Reizen. Corona-blog

Reizen. Corona-blog

Laatste update (30 november): update Colombia

Update (22 november): update Italië, update Oostenrijk

Update (16 november): update Cuba

Update (9 november): update Costa Rica

Belangrijke informatie

De afgelopen maanden waren een echte achtbaan als het gaat om informatie met betrekking tot het corona-virus en alle regels in alle landen. 

Informatie verandert dagelijks. We zijn bij Simi Reizen volledig afhankelijk van externe factoren en partijen die de regels bepalen. Deze pagina wordt doordeweeks dagelijks bijgehouden om je op de hoogte te houden van aanpassingen en verduidelijkingen in de verschillende landen. 

Normaliter bepalen we vier weken voor vertrek definitief of een reis doorgang kan hebben. In deze bijzondere tijden kan het echter zijn dat we soms nog iets langer moeten wachten tot alles duidelijk is en we veilig en verantwoord kunnen gaan reizen. 

Status reizen naar het buitenland

Oranje reisadvies betekent dat alle niet-essentiële reizen worden afgeraden. 

Geel reisadvies betekent dat het weer mogelijk is om op vakantie te gaan, maar dat je wel de voorzorgsmaatregelen in de verschillende landen moet opvolgen.

We hopen en verwachten dat binnen afzienbare tijd de reisadviezen naar verschillende landen worden aangepast naar geel. Enkel bij geel of groen reisadvies zullen wij vertrekken.

Indien je op vakantie bent met Simi Reizen in een land met geel reisadvies, dat gedurende je verblijf wordt aangepast naar oranje reisadvies, kunnen we in bijna alle gevallen de groepsreis gewoon afronden.

Zorgeloos boeken

Je kunt bij Simi Reizen zorgeloos boeken, doordat we zijn aangesloten bij de SGR. Je bent bijvoorbeeld nooit je geld kwijt en kan sowieso omboeken naar een andere datum of groepsreis indien je groepsreis vanuit ons wordt geannuleerd. Daarnaast heb je de voordelen van het boeken van een pakketreis. Voor verre groepsreizen hebben we deels de vertrekdata geannuleerd, omdat we nog niet de verwachting hebben er tijdig naar toe te kunnen reizen en omdat de kans groter is dat de minimumdeelname wordt behaald bij minder vertrekdata. De vertrekdata die nog boekbaar zijn voeren we uit als er tijdig sprake is van een geel of groen reisadvies.

Informatie over verschillende bestemmingen 2022

Onderstaande informatie wordt dagelijks bijgewerkt. Voor een actueel overzicht van de reisadviezen kun je site van Nederland Wereldwijd raadplegen.

Bali

Huidige status: oranje reisadvies

Bali is vanaf 14 oktober heropend voor internationale toeristen uit 19 landen, Nederland valt hier helaas nog niet onder. Elke internationale toerist moet bij aankomst het bewijs aantonen dat ze volledig gevaccineerd zijn. Daarnaast moeten de toeristen ook aantonen dat ze een verzekering hebben die een eventuele behandeling tegen Covid-19 dekt en dat ze een hotel hebben geboekt om de quarantaine van 5 dagen in door te brengen, deze kosten zijn voor eigen rekening. 

België 

Huidige status: geel reisadvies

Het reisadvies voor België is geel. Houd bij het reizen naar België rekening met de speciale voorwaarden om België in te reizen. België beschouwt alle Nederlandse provincies als rode zone. Bij aankomst in België vanuit een rode zone in Nederland geldt geen testverplichting of quarantaine als je volledig gevaccineerd bent (+2 weken), een negatieve PCR-test die niet ouder dan 72 uur is kunt aantonen of als je een herstelbewijs kunt aantonen die maximaal 180 dagen oud is en minimaal 11 dagen oud. Bij verblijf dan minder dan 48 uur is er geen test nodig. Wanneer je langer dan 48 uur in België verblijft dan moet je een PLF formulier invullen, dit formulier moet binnen 48 uur voor binnenkomst in België ingevuld zijn. Indien je na het invullen van het PLF een sms krijgt, moet je in quarantaine en je op dag 7 van deze quarantaine laten testen.

Canada

Huidige status: geel reisadvies

Het reisadvies voor Canada is geel. Vanaf 7 september zijn de Canadese grenzen geopend voor volledig gevaccineerde internationale reizigers. Reizigers dienen bij aankomst een bewijs van volledige vaccinatie aan te tonen, de laatste inenting dient minimaal 14 dagen voor aankomst in Canada te zijn gebeurd. Daarnaast moet je een negatieve testuitslag laten zien (PCR, NAT, NAAT of RT-LAMP), deze test mag niet ouder zijn dan 72 uur voor vertrek. Een antigeentest is niet toegestaan. Je hoeft geen negatieve test te laten zien wanneer je hersteld bent, in dit geval moet je een positieve test laten zien, deze testuitslag moet tussen de 14 en 180 dagen oud zijn. Internationale reizigers die niet volledig gevaccineerd zijn mogen niet naar Canada reizen. 

Costa Rica

Huidige status: oranje reisadvies

Costa Rica heeft de grenzen per 1 augustus 2020 heropend voor internationale toeristen. Momenteel zijn de grenzen geopend voor toeristen die geen visum nodig hebben voor Costa Rica, waaronder Nederlanders. Wel zijn er enkele maatregelen bekend gemaakt waaraan toeristen zich moeten houden bij het bezoeken van Costa Rica. Zo moeten toeristen een vragenlijst invullen voor vertrek naar Costa Rica en een reisverzekering afsluiten die medische zorg vanwege het coronavirus of een onverwacht verlengd hotelverblijf dekt, deze polis dien je te tonen bij aankomst in Costa Rica. Je hoeft geen uitgebreide reisverzekering te hebben als je volledig gevaccineerd bent. Toeristen hoeven geen bewijs van een negatieve PCR-test of een vaccinatiebewijs te tonen bij het betreden van Costa Rica. Vanaf 8 januari moeten reizigers een vaccinatiebewijs aantonen als toegangsbewijs voor commerciële vestigingen (bv. hotels, bar, restaurants, winkels).

Colombia

Huidige status: geel reisadvies

Reizigers hoeven geen negatieve COVID-19 test of vaccinatiebewijs te laten zien bij aankomst in Colombia. Reizigers moeten wel 24 uur voor de vlucht een vragenlijst invullen.

Cuba

Huidige status: oranje reisadvies

Vanaf 15 november zijn de grenzen van Cuba volledig heropend voor internationale toeristen. Vanaf 15 november kun je Cuba inreizen zonder verplichte quarantaine. Bij aankomst moeten reizigers een vaccinatiebewijs of een negatieve PCR-testuitslag aantonen. De uitslag van de PCR-test mag niet ouder zijn dan 72 uur voor vertrek. Op de luchthavens worden random testen afgenomen door het personeel. Indien een reiziger positief test worden zij geplaatst in een 'hotel hospital'.

Frankrijk

Huidige status: geel reisadvies

Het reisadvies voor Frankrijk is geel. Frankrijk is geopend voor buitenlandse toeristen, mits zij een vaccinatiebewijs, een herstelbewijs of negatief testbewijs kunnen laten zien. De toegangeisen vind je via de volgende link: https://www.simi-reizen.nl/frankrijk/toegangseisen-frankrijk.html

Griekenland 

Huidige status: geel reisadvies 

Het reisadvies voor Griekenland is geel. Griekenland is momenteel geopend voor EU-toeristen. Toeristen vanuit EU-landen kunnen weer reizen naar Griekenland, zonder quarantaineverplichting. De toegangseisen voor Griekenland vind je via de volgende link: https://www.simi-reizen.nl/griekenland/up-to-date-toegangseisen-griekenland.html De Griekse overheid neemt de kosten voor een eventuele ziekenhuisopname of verblijf in een coronahotel dit reisseizoen weer voor zijn rekening.

Ierland

Huidige status: geel reisadvies

Voor Ierland geldt een geel reisadvies. Ierland is geopend voor toeristen uit de EU, het VK en de VS. De toegangseisen voor Ierland vind je via de voglende link: https://www.simi-reizen.nl/ierland/toegangseisen-ierland-reizen.html

Italië

Huidige status: geel reisadvies

Het reisadvies van Italië is geel, het reisadvies voor Sardinië is groen. Italië is geopend voor internationaal toerisme. De toegangseisen voor Italië vind je via de volgende link: https://www.simi-reizen.nl/italie/toegangseisen-italie.html

Jordanië

Huidige status: geel reisadvies

Het reisadvies voor Jordanië is geel. Jordanië is geopend voor internationaal toerisme. Voordat je naar Jordanië reist moet je je aanmelden bij de Jordaanse overheid, dit kan via een formulier op de website van de Jordaanse overheid. Na registratie krijg je een bevestiging met een QR code, de QR code moet je laten zien voor vertrek naar Jordanië. Op basis van je registratie, waarin je ook kunt aangeven of je gevaccineerd bent, krijg je de inreisvoorwaarden te zien. Voor vertrek naar Jordanië moet je een negatieve PCR-test hebben, deze mag niet ouder zijn dan 72 uur voor vertrek naar Jordanië. Daarnaast heb je een bewijs van een zorgverzekering nodig voor vertrek naar Jordanië. Bij aankomst in Jordanië wordt op het vliegveld opnieuw een PCR-test afgenomen, tenzij je volledig gevaccineerd bent. De kosten van deze test zijn voor eigen rekening (28 Jordaanse Dinar). Je ontvangt de uitslag van de test per mail, je mag de uitslag afwachten in je accommodatie. 

Kroatië

Huidige status: geel reisadvies

Het reisadvies voor Kroatië geel. De toegangseisen voor Kroatië vind je via de volgende link: https://www.simi-reizen.nl/kroatie/up-to-date-toegangseisen-kroatie.html

Malediven

Huidige status: oranje reisadvies

De grenzen van de Malediven zijn heropend voor internationaal toerisme. De grenzen zijn weer open voor alle nationaliteiten. Je krijgt een visum bij aankomst op de Malediven als je aan enkele eisen voldoet. Alle reizigers moeten 24 uur voor vertrek een gezondheidsformulier invullen. Wanneer je minimaal 14 dagen voor aankomst volledig gevaccineerd bent en de vaccinatiegraad van het eiland boven de 90% is dan geldt er geen quarantaineverplichting en geen PCR-testverplichting. Als je niet langer dan 14 dagen volledig gevaccineerd bent of als het eiland niet aan de 90% vaccinatiegraad voldoet dan geldt er wel een quarantaineverplichting van 14 dagen en PCR-testverplichting. Bij aankomst op de Malediven moet je in dat geval een negatieve PCR-test laten zien, die niet ouder is dan 96 uur bij vertrek. De quarantaine- en testkosten zijn voor eigen rekening.

Marokko

Huidige status: oranje reisadvies

Voor Marokko geldt een oranje reisadvies. Marokko heeft alle directe vluchten van en naar Nederland opgeschort vanwege het coronavirus.

Noorwegen 

Huidige status: geel reisadvies

Voor Noorwegen geldt een geel reisadvies. Noorwegen heeft voor Nederland een rode kleurcode afgegeven. Alle volledig gevaccineerde reizigers of in de afgelopen 6 maanden herstelde reizigers uit rode landen hoeven niet in quarantaine bij aankomst in Noorwegen. Alle reizigers die niet volledig gevaccineerd zijn of hersteld zijn in de afgelopen 6 maanden moeten zich digitaal registreren binnen 3 dagen voor aankomst in Noorwegen. Bij aankomst moeten deze reizigers een antigeen sneltest doen. Daarnaast moeten deze reizigers 10 dagen in quarantaine. De quarantaine kan worden verkort door op z'n vroegst 72 uur na aankomst een PCR-test te laten doen. Als dit testresultaat negatief is kun je uit quarantaine.

Oostenrijk

Huidige status: geel reisadvies

Het reisadvies voor Oostenrijk is geel. Oostenrijk is vanaf 22 november voor ten minste 10 dagen in volledige lockdown, hierna wordt dit herzien en kan dus worden verlengd. De toegangseisen voor Oostenrijk vind je via de volgende link: https://www.simi-reizen.nl/oostenrijk/toegangseisen-oostenrijk-corona.html

Slovenië 

Huidige status: geel reisadvies

Het reisadvies voor Slovenie is geel. De toegangeisen voor Slovenië vind je via de volgende link: https://www.simi-reizen.nl/slovenie/toegangseisen-slovenie.html

Spanje

Huidige status: geel reisadvies

De grenzen van Spanje zijn geopend voor inwoners uit EU-landenHet reisadvies voor heel Spanje is geel, voor het eiland La Palma is de kleurcode oranje. Je kunt naar Spanje reizen met het coronabewijs (Digitaal Corona Certificaat).

Sri Lanka

Huidige status: oranje reisadvies

Sri Lanka heeft de grenzen heropend voor internationaal toerisme. Volledig gevaccineerde reizigers hoeven bij aankomst in Sri Lanka niet in quarantaine, wel moeten zij nog een negatieve testuitslag aantonen. De negatieve PCR-test mag niet ouder zijn dan 72 uur voor vertrek en de antigeentest niet ouder dan 48 uur voor vertrek.

Als je niet of niet volledig gevaccineerd bent dan moet je bij aankomst in Sri Lanka 7 dagen in quarantaine. Op dag 1 en dag 7 van deze quarantaine moeten reizigers een PCR-test laten doen. Als de testuitslag op dag 7 negatief is dan ben je vrij om te reizen. 

Verenigde Staten

Huidige status: oranje reisadvies

Het reisadvies voor de Verenigde Staten is oranje. De grenzen van de Verenigde Staten zijn vanaf 8 november heropend voor volledig gevaccineerde internationale reizigers. Reizigers moeten bij aankomst in de VS aantonen dat zij volledig gevaccineerd zijn, daarnaast moeten zij ook het bewijs laten van een negatieve test die niet ouder dan 72 uur voor vertrek is. Volledig gevaccineerd ben je twee weken na de laatste vaccinatie of Janssen vaccinatie. Als je niet of niet volledig gevaccineerd bent mag je niet naar de VS reizen.

Vietnam

Huidige status: oranje reisadvies

Op dit moment is inreizen niet mogelijk. Voor bijna alle buitenlandse reizigers geldt een algemeen inreisverbod, toeristische reizen zijn verboden. Vietnam biedt momenteel alleen toegang aan o.a. diplomaten, investeerders, experts, managers, hooggekwalificeerde werknemers en hun familieleden en aan Vietnamezen die naar huis terugkeren. Iedereen die wordt toegelaten krijgt bij binnenkomst in Vietnam een PCR-test en moet daarnaast verplicht 14 dagen in quarantaine in een door de lokale overheid toegekende locatie. De kosten van deze quarantaine zijn voor eigen rekening. Na de quarantaineverplichting in het hotel wordt de quarantaine verlengd met 14 dagen van thuisquarantaine en zelfmonitoring. Tijdens de quarantaineperiode word je regelmatig getest op corona.

Vietnam zal vanaf december 2021 deels heropenen voor toerisme, het plan is om in juni 2022 volledig te heropenen. In december zal Vietnam enkele populaire toeristische bestemmingen heropenen, waardoner Hoi An, Halong Bay, Nha Trang en Dalat. Deze bestemmingen worden heropend voor volledig gevaccineerde internationale toeristen uit veilige bestemmingen. Vietnam moet nog verklaren wat de veilige bestemmingen zijn die dan welkom zullen zijn in Vietnam.

Zweden

Huidige status: zweden reisadvies

Het reisadvies voor Zweden is geel. Je kunt naar Zweden reizen met het coronabewijs (Digitaal Corona Certificaat). Bij aankomst hoef je niet in quarantaine.

terug naar blogs

Meer lezen