Zonnige jongerenvakanties binnen Europa

Zonnige jongerenvakanties binnen Europa

Singlereizen

Europa is voor Simi altijd de basis geweest. Al vanaf het begin voeren we jongerenvakanties uit in Europa. Ook in 2021 zal Europa weer sterk vertegenwoordigd zijn in ons reisaanbod. We hebben een overzicht gemaakt van de meest populaire jongerenvakanties binnen Europa, voor iedereen die in 2021 niet te ver wil reizen, maar wel toe is aan een heerlijke vakantie.

We hebben een overzicht gemaakt van onze zonnige Europese bestemmingen voor jongeren. 

Pakketreizen hebben voordelen

Bij Simi boek je altijd een zogenoemde pakketreis. Dat betekent dat zowel vervoer, verblijf en activiteiten bij je reissom inbegrepen zijn. Als reiziger heeft dit een paar grote voordelen:

  1. Jouw reissom is altijd volledig gedekt tegen faillissement. Dit wordt verzorgd door de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden). 
  2. We zijn aangesloten bij branchevereniging ANVR en hanteren dus ook de ANVR-voorwaarden die in samenwerking met de consumentenbond zijn opgesteld.
  3. Een reisorganisator is altijd verantwoordelijk voor hulp en bijstand als er iets is. In het geval van bijvoorbeeld een wijzigend reisadvies (van geel naar oranje of rood) is het dan ook onze taak om reizigers bij te staan en terug te halen indien nodig. 

Griekenland zeil- en zonvakantie

Nieuw in 2021! Deze avontuurlijk zonvakantie boek je samen met andere jongeren. Verspreid over drie zeiljachten leggen we een prachtige route af voor de kust van Griekenland. De zeilboot is daarbij ons voornaamste vervoermiddel, maar je hoeft voor deze rondreis geen zeilervaring te hebben. We overnachten op het zeiljacht en leggen aan bij prachtige stadjes, mooie baaitjes en genieten elke dag weer van een ander prachtig plekje. 

Behalve de zonnige eilanden bezoeken we ook Athene tijdens deze 11-daagse groepsreis voor jongeren. 

Griekenland jongerenvakanties

Meer weten over de jongerenvakanties Griekenland

Griekenland vakantie vasteland

Geen zeebenen? Dan raden we je aan eens te kijken naar de rondreis Griekenland over land. Deze rondreis combineert een beetje cultuur en sightseeing met activiteiten als hiken, kajakken, een bezoek aan Thessaloniki en een hike op de heilige berg Olympus. We sluiten deze zonnige reis af met een bezoek aan het indrukwekkende Meteora

Zonnig Cyprus

Cyprus leent zich perfect voor een jongerenvakantie. Behalve een hotel vlak aan het strand gaan we zeekajakken, gaan we SUPPEN, bezoeken we een Blue Lagoon met de boot, maken mooie wandelingen en bezoeken een archeologische opgraving. Deze vakantie is natuurlijk ook inclusief je retourvlucht en bagage en verblijf in een prima hotel. 

cyprus jongerenvakanties

Kroatië met de bus

Split in Kroatië is een van de populairste plekken voor jongeren binnen ons reisaanbod. Kroatië heeft alles te bieden voor een perfect zon en uitgaansvakantie. Natuurlijk gaan we niet stilzitten de hele vakantie. Inbegrepen bij je reissom zijn behalve de busreis natuurlijk ook een heel pakket activiteiten als zeekajakken, canyoning en paintball. 

Met deze groepsreis boek je een vakantie direct aan het strand. Doordat we met de bus reizen is deze vakantie iets goedkoper dan de andere reizen waar ook de vlucht bij inbegrepen is. Met name in het hoogseizoen zijn vluchten nu eenmaal duur, omdat een groot deel van de mensen wil reizen in juli en augustus. 

De jongerenvakantie Kroatië komt het meeste in de buurt van een uitgaansvakantie. Split is het centrum van heel veel uitgaansmogelijkheden en is betaalbaar, zonnig en ontzettend mooi. De camping waar we verblijven ligt direct aan het strand. Op de gezellige boulevard net buiten de camping vind je meer dan genoeg mogelijkheden om lekker te eten en te drinken. De binnenstad van Split is slechts 5 kilometer verderop.

 

jongeren zonvakanties

Check de jongerenreizen Kroatië

Kroatië met het vliegtuig

Voor wie geen zin heeft in een busreis hebben we de mogelijkheid om Kroatië Deluxe te boeken. Hierbij vlieg je naar Split en overnacht in een luxe appartement op ongeveer 100 meter afstand van de camping waar de reguliere Kroatië reis plaatsvindt. Het reisprogramma is iets anders en net iets minder actief, maar je kunt ter plekke activiteiten bijboeken indien gewenst. 

Zonnig Spanje!

Spanje lijkt misschien op het eerste gezicht wat minder spannend dan Griekenland of Kroatië, maar dat is zeker niet het geval. Tijdens deze groepsreis combineer je een reis in de bergen met een reis aan het strand. De eerste vijf dagen brengen we door in de Pyreneeen, waarna we ons verplaatsen naar het zonnige Spaanse strand om de laatste dagen door te brengen. Ook deze jongeren vakantie is inclusief je retourvlucht, verblijf, activiteiten en transfers. 

Spanje jongerenreizen

Frankrijk Actief en Actief PLUS

Hoewel onze Zuid Frankrijk vakanties niet gelijk strandvakanties zijn is het bijna altijd prachtig weer in dit stukje Frankrijk. Je hebt keus uit twee verschillende reisprogramma's: Frankrijk Actief, voor iedereen die een outdoorvakantie zoekt en Frankrijk Actief PLUS, waar alle activiteiten net iets spectaculairder zijn. Beide reizen verblijven op dezelfde mooie camping op loopafstand van het stadje Guillestre. 

Met deze busreis verblijf je in de Franse Alpen. Deze jongerenvakantie is relatief goedkoop en heeft veel standaard inbegrepen activiteiten. De moeite waard dus om naar Zuid-Frankrijk te gaan! 

Alleen of met vrienden?

Je komt altijd terecht in een grotere groep reizigers die min of meer dezelfde leeftijden hebben. Je kunt dus rustig de keus maken om solo te reizen. Ruim 60% doet dit ook. De overige 40% reist met een vriend of vriendin of groepje samen. Omdat je altijd onderdeel bent van een grotere groep is de sfeer altijd top en supergezellig. Als je alleen reist is het iets spannender natuurlijk, maar je kunt vooraf al kennis met elkaar maken online. Sommige groepen spreken voor vertrek ook al fysiek af. 

Het aansluiten bij een groep betekent dat er altijd aanspraak is, altijd wel iemand om iets mee te ondernemen en natuurlijk gedeelde herinneringen na de vakantie!

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.