Deze zomer naar Kroatië? Zo ziet dat er uit!

Deze zomer naar Kroatië? Zo ziet dat er uit!

Groepsreizen Europa Singlereizen

Het leek lange tijd niet meer te gaan gebeuren, maar vanaf 15 juni zal het reisadvies voor Kroatië 99% zeker aangepast worden van oranje naar geel. Een geel reisadvies betekent dat het veilig is om te reizen, maar er wel veiligheidsrisico's zijn. Dit komt met name door corona-maatregelen die natuurlijk ook in Kroatië nog deels van toepassing zullen zijn. 

Inmiddels overleggen we dagelijks met onze partners over het veilig en verantwoord uit kunnen voeren van onze groepsreizen Kroatië. We kunnen niet uitsluiten dat er in de tussentijd nog wat aanpassingen komen, maar dan heb je een beetje een idee van wat je kan verwachten!

Kroatië groepsreis

Zon, zee en strand!

Hier verandert niks. De kans op een mooie zonnige vakantie, direct aan het strand en aan zee blijft gewoon helemaal overeind. Ook restaurants en barretjes zijn gewoon geopend. Alle winkels zijn open. Nachtclubs en discotheken op dit moment nog niet, maar de hoop is dat hier tussen 15 juni en 1 juli een uitspraak over gedaan wordt. 

Kroatië Deluxe

Bij deze groepsreis vliegen we naar Split in Kroatië. In het vliegtuig dragen we mondkapjes en op het vliegveld houd je de minimale afstand van anderhalve meter aan. Dit wijst zich allemaal vanzelf, op Schiphol zullen medewerkers van Schiphol je aangeven wat de procedure is. 

We vliegen met 1 overstap. Dat betekent dat je wellicht nog een tweede keer door de security moet, maar daar zijn de tijden op afgestemd. Bij aankomst worden we opgehaald met een transferbus. In deze bus zullen we opnieuw mondkapjes dragen. 

In de appartementen kun je op basis van de heenweg bepalen met wie je het appartement deelt. Hier gelden verder geen bijzondere voorschriften. Je maakt deel uit van hetzelfde reisgezelschap. Het is niet mogelijk tussentijds van samenstelling van het appartement te wisselen. In de appartementen wordt een plek gemaakt waar je handen kunt wassen en desinfecteren. 

Er is een bewijs nodig van geboekte accommodatie in Kroatië. Dit verzorgt Simi. Daarnaast vul je een gezondheidsverklaring in. Deze leveren we aan via de vertrekinformatie. Dit versnelt het proces enorm. 

Alle activiteiten kunnen gewoon uitgevoerd worden zoals gepland. Je reisbegeleider zal elke keer de geldende procedures uitleggen. Tijdens activiteiten hoeft de anderhalve meter niet aangehouden te worden. 

Voor wat betreft uitgaan geldt dat op dit moment de discotheken nog wel dicht zijn, maar alle toeristische attracties, café's, terrassen en restaurants gewoon geopend zijn. Er is een goede kans dat ook discotheken etc. weer mogen openen voor 1 juli, maar dat is nog niet zeker.

Dus:

 • Stranden etc. zijn gewoon geopend
 • In appartementen is afstand houden niet nodig, wel is de samenstelling per appartement vast vanaf het begin. Je kiest wel zelf!
 • Bij het vliegen en tijdens transfers dragen we mondkapjes
 • Een formulier krijg je van ons evenals een bewijs van accommodatie. Deze vul je in en neem je mee naar het vliegtuig
 • Restaurants, winkels en café's zijn gewoon geopend
 • Op dit moment geldt dat 1.5 meter afstand nog steeds nodig is, behalve bij activiteiten en in het appartement

Kroatië Actief

Bij deze jongerenreis reizen we met de bus naar Kroatië. Ook bij deze reis geldt dat alle geplande activiteiten uitgevoerd kunnen worden. Op de camping verzorgen wij eenpersoonstentjes of een vierpersoonstent waar je met twee personen maximaal in verblijft. Reis je samen, dan kun je ervoor kiezen een tent te delen. Op de camping verzorgt de reisbegeleiding de mogelijkheid te desinfecteren en wordt regelmatig schoongemaakt.

Je neemt je eigen hoeslaken mee voor over de veldbedjes/matjes. Deze worden bij elke groepswissel gereinigd. Tijdens het koken zijn handschoentjes beschikbaar. Reisbegeleiding is er niet om te handhaven, maar wijst je wel op de geldende voorzorgsmaatregelen. 

In de touringcar gebruiken we mondkapjes. De touringcar wordt voor vertrek gereinigd. De airconditioning is vlak voor vertrek ververst en gecontroleerd. Tijdens stops zijn wegrestaurants etc. open, maar houd rekening met veel voorverpakt voedsel. Daarnaast zullen we in kleinere groepen tankstations en restaurants binnen gaan in plaats van met iedereen tegelijk. 

Onderweg maken we met enige regelmaat een tussenstop. Tijdens tussenstops geldt de anderhalve meter afstand. Op de camping geldt dit ook op dit moment nog. Natuurlijk gebruiken we hierbij gewoon ons gezond verstand. 

Tijdens activiteiten is het niet nodig de afstand te bewaren (vraag ons niet waarom...) waardoor alles uitgevoerd kan worden. Bij transfers gebruiken we de mondkapjes weer. 

Dus:

 • De touringcar wordt gereinigd voor vertrek en de airco gecheckt
 • In de bus heeft iedereen een vaste zitplek, onderling ruilen doen we even niet :-(
 • We maken regelmatig tussenstops. Sanitair onderweg is gewoon geopend. 
 • Tijdens tussenstops gaan we niet massaal in de rij staan maar delen dit netjes op
 • Op locatie geldt waar mogelijk de anderhalve meter afstand. De kans bestaat dat dit vervalt voor 1 juli. 
 • Nachtclubs zijn inmiddels beperkt weer open (!), verder is alles gewoon geopend. 
 • Ieder heeft zijn eigen tentje en neemt een eigen hoeslaken mee. De reisbegeleiding reinigt elke week bij de wissel de tenten en slaapmatjes.
 • Er zal mogelijkheid zijn tot desinfectie en tijdens het koken stellen we handschoentjes beschikbaar

Als iedereen een beetje meewerkt....

Als iedereen een beetje meewerkt heb je een min of meer normale zonvakantie te pakken. We houden alle ontwikkelingen dagelijks in de gaten. De reisbegeleiding zal jullie vertellen welke regels op dat moment gelden. Zoals bij elke vakantie bepaal je zelf hoe leuk je het maakt en hoe je met dingen omgaat. We leven in een gekke tijd met een wat ander jaar dan anders, maar het strand, de zon en de zee zijn nog hetzelfde! We weten zeker dat we zoals altijd weer geslaagde vakanties in Kroatië kunnen gaan aanbieden! 

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.