Reisbegeleider worden? Solliciteer bij Simi Reizen!

Reisbegeleider worden? Solliciteer bij Simi Reizen!

Altijd al reisbegeleider willen worden? Je kunt reisbegeleider worden bij Simi Reizen, want voor 2020 zijn we weer op zoek! Wil jij reisbegeleider worden bij Simi Reizen? In deze blog kun je alles lezen over hoe kan ik reisbegeleider worden?

Hoe is het om reisbegeleider te zijn bij Simi Reizen?

Als reisbegeleider bij Simi Reizen geef je deelnemers een unieke ervaring in het buitenland tijdens hun actieve groepsreis of rondreis. Simi Reizen organiseert diverse outdoorvakanties en rondreizen voor jongeren tussen de 16 en 35 jaar, binnen en buiten Europa. Dit doen we sinds 2010 en inmiddels hebben we veel mooie en unieke bestemmingen toegevoegd aan het nu zeer diverse reisaanbod. Jaarlijks gaan er duizenden reizigers met ons mee, die we allemaal een overgetelijke vakantie willen bezorgen! Hiervoor zijn we op zoek naar nieuwe enthousiaste reisbegeleiders, en gelukkig staat de reisbegeleider vacature open!

De hoofdtaak van een reisbegeleider

De Simi Reizen jongerenvakanties betreffen echte groepsreizen waarbij de deelnemers samen de vakantie beleven. Er is altijd sprake van een vast activiteitenpakket waardoor de deelnemers samen alles meemaken. Ook is er altijd een mix van mensen die samen reizen en alleen reizen. Gemiddeld gezien boekt 60% van de deelnemers de vakantie echt alleen. Dit zorgt voor een leuke groepsdynamiek. Jij bekijkt hoe de groepsdynamiek loopt en zorgt ervoor dat iedereen betrokken is bij de groepsvakantie. Jouw hoofdtaak als reisbegeleider is dan ook 'het ervoor zorgen dat iedereen binnen de groep een overgetelijke vakantie beleeft'

Wie reist mee met Simi Reizen?

Deelnemers die met ons mee gaan zijn mensen die houden van avontuur, gezelligheid en actie. Mensen die wat willen doen tijdens hun vakantie en actief bezig willen zijn in de natuur, of op zoek zijn naar een mooie rondreis in groepsverband samen met leeftijdsgenoten.

Je zult zien dat je meer een reisbegeleider bent dan een gids. Bij rondleidingen werken we samen met lokale gidsen die kennis hebben van het gebied. Voor de activiteiten werken we samen met lokale professionals. Jij bent er voor de groep en zorgt ervoor dat alles in goede banen loopt. Met deze lokale contactpersonen zul je vaak afspraken moeten maken voor de activiteiten en tijdens de groepsreis controleren of alles soepel verloopt. Bijvoorbeeld of de planning goed verloopt, of de reizigers allemaal op tijd klaarstaan voor de activiteit en of iedereen de juiste spullen mee heeft. Ook heb je dagelijks contact met het kantoor van Simi Reizen.

Samenwerken

Op bestemming werk je in je eentje (bij een kleine groep) of samen met andere reisbegeleiders. Je bent het aanspreekpunt van onze reizigers en lost eventuele problemen op. Per locatie zullen de taken enigszins verschillen, afhankelijk van wat voor soort reis het is en hoeveel deelnemers er mee zullen gaan. Natuurlijk hoef je niet zonder kennis aan de slag. Hiervoor hebben we eerst een leerzaam en gezellig trainingsweekend, waarbij je ook de andere reisbegeleiders leert kennen en alles leert over reisbegeleider zijn bij Simi Reizen. Je wordt getraind in groepsverband en op individuele basis.

In het eerste jaar als reisbegeleider werk je in het hoogseizoen op een Europese locatie (uitzonderingen daargelaten). Bij het trainingsweekend vragen we om je voorkeuren voor bestemmingen en proberen we zo veel mogelijk iedereen in te plannen naar voorkeur!

Reisbegeleider worden bij Simi Reizen

Wat zijn eigenschappen van een reisbegeleider?

Verantwoordelijkheidsgevoel

Als reisbegeleider is het handig om een groot verantwoordelijkheidsgevoel te hebben. Je reist namelijk naar een voor de deelnemers onbekende locatie in het buitenland en dient ervoor te zorgen dat iedereen daar een onvergetelijke vakantie heeft. Je bent het aanspreekpunt voor de deelnemers en kan ze vertellen waar ze kunnen vinden wat ze zoeken. Je hoeft niet alles te weten over een bestemming, daarvoor hebben we bij veel bestemmingen ook lokale gidsen, maar een goede voorbereiding is altijd handig. Zodoende kun je de vragen van de reizigers goed beantwoorden en weet je volledig wat je te wachten staat. Op het trainingsweekend gaan we hier uiteraard op in.

Betrokken, energiek en enthousiast

Om de deelnemers ook daadwerkelijk een fantastische vakantie te kunnen bezorgen, is het belangrijk dat je altijd betrokken, energiek en enthousiast bent. Je enthousiasmeert de groep voor alles wat ze te wachten staat, zorgt ervoor dat alles duidelijk voor ze is en bent erg betrokken bij de groep. Als reisbegeleider weet je goed hoe iedereen zich voelt en of iedereen een maatje heeft in de groep. Daarnaast ben je een snelle denker die snel het grote geheel kan overzien.

Stressbestendig

Op reis is het handig om stressbestendig te zijn. Indien de vlucht vertraging heeft heb je alles onder controle en weet je exact wat er nu gaat gebeuren en kun je dit in alle rust uitleggen aan de reizigers. Regenachtige dag op de planning? Jij bent degene die voorstelt een leuk spel met z'n allen te spelen in de tent! Als iets wat minder gaat dan verwacht, dan raak je niet direct in paniek maar zorg jij ervoor dat in alle rust naar een oplossing kan worden gezocht. Onverwachte veranderingen pak je op en je krijgt de groep enthousiast voor deze veranderingen. We zoeken mensen die van elke situatie het beste kunnen maken en zichzelf opzij kunnen zetten voor het belang van het bedrijf en de groep.

Trainingsweekend maart 2019

Wat vragen we van jou als reisbegeleider?

We vragen je om minimaal drie weken achter elkaar beschikbaar te zijn, zodat we je kunnen inplannen voor meerdere weken op een van onze bestemmingen. Onze meeste groepsreizen in Europa beginnen tussen eind juli en midden augustus. Ideaal dus in je zomervakantie van je studie of als je een nieuwe ervaring wilt aangaan tijdens je vrije dagen van je werk. Daarnaast:

  • Om te reageren op de reisbegeleider vacature dien je minimaal 21 jaar oud te zijn. 
  • Het is daarnaast natuurlijk handig als je goed Engels spreekt, je hebt immers ook contact met onze lokale contactpersonen. Indien je meer talen kunt is dat natuurlijk alleen maar mooi meegenomen. 
  • Voor de briefing en om alles te regelen vragen we je een aantal keer naar ons kantoor in Apeldoorn te komen. Overweeg dus goed of dit voor jou te doen is qua reistijd. 
  • Werken als reisbegeleider bij Simi Reizen? Je hoeft geen toeristische opleiding te hebben gevolgd, wij zijn op zoek naar de juiste eigenschappen en match.

Deze reisbegeleiders zijn nog ietsje te jong :-)

Meer weten over onze single reizen voor je solliciteert? 

Wat krijg jij van ons als reisbegeleider bij Simi Reizen?

Als je reisbegeleider wordt ontvang je een nette vergoeding. Uiteraard worden de vlucht of busreis naar locatie en de overnachtingslocatie ook door ons betaald. Ook kun je gratis deelnemen aan een aantal activiteiten! Dit maakt het een hele leuke en leerzame zomerbaan! 

Hoe kan ik reageren op de reisbegeleider vacature?

Je kunt solliciteren voor reisbegeleider door een mailtje te sturen naar sollicitatie@www.simi-reizen.nl. Je stuurt hierbij een motivatie en in de bijlage zet je je CV. Je ontvangt direct een bevestiging van je sollicitatie, zo weet je dat deze goed is binnengekomen. Nu is het geduldig afwachten :-). Indien we een goede match zien krijg je een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek bij ons op kantoor in Apeldoorn.

Indien jij en wij enthousiast zijn bij dit gesprek, dan nodigen we je uit voor ons trainingsweekend. Meestal vindt dit plaats in maart en in mei, waarbij je eentje dient bij te wonen om reisbegeleider te worden bij Simi Reizen. Tijdens dit leerzame maar ook zeker gezellige weekend leer je alles over reisbegeleider worden bij Simi Reizen! Het is nog mogelijk om af te vallen bij het trainingsweekend, maar de kans is niet groot. Bekijk ook onze vacaturepagina voor meer informatie.

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.