Jongenreizen Schotland: nieuw!

Jongenreizen Schotland: nieuw!

Groepsreizen Europa

Dit jaar kun je met Simi mee met een gloednieuwe Europese groepsreis, namelijk de jongerenreis Schotland! Deze nieuwe groepsreis Verenigd Koninkrijk brengt je naar allerlei mooie plekken in het avontuurlijke Schotland. Van Isle of Arran naar Edinburgh, door naar een whisky proeverij en Cairngorms National Park, om de weg te vervolgen naar het meer van Loch Ness met het bekende Urquhart Castle, om dan weer door te reizen naar de Ben Nevis en verschillende Harry Potter filmlocaties en om te eindigen bij het grootste meer van Schotland, de Loch Lomond. Onderweg staan er tijdens de wandelvakantie Schotland groepsreis verschillende uitdagende activiteiten op de planning. We gaan sowieso lekker veel hike tochten maken, maar ook klimmen en abseilen, kanoen en gin proeven mogen niet ontbreken. In deze blog vertellen we je meer over het programma van deze gave nieuwe jongerenreis Schotland!

De hoogtepunten van de groepsreis Schotland

De jongerenreizen Schotland duren in totaal 10 dagen en je maakt deze mee met een gezellige groep leeftijdsgenoten tussen de 18 en 35 jaar. De groepsreizen Schotland zijn ideaal voor jou als je op zoek bent naar een jongerenreis waarbij je gaat hiken, gezellig gaat kamperen, actieve activiteiten gaat ondernemen, cultuur gaat snuiven en ook een stukje geschiedenis mee gaat pikken.

De hoogtepunten van de de groepsreizen Schotland:

 • We bezoeken tijdens de groepsreis Schotland diverse natuurgebieden van Schotland die zeker een bezoek waard zijn. Voorbeelden hiervan zijn Glencoe, Cairngorms National Park, Galloway National Forest en Galloway Forest Park.
 • Op de eerste reisdag van de wandelvakantie Schotland groepsreis doen we Mini Highland Games. Een leuke manier om met elkaar kennis te maken en direct het vakantiegevoel van Schotland binnen te laten komen!
 • Ook uitdagende activiteiten ontbreken niet tijdens deze groepsreis Schotland. Naast het hiken gaan we bijvoorbeeld kanoen op het grootste meer van Schotland (Loch Lomond), klimmen en abseilen, leren we de basis van survival skills en bezoeken we het interessante Urquhart Castle.
 • Uiteraard brengen we ook een bezoek aan het meer Loch Ness. Wie weet ben jij wel de persoon die het monster van Loch Ness gaat spotten?
 • We kamperen op prachtige plekken in bell tents. Als je vaker hebt gekampeert, dan weet je hoe gezellig dit is! Kampvuurtje, een spelletje spelen en kletsen in de tent totdat je in slaap valt!
 • Je gaat ontdekken hoe gin en whisky hier gemaakt worden tijdens de jongerenreizen Schotland en beide ook proeven!
 • Je gaat jezelf uitdagen tijdens de beklimming van de Ben Nevis.
 • We pikken ook een stukje geschiedenis mee tijdens de groepsreis Schotland! Naast het kasteel dat we gaan bezoeken, bezoeken we ook het Jacobite Fort Ruthven Barracks.
 • Voor de Harry Potter fans onder ons: zie de Glenfinnan Viaduct (DE Harry Potter brug) en wandel door Glencoe waar de opnames van Hagrids huisje zijn opgenomen.

Als je mee gaat met de groepsreis Schotland, boek je daarom een heerlijk gevarieerde jongerenreis met diverse activiteiten.

Wandelvakantie Schotland groepsreis

Tijdens de wandelvakantie Schotland groepsreis gaan we naast bovenstaande activiteiten ook lekker veel hiken! Schotland is immers bijna gemaakt voor deze activiteit.

Waarom hiken in Schotland zo leuk is?

 • Je komt op plekken waar auto's en bussen niet kunnen komen. Je ontdekt de natuurgebieden van Schotland op de beste manier.
 • Onderweg kun je heerlijk elkaar de oren afkletsen over al het moois wat je tegenkomt.
 • Als je de Ben Nevis hebt beklommen tijdens de jongerenreis Schotland mag je echt super trots zijn op jezelf!
 • En omdat wandelen gewoon leuk is natuurlijk!

De wandelingen in Schotland

In het programma van de wandelvakantie Schotland groepsreis zijn diverse wandelingen opgenomen. De ene is natuurlijk wat zwaarder dan de andere, zodoende wisselen we het een beetje af. In totaal zullen we acht keer hiken tijdens de jongerenreis Schotland. Afhankelijk van de vliegtijden op de heenreis kunnen we ook de eerste dag al een mooie wandeling maken. Wat je ongeveer kunt verwachten van de afstanden en hoe lang we bezig zijn met een hike kun je hieronder vinden. Houd er wel rekening mee dat de geplande afstanden en looptijden zeer afhankelijk zijn van het looptempo van de groep, de weersomstandigheden en dergelijke. Het gaat hierbij om een inschatting.

 • Eventuele hike Isle of Arran 10,5 km, +/- 4 uur
 • Hike nabij Crafty Gin Distellery 7.5 km, +/- 1,5 uur
 • Hike Galloway Forest Park 10 km, +/- 2 uur
 • Wandeling nabij Pitlochry 10 km, +/- 2 uur
 • Hike Cairngorms National park 11.25 km, +/- 3 uur
 • Beklimming Ben Nevis berg 17 km, +/- 7-9 uur (dagtocht)
 • Hike Garbh Bheinn Corbett  8 km, +/- 4 uur
 • Hike Glencoe 8 km, +/- 4 uur
 • Hike Conic Hill 4 km, +/- 2.5

De hike tochten maken we tijdens de wandelvakantie Schotland groepsreis onder begeleiding van een Schotse gids die de gebieden goed kent.

Waarom kiezen voor de jongerenreis Schotland?

Waarom voor deze avontuurlijke jongerenreis Schotland kiezen? We sommen het voor je op!

Je bent er zo!

Het is naar Schotland maar 1,5 uur vliegen. Een heel kort stukje, maar desondanks dat waan je jezelf in een compleet andere cultuur en een ander landschap. Het is een ideale groepsrondreis als je op zoek bent naar een niet al te verre bestemming, maar wel op zoek bent naar een avontuurlijke en gevarieerde reisbestemming.

Je houdt van wandelen

Als je houdt van wandelen is dit wel een van de groepsreizen jongeren die leuk is om te overwegen. Bij Simi Reizen kun je mee met verschillende wandelvakanties jongeren. O.a. de Ierland rondreis, de verschillende Noorwegen/Zweden rondreizen, de Servie rondreis, de Canada rondreis en de Amerika rondreizen zijn voorbeelden van andere jongerenreizen waarbij lekker veel gehiked wordt. 

Je reist samen met leeftijdsgenoten

Tijdens de groepsreizen Schotland reis je samen met 18 tot 35 jarigen. Je reist dus echt samen met leeftijdsgenoten. Wel zo gezellig! Vaak heb je door de soort jongerenreis Schotland die je boekt ook veel interesses samen.

Hoe Schotten praten

Heel eerlijk, klinkt best wel nice toch? Naast de Nederlandstalige reisbegeleiding is er ook gedurende een groot deel van de groepsreis Schotland een Schotse gids aanwezig.

Gevarieerde rondreis

Deze rondreis Schotland is zeer gevarieerd. Zo combineren we tijdens deze jongerenreizen Schotland cultuur, geschiedenis, sightseeing en actief bezig zijn in 1 groepsreis!

Meer informatie?

Meer informatie over deze jongerenreis Schotland kun je vinden op de groepsreizen Verenigd Koninkrijk pagina. Wil je graag je jongerenreis filteren op vertrekperiode, voorkeuren en leeftijdsgroep? Dat kan gemakkelijk op de pagina met alle groepsreizen. Of misschien wil je wel even een snel overzicht van alles reisbestemmingen? Mocht je nog vragen hebben, dan mag je natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen.

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.