Reizen vanaf voorjaar 2021. Wat kan wel en wat kan niet? Corona-blog

Reizen vanaf voorjaar 2021. Wat kan wel en wat kan niet? Corona-blog

Laatste update (13 januari): geen updates

Update (14 december): update Canada, update Thailand, update Sri Lanka

Update (7 december): update Bali, update Thailand

Belangrijke informatie

De afgelopen maanden waren een echte achtbaan als het gaat om informatie met betrekking tot het corona-virus en alle regels in alle landen. 

Informatie verandert dagelijks. We zijn bij Simi Reizen volledig afhankelijk van externe factoren en partijen die de regels bepalen. Deze pagina wordt doordeweeks dagelijks bijgehouden om je op de hoogte te houden van aanpassingen en verduidelijkingen in de verschillende landen. 

Normaliter bepalen we vier weken voor vertrek definitief of een reis doorgang kan hebben. In deze bijzondere tijden kan het echter zijn dat we soms nog iets langer moeten wachten tot alles duidelijk is en we veilig en verantwoord kunnen gaan reizen. 

Status reizen naar het buitenland

Oranje reisadvies betekent dat alle niet-essentiële reizen worden afgeraden. 

Geel reisadvies betekent dat het weer mogelijk is om op vakantie te gaan, maar dat je wel de voorzorgsmaatregelen in de verschillende landen moet opvolgen.

We hopen en verwachten dat binnen afzienbare tijd de reisadviezen naar verschillende landen worden aangepast naar geel. Enkel bij geel reisadvies zullen wij vertrekken.

Indien je op vakantie bent met Simi Reizen in een land met geel reisadvies, dat gedurende je verblijf wordt aangepast naar oranje reisadvies, kunnen we in bijna alle gevallen de groepsreis gewoon afronden.

Zorgeloos boeken

Je kunt bij Simi Reizen zorgeloos boeken, doordat we zijn aangesloten bij de SGR. Je bent bijvoorbeeld nooit je geld kwijt en kan sowieso omboeken naar een andere datum of groepsreis indien je groepsreis vanuit ons wordt geannuleerd. Daarnaast heb je de voordelen van het boeken van een pakketreis.

Informatie over verschillende bestemmingen midden 2021

Onderstaande informatie wordt dagelijks bijgewerkt. Voor een actueel overzicht van de reisadviezen kun je site van Nederland Wereldwijd raadplegen.

Bali

Huidige status: oranje reisadvies

Op dit moment is inreizen naar Bali niet mogelijk. De grenzen van het eiland zijn momenteel nog gesloten voor internationale toeristen. De gouverneur van het eiland heeft aangekondigd dat Bali waarschijnlijk in de komende weken heropend voor toerisme. Het eiland is nu al geopend voor binnenlandse toeristen, binnenkort hoopt hij meer toeristen te kunnen verwelkomen op Bali.

België 

Huidige status: oranje reisadvies

Het reisadvies voor België is op 13 oktober aangepast naar oranje, vanwege een toenemend aantal besmettingen in België. Wanneer je toch naar België reist houd dan rekening met de speciale voorwaarden om België in te reizen. De Belgische overheid heeft een inreisbeperking ingesteld voor Nederlanders uit alle provincies, vanwege de oplopende besmettingen in ons land. Je kunt alleen naar België reizen voor noodzakelijke reizen. Reizigers die voor langer dan 48 uur een noodzakelijke reis maken naar België dienen een Passenger Locator Form in te vullen. Naast het formulier dien je ook het bewijs te tonen van een negatieve PCR-test, de test moet binnen 72 uur voor vertrek naar België zijn afgenomen. Ondanks een negatieve PCR-test dien je bij aankomst in België ook 7 dagen in quarantaine te gaan. 

Canada

Huidige status: oranje reisadvies

Op dit moment zijn de grenzen gesloten. De Canadese regering heeft op 2 oktober aangekondigd dat Canada de grenzen vanaf 8 oktober zal heropenen voor geselecteerde internationale reizigers. Vanaf dan kunnen reizigers die in bepaalde categorieën vallen Canada inreizen zolang de reizigers alle gezondheidsprotocollen volgen. Vanaf 8 oktober zijn onder andere de volgende soorten reizigers weer welkom in Canada: familieleden, partners en internationale studenten. Canada is vanaf 8 oktober nog niet geopend voor toeristische reizigers met recreatie / vrije tijd als doel. Voor internationaal toerisme is nog geen tijdspad genoemd en er is helaas nog geen realistisch te noemen datum waarop dit wordt versoepeld. De verwachting is dat in eerste instantie de grenzen met de Verenigde Staten zullen heropenen, de grenzen met de VS blijven sowieso nog tot 21 januari 2021 gesloten. Er is een grote kans aanwezig dat deze grens langer gesloten blijft. De grens van Canada opent waarschijnlijk tot aan 2021 niet voor toerisme. Alle reizigers dienen bij aankomst in Canada het resultaat te tonen van een negatieve PCR-test, de test moet binnen 72 uur voor vertrek naar Canada zijn afgenomen. 

Costa Rica

Huidige status: oranje reisadvies

Op dit moment is inreizen naar Costa Rica niet mogelijk vanwege het reisadvies vanuit de Nederlandse overheid. Costa Rica heeft de grenzen per 1 augustus heropend voor internationale toeristen. Momenteel zijn er weer toeristen toegestaan uit alle landen. Wel zijn er enkele maatregelen bekend gemaakt waaraan toeristen zich moeten houden bij het bezoeken van Costa Rica. Zo moeten toeristen een vragenlijst invullen voor vertrek naar Costa Rica, een reisverzekering afsluiten die medische zorg of een onverwacht verlengd hotelverblijf dekt en toeristen moeten alle luchthaven- en lokale gezondheidsprotocollen volgen. Toeristen hoeven per 26 oktober geen bewijs van een negatieve PCR-test meer te tonen bij het betreden van Costa Rica.

Cyprus

Huidige status: oranje reisadvies

Het reisadvies voor Cyprus is momenteel oranje. Cyprus heeft per 28 augustus reisbeperkingen ingesteld voor reizigers uit Nederland. Reizigers uit Nederland worden momenteel alleen toegelaten bij essentiele reizen. Bij aankomst in Cyprus dien je het bewijs van een negatieve PCR-test te tonen, de test moet binnen 72 uur voor vertrek naar Cyprus zijn afgenomen, en er geldt een verplichte quarantaine van 14 dagen.

Frankrijk

Huidige status: oranje reisadvies

Frankrijk heeft per 15 juni de grenzen geopend voor inwoners van de EU en toeristische reizigers. Het reisadvies voor Frankrijk is per 13 oktober aangepast naar oranje, dit betekent dat je momentaal alleen voor noodzakelijk reizen naar Frankrijk mag reizen. Momenteel is in Frankrijk een avondklok van kracht. 

Griekenland 

Huidige status: oranje reisadvies

Griekenland verwelkomd per 1 juli weer vakantiegangers. Het reisadvies voor heel Griekenland, inclusief de Griekse eilanden, is weer aangepast naar oranje, vanwege een toegenomen aantal besmettingen in heel Griekenland. Het is verplicht om een PLF-formulier in te vullen voor vertrek naar Griekenland. Bij het inreizen van Griekenland dien je een negatieve coronatest aan te kunnen tonen, deze mag niet ouder zijn dan 72 uur voor aankomst in Griekenland. 

Ierland

Huidige status: oranje reisadvies

Voor Ierland geldt een oranje reisadvies vanwege het hoge aantal besmettingen in het land. Momenteel zit Ierland tot en met ten minste 31 januari in lockdown. Ierland heeft de 'groene lijst' gepubliceerd. Op deze groene lijst staan landen waarvoor het niet meer verplicht is om 14 dagen in quarantaine te gaan bij het inreizen van Ierland. Helaas staat Nederland niet op deze lijst. De groene lijst wordt elke twee weken herzien. Alle inkomende reizigers dienen een Public Health Passenger Locator Form in te vullen.

Italië

Huidige status: oranje reisadvies

Voor Italië geldt momenteel een oranje reisadvies. Alle reizigers dienen het bewijs te tonen van een negatieve PCR-test (een moleculaire of antigene test), de test moet binnen 48 uur voor aankomst in Italië zijn afgenomen. Momenteel gelden er door het hoge aantal besmettingen strenge maatregelen in Italië, waaronder een avondklok. 

Jordanië

Huidige status: oranje reisadvies

Jordanië heeft de grenzen voor internationaal toerisme op 8 september heropend. Jordanië heeft de grenzen heropend voor 43 landen in totaal. Deze landen worden ingedeeld in drie verschillende categorieën op basis van het aantal besmettingen binnen dat land, deze categorieën zijn rood, geel en groen. Op dit moment staat Nederland ingedeeld in de rode categorie. Alle toeristen uit landen in de rode categorie dienen een aantal protocollen te volgen om Jordanië binnen te mogen reizen. Voordat je naar Jordanië reist moet je toestemming vragen om het land in te reizen, dit kan worden aangevraagd op de website van de Jordaanse overheid. De eerste maatregel is het bewijs van een negatieve coronatest die niet ouder is dan 72 uur voor vertrek. De tweede maatregel is het ondergaan van nog een coronatest bij aankomst in Jordanië op eigen kosten (40 Jordaanse Dinar). De laatste maatregel is dat alle reizigers voor een periode van 1 week in quarantaine worden geplaatst. Reizigers dienen van tevoren een online formulier in te vullen, de goedkeuring op dit formulier dien je te laten zien op de luchthaven van vertrek. Naast dit online formulier dienen reizigers de "Aman" app te downloaden, dit is een app van de Jordaanse regering voor het traceren van contacten. Deze app moet vanaf het vertrekpunt geactiviteerd worden en geactiveerd blijven tijdens het verblijf. Vanuit de Nederlandse overheid geldt voor Jordanië een oranje reisadvies.

Kroatië

Huidige status: oranje reisadvies

Het reisadvies van Kroatië is oranje. Er geldt tot 15 januari een inreisbeperking voor Kroatië. Reizigers die naar Kroatië reizen met een noodzakelijk doel dienen bij aankomst in het land het bewijs van een negatieve PCR-test te tonen. De test mag niet ouder zijn dan 48 uur bij aankomst in Kroatië.

Malediven

Huidige status: oranje reisadvies

Vanaf 15 juli heeft de Malediven de grenzen heropend voor internationaal toerisme. De grenzen zijn weer open voor alle nationaliteiten. De Malediven hebben na een aantal corona-uitbraken in resorts de toelatingseisen weer aangescherpt. Vanaf 10 september zijn reizigers verplicht het resultaat van een negatieve coronatest te tonen, deze test mag niet meer dan 96 uur voor vertrek op het eerste vertrekpunt zijn afgenomen. Alle reizigers dienen ook 24 uur voor vertrek een Traveler Health Declaration in te vullen voor het reizen naar de Malediven. Resorts en hotel op onbewoonde eilanden zijn heropend op 15 juli. Guest houses en hotels op bewoonde lokale eilanden zijn heropend vanaf 1 augustus. Het reisadvies vanuit de Nederlandse overheid is oranje.

Noorwegen 

Huidige status: oranje reisadvies

Voor Noorwegen geldt een oranje reisadvies. Nederland staat in Noorwegen op de lijst van rode landen. Reizigers uit Nederland moeten bij aankomst in Noorwegen 10 dagen in quarantaine. Daarnaast moet je bij aankomst in Noorwegen een verklaring aantonen van een negatieve PCR-test die niet ouder mag zijn de 72 uur voor aankomst in Noorwegen. Binnen 24 uur na aankomst in Noorwegen moet je opnieuw een corona-test doen. Reizigers uit Nederland dienen zich maximaal 3 dagen van tevoren te registreren, dit kan digitaal of via een uitgeprint formulier.

Schotland - Verenigd Koninkrijk

Huidige status: oranje reisadvies

Reizigers uit Nederland 10 dagen in verplichte quarantaine als ze het Verenigd Koninkrijk binnen reizen. Voor aankomst in het Verenigd Koninkrijk moet je een Contact Locator Form invullen. Het reisadvies voor het Verenigd Koninkrijk is oranje. Vanaf 15 januari is iedereen verplicht om bij aankomst in het Verenigd Koninkrijk het resultaat van een negatieve PCR-test te tonen, afgenomen binnen 72 uur voor vertrek. Vanaf 5 januari is het Verenigd Koninkrijk in lockdown. Ook het "mainland" van Schotland is vanaf 5 januari in een tijdelijke lockdown.

Servië

Huidige status: oranje reisadvies

Reizigers naar Servië moeten bij aankomst een negatieve uitslag van een corona-test tonen, de uitslag mag niet ouder zijn dan 48 uur bij aankomst in Servië. Op dit moment heeft Servië nog een oranje reisadvies.  

Slovenië 

Huidige status: oranje reisadvies

Het reisadvies voor Slovenie is oranje, omdat het aantal besmettingen in Slovenië is toegenomen. Je mag momenteel alleen naar Slovenië reizen voor noodzakelijke reizen. Nederland staat in Slovenië op de lijst van rode landen. Dit betekent dat wanneer je Slovenië binnenkomt, je veertien dagen in quarantaine moet. Wanneer je bij het oversteken van de grens een verklaring kan laten zien van een negatieve coronatest die niet ouder is dan 48 uur bij aankomst in Slovenië, hoef je niet in quarantaine. 

Sri Lanka (en Qatar)

Huidige status: oranje reisadvies

Sri Lanka was van plan om in de laatste week van 2020 (26 dec.) de grenzen te heropenen voor toerisme uit alle landen. Momenteel is er nog geen datum bevestigd voor de heropening voor toerisme. Toeristen moeten zich bij een bezoek aan Sri Lanka aan enkele inreisvereisten houden. Zo moeten reizigers bij aankomst in Sri Lanka een bewijs tonen van een negatieve PCR-test die binnen 72 uur voor aankomst in Sri Lanka is afgenomen. Daarnaast dien je je bij aankomst opnieuw te laten testen. Op de 7e dag in Sri Lanka dient een derde test te worden afgenomen. Bovendien dienen alle toeristen minimaal 14 dagen in Sri Lanka te verblijven. Alle reizigers moeten online een visum aanvragen.

Qatar staat op het moment reizigers toe vanuit low-risk landen, Nederland maakt onderdeel uit van deze lijst. Bij het inreizen van Qatar uit een low-risk land dien je bij aankomst een bewijs van een negatieve coronatest te laten zien die binnen 48 uur voor aankomst is afgenomen, vervolgens dien je nog een coronatest te ondergaan bij aankomst op het vliegveld. Daarnaast moet je een formele belofte ondertekenen dat je een week in thuisquarantaine gaat en moet je de app "Ehteraz" downloaden. Na de quarantaine van 7 dagen dien je nog een coronatest af te nemen. 

Het reisadvies vanuit de Nederlandse overheid is voor zowel Sri Lanka als Qatar nog oranje.

Tenerife / Spanje

Huidige status: oranje reisadvies

De grenzen van Spanje zijn geopend voor inwoners uit EU-landen. Het reisadvies voor Spanje inclusief de Canarische eilanden aangepast naar oranje vanwege de toename van de besmettingsgraad in Spanje. Internationale reizigers dienen bij aankomst op het vliegveld of de haven in Spanje het resultaat van een negatieve PCR-test aan te tonen die niet ouder is dan 72 uur bij aankomst in Spanje. Naast de PCR-test dient iedereen een gezondheidsverklaring, Formulario de Control Sanitario, in te vullen. 

Thailand

Huidige status: oranje reisadvies

Thailand heeft de grenzen heropend voor buitenlands toerisme uit alle landen. Bij aankomst in Thailand dien je het bewijs te laten zien van een negatieve PCR-test die binnen 72 uur voorafgaand aan de vlucht is afgenomen. Daarnaast dien je bij aankomst een tweede PCR-test te laten afnemen. Wanneer je naar Thailand reist dien je een reisvisum voor 60 dagen aan te vragen en bij aankomst een quaraintaine van 15 dagen te ondergaan in een door de Alternative State Quarantine (ASQ) goedgekeurd hotel. Kosten van deze quarantaine zijn voor eigen rekening. Het is ook mogelijk om een speciaal toeristenvisum aan te vragen waarmee je maximaal 90 dagen kunt blijven, dit visum kan twee keer worden verlengd. Bij aanvraag van een visum dien je bewijs te tonen dat je een medische- en reisverzekering hebt die COVID-19 dekt. Voor Thailand geldt momenteel een oranje reisadvies.

Verenigde Staten

Huidige status: oranje reisadvies

Op dit moment is inreizen niet mogelijk, er geldt een inreisbeperking vanuit de VS voor mensen vanuit de EU-Schengenlanden en het reisadvies is oranje. De grenzen van de VS met Canada blijven sowieso tot 21 januari 2012 gesloten.Er is nog geen datum bekend gemaakt voor versoepeling, maar ook hier geldt dat informatie van de ene op de andere dag kan veranderen. Houd deze pagina dus goed in de gaten, zodra er nieuws is plaatsen we dit door. 

Vietnam

Huidige status: oranje reisadvies

Op dit moment is inreizen niet mogelijk. Binnenlands toerisme is wel weer op gang aan het komen en er gelden weinig beperkingen voor de inwoners. Vietnam zou eerst per 1 juli heropenen voor internationale toeristen, de grenzen blijven voorlopig toch nog gesloten om een tweede golf te voorkomen. Ondertussen zijn onder andere binnenlandse vluchten, openbaar vervoer, hotels, monumenten en toeristische attracties weer heropend met geldende veiligheidsmaatregelen. Vietnam hervat internationale vluchten naar 6 Aziatische steden. Vietnam biedt momenteel alleen toegang aan diplomaten, investeerders, experts en hun familieleden en aan Vietnamezen die naar huis terugkeren.

Zweden

Huidige status: oranje reisadvies

Vanaf 30 juni mogen inwoners uit 31 landen weer reizen naar Zweden, waaronder inwoners uit Nederland. Het reisadvies voor Zweden is op 10 november weer aangepast naar oranje, vanwege een toegenomen aantal besmettingen in heel Zweden. 

 

 

 

Alle bestemmingen van eerder vertrekkende groepsreizen kun je vinden op onze corona-pagina.

terug naar blogs

Meer lezen