Nieuwe groepsreis online! Bekijk welke!

Nieuwe groepsreis online! Bekijk welke!

Verre groepsreizen Singlereizen

Ieder jaar komen er nieuwe reisbestemmingen bij om naartoe te reizen met Simi Reizen. Ook voor 2022 hebben we afgelopen week weer een nieuwe avontuurlijke groepsreis toegevoegd. Heb jij de groepsreis al gespot op de website? Het gaat om *tromgeroffel* de groepsreis Colombia! Colombia is een heerlijk veelzijdig en fascinerend land in Zuid-Amerika. Het is daarnaast de eerste voet aan wal in Zuid-Amerika voor Simi Reizen. In deze blog lees je alles over deze fantastische nieuwe rondreis Colombia!

Wat is Colombia voor land?

Colombia is een heerlijk divers land. Zo kun je er bijvoorbeeld diverse stranden vinden, maar ook het Andesgebergte, bruisende steden en het Amazone-regenwoud. Het is dan ook een van de landen met de grootste biodiversiteit ter wereld. Juist dat, tezamen met een veelzijdig programma, zorgt voor een lekker afwisselende groepsreis. We combineren cultuur met geschiedenis, natuur en gezelligheid en je ontdekt dit tijdens diverse city tours maar ook excursies in de natuur. Zoals je van Simi Reizen gewend bent zijn ook tijdens deze rondreis Colombia de vluchten, de overnachtingen en diverse excursies standaard inbegrepen bij je reissom. Zo weet je goed waar je aan toe bent.

Het is handig er rekening mee te houden dat je heel flexibel moet zijn als je mee reist met de rondreis Colombia. Net als in Azië en andere landen in Midden- of Zuid-Amerika gaat alles net iets minder punctueel dan zoals we in Nederland gewend zijn en staat het echt in het teken van avontuur en beleven. In Colombia wordt Spaans gesproken, maar geen zorgen, een Nederlandstalige reisbegeleider die woont in Colombia reist met jullie mee door het land!

Colombia is hedendaags vooral bekend als backpack bestemming en niet meer als het onveilige land van Pablo Escobar en de FARC. Als je liever niet wilt backpacken maar wel het avontuur aan wil gaan, is de groepsreis Colombia dus een reis die heel goed bij jouw wensen aan kan sluiten. Colombia staat verder natuurlijk bekend om de koffie en de sigaren. Ook daar doen we iets mee tijdens het reisprogramma van de rondreis Colombia!

Alle singlereizen zien? 

Groepsreizen Colombia

Groepsreizen Colombia - het programma 

De totale reisduur van de groepsreis Colombia is 18 dagen. Dit maakt het direct ook de langste groepsrondreis van Simi Reizen. In 18 dagen tijd kun je ontzettend veel ontdekken, maar veel langer op pad gaan is niet aan te raden. Rondreizen, zeker in groepsverband, is hartstikke leuk en gezellig, maar kan ook intensief zijn. Je zult merken dat het een fantastische ervaring is, maar dat je na 18 dagen ook weer erg graag je eigen bed opzoekt. 

Het avontuur van de rondreis Colombia begint in Bogotá, waar we zullen landen. De tweede dag van de rondreis Colombia verkennen we deze mooie stad tijdens een fietstocht naar het oude koloniale centrum samen met een Engelstalige lokale gids. De dag erna reizen we af naar Tobia en slapen we in een finca, waar we dicht in de buurt zijn van de activiteiten van de volgende dag: wandelen naar een waterval waarbij je gaat abseilen en abseilen. Op dag 5 van de groepsreis Colombia reizen we met de bus naar Manizales en maken we onderweg een wandeling door het oude koloniale centrum van Honda. De dag erna ondernemen we een koffie tour en wandelen we door de koffieplantages.

We trekken de natuur in tijdens een 4x4 jeep tour door de bergen van Los Nevados, waarbij we een bezoek brengen aan de vulkaan Santa Isabel en een gletsjer zien. Vervolgens reizen we door naar Salamina voor een wandeling door het dorp met een lokale gids. Op dag 9 van de avontuurlijke rondreis Colombia zien we de beroemde waxpalmen van de Samara vallei en staat een kookcursus van een in Colombia bekende chef kok op de planning. We zijn inmiddels op de helft van de groepsreis Colombia en je hebt al ontzettend veel meegemaakt!

Het tweede gedeelte van de rondreis Colombia ontdekken we Medellin tijdens een city tour en reizen we vervolgens door naar de stranden van Palomino met een binnenlandse vlucht en transfer. Naast voldoende mogelijkheid om het strand te bezoeken, maak je ook een hike langs de stranden en door de jungle. Vervolgens heb je een dag vrije tijd en ontdekken we Cienaga en Cartagena. De laatste echte volle dag sluiten we af met een speedboot toch naar de eilanden bij Cartagena, waar je de hele dag kunt genieten van de zon, de zee en het strand en gaat snorkelen!

Rondreizen Colombia

Verblijf tijdens de rondreizen Colombia

Niet alleen het programma van de rondreis Colombia is erg divers, dit geldt ook voor de overnachtingslocaties. Je slaapt bijvoorbeeld op een koffie haciënda, maar ook in een finca (huis op het platteland met Spaanse sferen), in hostels en in hotels. Desondanks slapen we altijd minimaal twee nachten op dezelfde locatie, zodat je ook voldoende rust kunt pakken tijdens de rondreis Colombia en niet te veel je koffer hoeft in te pakken. Op de reispagina kun je onder het tabje reisinformatie al een overzicht vinden van de geplande accommodaties!

Deels de accommodaties hebben een zwembad. We slapen soms meer afgelegen in de natuur en op andere momenten weer in een stad of dorpje. Zoals we al aangaven, we houden van het aanbrengen van variatie in jullie groepsreis ;-). je slaapt samen met enkele reisgenoten in een drie- of vierpersoonskamer en uiteraard mogen jullie zelf beslissen wie bij wie ligt.

Groepsreizen Colombia

Wanneer kan ik mee met de groepsreis Colombia?

In 2022 kun je mee met de rondreis Colombia op verschillende vertrekdata. De vertrekdatum 24 mei kun je al vinden op de website. Binnenkort worden daar nog vertrekdata aan toegevoegd in juli, augustus en september 2022. Deze vertrekdata zijn te boeken vanaf 2 januari! Waarom niet direct? Dat lees je in de blog groepsreizen boekbaar vanaf 2 januari 2022.

Benieuwd naar andere avontuurlijke groepsreizen? Lees dan ook eens de blogs verre groepsreizen 2022 en meer specifiek de volgende blogs:

Jongeren en Sri Lanka - goede combi!

Groepsreizen Amerika: keuzehulp

8 redenen om nu een jongeren groepsreis naar Costa Rica te boeken

Jordanië: het pareltje in het Midden-Oosten

Hoe verschilt Sri Lanka van andere Aziatische landen?

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.