Weten welke reis bij jou past? Doe de quiz! Sluit je aan bij avontuurlijke groepsreizen voor reizigers tussen de 18 en 32 jaar.

Reizigers uit Vlaanderen

Reizigers uit Vlaanderen

Regelmatig wordt onze website bezocht door inwoners van Vlaanderen die op zoek zijn naar een actieve jongerenreis. Ondanks dat we een Nederlandse reisorganisatie zijn, staan onze groepsreizen uiteraard open voor deelnemers uit Vlaanderen. Voor vrijwel al onze reizen hebben we echter een opstap in Nederland, maar met name voor de singlereizen naar Zuid Frankrijk, Spanje en de Belgische Ardennen hebben we de mogelijkheid een extra opstap langs een Belgische snelweg. Deze extra opstap wordt in overleg besproken.

Boeken van een reis vanuit België:

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je wilt boeken vanuit Vlaanderen.

Het boekingsformulier

  1. Het boekingsformulier is momenteel gericht op Nederlandse boekingen. In Nederland bestaat een postcode uit 4 cijfers, gevolgd door 2 letters. Op het boekingsformulier kun je je Belgisch postcode invullen als bv 4920 AA. De AA worden door ons dan niet aan het adres toegevoegd. Zo kun je alsnog het boekingsformulier gewoon invullen.

  2. Vermeld bij bijzonderheden bij voorkeur een opstapplaats in de buurt. Indien mogelijk proberen we een centrale opstap te regelen voor deelnemers uit Vlaanderen.

  3. Voor onze vliegreizen naar Kroatie vertrekken de vluchten vanaf Rotterdam Airport. Voor de Noorwegen/Zweden rondreis vertrekken de vluchten vanaf Schiphol.

Betalen en verzekeringen

  1. Voor betalingen vanuit Belgie is het niet mogelijk via iDeal te betalen. Kies daarom bij de laatste stap van het boekingsproces voor "Ik betaal middels overschrijving". Je ontvangt van ons het IBAN en BIC nummer waarnaar de aanbetaling kan worden overgeschreven. Deze ontvang je van ons via de mail, via het mailadres dat je hebt genoteerd in het boekigsformulier.

  2. Boek je via onze Nederlandse site, dan valt je boeking gewoon onder onze garantieregeling en is je reisgeld daarmee gegarandeerd.

  3. Verzekeringen kunnen als je uit Vlaanderen komt niet bij de Nederlandse reisorganisatie afsluiten. Dit gaat zowel om de kortlopende reisverzekering met outdoordekking als de annuleringsverzekering die bij Simi Reizen zijn af te sluiten. Je kunt een verzekering afsluiten bij een Vlaamse verzekeringsmaatschappij.

Gedurende de groepsreis

Maak je niet te druk over cultuurverschillen en taalverschillen. Zo spreken we in Nederland onze klanten snel aan met "je" en "jij" waar dit in Vlaanderen minder gebruikelijk is. In de praktijk merken we dat de combinatie tussen Nederlanders en Vlamingen altijd prima verloopt.

Wat voor reizen bieden wij aan?

Je kunt met ons mee op diverse groepsreizen. Het is niet te zeggen met welke singlereizen vaak reizigers uit Vlaanderen meegaan. Dit is zeer divers. Je kunt met ons mee naar diverse Europese en niet-Europese bestemmingen. Je kunt mee met diverse leeftijdsgroepen, waardoor je altijd met mensen samenreist van dezelfde leeftijd. Voor 18 tot 25 jarigen en 24 tot 32jarigen bieden we diverse groepsreizen aan binnen en buiten Europa. Bij de verre bestemmingen reizen de 18-52 groepen en 24+ groepen vaak samen. Dit geven we aan op de reispagina.

Europese reizen

In Europa bieden we diverse actieve jongerenreizen aan naar Frankrijk, Ierland, Kroatie, Lapland, Montenegro, Noorwegen, Servie, Slovenie, Spanje en Zweden. We hebben zowel hotelreizen als reizen waarbij je in een tent slaapt. Ook kun je kiezen uit een busreis of een vliegreis. We hebben reizen waarbij er vooral sprake is van een uitdagend outdoorprogramma met activiteiten zoals canyoning, raften en rotsklimmen, maar ook reizen die in het teken staan van bijvoorbeeld wandelen. Of ga je voor een echte avontuurlijke rondreis

Verre bestemmingen

Ook hebben we mooie bestemmingen buiten Europa voor je in petto. Zo bieden we gevarieerde actieve groepsreizen aan in de Verenigde Staten voor mensen tussen de 18 en 32 jaar. Samen met leeftijdsgenoten kun je op rondreis gaan door Californie, de Nationale Parken of een combinatie van het noorden van de VS en Canada. In de winter bieden wij een kerstreis aan naar New York en Washington voor mensen in dezelfde leeftijdscategorie. 

Of ga je het avontuur aan bij de verre bestemmingen Costa Rica, Peru of Sri Lanka? Ook hebben we vanaf 2019 een mooie reis naar de Malediven, waarbij je gaat duiken en je Padi kunt behalen op een echte droombestemming. In Georgie kun je de cultuur en geschiedenis van het land gaan ontdekken, gecombineerd met trektochten door het Tusheti gebergte en in Tenerife kun je genieten van het mooie weer in combinatie met het doen van diverse spannende activiteiten. In Turkije kun je een hotelvakantie beleven met (water)activiteiten en in Jordanie ga je onder andere een van de zeven wereldwonderen ontdekken, een nacht slapen in de woestijn, een jeeptour maken door de woestijn en drijven in de Dode Zee. Ofwel; keuze zat.

Jouw ideale groepsreis vinden

Op onze alle vakanties pagina kun je onze actieve groepsreizen gemakkelijk filteren op leeftijdsgroep, vertrekperiode, Europese of niet Europese bestemmingen en soort reis om jouw ideale jongerenvakantie te vinden. Voor vragen of hulp bij je keuze kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Simi Reizen via deze pagina.

Meer informatie over:

Groepsreis
Jongerenvakanties
Jongerenreizen