Waarom je toch "gewoon" kunt boeken

Waarom je toch "gewoon" kunt boeken

Het afgelopen half jaar was natuurlijk in alle opzichten bizar. De continue wisselende reisadviezen en de soms snel veranderende situatie ter plaatse zorgt voor veel onrust. Toch zou dat het boeken van een vakantie niet in de weg hoeven te staan. Met verre groepsreizen naar bijvoorbeeld Bali of Sri Lanka zouden we je aanraden even te wachten tot de situatie overal weer wat rustiger is, maar gelukkig zijn er dichterbij huis ook top opties.

LEES ALLE VEELGESTELDE VRAGEN EN 10% AANBETALINGSVOORWAARDEN

Laatste update deze pagina: 15 juni 2021

Wat belangrijk is om te weten:

Nooit je geld kwijt

Het zou nogal zuur zijn als je aanbetaalt, je reis niet door kan gaan en je vervolgens dat geld kwijt zou zijn. Dat is gelukkig niet het geval. Simi Reizen is lid van de SGR, de Stichting Garantiefonds Reisgelden. Zij zorgen ervoor dat je altijd je geld terug krijgt in het onwaarschijnlijke geval dat we niet meer aan onze verplichtingen zouden kunnen voldoen. 

Reis geannuleerd

Als je groepsreis niet door kan gaan ben je ook nooit je geld kwijt. Mochten wij je groepsreis annuleren vanwege een oranje of rood reisadvies, dan krijg je de keuze: een terugstorting binnen 14 dagen (geen vouchers meer zoals in 2020) of omboeken naar een groepsreis die wel door kan gaan.

Omboeken kan sowieso

Mocht het reisadvies toch opeens wijzigen of ongewijzigd oranje blijven, dan kun je altijd je reis omboeken naar ofwel een geheel andere reis ofwel naar een latere vertrekdatum. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen te annuleren. In 2021 zal reizen binnen Europa grotendeels mogelijk zijn doordat is aangekondigd dat grotendeels Europa geel reisadvies krijgt. Buiten Europa verwachten we vanaf september weer mogelijkheden. Misschien voor de VS al eerder. 

Situatie in het buitenland

In de media lijkt het soms alsof het reizen grote risico's met zich meebrengt. Andere landen zoals Duitsland en België waarschuwen hun burgers echter voor het reizen naar verschillende provincies in Nederland. Binnen Nederland kunnen wij echter vrij bewegen. Als je de trein naar Amsterdam neemt en weer terugreist naar een ander deel van het land is dat qua risico minstens zo groot als wanneer je in het vliegtuig stapt. 

De situatie in de meeste andere landen is vergelijkbaar met onze situatie. Ja, er zijn besmettingen en nee, niet 100% van de mensen houdt zich 100% van de tijd aan alle regels. Wat je echter zult merken is dat over het algemeen iedereen zijn best doet.

Maar....vakantieplezier?

Vakantieplezier bepaal je voor een groot deel ook gewoon zelf. Wij kunnen op alle reizen die we door kunnen laten gaan het reisprogramma uitvoeren zoals beloofd. Natuurlijk zijn er her en der wat extra regels. Over het algemeen wijken die niet echt af van Nederland, hoewel sommige landen bijvoorbeeld een mondkapje in winkels verplicht stellen. Afgelopen zomer hebben we groepen onderweg gehad die allemaal aangegeven hebben dat reizen wel iets minder ongedwongen was dan eerder, maar nog steeds dikke prima was. 

Regels en handhaving

Wij zorgen ervoor dat je op de hoogte bent van de geldende regels op dat moment in het land waar je naartoe gaat. Gebruik je gezond verstand, houd je aan de basis en geniet gewoon van je vakantie. Onze reisbegeleiding is geen handhavende partij, maar zal wel uitleg blijven geven over wat nodig is en waar nodig ook mensen helpen herinneren. Al onze reizigers zijn echter volwassen, dus we gaan uit van volwassen gedrag :-)

Op een gegeven moment hakken we knopen door

Het is ook belangrijk om tijdig te boeken om te voorkomen dat we de reis vroegtijdig annuleren. Als er te weinig deelnemers zijn voor een reis, nemen we de beslissing natuurlijk om deze niet door te laten gaan. Het zou zonde zijn als iedereen tot het laatste moment wacht, omdat de kans dan bestaat dat een reis geannuleerd wordt die gewoon door had kunnen gaan. Je kunt dus prima even wachten, maar ook weer niet te lang, omdat we als bedrijf zijnde nu eenmaal beslissingen moeten maken en deadlines hebben voor bijvoorbeeld tickets. Na deze deadlines, en bij deels de reizen, werken we met individuele tickets. Airlines zijn de prijzen aan het verhogen van de vliegtickets als de zomer dichterbij komt, dus hoe later je boekt, hoe prijziger je groepsreis kan zijn. Tijdig je plekje vast leggen kan dus zeker goedkoper zijn!

Als je afhankelijk bent van een specifieke reisperiode raden we ook om tijdig te boeken. Veel reizen voor de zomer beginnen al op te vullen.

Voorpret!

Als je nu je reis boekt kun je je alvast voorbereiden. En Yes, het wordt spannender dan ooit of je reis door kan gaan, maar wij doen ons best in ieder geval. 

terug naar blogs