Ongevaccineerd op reis

Ongevaccineerd op reis

Verre groepsreizen Groepsreizen Europa Singlereizen Tips en adviezen

De coronasituatie heeft de afgelopen jaren veel onduidelijkheid en onzekerheid met zich mee meegebracht. Gelukkig gaan landen steeds soepeler om met de toegangseisen en wordt het reizen weer een stuk gemakkelijker. Ook de Nederlandse overheid heeft daarbij op dinsdag 15 maart een handje geholpen. In deze blog geven we een overzicht weer van naar welke landen je ongevaccineerd op vakantie kunt met een groepsreis en beantwoorden we onder andere de volgende vragen:

Welk landen mag je zonder vaccinatie maar met negatieve test binnenreizen voor een jongerenreis? Welk landen nemen genoegen met een herstelbewijs voor een groepsreis? En welke landen hebben helemaal geen regels meer met betrekking tot toerisme en corona? In deze blog geven we een duidelijk overzicht van de huidige regels voor ongevaccineerden op de bestemmingen die Simi Reizen als groepsreizen aanbiedt. En goed nieuws; ook als ongevaccineerde heb je steeds meer opties!

Let op: De informatie op deze pagina is samengesteld met grote zorgvuldigheid. Regels kunnen echter snel wijzigen. Je kunt aan deze pagina geen rechten ontlenen. Kijk voor de meest recente informatie op de Nederland Wereldwijd of de websites van de overheid van de bestemming. 

Regels terugkomst in Nederland versoepeld 

Goed nieuws! Vanaf 23 maart hoeven Nederlanders geen negatieve test aan te tonen bij terugkomst uit een ander land. Dit geldt zowel voor de gevaccineerden, ongevaccineerden en de mensen met een herstelbewijs. Dit gaat dan zowel om de bestemmingen buiten de EU als binnen de EU. Scheelt weer zorgen alvorens je groepsreis!

Volledig toegankelijke vakantiebestemmingen

Een aantal landen zijn volledig toegankelijk voor ongevaccineerden voor tijdens onze jongerenreizen. Bekijk hieronder naar welke landen je ongevaccineerd op singlereis kan gaan. 

Ierland

In Ierland zijn alle inreisbeperkingen opgeheven. Je mag als ongevaccineerde het land in zonder regels! Je hoeft dus ook geen test te doen of extra formulieren in te vullen alvorens je groepsreis Ierland

Costa Rica

Ook voor Costa Rica vervallen per 1 april alle inreisregels. Je hoeft geen vaccinatiebewijs meer te tonen, geen formulieren meer in te vullen, geen test meer te doen en ook geen uitgebreide reisverzekering meer te hebben afgesloten. Een reisverzekering die alles wat je gaat ondernemen dekt is wel verplicht vanuit Simi. Je kunt eventueel via Simi Reizen een kortlopende reisverzekering afsluiten die dit dekt. De lokale horeca en winkels kunnen een vaccinatiebewijs vragen (1G-beleid). Dit is aan de ondernemers zelf om te bepalen. Ook dit vervalt waarschijnlijk binnenkort.

Noorwegen

Noorwegen heeft geen regels meer met betrekking tot corona. Hier mag je gewoon heen als ongevaccineerde op reis, met een groepsreis Noorwegen-Zweden bijvoorbeeld!

Slovenië 

Om Slovenië binnen te komen heb je geen negatieve test meer nodig! Je kunt dus als ongevaccineerde gewoon mee met onze actieve outdoorvakanties Slovenië.

Zweden 

Voor Zweden geldt hetzelfde als Noorwegen, er zijn op dit moment geen regels meer. Je combineert Zweden met Noorwegen tijdens de groepsreis Noorwegen-Zweden.

Malediven

Als je de Malediven gaat bezoeken hoef je geen test meer te doen voordat je het land binnenkomt. De enige voorwaarde is dat je een PLF-formulier invult. Wij geven je via de vertrekinformatie die je ontvangt alvorens de Malediven groepsreis het linkje hiervoor.

Costa Rica Groepsreis

Op groepsreis met een testbewijs 

Er zijn daarnaast diverse landen waarbij je ook binnen mag reizen zonder vaccinatiebewijs, maar waarbij je wel een test moet doen voor vertrek van de jongerenvakantie. Met de negatieve test kun je dus gemakkelijk het land binnenreizen, ook als je niet gevaccineerd bent. We geven je een overzichtje van groepsreizen waarbij je het land kunt binnen reizen met een testbewijs!

Trouwens, goed om te weten: Binnen Europa mag je als volledig gevaccineerde alle landen binnen reizen. Als je tweede prik (of in het geval van Janssen de eerste prik) ouder is dan 9 maanden bij het binnenreizen, heb je wel de booster nodig vanwege de geldigheidsduur. Binnen Europa geldt dat je een vaccinatiebewijs OF een herstelbewijs OF een negatieve testuitslag moet kunnen tonen. Eén van de drie voldoet.

Bulgarije

 • Om Bulgarije te bezoeken tijdens een jongerenreis Bulgarije heb je een negatieve PCR-test die maximaal 72 uur oud is, of een antigeen-test die maximaal 48 uur oud is nodig.
 • Een herstelbewijs van maximaal 6 maanden oud voldoet ook. 

Frankrijk

 • Om Frankrijk in te reizen met een groepsreis Frankrijk heb je een PCR of antigeen-test nodig die maximaal 24 uur oud is. 
 • Een herstelbewijs van maximaal 6 maanden oud is ook een optie.
 • Verder zijn er geen lokale restricties, je kunt gewoon een restaurant etc. binnen zonder gevaccineerd te zijn.

Griekenland 

 • Een negatieve PCR-test mag 72 uur oud zijn en een antigeen-test mag niet ouder zijn is dan 24 uur voor de groepsreizen Griekenland.
 • Opnieuw is een herstelbewijs van maximaal 6 maanden oud ook voldoende.

Kroatië

 • Voor de jongerenreizen Kroatië heb je een negatief testbewijs nodig (PCR 72 uur of antigeen 24 uur).
 • Een herstelbewijs van maximaal 6 maanden oud is ook toegestaan.
 • Wanneer je met het vliegtuig gaat zal je een PLF-forumlier moeten invullen. Wij zetten in de vertrekinformatie het linkje naar dit formulier. Dat is het geval bij de jongerenreizen Kroatië Deluxe en groepsreizen Kroatië Eilandhoppen. De Kroatië Actief singelreis is met de bus.

Spanje 

 • Als je naar Spanje wil gaan voor een gezellige jongerenvakantie Spanje moet je als ongevaccineerde reiziger een test doen. Dit mag een negatieve PCR-test zijn van maximaal 72 uur oud of een antigeen-test van maximaal 24 uur. 
 • Een herstelbewijs mag ook, van maximaal 6 maanden oud.
 • De Spaanse overheid vraagt daarnaast om een PLF-formulier in te vullen. 

Noorwegen Zweden Groepsreis

Landen geen toegang ongevaccineerd

Er zijn een aantal landen die helaas (nog) geen ongevaccineerden toelaten. Deze landen zijn:

 • Indonesië;
 • Canada;
 • Colombia;
 • Cuba;
 • Marokko;
 • Sri Lanka;
 • en de Verenigde Staten.

Uitzonderingen landen andere corona regels

Natuurlijk zijn er ook een aantal uitzonderingen. Deze twee landen die je kunt bezoeken tijdens onze groepsreizen kun je gewoon inreizen, maar hebben regels ter plekke die ongunstig zijn als gevaccineerde. Je leest ze hieronder.

Italië

 • Om Italië binnen te komen heb je een negatief testbewijs nodig. Een negatieve PCR-test mag 72 uur oud zijn, een antigeen-test mag niet ouder zijn dan 48 uur. Het inreizen is dus geen probleem, maar:
 • Bij veel locaties moet je een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een negatieve test kunnen laten zien. Dit is dan bijvoorbeeld bij niet-essentiële winkels, kledingwinkels, banken en souvenirwinkels. De horeca, concerten, festivals en skiliften zijn alleen toegankelijk met een vaccinatie of herstelbewijs. Dit wordt ook wel de Super Green Pass genoemd. 

Jordanië

 • Om Jordanië binnen te komen voor een Jordanië groepsreis heb je een negatieve PCR-test nodig die maximaal 72 uur oud mag zijn. 
 • Verder moet je een formulier invullen voor de Jordaanse overheid. Hierbij ontvang je een persoonlijke QR code. 
 • Ook ben je verplicht om ziektekostenpapieren te kunnen laten zien. 
 • Echter heb je wel een vaccinatiebewijs nodig voor publieke gelegenheden (1G-beleid). Dit maakt het helaas nog even lastig voor ongevaccineerden.

Hoe werkt dat met corona en verzekeringen?

We raden je sterk aan je in deze periode meer dan normaal te verdiepen in de reis- en annuleringsverzekering. Deels de annuleringsverzekeringen dekken bijvoorbeeld de annuleringskosten als je kort voor vertrek positief test. Bij een reisverzekering kan het je veel kosten schelen als deze extra verblijfskosten dekt bij een coronabesmetting, net als je latere terugvlucht en medische kosten. Een reisverzekering die alle activiteiten die je gaat ondernemen dekt is bij Simi Reizen standaard verplicht. Een annuleringsverzekering kun je eventueel afsluiten op basis van eigen afweging. Je kunt voor je reis eventueel een kortlopende reis- en annuleringsverzekering bijboeken via Simi, dit mag ook elders. Wil je meer weten over deze verzekeringen en wat ze precies dekken? Bekijk dan de pagina corona en verzekeringen.

Op groepsreis met Simi Reizen

In deze blog heb je kunnen lezen dat er steeds meer mogelijk is met betrekking tot reizen! Hoewel sommige landen nog geen niet-gevaccineerden toelaten, zijn er steeds meer opties in vergelijking met enkele maanden geleden. Bekijk groepsreizen op onze website! Hoe werkt ongevaccineerd op groepsreis gaan? Bekijk het op de Corona FAQ-pagina. 

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.