Met welke bootreis ga jij mee?

Met welke bootreis ga jij mee?

Hoe leuk is dat, op vakantie met een bootgroepsreis! Simi Reizen biedt dit jaar weer verschillende bootreizen aan. Een zeilgroepsreis Griekenland, de Griekenland party cruise vaarvakantie en eilandhoppen tijdens een bootreis in Kroatië. Lees snel verder om erachter te komen wat deze vaarvakanties inhouden en wat er op het programma staat!

Waarom met een bootreis mee? 

Ik hoor je denken, waarom zou ik met een bootreis mee op vakantie gaan? Wanneer je met een boot op vakantie gaat kan je zoveel meer zien dan dat je op één plek blijft, terwijl je toch elke nacht op dezelfde plek slaapt en je spullen niet hoeft te verplaatsen. Ideaal! Verder is het natuurlijk super fijn om te reizen en lekker in de buitenlucht te genieten, toch weer een andere ervaring dan met de bus. Ook is het lekker dat je tussendoor kunt zwemmen tijdens een boot vakantie. En mocht je geïnteresseerd zijn in zeilen, dan krijg je tijdens de zeilreis Griekenland zelfs de kans om dit zelf te leren. Natuurlijk kan ook het feit dat een bootgroepsreis een unieke ervaring is niet ontbreken. 

Voor alle bootgroepsreizen geldt hetzelfde, de zee waarop we varen is over het algemeen kalm. Zeeziekte komt dus niet vaak voor. Mocht je bang zijn er toch last van te krijgen, neem dan voor de zekerheid reispilletjes mee. Waarom mee met een bootgroepsreis?:

 • Je ziet heel veel tijdens een rondreis, maar kunt toch elke keer op dezelfde plek slapen. 
 • Reizen en genieten van de zon tegelijkertijd. Lekker relaxt thuiskomen dus.
 • Aan boord kun je gewoon een drankje doen!
 • Tussendoor maken we zwemstops. 
 • Leren zeilen (mogelijk tijdens de Griekenland zeilreis).
 • Weinig kans op zeeziekte door de kalme zee. 
 • De boten varen exclusief voor Simi. Alleen Simi reizigers aan boord dus (en de schippers natuurlijk, redelijk cruciaal)!
 • Bij de stops kun je zelf bepalen of je iets cultureels of actiefs of wilt ondernemen of gewoon lekker een terrasje gaat pakken.
 • Net als bij alle andere Simi groepsreizen reist meer dan de helft individueel, gemiddeld 60 to 70%.
 • Je komt gegarandeerd thuis met heerlijke vakantiefoto's (strand, zee, zon, mooie plekken...)

Griekenland bootreizen

Zeilgroepsreis Griekenland 

Tijdens de zeilgroepsreis Griekenland verblijf je op een zeiljacht in het prachtige Griekenland. De eerste dag verblijf je in het authentieke Athene en vervolgens stap je de boot op voor 8 dagen. Deze rondreis is een unieke ervaring, verblijven op een zeiljacht, genieten van een lekker zonnetje en vooral veel relaxen. We varen tijdens de reis langs verschillende eilanden, Angistri, Aegina, Poros en het schiereiland Peloponnesos. Tijdens deze bootreis is er genoeg tijd om leuke zwemstops te maken. Verder kun je tijdens deze groepsreis leuke stadjes bezoeken, historische gebouwen bekijken en is er een kans om wateractiviteiten te ondernemen op eigen gelegenheid. Ook is het natuurlijk mogelijk om lekker op een terras te zitten en te genieten van het lekkere weer. De hoogtepunten tijdens deze groepsreis zijn het bezoek aan Athene, het best bewaarde theater uit de Griekse geschiedenis bezoeken en een overnachting in een onbewoonde mooie baai, maar natuurlijk ook het ontdekken van alle verschillende eilanden.

Wat kun je verwachten?  

 • Nederlandstalige schippers. 
 • Je slaapt in een tweepersoons cabine. 
 • Je reist in totaal maximaal 10 personen op de zeilboot. 
 • We reizen met 2 of 3 boten per vertrekdatum.   
 • Je medereizigers zijn tussen de 18 en 32 jaar oud.  

Zeilgroepsreis Griekenland

Griekenland party cruise

De Griekenland party cruise staat vooral in het teken van relaxen, zonnen, zwemmen en gezelligheid. Tijdens deze groepsreis slaap je 8 nachten aan boord van de boot. We maken tussen het varen door verschillende zwemstops. We bezoeken Agistri, Poros, Ermioni, Spetses, Hydra, Aegina en Athene. Tijdens deze stops kan je een stadje bezoeken, naar een restaurantje gaan of lekker op het strand relaxen. Ook zijn er in de meeste plaatsjes een aantal bars en clubs waar jullie kunnen uitgaan. Kortom, een heerlijke zonvakantie. Een aantal prachtige plekken die jullie zullen bezoeken tijdens deze groepsreis zijn het bijzondere vissersdorpje Ermioni, het eiland Hydra waar het vervoersmiddel nog steeds een ezel is, en het prachtige Athene. 

Wat kun je verwachten?  

 • Reisbegeleider vanuit Simi Reizen. 
 • Er is airconditioning op de boot.  
 • Je slaapt met 1 tot 3 reisgenoten in een kajuit.  
 • Je reist in totaal met 30 mensen op de party cruise. 
 • Je medereizigers zijn tussen de 18 en 32 jaar oud.  

Party cruise Griekenland

Eilandhoppen Kroatië bootreis

Tijdens deze te gekke rondreis Eilandhoppen Kroatië bezoek je verschillende plekken in het mooie Kroatië. Tijdens deze reis slaap je 8 nachten op een boot. Ook bij deze reis maken we genoeg ruimte voor een aantal zwemstops. De plaatsen die we bezoeken zijn Split, Hvar, Korcula, Dubrovnik, Mljet, Makarska en Omis. Eilandhoppen is een van de beste manieren om in korte tijd veel te zien en toch te kunnen relaxen. Een aantal activiteiten die je kunt ondernemen zijn diverse watersporten, wandelen door stadjes, historische bezienswaardigheden bezoeken, kajakken of een fiets huren. Ook zijn er in Kroatië genoeg uitgaansmogelijkheden. Een aantal hoogtepunten zijn het bezoeken van een schitterende verborgen baai, de pirate party en het bezoek aan het prachtige Split. 

Wat kun je verwachten?  

 • Reisbegeleider vanuit Simi Reizen. 
 • Sommige hutten hebben 2 persoonsbedden, en sommige hutten hebben stapelbedden.  
 • Je reist met maximaal 38 personen op de boot.  
 • Je medereizigers zijn tussen de 18 en 32 jaar oud.  

Eilandhoppen Kroatië

Welke bootreis past het beste bij jou? 

Twijfel je nou welke bootreis het beste bij jou past? Als je meer van rustig houdt is de zeilbootreis Griekenland het beste geschikt voor jou. Mocht je nou meer van feesten houden dan is de Griekenland party cruise en Kroatië Eilandhoppen perfect voor jou. Tijdens deze groepsreizen wordt er namelijk ook vaker uitgegaan dan de zeilgroepsreis Griekenland, al kan een drankje natuurlijk wel op veel plekken!

Bij de Griekenland party cruise en het eilandhoppen in Kroatië reizen we met ongeveer een zelfde soort boot, dus is het vooral afhankelijk van welk land je het meeste aanspreekt voor komende zomer. Bij alle drie de reizen komen we langs verschillende prachtige plekken. 

Je kan ook een keuze maken afhankelijk van het aantal mensen op een boot. De zeilbootreis is het rustigst omdat hier minder mensen op een boot zitten. In de avond komt iedereen weer bij elkaar. De zeilgroepsreis Griekenland is een echte unieke ervaring omdat dit een luxere groepsreis is, de boot is kleiner en je kan zelf kiezen of je wilt helpen met het zeilen of dat je gaat relaxen. Bij de Griekenland Party Cruise reis en de Kroatië eilandhoppen groepsreis ben je met 30 en 38 personen op 1 boot. Mocht je nog twijfelen welke reis het beste geschikt is voor jou, bekijk dan op de reispagina's het tabje 'bestemmingen' om meer te lezen over de eilanden waar de boot stopt. Ook helpen we je uiteraard graag met je keuze als je er toch niet uitkomt. Op de reispagina's kun je ook het uitgebreide dag tot dag programma en meer informatie over deze super leuke bootgroepsreizen vinden!

Bekijk alle strandvakanties

terug naar blogs