Weten welke reis bij jou past? Doe de quiz! Sluit je aan bij avontuurlijke groepsreizen voor reizigers tussen de 18 en 32 jaar. Boek je reis zodra je eruit bent - gemiddeld stijgen prijzen naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. 

Lastminute singlereizen en jongerenreizen

Reizigers uit Vlaanderen

Regelmatig wordt onze website bezocht door inwoners van Vlaanderen die op zoek zijn naar een actieve jongerenreis. Ondanks dat we een Nederlandse reisorganisatie zijn, staan onze groepsreizen uiteraard open voor deelnemers uit Vlaanderen. De meeste reizigers komen uit Nederland, maar er reizen met regelmaat Vlamingen met Simi Reizen mee.

Houd er wel rekening mee dat de opstapplaats dan wat verder weg kan liggen voor je. Kies je voor een busreis Slovenië Actief of Kroatië Actief? Dan heb je de keuze uit de opstapplaatsen Zwolle, Utrecht en Eindhoven in Nederland. Eindhoven is de meest zuidelijke optie. Kies je voor de busreis Frankrijk Adventure Week? Dan heb je de mogelijkheid om in Heusden-Zolder, België op te stappen.

Kies je voor een jongeren vliegreis? Dan vertrekken we in de meeste gevallen vanuit Amsterdam (Nederland), Düsseldorf (Duitsland) of Brussel (België). In de meeste gevallen gaat het om Amsterdam. Let op: Het gaat om een vaste opstapplaats per vertrekdatum. Je kunt hier dus geen keuze in maken.

Onder het tabje data/prijzen op de reispagina kun je bekijken vanaf welke luchthaven we vertrekken, indien dit van tevoren bekend is. Indien dit niet van tevoren bekend is geven we op de reispagina aan vanaf welke luchthaven we meestal vertrekken. Uitzondering: Specifiek voor de rondreis Ierland is het (in de meeste gevallen) mogelijk om vanaf Zaventem in België te vertrekken.

Boeken van een reis vanuit België:

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je wilt boeken vanuit Vlaanderen.

Het boekingsformulier

In het boekingsformulier kun je bij 'contactgegevens' aangeven dat je uit België komt. In Nederland bestaat een postcode uit 4 cijfers, gevolgd door 2 letters. Op het boekingsformulier kun je je Belgisch postcode invullen zodra je België hebt geselcteerd.

Betalen en verzekeringen

  1. Voor betalingen vanuit België is het niet mogelijk via iDeal te betalen. Kies daarom bij de laatste stap van het boekingsproces voor "Ik betaal middels overschrijving". Je ontvangt van ons het IBAN en BIC nummer waarnaar de aanbetaling kan worden overgeschreven. Deze ontvang je van ons via de mail, via het mailadres dat je hebt genoteerd in het boekigsformulier.

  2. Boek je via onze Nederlandse site, dan valt je boeking gewoon onder onze garantieregeling en is je reisgeld daarmee gegarandeerd.

  3. Verzekeringen kunnen, als je uit Vlaanderen komt, ook via Simi Reizen afgesloten worden. Dit gaat zowel om de kortlopende reisverzekering met outdoordekking als de annuleringsverzekering die bij Simi Reizen zijn af te sluiten. De verzekeringen kunnen worden afgesloten door reizigers woonachtig in Nederland, België of Duitsland. Let op: er gelden wel afwijkende voorwaarden als je woont in België of Duitsland en kiest voor de kortlopende reisverzekering. Controleer deze op de pagina met informatie over de kortlopende reisverzekering.

Gedurende de groepsreis

Maak je niet te druk over cultuurverschillen en taalverschillen. Zo spreken we in Nederland onze klanten snel aan met "je" en "jij" waar dit in Vlaanderen minder gebruikelijk is. In de praktijk merken we dat de combinatie tussen Nederlanders en Vlamingen altijd prima verloopt.

Sri Lanka singlereizen

Wat voor reizen bieden wij aan?

Je kunt met ons mee op diverse groepsreizen. Het is niet te zeggen met welke singlereizen vaak reizigers uit Vlaanderen meegaan. Dit is zeer divers. Je kunt met ons mee naar diverse Europese en niet-Europese bestemmingen. Al onze groepsreizen zijn speciaal voor reizigers tussen de 18 en 32 jaar. Op de reispagina kun je bekijken wat de gemiddelde leeftijd is van de reizigers van de afgelopen drie jaar. De reizen hebben vaak een gevarieerd en (deels) actief programma.

Europese reizen

In Europa bieden we diverse actieve jongerenreizen aan naar onder andere Bulgarije, Frankrijk, Ierland, Griekenland, Kroatië, Lapland, Noorwegen, Slovenië en Zweden. We hebben zowel hotelreizen als reizen waarbij je in een tent slaapt. Ook kun je kiezen uit een busreis of een vliegreis. We hebben reizen waarbij er vooral sprake is van een uitdagend outdoorprogramma met activiteiten zoals canyoning, raften en kajakken, maar ook reizen die in het teken staan van bijvoorbeeld wandelen. Of ga je voor een echte avontuurlijke rondreis

Raften Frankrijk

Verre bestemmingen

Ook hebben we mooie bestemmingen buiten Europa voor je in petto. Zo bieden we gevarieerde actieve groepsreizen aan in de Verenigde Staten voor reizigers tussen de 18 en 32 jaar. Samen met leeftijdsgenoten kun je bijvoorbeeld op roadtrip rondreis gaan door Californië of door de nationale parken aan de westkust. 

In Azië kun je onder andere kiezen uit Bali, Sri Lanka, Thailand of Vietnam en in Midden- en Zuid-Anerika uit bijvoorbeeld Costa Rica en Cuba. In Afrika en het Midden-Oosten kun je het avontuur aangaan in bijvoorbeeld Marokko, Jordanië of zelfs Tanzania. Er is echt voor ieder wat wilds. 

Jouw ideale groepsreis vinden

Op onze alle vakanties pagina kun je onze actieve groepsreizen gemakkelijk filteren op leeftijdsgroep, vertrekperiode, Europese of niet Europese bestemmingen en soort reis om jouw ideale jongerenvakantie te vinden. Voor vragen of hulp bij je keuze kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Simi Reizen via deze pagina.

Meer informatie over:

Groepsreis
Jongerenvakanties