Eilandhoppen Kroatië

Eilandhoppen Kroatië

We nemen je even mee naar het zuiden van Kroatië, het prachtige Dalmatië. Met als grootste stad Split en als meest bekende stad Dubrovnik is het zuiden van Kroatië een gebied dat de laatste jaren enorm populair geworden is. Wat ons betreft volledig terecht, want wij voeren al vanaf 2013 reizen uit naar deze prachtige regio. 

Behalve eilandhoppen in Kroatië kun je met Simi ook kiezen uit een vakantie vlakbij Split met een vol en actief programma, of voor een reis waarbij we vanuit een appartement de reis ondernemen. Alledrie de reizen zijn even populair en allemaal zijn ze groepsreizen. Ongeveer 65% boekt de reis solo, de rest boekt samen met een vriend of vriendin of klein groepje.

Waarom eilandhoppen?

Eilandhoppen is 1 van de beste manieren om veel van een land te kunnen zien, maar zonder het vermoeiden in- en uitpakken van een rondreis over land. Je spullen stop je op dag 1 in de kast in je kamer op de boot en haal je op de laatste dag weer tevoorschijn. Terwijl je geniet van het indrukwekkende landschap en de zon, stopt om te snorkelen en te zwemmen, vaart de boot je van plek naar plek. Ultiem genieten dus! 

De kustlijn van Kroatië is afwisselend, de zee is rustig en de uitzichten onderweg adembenemend. Wij zijn verkocht in ieder geval! 

Eilandhoppen is 1 van onze singlereizen. Voor het volledige overzicht van singlereizen kijk je hier

Maar eh...zeeziek enzo?

De Adriatische zee is over het algemeen een kalme zee. Daarnaast is de boot dusdanig groot en zwaar dat hij diep in het water ligt. Dat zorgt voor een enorm stabiel gevoel waardoor zeeziekte eigenlijk niet voor komt. Ben je toch bang dat je zeeziek wordt? Neem dan wat reispilletjes mee voor de zekerheid. 

Wat moet ik me voorstellen bij eilandhoppen? 

Het is bijna letterlijk wat je je voorstelt bij het woord. We beginnen onze rondreis in het mooie Split. Deze historische stad heeft een waanzinnig interessante geschiedenis en een prachtige oude binnenstad. Niet voor niets zijn verschillende scènes van Game of Thrones hier opgenomen (en in Dubrovnik waar je later nog komt tijdens je rondreis). 

Nadat we geland zijn in Split overnachten we eerst in een hotel in de stad. Deze avond staat vooral in het teken van elkaar leren kennen. Een groot deel van de groep reist solo, dus de ergste spanning is er tegen die tijd wel af.

Bij eilandhoppen vaar je een gedeelte van de dag, maar is er ook genoeg tijd voor zwemstops en snorkelstops. Aan boord is een kok, een barman en een schipper, waarmee je in goede handen bent tijdens de hele reis. Ook onze eigen Nederlandstalige reisbegeleider gaat mee aan boord. 

Welke eilanden bezoeken we?

Split 

Dit is het beginpunt en eindpunt van je rondreis. Je hebt genoeg tijd om de stad te verkennen en te genieten van de vele mogelijkheden die Split biedt. Het is de een na grootste stad van Kroatië en een bijzonder mooie plek waar wij al jaren succesvol onze reizen aanbieden.

Hvar

Vanuit Split varen we de eerste dag naar het eiland Hvar. Dit eiland staat bekend als jetset-eiland en is de plek waar heel veel Kroaten zelf naartoe gaan voor een weekendje weg of een korte vakantie. Het is een heerlijk levendige plek, waar je je vakantie goed kunt aftrappen. Onderweg stopt de boot voor een zwemstop en geniet je van de prachtige uitzichten op de baai van Split. 

In normale jaren heeft Hvar ook fantastische en bekende nachtclubs. Of die tijdig open gaan zijn in 2021 durven we niet te beloven, maar een terrasje pakken en uit eten gaan is in ieder geval al geen probleem meer!

Korcula

Niet echt een eiland, omdat het aan het vasteland ligt, maar wel een plek die de moeite waard is. Een aanrader is om een cocktail te drinken aan de top van het kleine fort van Korcula. Onderweg maken we een zwemstop bij het klooster van het kleine eiland Badija. 

Dubrovnik

Een hoogtepunt van de rondreis. Hoewel het druk kan zijn in Dubrovnik is het een fantastische historische stad om te bezoeken. Binnen de stadsmuren kom je verschillende prachtige gebouwen tegen. Maar eigenlijk is Dubrovnik gewoon een stad die op je lijstje hoort te staan. De zwemstop voor de stadsmuren is een absoluut geniet-momentje! 

Mljet

Na de drukke dagen hiervoor, waarbij er veel gelegenheid is om ergens een drankje te doen (of twee, of drie) is het vandaag tijd om naar een natuurpark te varen. Het eiland Mljet staat bekend om het vele groen en de onaangetaste natuur. In het kleine dorpje vind je een tweetal restaurants, maar verder vooral natuur en rust. Een perfecte plek om samen te zijn en te genieten van opnieuw een hele andere omgeving. 

Makarska

Makarska heeft een prachtige boulevard en is een ideale plek om naartoe te varen. Een gezellige avond staat je hier ongetwijfeld te wachten!

Omis

Met Omis bereiken we bijna het einde van de rondreis per boot. Deze oude piratenstad ligt niet zo ver van Split af en is klein, maar gezellig. We gaan in stijl genieten van deze avond aan boord!

Split

Als we terugkomen in Split is het tijd om de koffers alvast een beetje in te pakken. Deze avond maken we er een spectaculair gezellige avond van. Of we in de buurt van de boot blijven of niet bepalen we als groep :-) 

Simi's singlereizen

Als je een single reis boekt bij Simi reis je altijd in een groep met "jonge" mensen. Uiteindelijk bepaalt het type singlereis dat je bij ons boekt ook een beetje je medereizigers. Zo zijn mensen die een rondreis Ierland of Noorwegen boeken over het algemeen meer gericht op natuur dan op uitgaan, terwijl bij een rondreis Griekenland of Costa Rica een veel gemixter publiek de singlereizen boekt. Kijk dus in eerste instantie vooral naar het soort reis dat bij je past. Je zult dan vanzelf merken dat je reisgenoten ook bij je zullen passen. 

Haven Split

Relaxed rondreizen

De boot waarmee we varen is van een bekwame, ervaren en serieuze schipper. Aan boord is onder meer een kok en barman (en bar natuurlijk). Doordat je elke keer in een andere omgeving bent kun je zorgeloos genieten, maar heb je wel telkens een andere omgeving. De boot zelf kun je het beste vergelijken met een hostel. De bedden zijn prima, je hebt wat opbergruimte en elke kajuit heeft een eigen toilet en douche. Verder is alles basic. 

We hebben deze rondreis eerder uitgevoerd en kregen uitsluitend super enthousiaste reacties terug! 

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.

terug naar blogs