Weten welke reis bij jou past? Doe de quiz! Sluit je aan bij avontuurlijke groepsreizen voor reizigers tussen de 18 en 32 jaar. Boek je reis zodra je eruit bent - gemiddeld stijgen prijzen naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. 

Lastminute singlereizen en jongerenreizen

Vakanties voor pubers

Simi Reizen is expert op het gebied van het organiseren van vakanties voor pubers en tieners. We hebben het dan met name over jongeren van 16 of 17 jaar die voor het eerst zonder ouders op vakantie gaan. De jongeren reizen van Simi zijn georganiseerd en er is reisbegeleiding aanwezig, maar daarbinnen is er veel vrijheid voor de jongeren om ook zelfstandig hun vakantie te vieren.

Hieronder geven we een paar voorbeelden van jongeren reizen die voor tieners en pubers interessant zijn om te boeken. De reizen zijn zowel geschikt voor jongeren die de reis alleen boeken als voor pubers/tieners die met vrienden samen reizen. De verhouding tussen jongeren die alleen reizen is ongeveer 60% alleen, 40% met een vriend/vriendin of klein groepje.

Slovenië Nature, Culture & Relax

Slovenië Nature, Culture & Relax

8 Daagse Actieve Vakantie
  • vanaf € 1349

meer informatie
Slovenië Nature, Culture & Relax

Slovenië Nature, Culture & Relax

8 Daagse Actieve Vakantie
  • vanaf € 1349

meer informatie

Tienervakanties - reisbestemmingen 16 - 17 jaar

Als je van uitgaan houd zijn er een aantal jongeren-reizen die zeker de moeite waard zijn. Houd er wel rekening mee dat ook in andere Europese landen de officiele minimumleeftijd voor alcohol 18 is. De controle daarop is ongeveer vergelijkbaar met hoe dat in Nederland gaat. Onze reisbegeleiders zijn geen politie-agenten, maar sturen wel bij waar nodig.

Je hebt keus uit een viertal verschillende reisbestemmingen. We hebben ervoor gekozen het aanbod niet te groot te maken, zodat er bij elke vertrekdatum ook voldoende jongeren zijn. Ruim 98% van onze jongeren reizen en tienervakanties gaat door, dus we hoeven maar heel zelden een vertrekdatum te annuleren. 

Zien hoe gezellig onze tienervakanties zijn?

 


Actieve vakantie Frankrijk 16 -17

Voor jongeren die tijdens hun vakantie vooral actie willen beleven is onze jongerenvakantie Frankrijk een aanrader. Een vakantie midden in de Franse Alpen op een prachtige camping op loopafstand van het stadje Guillestre. Al jaren is dit een topbestemming voor jongeren die tijdens hun vakantie meer willen dan alleen op het strand liggen, maar vooral actief bezig willen zijn.

Tijdens deze jongerenreis ga je onder andere raften, canyoning doen, een paar mooie bergwandeltochten maken en een via ferrata doen. We eindigen deze vakantie met onze Simi Survival Challenge waarbij we verschillende outdooractiviteiten met elkaar combineren.

Alle activiteiten worden uitgevoerd door gediplomeerde gidsen. Een deel daarvan is Nederlands en woont al ruim 15 jaar in het gebied. Veiligheid staat voorop bij al onze activiteiten. Spectaculair is het wel, deze jongeren vakantie!

Meer weten over onze tienervakanties Frankrijk?

Puber reizen tieners Jongeren tienervakanties frankrijk

Survivalvakantie in de Franse Ardennen

Survivallen is een perfecte manier om voor het eerst zonder ouders op reis te gaan. Het is actief, wordt veel geboekt door actieve tieners en is vaak een herinnering die nog jaren bijblijft vanwege de grote gezelligheid, de geweldige activiteiten en de betrokken reisbegeleiding. 

De survival vakantie Frankrijk ligt net over de grens en ligt ideaal voor mensen die op doorreis zijn naar bijvoorbeeld Frankrijk of Spanje als vakantiebestemming. 

Survivalvakantie Ardennen Jongeren survivalkamp


Jongerenreis Kroatië

Deze reis is vooral bedoeld voor jongeren die al gewend zijn zelfstandig te zijn en niet al te veel begeleiding nodig hebben. Hoewel deze reis begeleid wordt door onze reisbegeleiders, is het een relatief "vrije" reis bij een grote stad. Wel heel erg leuk, want jongeren verblijven direct aan het strand en gaan tijdens de vakantie ontzettend uitdagende activiteiten ondernemen met elkaar. Het is een eind reizen met de bus, maar kennismaken gebeurt onderweg en tieners maken onvergetelijke vakanties mee als ze voor Zuid Kroatië kiezen. 

Kroatië is al jaren een enorm populaire jongerenbestemming. Lang niet zo platgetreden als Lloret de Mar of Salou, maar wel heel erg populair, met name onder jongeren die wel van een beetje actie houden ook. Kroatië biedt de ideale mix van een strandvakantie, actieve vakantie en relaxen.


Meer reisbestemmingen voor jongeren die voor het eerst zonder ouders reizen

Behalve bovenstaande groepsvakanties voor jongeren kun je met Simi ook naar bijvoorbeeld avontuurlijk Slovenië, een prachtige strandvakantie in Kroatië, een groepsreis in Zweden in de natuur en naar Noorwegen, helemaal afhankelijk van het soort vakantie dat je zoekt.

Reisbegeleiding

Onze jongeren reizen worden begeleid door onze eigen getrainde reisbegeleiders. Jaarlijks besteden we veel tijd en aandacht aan het goed voorbereiden van onze reisbegeleiders op hun taken tijdens de zomer. Onze reisbegeleiders zijn net mensen, dus heel benaderbaar en voor rede vatbaar. Het uitgangspunt is dat we onze jongeren, ook als ze 16 en 17 zijn, zo volwassen mogelijk behandelen. Natuurlijk moeten ook wij ons daarbij houden aan de geldende wet- en regelgeving op een bepaalde bestemming.

Onze reisbegeleiders zoeken altijd de balans tussen veiligheid enerzijds en een onvergetelijke vakantie anderzijds, maar dat is logisch toch?

Bekijk alle tienervakanties en puberreizen hier

Reizen met leeftijdsgenoten

Niks zo leuk als het reizen met je leeftijdsgenoten. Hoewel de jongeren elkaar bij vertrek niet kennen vaak, is het ijs al snel gebroken. Iedereen heeft zin in de vakantie en is positief gestemd en er op uit om een fantastische vakantie te beleven. Je kunt eventueel voor vertrek al contact met elkaar leggen door in te loggen bij Mijn Simi en je whatsapp nummer achter te laten.

Deze is dan alleen zichtbaar voor reisgenoten en wordt vaak gebruikt om een app-groep te beginnen. Erg handig, want zo leer je je reisgenoten al een beetje kennen voor je daadwerkelijk op vakantie gaat.

Betrouwbaar op reis

Veiligheid is een groot thema tijdens onze reizen. Je moet er vanuit kunnen gaan dat reisbegeleiders en Simi Reizen als bedrijf er alles aan doen om reizen veilig en goed uit te voeren. Dat begint al met de basis. Zo zijn alle reisgelden gegarandeerd door de stichting SGR. Kortgezegd komt het er op neer dat als Simi Reizen de reizen niet meer zou kunnen uitvoeren, zij als een soort verzekering fungeren en het betaalde geld terugbetalen.

Ook is Simi lid van het calamiteitenfonds. Dit fonds keert uit als er bijvoorbeeld een natuurramp plaatsvindt.

Alle gidsen die activiteiten uitvoeren zijn gediplomeerd, al onze touringcars hebben het keurmerk van de stichting touringcar bedrijven en voldoen daarmee aan alle voorwaarden voor goed en veilig vervoer.