Is een groepsreis Slovenië iets voor mij?

Is een groepsreis Slovenië iets voor mij?

Groepsreizen Europa Tips en adviezen

Slovenië heeft als vakantieland enorm veel te bieden, maar is niet het meest bekende vakantieland ter wereld. Frankrijk en Italië zijn een stuk bekender en daar weet iedereen wel iets over te vertellen.

Heb jij dus een leuke groepsreis Slovenië op het oog, maar ben je benieuwd wat je van het land kunt verwachten? Of ben je juist nog blanco aan het oriënteren op een jongerenreis en wil je je wat verder inlezen over de verschillende landen? In deze blog vertellen we je meer over wat je kunt verwachten van Slovenië als groepsreis bestemming en de verschillende Slovenië singlereizen en Slovenië rondreizen waar je uit kunt kiezen. 

Na het lezen van deze blog weet je dan precies of een Slovenië groepsreis helemaal voor jou gemaakt is, of juist niet (in dat geval kun je gelukkig nog kiezen uit ruim 30 andere jongerenvakanties ;-)).

6x wat Slovenië de moeite waard maakt

1. De natuur

Dichte bossen, wilde rivieren, hoge watervallen, kastelen die opdoemen bovenop de heuvels, krabbelende beekjes en heuvelige landschappen, de natuur van Slovenië is enorm divers en heeft voor elke natuurliefhebber wat wils. Onder andere de Julische Alpen zijn in Slovenië te vinden, maar ook de extreem heldere Soca rivier en het romantische meer van Bled. Je kunt in Slovenië dan ook fantastisch hiken.

2. De outdoormogelijkheden en het avontuur

Een geweldige natuur zorgt er ook voor dat er veel activiteiten in de natuur mogelijk zijn. Slovenië is een echt outdoorparadijsje in Europa. Je kunt er fantastisch kajakken en raften, maar bijvoorbeeld ook boogschieten en bushcraften (leren overleven in de natuur) of hiken of fietsen door de valleien. Voor de mensen die juist willen relaxen zijn er in Slovenië zelfs talloze wellness mogelijkheden, bijvoorbeeld optioneel tijdens de Slovenie Nature, Culture & Relax groepsreis. 

3. De niet platgelopen steden en dorpen

Ook de steden en dorpjes bezoeken is natuurlijk iets wat je niet over kunt slaan. Per groepsreis Slovenië verschilt het welke steden en dorpen we gaan bekijken. Vergelijk dit dus zeker een beetje met elkaar. Verwacht geen megasteden in Slovenië. De hoofdstad Ljubljana heeft slechts 280.000 inwoners. Toegegeven, Bled kan wel erg drukbezocht zijn in de zomer ondanks dat de stad slechts 8.000 inwoners heeft. Maar nog steeds is het niks vergeleken met Amsterdam of bijvoorbeeld Praag.

4. De lagere prijzen

Hoewel Slovenië niet meer zo'n goedkoop vakantieland is als in de pre-Covid periode, is het nog steeds een van de goedkopere Europese bestemmingen. De kosten ter plekke Slovenië liggen dus lager dan in andere landen in Europa. De prijzen van (optionele) activiteiten zijn niet per se lager, maar wel de kosten voor boodschappen, uit eten gaan, benzine en overnachten bijvoorbeeld. Hierdoor ben je ter plekke tijdens een jongerenreis Slovenië minder kwijt dan in andere vakantielanden. 

5. Knusse kampvuuravonden

Waar dit in veel landen helaas niet meer mogelijk is, mag in Slovenië nog gewoon een kampvuurtje aangemaakt worden op de meeste campings. Je houdt ervan of niet, maar een kampvuuravond is een heerlijke knusse afsluiting van de dag. Neem vooral 30 Seconds, Weerwolven en wat Marshmallows mee en klets lekker na over de avonturen die je de vakantiedag beleefd hebt. 

6. Gevarieerde soorten groepsreizen

Doordat Slovenië dus echt veel te bieden heeft, kun je hier ook verschillende soorten groepsvakanties beleven. Ga jij graag het avontuur aan en wil je op een unieke manier rondreizen? Dan is de rondreis Slovenië wat voor jou. Slaap jij liever op één camping, houd je van kampvuuravonden en doe je graag outdooractiviteiten? Dan kom je uit bij de Slovenië Actief groepsreis. Mag het van jou iets relaxter en combineer je lichte outdooractiviteiten graag met sightseeing en relaxtijd? Kies dan voor de singlereis Slovenië Nature, Culture & Relax. Er is dus voor ieder wat wils. 

Tien keer weetjes over Slovenië 

Een land nog beter leren kennen doe je middels wat interessante funfacts!

  1. Slovenië staat bekend als een van de veiligste landen ter wereld.
  2. Slovenië heeft natuurlijke thermale bronnen in overvloed en enorm veel wellnesscentra.
  3. Slovenië is een koploper op het gebied van duurzaam toerisme.
  4. Slovenië is een van de kleinste landen van Europa.
  5. Er wonen iets meer dan 2 miljoen mensen in Slovenië.
  6. Meer dan de helft van het land is bedekt met bossen.
  7. Slovenië heeft meer dan 14.000 ontdekte grotten.
  8. Slovenen houden van wijn en er zijn dan ook veel wijngaarden in het land. 
  9. Slovenië is een van de meest dichtbevolkte berengebieden van Europa. Hoewel de kans zeer klein is dat je er een tegenkomt, leven hier circa 800 beren.
  10. Cliché maar waar: Het is het enige land ter wereld met 'love' in haar naam.

Waarom wel kiezen voor Slovenië als groepsreis bestemming?

  • Als knusse jongerenreizen jou aanspreken: Bij een kampvuur zitten ziet er voor jou uit als een ideale avond. Of lekker zwemmen in de rivier bij de camping. Of BBQ'en bij de buitenplek van de appartementen. Heerlijk!
  • Als je graag in de natuur bent: In je vrije tijd trek je graag je wandelschoenen aan en je wilt altijd ontdekken wat er achter elke boom te vinden is. 
  • Als je avontuurlijk bent: Je staat open voor het uitproberen van avontuurlijke outdooractiviteiten, of hebt hier al ervaring mee, maar kunt er maar geen genoeg van krijgen.

Wanneer niet kiezen voor Slovenië als singlereis bestemming?

  • Als je graag tijdens de vakantie één of meerdere avondjes wilt stappen: Daar is Slovenië helaas niet de geschikte locatie voor. Overweeg dan bijvoorbeeld de jongerenreizen Kroatië.
  • Als je liever een strand bezoekt dan een bos: Met een kustlijn van slechts 47 kilometer en een afstand van circa 180 kilometer van onze groepsreis locaties naar de Sloveneese kust is dit voor jou niet the place to be.
  • Als je graag grote en drukke steden bezoekt waar je dagenlang in zou kunnen ronddwalen: Helaas. De steden in Slovenië zijn fijn maar klein. Bekijk eens de rondreis Oost-Europa.

Is Slovenië dan niet een beetje suf?

Nee! Als jij graag de drukte opzoekt, wilt uitgaan en erg extravert bent dan is Slovenië misschien niet de ideale bestemming voor jou. Ook als je niet zo avontuurlijk bent en het woord 'actie' niet in je woordenboek voorkomt, kunnen we Slovenië niet voor je aanbevelen. Maar Slovenië is zeker niet suf. Steeds meer jongeren kiezen Slovenië als reisbestemming en ontdekken waarom dit land zo ontzettend de moeite waard is. 

De knusse zomeravonden moeten bij je passen, maar Slovenië heeft ontzettend veel te bieden op het gebied van gezelligheid, avontuur en actie. De natuur is prachtig en gevarieerd, de voorzieningen zijn prima in orde (hoewel je dus niet om elke hoek een bar of restaurant tegen gaat komen) en de tijd lijkt in Slovenië soms stil te staan. Als je graag de natuur induikt, voelt Slovenië als thuiskomen. 

Kiezen uit drie groepsreizen Slovenië

Ben je er inmiddels achter dat Slovenië goed aansluit bij jou interesses, dan hoef je enkel nog te kiezen welke van de drie groepsreizen Slovenië het beste bij je past. De keuzes in een notendop:

  • Slovenië Actief: 10-daagse kampeergroepsreis boordevol gezelligheid en outdooractiviteiten. O.a. kajakken, raften, bushcraft, boogschieten en een fotospeurtocht in Bled.
  • Slovenië rondreis: 10-daagse groepsrondreis met verblijf op meerdere campings, meerdaagse kajakavonturen en tijd om o.a. Bled, Ljubjana en Kranjska Gora te ontdekken.
  • Slovenië Nature, Culture & Relax: 8-daagse vliegvakantie met verblijf in een appartement en een divers activiteitenpakket. O.a. city trips, maar ook bier proeven, fietsen door een vallei en meer.

Lees vooral alle reisprogramma's goed door om erachter te komen welke jongerenreis Slovenië jouw nieuwe reisavontuur gaat worden!