en sportieve vakantie in Slovenie. Slovenie is een vakantieland dat nog wel eens vergeten wordt, maar een fantastische kans biedt voor mensen die zoeken naar een sportvakantie. Ruige bergen, een lekker klimaat, niet te ver rijden en met een heel eigen identiteit zorgen voor een heerlijke uitvalsbasis voor veel activiteiten als raften, canyoning, via ferrata en meer.

Sportieve vakanties vermoeiend? Nee hoor!

Voor mensen die nog nooit een sportieve reis geboekt hebben is het vaak moeilijk voor te stellen dat een actieve vakantie ook heel ontspannend kan zijn. Toch is dat echt zo! Tijdens de sportieve activiteiten die je tijdens onze actieve vakanties onderneemt zul je merken dat je vaak helemaal opgaat in een activiteit en echt even de wereld om je heen vergeet.

Het enige waar je mee bezig bent is het succesvol volbrengen van je activiteit, of dat nu raften is, rotsklimmen of canyoning.De combinatie van adrenaline die vrijkomt, een flinke dosis energie en aan het eind van de dag een heerlijk voldaan gevoel. Of je nu kiest voor onze groepsreis Kroatie of voor een jongeren vakantie in Frankrijk, bij elke reis zul je merken dat de combi van lekker actief bezig zijn met heerlijk relaxen een hele goede is.

Hoe sportief moet je zijn voor onze actieve vakanties?

De grote angst van elke reiziger is om een actieve vakantie of sportvakantie te boeken en erachter te komen dat iedereen een beresterke conditie heeft en dagelijks een halve marathon loopt. We kunnen je geruststellen: verreweg de meeste groepsreizen die we organiseren vereisen echt geen bijzondere conditie.

De uitzondering hierop is wellicht de groepsreis Montenegro. Bij de rondreis Ierland is voor de beklimming van de Croagh Patrick wel een beetje conditie nodig, maar je kunt er ook voor kiezen halverwege terug te keren, afhankelijk van hoe het gaat. 

Alleen of met anderen?

Bij een groepsvakantie met Simi reis je altijd met mensen van je eigen leeftijd. Niet iedereen boekt alleen, veel mensen nemen een vriend of vriendin mee of reizen met een klein groepje. De helft reist echt alleen. In beide gevallen hoef je je niet druk te maken. Alleen reizen heeft ook zo zijn voordelen en zorgt ervoor dat je zonder compromissen je eigen actieve vakantie kunt plannen en boeken. 

Dus: zet die stap, laat je niet tegenhouden en geniet van sportieve, gezellige groepsreizen met Simi.

Meer weten:

Jongeren reizen
Jongeren vakanties
Rondreizen jongeren
Jongerenkampen