Avontuurlijke reizen Costa Rica

Avontuurlijke reizen Costa Rica

Costa Rica is een land in Midden Amerika dat zich vooral kenmerkt door een enorme afwisseling en diversiteit. Van tropische regenwouden tot uitgestrekte stranden en met zowel vulkanen als laagland is Costa Rica een enorm veelzijdige vakantiebestemming.

Tijdens de 16-daagse rondreis door Costa Rica kom je in aanraking met de lokale bevolking, onderneem je van alles met je reisgenoten en maak je kennis met een bijzonder land. 

Al direct vanaf het begin in Costa Rica is het duidelijk dat je in een heel ander land bent. Het verkeer is anders, het is er druk en natuurlijk het aangename temperatuurtje het hele jaar door. We beginnen de rondreis in hoofdstad San Jose. Hier blijven we maar 1 nachtje, vooral om even bij te komen van de vlucht en om elkaar wat beter te leren kennen.

Vanuit San Jose worden we de volgende ochtend al vroeg opgehaald voor een spectaculair begin van onze rondreis door Costa Rica. Deze kennismaking met het land zul je zeker niet snel vergeten, want vandaag staat raften op het programma. We hebben deze tocht bij het ontwikkelen van de rondreis zelf gemaakt en kunnen je een onvergetelijke ervaring garanderen. De rivier is de moeite waard, de organisatie professioneel en de sfeer is helemaal goed.

Nadat we geraft hebben worden we afgezet bij ons hotel in Cahuita op anderhalf uur van het raften. Cahuita is een klein, sfeervol stadje waar je perfect terecht kunt voor een cocktail en het echte carribisch gevoel. We blijven hier twee nachten. 

Vanuit Cahuita worden we vervolgens opgepikt voor een wildlife excursie over de Pacuare rivier. We hebben hier de kans om de unieke flora en fauna te ontdekken. Kaaimannen, krokodillen, apen, luiaards en verschillende unieke kleinere diersoorten kunnen we perfect spotten tijdens deze tocht. 

Groepsvakanties CostaRica

Flexibel op pad

Vanuit de lodge staan onze huurauto's voor ons klaar en reizen we flexibel en als echte roadtrip door Costa Rica heen. Onderweg hebben we gelegenheid om ergens te eten, maar kunnen ook andere dingen ondernemen. In de lodge waar we deze avond verblijven zijn een aantal leuke activiteiten te ondernemen. Zo is een avondtour waarbij je de verschillende nachtdieren ontdekt een aanrader. 

De volgende ochtend heb je tijd voor jezelf. In de directe omgeving kun je verschillende dingen beleven. Zo zijn er een aantal hangbruggen te vinden, kun je een cacao toer doen en nog een groot aantal andere activiteiten. 

Met onze huurauto's hebben we net iets meer vrijheid en kunnen we in groepjes van vier bepalen wat je die dag wilt ondernemen. 

Aan het einde van de middag komen we elkaar weer tegen in Juanilama, waar we een nacht verblijven in een karakteristieke homestay. De mensen hier spreken niet of nauwelijks Engels, maar zijn hartelijk en vriendelijk. Je word ondergebracht bij 1 van de mensen thuis. Er wordt voor de groep gekookt door de mensen van het dorp. Een unieke manier om het land op een andere manier te ervaren. 

El Arenal

Na de homestay vertrekken we met onze auto's naar het meest toeristische stukje van Costa Rica, La Fortuna. Hier vind je allerlei restaurants, bars en heel veel activiteiten om te ondernemen. Zo kun je hot springs bezoeken, een chocolade of koffie tour volgen, naar het Mistical Park voor een wandeling over de hanging bridges en allerlei avontuurlijke activiteiten zoals canyoning ondernemen. Een beetje toeristisch, maar supergezellig! We verblijven hier twee nachten, zodat je ook tijd hebt om iets te ondernemen. 

Nevelwouden van Monteverde

Vanuit La Fortuna volgen we een route die aardig heuvelopwaarts gaat. We eindigen op 1300 meter in de nevelwouden. We bezoeken het nevelwoud van Santa Elena. Ter plaatse raden we je zeker aan een canopytour te boeken. Met verschillende ziplines tot wel een kilometer in lengte vlieg je door de boomtoppen, een herinnering waar je zeker nog aan terug gaat denken!

De laatste dagen van deze avontuurlijke rondreis Costa Rica breng je door aan het strand, waar je heerlijk kunt genieten van cocktails, een surfles mee kunt pakken of kunt snorkelen. 

Costa Rica

Costa Rica kent een tropisch klimaat. In de tropische regenwouden kun je dagelijks wel rekenen op regen. Afhankelijk van het seizoen is dit een beetje of meer, maar doordat het in Costa Rica het hele jaar aangenaam warm is, is de regen nauwelijks een issue. Het gevolg is namelijk dat je een unieke flora en fauna hebt, waarbij je zowel de nattere gebieden in de regenwouden en nevelwouden hebt als de subtropische temperaturen die je meemaakt aan de kust, waar de zon veel regelmatiger schijnt. Costa Rica is een land om te beleven!

Reizigers 18-35 jaar

Voor deze groepsreis hebben we gekozen voor een leeftijdsgroep van 18-35 jaar. Hoewel er tussen iemand van 18 en iemand van 35 natuurlijk best heel veel verschil zit, zien we dat de leeftijden gemiddeld goed uit komen. In ieder geval is iedereen in de groep meerderjarig, maar de verschillen zijn vaak ook kleiner dan bij mensen boven de 35. Gemiddeld kun je rekenen op een groep mensen tussen de 22 en 28 jaar oud, met af en toe iemand die jonger is en af en toe iemand die ouder is. 

Wat ons betreft is Costa Rica een ideale vakantiebestemming voor een actieve groepsreis en is het leuk om te reizen met een groep jongeren die allemaal lekker actief zijn, echt iets willen zien van het land en veel ondernemen. Costa Rica is een land om te ontdekken! 

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.